Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pst007 nebude. Dokonce mi řekl, že pokud u něj nebude chtít syn být ani v určené dny, tak na tom trvat nebude. Za což si ho vážím. Jednou si k sobě cestu určitě najdou, ale teď by byl jakýkoliv tlak spíš na škodu.
@Cimada píše:
Určitě je to těžké. Taky mám zahradu ráda, přítel mi koupil skleník, máme tu zvířata volně, ale na svůj byt nedám dopustit a na rovinu, potom kolem té 60ky už člověk ty polnosti přece jen nezvládá tak jako zamlada. Navíc jako panelákový typ jsem mnohdy v šoku, že je tu např. topení vyloženě nanic, prostory příšerně velké, takže jak na finanční náklady, tak na energii na úklid náročné - jednou budeme rádi, že je byt k dispozici.
Ale taky zakladatelku chápu, je to prostě smutné. Pokud jí dům nepatří, je její příběh varováním těm mladým kočkám, které se nadšeně stěhují k rodině přítelíka…
A kam se mají stěhovat?
@Mamhlucnehosouseda píše:
Ach jo, další fnukna.
Proč máš tu potřebu? ![]()
@someargue píše:
A kam se mají stěhovat?
To je otázka pro každého jednotlivce, dá ses vzít společně hypotéka, dá se bydlet v podnájmu, ale rozhodně bývá největší chybou pro holku nastěhovat se ke tchánovcům.
@veria ano. Má jinou přítelkyni, ale i já před lety udělala chybu. Nechci to házet jen na něj. Neveděl o tom zjistil to až teď když si našel novou paní a potřeboval najít něco na mě, aby se necítil tak blbě.
@Cimada píše:
To je otázka pro každého jednotlivce, dá ses vzít společně hypotéka, dá se bydlet v podnájmu, ale rozhodně bývá největší chybou pro holku nastěhovat se ke tchánovcům.
Na co bydlet v podnájmu, když tchanovci mají velký RD?
To je plýtvání bydlením
kazdy musí mít minimálně 5 různých nemovitostí, které ani nepoužívá a pak jsou lidi, kteri kvůli tomu nemají ani vlastní garsonku
@Anonymní píše:
@Cimada ještě jednou moc děkuju. Doufám, že to bude nový, lepší začátek.
Vůbec nemáš zač, nebude to bezbolestné, ledacos Tě zklame, ale budeš silnější, tomu věř. A svým způsobem svobodnější, což znamená hodně.
Mám ráda citát zhruba ve znění: za dobrý úsudek vděčíme zkušenosti, kterou jsme získali díky špatnému úsudku. ![]()
Prostě jsi na cestě k „lepšímu“.
@Cimada společnou hypotéku máme, jenže podle nových zákonů, pokud žiju v domě někoho jiného, on má právo po mě chtít nájem. Když neplatím nájem, společné splacení hypotéky je bráno jako splátka nájmu a při vypořádání SJM nemám nárok ani na to, co jsem mu pomohla splatit. Bohužel.
@someargue píše:
Na co bydlet v podnájmu, když tchanovci mají velký RD?To je plýtvání bydlením
kazdy musí mít minimálně 5 různých nemovitostí, které ani nepoužívá a pak jsou lidi, kteri kvůli tomu nemají ani vlastní garsonku
No, upřímně, nez s tchanovci, to radeji v podnajmu… Na druhou stranu, nemam problem s bydlenim v domě partnera, je úplně jedno, zda clovek nebude mit „nic“ pri odchodu z podnajmu nebo od partnera.
@someargue píše:
Na co bydlet v podnájmu, když tchanovci mají velký RD?To je plýtvání bydlením
Každý to bere jinak, já bych nikdy nešla dobrovolně bydlet s někým, a už vůbec ne s tchánovci. To si radši fůru věcí odpustím. Vždycky jsem potřebovala svoji osobní svobodu.
@Cimada nebydlíme u tchýně s tchánem. Postavili jsme si společně svůj vlastní rodinný dům. Jen ještě před manželstvím.
@j.a.n.i1 píše:
No, upřímně, nez s tchanovci, to radeji v podnajmu… Na druhou stranu, nemam problem s bydlenim v domě partnera, je úplně jedno, zda clovek nebude mit „nic“ pri odchodu z podnajmu nebo od partnera.
Tak samozřejmě záleží na vztazích. My bydlíme s tchýni a prarodiči, a díky tomu soužití ve velkém domě je velká báseň, někdo vaří, někdo uklizí, pak o víkendu se staráme o zahradu, svůj les. Strašně si všichni navzájem ulehčujeme život. Proto mi nedává smysl v takové situaci nést peníze do podnajmu, kde člověku nepatří ani klika od dveří a stará se o majetek někomu úplně cizímu ![]()
@Anonymní píše:
@Cimada nebydlíme u tchýně s tchánem. Postavili jsme si společně svůj vlastní rodinný dům. Jen ještě před manželstvím.
Neumím si to u sebe představit - dřít se na bud. baraku, kde mi nebude patřit ani klika u dveří? Scifi.
To snad moje práce nemá žádnou Fin. hodnotu? ![]()
Samozřejmě, že Fin.bych se chtěla podílet i na hypo proč to financoval jen on?
Toto bych prostě měla s partnerem poreseno ještě před tím, než bychom vybrali pozemek či kopili do země. A buď bychom našli společnou řeč a buď. dum by byl nas obou nebo nazdarbazar, bylo by z mé strany po lásce a taky naštěstí pro me po hnusne práci na stavbě.
@Cimada ještě jednou moc děkuju. Doufám, že to bude nový, lepší začátek.