Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Za deset let to ale může být jinak. Jinou sílu jsem měla ve čtyřiceti a jinou mám v padesáti a je to znát. Resp. já to tak cítím, na ostatní působím mladistvě, ale mě už třeba bolí nohy a snáz se unavím. Raději anonym, nemusí tu nikdo vědět, kolik mi je a že se kolikrát „belhám“ jak stará babka, byť vypadám tak 5 let mladší.
Přesně toto jsem myslela.
39 let je takový.. prostě to je ještě opravdu pohoda ono se to začne lámat později klidně až za 10 let teď je to super.. určitě se nenech natlačit do dítěte vždyť ani nevíš zda spolu budete
znáte se chvíli
@Anonymní píše:
*Dobrý den,
Scházím se s jedním strašně fajn člověkem.. ale je o dost starší.. ze začátku jsem mu hned řekla že to nebude vztah, ale oba teď cítíme že mezi námi něco vzniká a je to hrozně silné.. máme se moc rádi… Já mám, ale problém jinde.. je starší než já a to tak, že by už chtěl děti, ale já ještě nechci.. je mi 21 a ještě na toto nejsem připravena.. on je hrdý strejda dvou kluků.. věřím že by chtěl mít vlastní, ale bojím se že kvůli tomu bychom se rozešli nakonec a tak se bojím si to užívat naplno a vykřičet do světa že to je vztah.. je to hrozné dilema.. už jsme si dnes ze srandy dělali srandu že sami nevíme jak na tom jsme co se týče našeho vztahu mezi námi a tak si brzy promluvíme o tom.. ale co založení rodiny..?*
Ne, v 21 letech jsem o dítě nestála. Natož s výrazně starším partnerem.
Tady toho není moc k řešení… Jsi mlaďoučká, užívej si života. Na úvahy o dítěti máš dost času, rozhodně se nenech do něčeho natlačit! Pokud tomu vztahu chceš dát šanci, počkej minimálně 2 roky a uvidíš… Třeba to je „ten pravý“.
Po svých životních zkušenostech Ti ale řeknu, že bych šla od toho. Je skoro jednou tak starší než Ty, tohle Vás oba prostě dožene.. Dle mého je to v Tvém věku zbytečné.
Znas nekoho, komu je 60? Tolik mu bude, az tobe bude jako ted jemu…
To jen tak k zamyšlení…
Ps: kazdej nezadanej ctyricatnik bez deti je podezrelej. Bud je rozvedenej, nebo ma dluhy, bud opatrna.
@Anonymní píše:
@annali
Právě že mu je 39.. myslím že je ochotný počkat. Jen se bojím že to nevyjde a budu ho „zdržovat“..
Prosimte, takhle vůbec nepremyslej! Jemu bude 40 a najít si o polovinu mladší holku byla jeho svobodná vůle, takze je to ON, kdo by měl respektovat, ze ty se proste na děti ještě necitis. Pán má před tebou dost náskok a ty deticky si mohl pořizovat uz minimálně 15 let. Takže jestli se rozhodl ze zrovna ted a s novou známostí založí rodinu, tvuj problém to není. Proč si je doteď neporidil? Má za sebou nějaký delší vztah / manželství? Pokud ne, začala by mi u chlapa v tomhle věku blikat varovna kontrolka. To mimochodem i proto, ze si ve 40 našel 20 letou holku. Ale nic proti, je to vás život.
Každopádně, nenech se do ničeho natlacit, do ničeho nutit a nech to prirozene plynout.
Na druhou stranu ano, chlap si muže pořídit děti v podstatě,,kdykoliv”, ale pro mě je po čtyřicítce každý (žena nebo muž ) na mimino proste starý. Takže i to bych zvazila. Ale čistě jen můj názor.
@Anonymní píše:
@annali
Právě že mu je 39.. myslím že je ochotný počkat. Jen se bojím že to nevyjde a budu ho „zdržovat“..
On se sám zdržoval dobrovolně 15 let. Takže ho zas tak nelituj. Jestli tě ve 20 bude tlačit do mimina, nejspíš si tě bude chtít pojistit, abys mu neutekla. Jestli to je první vážná známost, se kterou vůbec uvažuješ o tom, že bys měla děti, není kam spěchat. On si nemusel narazit mladou holku a mohl si najít nějakou třicítku.
@K. Rocánková děkuji, ale on není zadlužený a nic… Jen bývalá partnerka nechtěla děti a je furt v práci. Na známost neměl čas.. my se známe z práce.
