Stěhování do Španělska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17521
29.8.11 19:29

Každopádně loni, když tu kámoška byla, tak si tady nechávala dělat preventivní prohlídku, spravit zuby a byla na gyndě. Stejně tady musela doplatit to pojištění, říkala, že tam je všechno x krát dražší i s pojištěním..Nevím, za jak dlouho odjíždíš, ale určitě si oběhni zubaře a tu gyndu, ať tě to pak nestojí moc peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35711
29.8.11 19:29

No ale já nejedu do chorvatska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
29.8.11 19:32
pikola píše:
No ale já nejedu do chorvatska :mrgreen:

To byl přece jen příklad toho, že to co píšou tady na netu a pak zažiješ v cizině u doktora nemusí souhlasit.. :wink: Zvlášť když se ani jeden nedomluvíte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
29.8.11 20:32

ahoj, takže na kartu od český pojištovny jí tam nikdy zadarmo neošetřili, vše si musíš zaplatit na místě.
Máš dvě možnosti bud si tady v ČR zaplatit na rok zdravotní pojištění a zdravotní připojištění pro cizinu, aby ti to pojištovna hradila
nebo
ve Španělsku oběhat úřady, obdržet kartu residenta a pak si můžeš platit buď sama pojištění, asi 40 eur měsíčně nebo ho platí zaměstnavatel nebo když nepracuješ, tak se nahlásíš tam na úřad práce a platí to za tebe oni.
A nebo nejlepší možnost, že zaměstnavatel toho tvého by ho platil i za tebe. Jestli jste teda manželé..
Pokud se teda nedomluvíte na úřadech, tak asi nejlepší zaplatit to roční pojistné tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
29.8.11 20:34

ahoj, takže na kartu od český pojištovny jí tam nikdy zadarmo neošetřili, vše si musíš zaplatit na místě.
Máš dvě možnosti bud si tady v ČR zaplatit na rok zdravotní pojištění a zdravotní připojištění pro cizinu, aby ti to pojištovna hradila
nebo
ve Španělsku oběhat úřady, obdržet kartu residenta a pak si můžeš platit buď sama pojištění, asi 40 eur měsíčně nebo ho platí zaměstnavatel nebo když nepracuješ, tak se nahlásíš tam na úřad práce a platí to za tebe oni.
A nebo nejlepší možnost, že zaměstnavatel toho tvého by ho platil i za tebe. Jestli jste teda manželé..
Pokud se teda nedomluvíte na úřadech, tak asi nejlepší zaplatit to roční pojistné tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.8.11 21:30

Já žiju teda v německu, tak to asi podobné. Česká pojišťovna se furt prsí tím, jak tě na jejich evropskou kartičku ošetří v EU, ale myslím, že v praxi to moc nefunguje, myslím, že na většině míst si to platíš keš a pak to od pojišťovny vymáháš. Jestli máš možnost se zdravotně pojistit v místě, tak to udělej.

myslím, ale že česká pojišťovna tě nepustí, dokud jim nepřineseš potvrzení o tom, že jsi pojištěná jinde. Po manželovi chtěli potvrzení.

nemají tam třeba něco jako rodinné pojištění, že by jsi byla pojištěná s partnerem?

Kočička musí mít pas, čip a očkování, to je většinou v pohodě.

Když jsem ale jako bezdětná byla za manželem v Londýně, tak jsem teda pojištění neřešila, ale už bych takovej hazardér asi nebyla 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.8.11 21:35

Ahoj.Tak já mám normálně pojištění + připojištění.zkoušela sem ruzné společnosti ale vždy to dopadlo stejně že sm v cizině platila a doma vymáhala a do měsíce dostala.Jednou tedy pojištovna peníze poslala rovnou do zahraničí ale proto že to byla částka co sem u sebe neměla 15000 za 4 kapačky(dehydratace v turecku) ale jinak vždy platim a pak vymáhám.Chorvatsko slepák(falešnej 4500),zlomená ruka kanáry 3000 atd. atd.. :mrgreen:
Takže klasické připojištění je špatné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
29.8.11 21:39

