Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A kolik je partnerovi? Jestli mu je kolem třicítky, tak si klidně může počkat. Jestli mu je přes čtyřicet nebo i víc, bude to horší. Ale všechno záleží na vztahu vás dvou. Určitě mu je jasné, že v 21 se v dnešní době do mateřství nepoženeš. Na druhou stranu, pokud bych byla přesvědčená, že je to partner do konce života a já s ním děti jednou mít chci, asi bych si je kvůli němu pořídila dřív. Tím neříkám hned, nejdřív se musíte pořádně poznat vy dva.
@annali
Právě že mu je 39.. myslím že je ochotný počkat. Jen se bojím že to nevyjde a budu ho „zdržovat“..
Hmm tak to je hraniční. Musíte si vyjít vstříc. Třeba rok až dva počkat ho nezabije, ale z jeho pozice o moc déle ne. Je to pro tebe akceptovatelné? Jinak z vlastní zkušenosti bych do toho nesla, ale nerozhodují se za tebe, musíš ty sama. Problem vidím v tom, ze on už dlouhodobě casem nemusí mít elán na deti. Ale jiní ti tu napíšou ze třeba jo, je to případ od případu. Mít dceru, asi až tak nevadí ze má za tatínka paprdu (pardon ta to označení, ted to beru třeba až by ji vedl na maturitním plese)… u syna to podle mne vadi víc, ten potřebuje aktivní mužský vzor.
Jste spolu chviličku a zamilovaný asi bych se domluvila a počkala dva roky velký problém vidím i v tom že ty ho považuješ za moc starého
@Helca83
Právě že se vůbec na 40 nechová.. je hrozně aktivní.. šikovný člověk. Ani já bych na něj netipovala tolik let.. udržuje se v kondici a furt se synovci vymýšlí klukoviny a je takový hodně živý.. prostě žádný starý chlap.. udržuje se v kondici..
@Anonymní píše:
@annali
Právě že mu je 39.. myslím že je ochotný počkat. Jen se bojím že to nevyjde a budu ho „zdržovat“..
Tohle neřeš, to je jeho risk. Tvůj zas, ze budeš mít casem doma postaršího nerudneho dedulu a budeš sama na deti. Ted to píšu hnusne, ale reálně, Jo? Nemazu ti med kolem pusy, ale nemyslím to nijak zle. Jen ve tvém věku je super si užívat, pravděpodobně ještě studujes, on bude zřejmě zajištěny což je fajn… ale vezmi si ze byste casem (spis dříve) meli deti = budeš bez praxe v práci. Pak si budeš muset něco sehnat a bude to, jak jsem psala výše a v předchozí odpovědi. Ale muže to být láska jako trám, to rozhodne, jen si promysli co chces.
@Anonymní píše:
@Helca83
Právě že se vůbec na 40 nechová.. je hrozně aktivní.. šikovný člověk. Ani já bych na něj netipovala tolik let.. udržuje se v kondici a furt se synovci vymýšlí klukoviny a je takový hodně živý.. prostě žádný starý chlap.. udržuje se v kondici..
No ale to je ted. Co bude za 5-10-20 let, nevidíš. Udeří mu 45, přijde krize středního věku a je namydlenej… anebo třeba taky ne, je to hodně individuální.
@Anonymní píše:
*Dobrý den,
Scházím se s jedním strašně fajn člověkem.. ale je o dost starší.. ze začátku jsem mu hned řekla že to nebude vztah, ale oba teď cítíme že mezi námi něco vzniká a je to hrozně silné.. máme se moc rádi… Já mám, ale problém jinde.. je starší než já a to tak, že by už chtěl děti, ale já ještě nechci.. je mi 21 a ještě na toto nejsem připravena.. on je hrdý strejda dvou kluků.. věřím že by chtěl mít vlastní, ale bojím se že kvůli tomu bychom se rozešli nakonec a tak se bojím si to užívat naplno a vykřičet do světa že to je vztah.. je to hrozné dilema.. už jsme si dnes ze srandy dělali srandu že sami nevíme jak na tom jsme co se týče našeho vztahu mezi námi a tak si brzy promluvíme o tom.. ale co založení rodiny..?*
Tohle je těžký, ten věkový rozdíl je prostě velký. Ty jsi ještě mladá a chceš si užít života, on už je asi vyblázněný, a rád by založil rodinu. Počkala bych třeba dva roky a uvidíte. Asi to teď nemá cenu hrotit ![]()
Asi bych se cítila dost pod tlakem.
Když k tomu přidáš, že vztah nemusí vyjít.
Ty můžeš čekat klidně 10 let než děti budeš chtít. On už si k 50 nejspíš děti nepořídí.
Nezmínil se, proč doteď děti nemá?
@Anonymní píše:
@Helca83
Za deset let to ale může být jinak. Jinou sílu jsem měla ve čtyřiceti a jinou mám v padesáti a je to znát. Resp. já to tak cítím, na ostatní působím mladistvě, ale mě už třeba bolí nohy a snáz se unavím. Raději anonym, nemusí tu nikdo vědět, kolik mi je a že se kolikrát „belhám“ jak stará babka, byť vypadám tak 5 let mladší.
*Dobrý den,
*
Scházím se s jedním strašně fajn člověkem.. ale je o dost starší.. ze začátku jsem mu hned řekla že to nebude vztah, ale oba teď cítíme že mezi námi něco vzniká a je to hrozně silné.. máme se moc rádi… Já mám, ale problém jinde.. je starší než já a to tak, že by už chtěl děti, ale já ještě nechci.. je mi 21 a ještě na toto nejsem připravena.. on je hrdý strejda dvou kluků.. věřím že by chtěl mít vlastní, ale bojím se že kvůli tomu bychom se rozešli nakonec a tak se bojím si to užívat naplno a vykřičet do světa že to je vztah.. je to hrozné dilema.. už jsme si dnes ze srandy dělali srandu že sami nevíme jak na tom jsme co se týče našeho vztahu mezi námi a tak si brzy promluvíme o tom.. ale co založení rodiny..?