@Any9
Já to chápu… Ale on ze začátku sám nevěděl kolik mi je. A špatně s ním nic není. Nebo to ještě nevím no… Taky možnost.. jen říkám že ve všem je prostě správný a úžasný člověk..
A lidi opravdu mě do ničeho nenutí.. o dětech mluvil jen jednou a ne ve smyslu, že je chce hned.. ale prostě na jeho věk to beru tak, že už by to chtěl.. ale o dětech nemluvíme.. je to jen něco co mám já v hlavě.. on by mě nenutil. A kdyby děti chtěl, tak by si 100% prvně promluvil se mnou o tom.. není ten typ co by mě do toho tlačil a jak říkáte aby si mě„pojistil“.. věřím že mě má skutečně rád..
@Anonymní píše:
@Any9
Já to chápu… Ale on ze začátku sám nevěděl kolik mi je. A špatně s ním nic není. Nebo to ještě nevím no… Taky možnost.. jen říkám že ve všem je prostě správný a úžasný člověk..
Tak jasný, už jsi zamilovaná, tak je ve všem úžasný a každá rada drahá
Jak psaly holky přede mnou… Ty mu nic nedlužíš, nemusíš se hnát někam, kam ještě nechceš.. Máš spoustu času.
Já teda nevím.. S manželem je nám okolo 40 a už jsme se x krát bavili, že si neumíme představit vztah s dvacetiletým. Jsou to pro nás ještě děti. Nemyslím to zle, neuraž se, prosím. Ale člověk je za 20 let prostě už úplně, ale úplně jinde a je to tak dobře. Na nějaké pobavení, jasně, proč ne, chlapi mají rádi mladé holky. Zvlášť, když k němu vzhlíží… Ale na vztah? Ne. Každý to má jinak, nezatracuju, ale já po svých zkušenostech došla k tomu, že je nejlepší rovnocenný vztah, i co se týče věku.
@ka2ka píše:
Jste spolu chviličku a zamilovaný asi bych se domluvila a počkala dva roky velký problém vidím i v tom že ty ho považuješ za moc starého
no však je moc starý, je to rozdíl generace, mohl by být jejím otcem
@Anonymní píše:
@K. Rocánková děkuji, ale on není zadlužený a nic… Jen bývalá partnerka nechtěla děti a je furt v práci. Na známost neměl čas.. my se známe z práce.
to že bývalá partnerka nechtěla děti nezní moc věrohodně ![]()
@K. Rocánková píše:
Znas nekoho, komu je 60? Tolik mu bude, az tobe bude jako ted jemu…
To jen tak k zamyšlení…Ps: kazdej nezadanej ctyricatnik bez deti je podezrelej. Bud je rozvedenej, nebo ma dluhy, bud opatrna.
Vidíš, já znám jednoho čtyřicátníka bez dětí (zatím.. má těhotnou manželku)..
Oženil se v 30ti, s manželkou 8 let, 4 potraty a jejich vztah to neustál. V klidu se rozešli, rozvedli a jsou přátelé.
Ne vždy to v životě je, jak by si člověk představoval.
My tady toho moc nevymyslíme. Řeknu jen jedno. Dnes se děti víceméně plánují, lidi je mají mnohem později a hlavně, chtít je musejí oba dva. Ne že jeden za každou cenu a druhý se na to necítí. To je špatný začátek rodičovství, vyhovět tomu, co rodinu chce. Neměl si tedy partner hledat přítelkyni mezi dvacetiletými. I ten věkový rozdíl je podle mě veliký na rodičovství. Osmnáct let. Ve čtyřiceti byste měla doma dvacetileté děti, když do toho půjdete, a šedesátníka s počínajícími neduhy. Akční je teď. To je hezké. Ale co za x let. Přijde nemoc, úraz, můžete jít od sebe. Dneska chodí nemoci do rodin, ani se nenadějete. A nikoho si nelze společným dítětem pojistit. V případě rozchodu, ne rozvodu, brát se asi nebudete, budete sama na dítě, na které jste nebyla připravená. Nebo je bude mít otec a budete platit alimenty. Vždycky se musí počítat s nemocí, s rozchodem. I když jsme zamilovaní a vidíme vše růžově. Ať se přítel vyžívá se synovci a Vy jistě máte taky nějaké koníčky, ne? Nepíšete o tom, zda pracujete, máte svoje bydlení, zda ještě nechcete dál studovat. Nenechte se natlačit do ničeho, čeho byste litovala. Dítě je napořád. To není svetr, který se mi za výkladem líbil a doma zjistím, že mně nesedí a nechám ho viset ve skříni.