Pikola

ahoj, tak už mi odepsala, tak jak to má na Lanzarotte

tak na českou zdravotní kartu jí tam nikdy zadarmo neošetřili, vše si musela zaplatit na místě. A to se domluví španělsky dobře.
Máš prý možnosti bud si tady v ČR zaplatit na rok zdravotní pojištění a zdravotní připojištění pro cizinu, aby ti to česká pojištovna pak uhradila
nebo
ve Španělsku oběhat úřady, obdržet kartu residenta a pak si můžeš platit buď sama pojištění ( asi 40 eur měsíčně ) nebo ho platí zaměstnavatel nebo když nepracuješ, tak se nahlásíš tam na úřad práce a platí to za tebe oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35711
29.8.11 21:56

No tak svatbu asi budem plánovat.. uvidíme. Já si asi zavolám na vzp, tam by to vědět mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
30.8.11 00:49

Bohuzel ctu diskuzi az ted…6. rokem ziju na lanzarote ( zdravim kamaradku od beba007 :mavam: ), od zacatku jsem byla ale nahlasena. Ja si ale myslim, ze mas dve moznosti: bud se nikde nehlasit a tim padem si dal platit pojisteni v CR + si zjistit, jak to je s tim osetrenim, u nas v hotelu co jdou hosti k normalnimu doktorovi tak je vzdy zdarma osetri.. :nevim: , nebo se odhlasit z pojisteni v CR a tim padem se nahlasit tam - tim, ze se nahlasis na „UP“ mas automaticky narok na zdravotni peci (mimochodem ti hradi i preventivni prohlidky u zubare a gyndr. je tu trosku jinak, ale na cytologii a pece o tehotne, to jde relativne rychle. Kazy si ale taky nechavam delat v CR. ) Na zapis na UP budes potrebovat jit na seguridad social - jakoby socialka, kde ti prideli cislo a vyridit si N.I.E. - identifikacni cislo cizince. Ale jesti se ti to vubec vyplati ??? Protoze kdyby te osetrili i s CR kartickou, tak si myslim, ze to nema vyznam … kdybys chtela vedet jeste neco, staci se ozvat, nechtela jsem se „zbytecne“ moc rozepisovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
30.8.11 08:40

Ahoj Sandro,tak to se budete možná znát.Taky dělala v nějakém hotelu u pláž.baru.Jinak u hostů je to asi jasný,ty mají určo cestovní připojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
30.8.11 10:16

Bydlela jsem rok ve Španělsku, musíš mít určitě pas. Ten je 100%, a do 3ech měsíců se musíš nahlásit na cizinecké policii, budeš potřebovat papír, kde bydlíš a budeš si muset zajistit NIE, záleží jak dlouho tam chceš taky být, jestli tam chceš pracovat atd. Doporučuju prostudovat tenhle blog: http://misspaja.sblog.cz/ . Je mojí kamarádky, bydlí též ve Španělsku a vzala si Španěla. Mě tenkrát hodně pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.9.11 23:11

Ahoj, ja ziju ve Spanelsku…Kdyz jsem tu pracovala, odhlasila jsem se z pojistovny v Cechach, vzdy jsem jim musela po mem navratu prinest pracovni smlouvu o tom, ze jsem tu skutecne pracovala. Ted nepracuji a zdravotni pojisteni si platim v Cechach. Abys pracovala legalne, musis mit NIE, dokument pro cizince, cekaci lhuta na nej alespon v Madridu byla dost dlouha, tak je lepsi o nej zazadat hned po prijezdu.
Do 3 mesicu je pry treba nahlasit se na policii, ale mne na policii rekli, ze kdyz tu nepracuju, tak se ani hlasit nemusim, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
España
8.2.12 19:48

Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli uvedeny odkaz jeste funguje, jelikoz ho nemuzu otevrit..a popravde jsem v podobne situaci, tak by me zajimalo co nejvic info :) dik

• Citovat
  • Upravit
35711
8.2.12 20:35

Nové stránky jsou zde
http://www.paulaespana.com
Kdyby jsi něco potřebovala, klidně se ptej, už jsem pretehovana :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová