Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
noooo a protože dneska trpím samomluvou, tak vám milé stařenky ještě napíšu, jak jsme se měli včera na výletě ![]()
Bylo to . . . . . . . SUPÉÉÉÉRRRRRRRRRRRRRRR
![]()
až na to protivné uřvané děcko co se nám narodilo - je to prostě zlobr
Mysleli jsme, že usne v autě, ale to milost pán NEE a hezky nám ztrpčoval život
a usnul až v Tescu při cestě zpět. TAk jsem tam potom kroužila jak hladový orel, aby se nám potomek alespoň trošku prospal ![]()
Hodila jsem vám nějaké fotky do galerky . . .
Marcelko - výlet můžu jen a jen doporučit ![]()
Ahoj bábrlinky..
Jani, super fotky!!! Moc vám to sluší, počasí se vydařilo a Štofi si pěkně vykračuje ![]()
Prádlo, prádlo,kam se podívám, samý prádlo
Jdu sundat ze šňůry poslední várku. Pojala jsem podezření, jestli náhodou neperu a nežehlím i prádlo tchánovi a jeho přítelkyni, protože to snad není možný.
Věším a žehlím v agonii, takže nějak ztrácím přehled
![]()
Jindulko, souhlasím, co píše Jaňula, tvůj manža, by si měl uvědomit, že ty a Natálka, jste jeho nová rodina, a taky to tak rodičům vysvětlit a oni tě MUSÍ respektovat!!! Hlavně, aby byl na tvé straně!!!
To se mi to radí..sama bojuju s něčím podobným, ale stejně mi připadá, že u mýho přítele, je na prvním místě maminka!
Odstěhování se od nich pryč, bude nejlepší řešení!!!
Jindulko, pevný nervy,a nenech si rozbít kvůli nim rodinu!!!
Ahojky hojky moje, dříve narozené.....
Jani, jak už psala Katka, super fotky…ani na nich synátor nevypadá jako zlobřík ![]()
Katko, taky nádherné fotky, hlavně Rozka v postýlce, nemá chybu…jen maminka je maskovaná a nezubí se do objektívu ![]()
Šarpi, teda až takhle si dáváte do nosu, vy labužníci?
Marci, halo,jak se máte, kočky?
Jindulko, to mě mrzí, že máš takovéhle trable s tchýňákama......ono je opravdu asi lepší bydlet od nich i od rodičů v bezpečné vzdálenosti tak, abyste mohli mít vlastní život podle sebe......moc držím palce, aby bylo lépe.......
Vím, že takhle se málem tenkrát rozvedli naši, ale babička, to byla perfektní jedubaba, ještě měla na vypínačích nápisy, zhasínej, ušetříš, ale jen když nebyl táta doma..... ![]()
nakonec ale dostali přidělen byt a bylo to lepší.......no ale táta se mamky nikdy před babičkou nezastal, nebo´t prý věděl, že mamka to unese a že je rozumná, kdeěto babka by se šla ostentativně věšet na půdu, hysterka…
Petr už se jednou na mojí respektive naší stranu postavil, za což ho miluji ještě víc, chudák pak měl doma Saigon......ale taky vím, že na stranu jeho rodiny, ani slůvko kritiky nesnese......když není Joooo důvod., že by vytočili i jeho.....no, teď je ale jiná situace.......
Jindul, drž se a držím palce, ještě si o tom s mužem promluvte, vím, že se mi to kecá, ale bez naštvání, třebas jen, s lítostí........?
Kde máme kecalku?
![]()
Nazdárek stařky…
Terko to jako myslíš mě? http://www.kolobok.us/…hysteric.gif /> No u nás byl víkend celkem příjemný…koupelnu mám zavalenou hromadama prádla asi stejně jako Katka,jen s tím rozdílem,že já jsem na dovči nebyla… http://www.kolobok.us/…kin/cray.gif …synek se mi vrátil po měsíci z brigády v německu a 6.8. frčí ještě na 10 dnů do belgie…zvládli jsme i výletek ke známým do vodního království…jsem si tam vyhlídla kamínek…pak dodám foto…táta mi ho nechce koupit… http://www.kolobok.us/…rl_cray3.gif /> Marci copak je,co Týnka? …ani nenapíšeš,co je novýho…
Jani Kryštůfek je frajer a jako zlobr teda vůbec nevypadá… http://www.kolobok.us/…skin/nea.gif /> Jindulko to mě teda mrzí,to není příjemný,ale bojuj,nevzdávej to… Šarpi no pěkně si dáváte,já se cpát tak jako ty,tak mě neuveze náklaďák…bledá závist http://www.kolobok.us/…in/sorry.gif
Klári, ano, myslela jsem Tebe..........ale jenom v dobrém.........samozřejmě...........
