Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S tím hlídáním. Oni se mně nikdy nenabídli, že když budeme potřebovat, že malou pohlídají. Jednou jsem požádala o cca hodince výletu v kočárku a pak jsem si to vyčítala. Dost často mě třeba dostává, když jedeme nakoupit a oni nám na schodech říkají, že jí pohlídají. Tak koukám a říkám jim, že jsou hodní, ale že malá už je oblečená a v autosedajdě. Před tím neřeknou. Občas si připadám, že je to prostě boj. Zaťukají a ani nečekají na odezvu a už jdou dovnitř. takhle mi švagr probudil malou a i mě. No Jani, já ti tak rozumím. Ach jo, proč je ten život tak složitej.
Ale Jindulko, klidně si tady vylij srdíčko, od toho tady přeci jsme
Já kdybych bydlela s tchýňákama, tak bych se asi s tchýní sežrala a byla bych pořád nasáčkovaná u mojí mamky.
Vždyť mi taky máme v podstatě klid za cenu toho, že malej nemá babičku. Ale bylo to rozhodnutí nás obou - naštěstí. V Pavel je u nich taky v podstatě chudák co si vzal strašnou megeru
![]()
Jindulko, vůbec ti tu situaci nezávidím, jde hlavně o to, aby pochopil manža…
Jediná věc co mě ještě napadá je si všichni sednout a bez emocí si určit hranice. Snad ještě není pozdě a budou je všichni dodržovat.
U nás už pokusy byli, ale trvalo to tak 2-3 měsíce…
Jindul…vůbec nezávidím, ale radit je těžký. Občas se zdá, že to jde řešit lehce, ale realita nejde změnit lusknutím prstů. Přesto si myslím, že samostatné byldení je řešení, jinak budeš za pár let hodně nešťastná a otrávená a zbytečně. Já mám tchýni vcelku hodnou, ale s naprosto jiným životním postojem než já a dlouho jsem se nechtěla ozvat, abych se někoho nedotkla… Nakonec k tomu došlo, bohužel se situace dost vyhrotila a neproběhlo to v klidu. Teď jsme v takovém…vzduchoprázdnu…nejsem z toho nadšená, ale jsem ráda, že jsem se konečně ozvala…
Jonasko…parádní fotky…Kryštůfek je fešák
a docela mě ty fotky nalákaly na výlet do Ostravy ![]()
Kačko…taky krásný fotečky, podle nich jste měli na Seči skoro pořád hezky ![]()
Marci…je super, že Týnka je fit ![]()
Jindulko, ještě mě napadlo, co tak Ráďovi, říct, jak by se mu líbilo, kdyby to bylo opačně, kdybyste bydleli u Tvojí mamky a on tam byl „naplavenina“ jak by se asi cítil, když by se chovali k němu tak jak Tchýńáci k Tobě. Jejda je to nějaké zamotané, doufám, že si pochopila co jsem chtěla říct.
Stařenky, tak Týnčina nemoc byl pro mě takový záhul, že jsem se rozhodla ( a to bylo prosím to nejtěžší), že bude spinkat v postýlce. Takže jsem nakojila mimo postel a uložila do JEJÍ
postýlky. Teda nenašla jsem odvahu k tomu odejít, takže jsem seděla u ní zpívala, hladila, no chvilku byl brek asi 5 min, ale pak zavřela oči a USNULA
. A teď odpoledne to samé
. Ak mi držte palečky ať to vydržím.
Peti a jestli se mi to povede, tak Ty si chtěla radu. Tak už vím co je nejdůležitější. Vědět, že to chci já. Mě vlastně počřád vyhovovalo, že ji mám v posteli a že ji ukojuju, ale ta její nemoc mě tak vycucla, že jsem si řekla dost. A navíc potvůrka začala používat zuby teda ten jeden co má a občas mě pěkně rafne a pak se tomu hroozně chechtá. Takže když je vyčůránek šupajdila do postýlky
Jsem zvědavá, jak dlouho v ní bude spinkat teď odpolko.
Tak dnes píšu nějaké velepříspěvky, 2 dny tu nejsem a pak nevím kdy skončit
![]()
Jindulko, myslím si, že to napsala Marci za pokus stojí
Taky to tak dělám, když chci Pavlovi vysvětlit, že mi něco vadí ![]()
A taky si myslím (věk mě asi neponaučil
), že když se k někomu chovám slušně a s úctou, že se ke má taky chovat slušně.A ne, že já budu slušná a milá a druhý na se na mě bude utrhovat a zvyšovat na mě hlas.
Šerpi - to máme s tchýněmi podobnou zkušenost, jen u nás ta výměna byla už 2×
Kdy se chystáte do Rožnova??? A výlet do OV jen schvaluju, vlezné sice 70,– ,zato když si připlatíš 20,– tak můžeš i fotit
A to se vyplatí ![]()
Marci - gratuluji k rozhodnutí
Hlavně, ať si Týnuška brzy zvykne ![]()
Tak střenky, určitě jste si všimly, že dneska „jedu“. Solím příspěvky a už snad brzy povýším taky o další hvězdičku
![]()
Možná je to tím, že nemám co prát a žehlit http://img.mimibazar.cz/foto/i/12.gif
Jani to jsem ráda, že je z toho k pochopení „co chtěl básník říci“
![]()
Jani už jen 8 příspěvků
![]()
No doufám, že s rozhodnutím vydržím, ale jak se znám..........
Marci vydrž v tom přesvědčení,určo se to zadaří.Ty potvůrky poznají,když polevuješ a okamžitě toho využijou.Malé už konečně přestaly bolet zuby a dala se do normálu.Jenže jak bylo to období bolavý,tak se naučila zase jíst 2× za noc a dneska už jsem si řekla dost,to teda ne…jedla jen jednou a to tak ve 3-4 hodiny,teď to bylo v jednu a v pět hodin.Dneska se zase dožadovala v 1 jíst a já jí dala jen cucnout čaje a dudláka. Moc se jí to nejdřív nelíbilo,ale pak to vzdala a krmili jsme až v 5. Výhoda u nás je,že neřve,ona jen tak jako kňourá. Řve jenom,když se třeba bouchne. Teď mi správně usnula…cestovala po postýlce a usnula na bříšku přesně opačně na peřině… ![]()
Jaňulo super,za chvilku tě pasujem do řádu kecalek… http://www.kolobok.us/…art/good.gif
Jaňulo…makej makej makej…tedaaa piš piš piš a za chvilku jsi taky kecálista ![]()
Těch 70 mě nepřijde tak hrozných. A vaše fotky za ten příplatek rozhodně stály, jsou super
Jinak Rožnov snad dáme po dovči, která nás čeká příští týden, určitě se ozvu ![]()
Marci…s tím uspáváním moc gratuluju a obdivuju. Dr. mě taky říkala, že musím mít pevnou vůli, což mi vydrží vnitřně asi 10 minut a rezignuju, protože se mi nelíbí, že Magda lítostivě a hodně nešťastně řve. Ale musím s tím taky něco dělat, jinak pojedeme za týden na dovču s houpacím křeslem
a jak naskládáme houpací křeslo do auta za takových 10 let, to nevím ![]()
Kláry…my jsme taková raritka…Madlenka nemá problém s uspáváním, POKUD ji položím do houpacího křesílka od Fisher Price a uhoupám ji. Do pěti minut spí. Teď se dokonce naučila usínat i sama od sebe doma po obědě
No a když spí dost tvrdě, tak ji přenesu do postýlky…taky vymazlený uspávání, co?
Takže jak přestane stačit to malinký houpátko, tak pořídíme kvalitní dubový a to budeme tahat v přívěsu sebou na cesty ![]()
Před chvílí u nás byla kámoška, otravoval ji kocour a já mu říkám „nech TETU“ ![]()
Tak to je mazec…úplně jsem si vás představila,jak máte nacpaný auto a na střeše to velký houpací křeslo… ![]()
Jak začne Majda vyžadovat lampu s látkovým stínítkem, tak to utnu ![]()