Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AndyVesela píše:
@Nattx přesně takaby si trochu srandy užili i ostatní, tak je třeba zapojit celý vchod
holt, bydlení v panelových domech, má svá nepsaná pravidla a nepochopitelná specifika
Nebo strategické rozmístění květináčů a botníků, aby sis rozbila hubu, i když tam takové věci nemají co dělat. Držení dveří výtahu… Atd. Atd. ![]()
@Limi123 Nam bude vypovidat nájem, protože máme dite a pod nas se nekdo nestehoval komu vadí deti?
tak to asi těžko. Bydlíme tady uz nejaky patek. Sami majitele se tomu usmívali, že stara paní má nejaky problem..
@Nattx píše:
Možná by mohl fungovat jako prostředník mezi znepřátelenými stranami. Je to v jeho zájmu taky.
No jo, snad to klapne… Mne ale prijde, ze zakladatelka pise, ze s tim vlastne nic delat nebude, protoze maji psa… Pritom treba ty velike puzzlaky metr krat metr, nebo pul metru krat pul metru nejsou na udrzbu nijak srtrasne, kdyz uz kvuli psovi nechce ten koberec…
@LucieH16
Je ti ke cti, že jsi jí aspoň vzala ty dřevěné hračky. Je to chyba toho bytu. Výpověď z nájmu vám nedá, pokud řádně platíte a jinak si nikdo nestěžuje.
@Limi123
Však jsem jí to taky říkala. Tohle ne, tohle ne… V těch panelácích musí být člověk fakt diplomat.
@Nattx píše:
@LucieH16
Je ti ke cti, že jsi jí aspoň vzala ty dřevěné hračky. Je to chyba toho bytu. Výpověď z nájmu vám nedá, pokud řádně platíte a jinak si nikdo nestěžuje.
To je pravda, s temi hrackami souhlasim.
Jinak zakladatelko, ja vim, ze to mas tezke. Ja jsem strasne rada, ze toto resit nemusim, neskutecne by me to stresovalo a situaci ti vubec nezavidim. Me akorat trochu nadzvedly Tvoje reakce, myslim, ze stara pani ma take svuj dil pravdy a nejlepsi bude, kdyz vymyslite nejake reseni prijatelne pro vsechny.
@Tejule píše:
Ty jo a mě třeba vyloženě rozčilujou kuřáci na ulici, co mi přímo hulej do kočáru, mám je vzít nějakou holí? Ty jo, prostě žijou v kralikarne, tak se jedni i druzí musí smířit s určitým diskomfortem, a ne že sousedka bude klepat když dítě leze, to dítě na kolenou nemá podpatky, tak madam zcela jistě jen prudi… Že občas něčím hodi no a co, není to pořád… Taky se sousedka může odstěhovat když ji to tak vadí a nebo si odhlucnit svůj strop, ale baba nemá do čeho píchnout a otravuje, tak to vidím já. Q bych chtěla vidět vás super ženy, jak vazete své dítě k topení, a nebo izolujete podlahu v nájemním bytě… Ha ha ha
Pozor jo, za uplne stejny nazor jsem tady uz dneska jednou dostala cocku
![]()
@LucieH16 taky mne to tak přijde, prudit za každou cenu
Jenže běžný pohyb moc ovlivnit nejde. To puzzle je fajn, ted bych ho dát teda nemohla. Máme 4m štěně a to je likvidátorka
Třeba máme jen hluché sousedy co už nic neslyší
Kdyby to chtěla řešit dojde a osobně se domluvíte, klidně bych řekla at si to jdete poslechnout ty rány ale lezoucí dítě? Dle mého je mnohem horší sotva chodící dítě když ujde 3 kroky a spadne a zase se zvedne a zase pár kroků. Malá navíc pád doladila řevem
@Nattx
já vždycky vysávání brala jako součást a když je to během dne? Taky kdy vysávat? Pokud nebudu vysávat večer ![]()
@Markéta80
Ale tak už dost s tím vysáváním.
, jsem přiznala, že jsem to přehnala. Ale stejně mi třikrát denně přijde moc.
@LucieH16
Zdravím, asi bych to nechala na majiteli co zjisti a co dohodne. Předpokládám, že podlahy tam už byly, když jste se nastěhovali. Pokud paní ignoruje a jen bouchá nebo dělá naschvály tak s tím vy nic neuděláte i kdyby jste se stavěli na hlavu a koupili 10 koberců. Dítě a kor takhle malé nedělá hluk naschvál. Navic až bude běhat a házet hračky no nevím co bude dělat.
Já to mám podobné, každopádně dítě koriguju k večeru jinak ať „žije“, chodí, běhá, hraje si a raduje se. ![]()
@LucieH16 píše:
@Sworley samozřejmě, ze kazdy chce mit klid. Ale když se přestěhujes do paneláku, tak musis počítat i s dětmi, psy.. A chodit jak myška ani si pomalu neuprdnout, asi nejde, že. Taky když jsem bydlela s rodiči ještě, v přízemí paneláku, tak šlo slyšet jak si děti hrají. A určitě jsme na nikoho neklepali jak šiblí do hlavy, ale deti si proste hrajou, tak jsme to překousli. Nemůžu malou strcit do postýlky na celej den
Jo,já s nima počítám,proto držim ústa a skřípu zubama. Ale to neznamená,že mi ten randál nevadí. A taky předpokládám,že druhá strana ví,že pod nima bydlej lidi a nechová se jak když jsou v baráku sami.Nechápu,že si někdo myslí,že to,co jsem popisovala,neni slyšet.
Někdy mám dojem,že dospělí jsou tam asi na parádu,ppodle toho, co tam kolikrát probíhá…
Taky mám někdy chuť zabouchat,než bych lezla nahoru. Obzvlášť při tom jejich přístupu,kdy mě už dvakrát vytopili a ještě se tvářili,co je s tim vůbec obtěžuju. ![]()
Takže jsem ráda,že je ani moc nepotkávám,aby mi neruply nervy a nevylítlo to ze mě všechno ven.:)
@Sworley
Přesně. Někteří pořád nepochopili, že žijeme v těch bytech prakticky všichni nalepení na sobě a ohleduplné musí být OBĚ strany. Ve svém bytě si má právo člověk dělat co chce, dokud neruší ostatní.
A proto před lety přítel rozjel firmu na odhlučnění i pro rodiny s dětmi. Ale jinak paní je asi vážně potížistka, nepřející a zapšklá. Ignorovala bych to a případně si pořídila taky hůl a tloukla s ní do země hned jak začne bába.
@Gabi375
Skvělý podnikatelský záměr
. Musí mít hromadu klientů ![]()
Četla jsem jen úvodní příspěvek. Zkušenost s bydlením v paneláku mám. Nad námi rodina s plovoucá podlahou
Plovoučku by měli do paneláku fakt zakázat. Řešila jsem to slušně se sousedy, měli jedno malé dítko. Dva dny byl klid a pak to jelo nanovo. Neřešila jsem to,ale ty rány jsou neskutečné. Představa, že tam krom dítěte pobíhá ještě pes je hlukově fakt děsná. Jednou jim upadla na zem nabíječka (slyšela jsem jak to tam na sebe křičí), takovou ránu jsem s cihlovém domě nikdy nezažila. Každá drobnost, každý tvrdší krok je neskutečně slyšet.
Po čase sousedka přišla řešit něco kolem paneláku,tak se stavila u nás, co na to jako říkám. A po chvilce se lekla,co to slyší za rány. Tak říkám, že si nejspíš jejich malá hraje
Výsledkem bylo že do pokojů,kam smí (dnes už 2) děti dali koberec. Je to mnohem lepší,alespoň někde je jen normální zvuk od sousedů. Jo a nejhorší byly kostičky či co,které to batole pohodí na zem a potom houpací koník. To nás vypudilo na častější procházky venku.
Ten zvuk se dá přirovnat, jako když ti někdo flákne dřevěnými kostičkami hned u ucha,ale ty dopředu netušíš, že to přijde.
Zlaté lino v těch panelácích, nebo koberce. Jinak nevíme,jak nám bude v 70 letech, člověk nejspíš potřebuje co nejvíc klidu. Takže představa plovoučka,dítě,pes = horor.
My taky plovoučku nemáme, v tom panelu je to fakt děs. Sama za sebe bych koupila koberce, možná i dočasně přehodila lino přes tu plovoucí podlahu.