No jo no,já za to nemůžu,že mi ta držtička furt jede… http://www.kolobok.us/…rt/blush.gif
Ahoj stařenky moje zlaté
tak jsem se konečně dostala k pc.
První novinka je že naše Týnka je konečně zdravá, takže je z ní zas můj všudybýlek rakeťák
, ale teda už jsem opravdu padala na hubu (omlouvám se za ten výraz). A opět najela na svůj rytus, že se ve 21:00 vzbudí a čumákuje do půlnoci, takže jsme dnes vstávaly v 9:15. Já fakt nevím jak ji to přeučit, přitom přes den nespí moc, tak nevím.
A za druhé, vrátili se mi po týdnu kluci, tak už mám zas tu svoji drobotinu po hromadě. Kdybyste viděly Týnku jakou měla radost, když se vrátili, i teď sedí u nich a já jsem na pc u kluků.
No a prádlo, ani mi nemluvte. Na mě tu čekalo prádlo sice vyprané, přítel vypral snad 7 praček, jenže jak to stáhnul ze šňůry tak to naházel na kupu a tak to tu týden leželo, takže jsem žehlila i to co jindy žehlit nemusím. Navíc jsem to tu musela dát do kupy, všecno uklidit, no to víte, když necháte chlapa tejden doma samotnýho ![]()
Tak a teď co si vzpomenu(moc toho nebude
)
Kati a Jani fotečky úžasné, je vidět, že jste si výlet užili. Hlavně Kati, že jste nenachladli. A Vám Jani počasí přímo přálo, že.
Jindulečko, tady každá rada drahá. Působili jste na mě tak,že s Radkem vycházíte úplně skvěle, myslím, že by bylo škoda takový vztah zahodit. A proto asi jediné řešení, to co radily holky, pryč odtamtud. A pokud je to o penězích, tak stanovit pravidla(které ovšem ne vždy fungují
), třeba, že si tchýňáci malou budou brát, v ten a ten den na tak a tak dlouho, vždy po domluvě s Tebou. Ty si máma, Ty znáš Natálčin rytmus. Jenže důležité je,aby opravdu Radek stál při Tobě, Vy jste teď jeho rodina.
Holčiny, tak se zatím loučím, snad se ještě dostanu. Zítra bychom chtěli jet na houby, tak jsem zvědavá, jak nám to výjde.
Hele nevyhrála jsem náhodou soutěž o nejdelší příspěvěk
![]()
No tak teď teda nechápu,proč jsi umazala ty smajlíky? http://www.kolobok.us/…art/shok.gif http://www.kolobok.us/…dart/nea.gif
Jééé ahoj Marci,to je super,že už Týnka zdravá,bylo by blbý v takovejch pařákách sedět doma…tak užívejte pohody… ![]()
Marci, tak to je super, že máte doma zas svojeho rakeťáčka ![]()
A že taťka vypral, to smekám........tu se chodí kolem pračky obloukem, co kdyby ho pokousala
![]()
Klári, víš proč jsem je umazala? Protože se mi zaboha nepodařilo okopčit ty smajlíky, co jsem chtěla.....Fandu Lokomotivu jsem opravdu nechtěla..nevím, proč se mi to vždy přeskočí jinam.......nevyšlo to ani na podruhé http://www.sirmi.ic.cz/smajl/113.gif
Ahoj holčiny.
Marcelko - super, že maličká už je v pořádku. Mám radost. Konečně mě něco zahřálo dneska u srdíčka. Pusinku malinké.
Jani - no tedy, krásné fotečky. Já to viděla v telce a říkala si, že kdyby to nebylo až v Ostravě, že tam hned jedeme. A malej jak si cupitá. Krásné fotečky.
Kačko - jde vidět, že jste si dovolenku užili. Akorát co ta tmavá fotečka? Vždyť nikde nejsi pořádně vidět.
A holčiny moc díky za podporu. Je to hrozně těžký a jsem pěkně na prášky. Ach jo. Utekla bych. Tchán se se mnou dneska málem ani nerozloučil. Tohle přece nemám za potřebí. Abych tady třeba 20 let vstřebávala negativní zážitky a pak byla nervák a tak… Je mi fakt smutno a vůbec nevím, co dál. Manža je bohužel mezi námi míč a podle mě neví, na jakou stranu hrát. Mě nechce ztratit. Ale tím, že rodiče zná a bydlí tady celý život, tak mu nepříjde, že by dělali něco špatně. Ach jo. Já zase mám strach jim něco říct, aby on pak nedostal vynadáno, nebo nevím, co by se dělo. Když občas slyším, jak mluví o švagrové, tak si říkám, jak asi mluví o mě. Pořád si vyčítám, že jsem neposlechla kolegyni, která mi říkala, ať tady nebydlíme. Jsme tu už 6 let a pořád já hlupka doufám, že to bude dobrý. Jsem blbá, co?
Jo ještě Jani, jak jsi se ptala na ten včerejšek. NO tak přišel - to jsem tam musela zavolat, aby šli už nahoru - a nic neříkal. No a já asi tak za 5 minut,co jsem se vedle něj klepala, mu řekla: Tak už trošku chápeš, proč chci odsud odejít? No a na to mi odpověděl, že pak dole tchánu řekl, že mohl něco říct, že se mě zastal. Ale asi tak za 10 minut řekl, že se nechce tchána zastávat, ale že jim kdysi řekl, že si malou mají normálně brát a nemají se bát (oni totiž si o malou nikdy neřekli a buď já nebo manža jsme museli říct, tak co Naty, půjdeš na chvilku k babičce). No a že si ji tedy tchán vzal. Já holky nevěděla co na to říct.
Marcelko - Ráďa je skvělej, moc se máme rádi, ale pokud se týká něco jeho rodiny, tak je to prostě svaté a nesmí se rodina hanit. Vždyť mi se z 80 % hádáme kvůli nim, tedy kvůli tomu, že se mi nelíbí jejich chování.
Jindulko, rozhodně nejsi blbá
Ani nevíš, jak tě chápu. Nám taky tchýňáci nabídli ať bydlíme u nich (jedna kuchyň, koupelna, obyvák..), ale raději jsme se zadlužili na 30 let a koupili si vlastní byt. Sice jen v sousedním městě a tchýně u nás ve městě pracuje, ale to by ses divila, jak je někdy 5 kilometrů daleko. Za malým se sama od sebe nestaví klidně několik měsíců
A já jsem už i docela ráda, páč mám klid. Taky o mě mluví hnusně, neustále si na mě stěžuje švagrové a ta mi potom vyčítá, jak se ke tchýni chovám. Tak ji vysvětlím svůj názor na věc a pochopí mě. Oni vůbec rádi odsoudí člověka aniž by znali jeho pohled na věc.
Já mám dojem, že oni tě, s prominutím, berou jako onuci. Jako nesvéprávného člověka
A bohužel si vážně myslím, že se to samo nevyřeší. Já jsem taky hodně věcí přecházela a když se narodil malej tak se ve mě hodně věcí zlomilo a už si nenechám všechno líbit a najednou jsem pro ně divná, jsem ta co se roky přetvařovala, náladová atd. Jenže já to brala, že jsem slušně vychovaná, tak jsem raději držela pusu a krok ![]()
Bojím se, že nakonec skončíš jako uzlíček nervů a myslím si, že život se dá prožít i jinak a v pohodě ![]()
Jindulko, my se taky z drtivé většiny hádáme kvůli nim
A nebo to probíráme a řešíme atd.
Moje tchýně tak prohlásila jak se malej narodil, že až budeme potřebovat tak přijde. Sama od sebe tu byla tak 3×. Přitom vím, že za druhým vnukem leze každej den a ne jenom když potřebují povozit.
Když už jsme potřebovali hlídat, tak jí bylo zatězko sednout do auta a přijet a pořád hňučela ať jí ho dovezeme, že s ním bude u nich doma. My jsme potřebovali na hodinu něco vyřídit, takže to pro nás nebyla pomoc. Tak jsme si to zařídili jinak. A už to bylo, že ji ho nechceme dávat, že ji nemáme rádi - vyjímečně má pravdu ![]()
Tak co se zkusit domluvit s manžou, že rozhodnutí ohledně Natálky budete dělat spolu??? A nebo pokud ho udělá sám, ať tě alespoň informuje, ať se můžeš připravit???
Jani - to já bych potřebovala, aby manža poznal někoho, kdo to s tchýňákama taky nemá jednoduchý. Protože si myslím, že on bude pořád u toho, že u nás to není tak zlý. Myslím si, že pokud bychom se odstěhovali, tak ho asi vydědí a nebudou se s námi bavit. Nebo se budou bavit jen s ním, protože ta problémová budu já a on by šel jenom kvůli mě, ale ne kvůli sobě. Já se prakticky jenom přetvařuji a snažím se být ok, aby on neměl pak nějaký problém. Jenže pak vždycky k něčemu dojde a já to už nevydržím. Týden po porodu jsem tu bulela a chtěla umřít, protože jsem se nevyspala a oni sem chodili, kdy chtěli. No, asi toho už nechám a nebudu Vám se zatahovat negativní myšlenky
Ti Jani závidím a tedy i všem ostatním, že bydlí jinde.