Stavíme dům

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
21.1.10 22:34

Ahoj, taky budem stavět přízemní spíš menší domek. S 3 mega bych se nebála, my máme rozpočet 2 :oops: Zrovna zítra máme schůzku s architektem, tak jsem zvědavá, co nám poví :roll:

Jsme připravení i hodně ustoupit, protože když neklapne domek, budem muset do bytu - a shodli jsme se na tom, že než byt, už je lepší stejně velký domeček :lol: :lol: :lol:

S firmama zatím zkušenosti nemám, určitě budem řešit subdodavatelsky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
22.1.10 08:34

Taky chceme řešit vše subdodavatelsky…i tak mám strach..z věi které jsem chtěa do domošku už jsem ustoupila…takže at se člověk vleze musí hodně slevit ze svých nároku..to mě štve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.1.10 09:06

teplovodní topení = normální nejběžnější topení

hele stavet subdodavatelsky je sileny sileny sileny, manzel z toho malem zesedivel, te organizace je neuveritelne moc, vsechno musis silene hlidat, podvodnik a flink na kazdem kroku … mam se rozepsat, co vsechno u nas napachali?

jinac ohledne firem -z nasi zkusenosti - zADNY ZALOHY!!!! jakmile dfas zalohu, firma te ma v hrsti, nemusi ani kopnout do zeme a cekas a cekas, kdy a jestli se ji uraci, soudy a exekuce jsopu uplne naprd … pokud uz bude firma trvat na zaloze, dejte minimalni (treba 10 000) a slibte ji platit treba kazdy tyden, nebo slozte zalohu u notare …

mluvim ze zkusenosti, zasponzorovali jsme dvema krachujicim firmam asi 250 OOO!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
22.1.10 09:41
Pudloslava píše:
teplovodní topení = normální nejběžnější topení

hele stavet subdodavatelsky je sileny sileny sileny, manzel z toho malem zesedivel, te organizace je neuveritelne moc, vsechno musis silene hlidat, podvodnik a flink na kazdem kroku … mam se rozepsat, co vsechno u nas napachali?

jinac ohledne firem -z nasi zkusenosti - zADNY ZALOHY!!!! jakmile dfas zalohu, firma te ma v hrsti, nemusi ani kopnout do zeme a cekas a cekas, kdy a jestli se ji uraci, soudy a exekuce jsopu uplne naprd … pokud uz bude firma trvat na zaloze, dejte minimalni (treba 10 000) a slibte ji platit treba kazdy tyden, nebo slozte zalohu u notare …

mluvim ze zkusenosti, zasponzorovali jsme dvema krachujicim firmam asi 250 OOO!!!!!

Tak tohle je šilený…no ja se právě toho bojím. manžel je docela pracovně vytížený takže asi nějaké hledaní robotníku zustane na moji hlavě..neumím si představit jak to chce stihat…už ted má co dělat aby se aspon trošku ohřál doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.1.10 09:54

no jako zase se tim usetri treba 2 melouny .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
22.1.10 10:11

NO to určitě jo ale to vyřízovaní je docela mazec..A chtěla jsem se zeptat jestli má z vás někdo zkušenosti z vyřizovaním stavebního povolení…Jestli si to má člověk vybehat sám nebo jsem slyšela že na to existuje někdo koho si najmete zaplatite mu částku 10 000,– a on to vylíta za vás..Jak dlouho trvá takové to vyběhaní uřadu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.1.10 10:47

nam asi jen 3 mesice, ale kamaradka takhle uz beha rok a pul- oni ale maji problemy s uzemnim planem, stavi v praze, tam je vsechno horsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.1.10 11:10

Tyy kráso, Pudlo, těch záloh jsem se taky hodně bála, ale zatím jsme naštěstí nikoho nezasponzorovali, ťukťukťuk. Je fakt, že jsme hodně brali řemeslníky, ale třeba na topení a na střechu jsme firmu brali, zálloha 100 litrů a nespali jsme dobře :roll: Jako prověřovali jsme všechny, všechno bylo na doporučení, ale i tak to někdy nemusí vyjít.
Já se nejvíc napřemýšlela jestli najmout stavební dozor, ale nakonec to všechno oddozoroval přítel. Kolaudaci ještě nemáme, tak nevím jestli k tomu budou chtít nějaké razítko jakože stavební dozor, to bysme museli ještě dodatečně opatřit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
22.1.10 11:43

Tak se přidám do diskuze, taky bysme chtěli stavět, jsme zatím jen ve fázi úvah.

Pudlo koukám, že tomu rozumíš, myslíš, že by se dal domek, který je na klíč za 3 mil. postavit svépomocí za 2 mil? Uvažovali jsme nechat si postavit jen hrubou stavbu a zbytek dodělat svépomocí nebo subdodavatelksky, ale nevím jestli je to všechno za ty 2 mil. reálné…

A ještě otázka - nevíte někdo kolik v průměru stojí m2 všech sítí? Budeme totiž tahat asi něco kolem 100m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.10 12:11

No jo no, je to pekelné, starostí fůra, ale zase nemáme toho sponzora, co by nám zaplatil stavbu na klíč… :lol: Naštěstí mají naši nebo sousedi nějaké známé, prověřené řemeslníky… Tak to snad takto půjde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.1.10 12:40
Ikulka píše:
Tak se přidám do diskuze, taky bysme chtěli stavět, jsme zatím jen ve fázi úvah.

Pudlo koukám, že tomu rozumíš, myslíš, že by se dal domek, který je na klíč za 3 mil. postavit svépomocí za 2 mil? Uvažovali jsme nechat si postavit jen hrubou stavbu a zbytek dodělat svépomocí nebo subdodavatelksky, ale nevím jestli je to všechno za ty 2 mil. reálné…

A ještě otázka - nevíte někdo kolik v průměru stojí m2 všech sítí? Budeme totiž tahat asi něco kolem 100m.

ja bych rekla ze jo, ten meloun klidne budou mit jako vydelek. a za site si firmy obvykle rikaji 300/m, ale to neni realna cena, to je rozpocet, kdyz se rozparcelovavav pole a site se tahaj uplkne nove. POkud se jen potrebujes napojit na stavajici site, tak je to daleko min, a hlane to neni na m2 ale na m - podle toho,l odkud je tahas + pripojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
22.1.10 14:04

No jasně, že za běžný metr, já jsem pako :lol: .
Právě že jsem někde četla, že se počítá +- 1000,–Kč/m - jako průměr za metr všech sítí (voda, elektrika, plyn), tahalo by se to od cesty na pole, takže by jsme vyplázli přes 100tis. jen za natažení sítí. Docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.1.10 15:23

jo holky, ja tomu nerozumim, jsem totalni diletant. Staveli jsme, ale vsechno zajistoval manzel, ja si nepamatuji ani ceny jednotlivych polozek .....
ale pokud by byl zajem, klidne prijedte na navstevu a manzel vam popovida o uskali dodavatelskeho reseni.
tomu, kdo se stavet nechysta, by to jiste prislo velmi humorne

ale nemyslelte, stavba na klic bude odflaknuta uplne stejne, jen to nepoznate. neb kdo nema oci jako superman, sotva pozna, jak je udelala izolace pod podlahou, dokud neprijdou deste. A reklamujte podlahu :-)))
a dozor to nezachrani, dozor by mjusel bejt na stavbe 100% casu. je treba predpokladat, ze delnici jsou uplne totalne vypatlani lidi a dokazou napachat skody i tamn, kde to skoro nejde
jistota chyby je,pokud chcete neco nestandardne, ale oni nedodrzuji ani standardni postupy
napriklad si mysli, ze jakykoliv pojici material, vc. betonu, vydrzi namichany cerstvy libovolne dlouho, pokud se v kbeliku zaleje vodou.
a muzete jim 1000× rikat „je mi jedno, ze se to tak dela bezne, ale preji si, aby se na me stavbe dodrzoval doporuceny postup, nedelejte to“ … oni to klidne udelaji, ikdyz vedi, ze se vecer prijedete podivat.
A co s tim nadelate, kdyz je zaloha zaplacena?

a jen perlicka - az, kdyz bylo postaveno cele dalsi patro, jsme z faktury prisli na to, ze do śtropu (pod tim novym patrem) dali o 2 tridy horsi beton proti planum.
A co udelate s timhle? Nic, doufate, ze to nespadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
22.1.10 15:41

Ahoj. Mohu přispět svými zkušenostmi.
Stavíme s manželem jednopatrový dům, do bungalovu bychom nešli, i když si nemyslím, že by byl bungalov dražší jak psala myslim Rea. Vybrali jsme si ytong, už jen kvůůli jeho tepelněizolačním vlastnostem ( a to letos přišli na trh s novinkou) a také kvůli přesnosti tvárnic. Jeho výhoda pak je, že vevnitř nemusíte mít tuny omitek, pouze na perlinku tenkou 3mm vrstvu. Také se stavba dá postavit velice rychle.

Nicméně co se peněz týče, rozpočet na dům jsme měli něco přes 2 miliony, ale víme, že se do toho nevejdeme i s vybavením a patro budeme dělat už jen sami svépomocí. Vždy vše stojí víc, než si myslíš. Materiál není tak drahý jako práce.
Protože manžel také dost pracuje, měli jsme na hrubou stavu sjednanou firmu působící na Ostravsku, kterou mohu jen doporučit. Jednak její majitel je z rodiny, ale opravdu dělají věci kvalitně, precizně, člověk se nemusí ničeho bát.
Protože jsem si nechtěli brát moc velký úvěr, tak teda ještě nebydlíme, ale kdybychom měli k dispozici 3 miliony, byli bychom tam už na vánoce :-)
Jinak vyřizování dokladů trvalo rok, ale vyřizovala jsem si vše sama, manžel nakreslil projekt a pak nám jen projektantka dala za nějaký peníz kulaté razítko. Jinak se projekce pohybuje mezi 50-70 tisíci a to nepřeháním.
Takže přeji samá dobrá rozhodnutí a hodně štěstí, je s tím spousta starostí, ale stojí to za to. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
22.1.10 18:37
Gina108 píše:
Tyy kráso, Pudlo, těch záloh jsem se taky hodně bála, ale zatím jsme naštěstí nikoho nezasponzorovali, ťukťukťuk. Je fakt, že jsme hodně brali řemeslníky, ale třeba na topení a na střechu jsme firmu brali, zálloha 100 litrů a nespali jsme dobře :roll: Jako prověřovali jsme všechny, všechno bylo na doporučení, ale i tak to někdy nemusí vyjít.
Já se nejvíc napřemýšlela jestli najmout stavební dozor, ale nakonec to všechno oddozoroval přítel. Kolaudaci ještě nemáme, tak nevím jestli k tomu budou chtít nějaké razítko jakože stavební dozor, to bysme museli ještě dodatečně opatřit :mrgreen:

Tomu moc nerozumim. Teda my rekonstrujem a hned pri vydani stavebniho povoleni se nas pani urednice ptala na stavebni dozor. Musela ho vypsat do te cedulky, co se musi nekde vystavit na stavbe. A pri kolaudaci musi stavebni dozor podepsat nejaky papir a ten se priklada ke vem dokumentum, co je potreba ke kolaudaci. Docela me to prekvapilo, protoze jsem s tim vubec nepocitala.
Tak doufam, ze to neni jiny kraj jiny mrav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí