Státe, starej se

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
827
15.3.15 11:02
@Lette píše:
V prve rade dite je nevinne. Nemuze za sve rodice. Ja bych byla pro, aby stat kompenzoval pecujicimu rodici chybejici vyzivne. Na druhou stranu musi sve pohledavky velmi tvrde vymahat a neplatice postihovat s daleko mensi benevolenci, nez cini ted.

Můžeš mi přesně právně upřesnit předpis, který benevolenci umožňuje? Ráda se s ním seznámím, jinak je to na úrovni výkřiku. Odpovědnost za situaci dítěte nenese stát, ale jeho rodiče, otec i matka, kteří se na jeho zplození stejným dílem a vzájemným výběrem podíleli. Opakuji, bavme se o nástrojích, sankcích, prostě rychlém biči, pro které si neplatiči na svoji povinnost živit své děti rychle vzpomenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
15.3.15 11:03
@jakanas píše:
No mě napadá ještě jedna varianta kde ty peníze pro děti neplatících rodičů vzít a to je z jejich důchodového pojištění.
Neplatíš, zaplatí stát, ale o to dostaneš menší důchod..
Blbý je že pro naši generaci se s žádným důchodem už moc nepočítá.Tak mi to vychází: průměrný důchod 12 000kč, průměrná délka pobírání 9 let=
1 296 000Kč k dispozici pro dítě.
Počítáno v tom průměrném, ideálním případě.

Hrozba, že za 30 let budu mít nižší důchod, není pro tuto kategorii vůbec motivační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27005
15.3.15 11:05
@lechem píše:
Můžeš mi přesně právně upřesnit předpis, který benevolenci umožňuje? Ráda se s ním seznámím, jinak je to na úrovni výkřiku. Odpovědnost za situaci dítěte nenese stát, ale jeho rodiče, otec i matka, kteří se na jeho zplození stejným dílem a vzájemným výběrem podíleli. Opakuji, bavme se o nástrojích, sankcích, prostě rychlém biči, pro které si neplatiči na svoji povinnost živit své děti rychle vzpomenou.

Jenže když to tak vezmeš, stát moc dobré podmínky nenabízí…málo práce, málo míst ve školkách, leckde platy k pláči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
15.3.15 11:06

@jakanas normálně jsem striktně pravicový volič a pobírači dávek mě spíše čílí. V poslední době mě ale stejně čílí neseriózní firmy, které se snaží stejně jako pobírači dávek snaží vyběhnout se systémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.3.15 11:13
@lechem píše:
Hrozba, že za 30 let budu mít nižší důchod, není pro tuto kategorii vůbec motivační.

Ale tam nejde o hrozbu a aby začal platit. Tam jde o to že ty jeho peníze které by měl dostat později, prostě nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
15.3.15 11:14
@lechem píše:

A copak se o sankcích a vymáhání nebavím? Jen by měl stát podporovat rodiče, který se stará a má minimální páky na to, jak vymoci z neplatícího rodiče to, na co má dítě nárok a co mu bylo státem přiznáno (soudně vyměřené alimenty)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
15.3.15 11:17

Mně štve že 9 z 10 „samoživitelek“ je pouze papírova naoko. Berou co se dá (příplatky, dávky), my poctivě makame a nestačíme se divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
15.3.15 11:26
@Vcielka píše:
Mně štve že 9 z 10 „samoživitelek“ je pouze papírova naoko. Berou co se dá (příplatky, dávky), my poctivě makame a nestačíme se divit.

Naváži jedním z příspěvků z velmi otevřené diskuse pod článkem:„… Současný režim čím dál tím víc snižuje životní úroveň normálních, slušných, zodpovědných a pracujících lidí. A na jejich úkor zvyšuje úroveň těch, kteří nemyslí na to, co bude zítra, za rok, slovo odpovědnost je jim jen prázdným pojmem.. Výsledkem za několik generací bude strmý nárůst poživatelů sociálních dávek z profese, věčných a nenapravitelných nezaměstnaných, kteří budou chtít víc a víc peněz. A těch, kteří skutečně pracují bude méně a méně. Jak to asi dopadne?… “

podepisuji se pod něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
15.3.15 11:31
@Alay88 píše:
tak pod tohle se taky podepisuju, stát jenom přidává lidem na dávkách a bere lidem, kteří pracují ani ne za průměrnou mzdu, pro ně žádné výhody nejsou, jenom jak jim ještě ubrat :nevim:
…co bude zítra, za rok, slovo odpovědnost je jim jen prázdným pojmem…

Na co odpovědnost, když je tu ten štědrý stát, že… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
15.3.15 11:33

@lechem souhlasím ještě se nám smějí jak jsme blbý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
15.3.15 11:35
@jakanas píše:
Ale tam nejde o hrozbu a aby začal platit. Tam jde o to že ty jeho peníze které by měl dostat později, prostě nedostane.

Ale to není řešení. Tak holt místo důchodu dostane sociální dávky. Stejně, jako to maj lidi, co celej život nemakaj. Důchod maj minimální, ale doplácej je různýma dávkama, takže jsou na tom stejně, jako lidi, co berou normálně důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.3.15 11:40
@PetraJ píše:
Ale to není řešení. Tak holt místo důchodu dostane sociální dávky. Stejně, jako to maj lidi, co celej život nemakaj. Důchod maj minimální, ale doplácej je různýma dávkama, takže jsou na tom stejně, jako lidi, co berou normálně důchod.

já myslím že jde všechno, jen se musí chtít.
Já teda nevím jak to přesně funguje, ale když vyhlásí člověk osobní bankrot a let mu zůstává pouze životní minimum, tak taky přece žádné soc dávky nedostane. Řešení by se prostě našlo, postavilo by se za městem pár chudobinců pro seniory a bylo by.

Příspěvek upraven 15.03.15 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
15.3.15 11:40
@PetraJ píše:

No přesně! Nižší důchod dorovnají dávky. Chce to bolavý bič - tady a teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.3.15 11:42
@jakanas píše:
já myslím že jde všechno, jen se musí chtít.
Já teda nevím jak to přesně funguje, ale když vyhlásí člověk osobní bankrot a 5 let mu zůstává pouze životní minimum, tak taky přece žádné soc dávky nedostane. Řešení by se prostě našlo, postavilo by se za městem pár chudobinců pro seniory a bylo by.Příspěvek upraven 15.03.15 v 11:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.3.15 11:43
@lechem píše:
No přesně! Nižší důchod dorovnají dávky. Chce to bolavý bič - tady a teď.

jako sekat prsty a pranýř na náměstí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová