Stěhování z RD do bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3856
4.2.23 15:10
@terien píše:
Přesně, taky nechápu tu barákovou manii. Jak kdyby se jinde nedalo hezky a v klidu žít.

Tak kdo nepoznal jaké to je mít možnost sedět v létě na terase a být celý den na dosah přírody, nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.2.23 15:12
@Veselej kluk píše:
Tak kdo nepoznal jaké to je mít možnost sedět v létě na terase a být celý den na dosah přírody, nepochopí.

V baráku jsem vyrostla a přesto nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
4.2.23 15:13
@Anonymní píše:
@rmot je to přesně podle zákona. Konzultovala jsem to s více právníky. A vážím si ho za to, že syna nenutí být s ním, když to syn nechce.

Pokud se tam místo tebe stěhuje nová paní, není to spíš její přání, že nestojí o to, aby „její“ chlap drobil zájem a finance mezi ní a jeho potomka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
4.2.23 15:23
@terien píše:

Podle mě to není o tom, kdo v čem vyrostl, ale jakou má povahu, co ho baví, kolik má životní energie atd. Já ze svého dospělého života strávil kraťoučkou část v bytě a pro mě to bylo utrpení. Potřebuju prostor, kde si můžu kutit a vyrábět, co mě zrovna napadne. Zahrádky, kde si můžu pěstovat, co chci a nikdo mi to neočeše. Nemusím mít soukromí ve smyslu, že budu mít kolem dokola pozemků betonové zdi, aby mě náhodou nikdo nezahlédl, ale mít ten prostor, kam nikdo cizí nesmí mě vyhovuje. Mít kde udělat grilovačku, kam se dají pozvat přátelé a sousedi, ale zároveň to není veřejný prostor jako někde na zahrádce u restaurace. A zároveň chápu, že pro někoho jiného by to naopak byl neskutečný opruz se o to starat. Prostě nejsme vyráběni podle jedné šablony a každý člověk je naštěstí originál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.2.23 15:25
@rmot píše:
Podle mě to není o tom, kdo v čem vyrostl, ale jakou má povahu, co ho baví, kolik má životní energie atd. Já ze svého dospělého života strávil kraťoučkou část v bytě a pro mě to bylo utrpení. Potřebuju prostor, kde si můžu kutit a vyrábět, co mě zrovna napadne. Zahrádky, kde si můžu pěstovat, co chci a nikdo mi to neočeše. Nemusím mít soukromí ve smyslu, že budu mít kolem dokola pozemků betonové zdi, aby mě náhodou nikdo nezahlédl, ale mít ten prostor, kam nikdo cizí nesmí mě vyhovuje. Mít kde udělat grilovačku, kam se dají pozvat přátelé a sousedi, ale zároveň to není veřejný prostor jako někde na zahrádce u restaurace. A zároveň chápu, že pro někoho jiného by to naopak byl neskutečný opruz se o to starat. Prostě nejsme vyráběni podle jedné šablony a každý člověk je naštěstí originál :)

Přesně tak. Proto může spousta lidí žít v bytě spokojeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
4.2.23 15:27
@Veselej kluk píše:

Nesmysl, moji rodice maji barak na vesnici a ja po tom nikdy netouzila. Vzdy jsem chtela zit v centru mesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
4.2.23 15:31
@rmot píše:
Podle mě to není o tom, kdo v čem vyrostl, ale jakou má povahu, co ho baví, kolik má životní energie atd. Já ze svého dospělého života strávil kraťoučkou část v bytě a pro mě to bylo utrpení. Potřebuju prostor, kde si můžu kutit a vyrábět, co mě zrovna napadne. Zahrádky, kde si můžu pěstovat, co chci a nikdo mi to neočeše. Nemusím mít soukromí ve smyslu, že budu mít kolem dokola pozemků betonové zdi, aby mě náhodou nikdo nezahlédl, ale mít ten prostor, kam nikdo cizí nesmí mě vyhovuje. Mít kde udělat grilovačku, kam se dají pozvat přátelé a sousedi, ale zároveň to není veřejný prostor jako někde na zahrádce u restaurace. A zároveň chápu, že pro někoho jiného by to naopak byl neskutečný opruz se o to starat. Prostě nejsme vyráběni podle jedné šablony a každý člověk je naštěstí originál :)

Presne tak, proto nechapu, proc mi sem tam nekdo, kdo chce zit v baraku (nebo v nem zije), neustale cpe, ze urcite chci zit v dome, jen na to nemam. :lol: No nesmysl, my si kupovali byt v centru Brna v dobe, kdy bych v Syrovicich nebo Rajhradu (oblibene vesnice na bydleni u Brna) ten dum poridila za mene penez nez nas byt v centru. :lol: Pred lety mi to cpal byvaly kolega, a pak z neho vypadlo, ze nevi, co by delal cely zivot v byte, no to je snad jeho problem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 15:31

@rmot prý si jí sem i s jejíma dětma stěhovat nebude. (Tomu tedy nevěřím) On je hodně na majetek. A má obrovskou oporu v rodině, aby nám dal co nejmíň a přišel o co nejmíň majetku. Jeho nová přítelkyně má taky svůj barák, který si po rozvodu předělává. Jen dál od města a má u sebe svou matku.

• Citovat
  • Upravit
8106
4.2.23 15:37
@Wani píše:
Presne tak, proto nechapu, proc mi sem tam nekdo, kdo chce zit v baraku (nebo v nem zije), neustale cpe, ze urcite chci zit v dome, jen na to nemam. :lol: No nesmysl, my si kupovali byt v centru Brna v dobe, kdy bych v Syrovicich nebo Rajhradu (oblibene vesnice na bydleni u Brna) ten dum poridila za mene penez nez nas byt v centru. :lol: Pred lety mi to cpal byvaly kolega, a pak z neho vypadlo, ze nevi, co by delal cely zivot v byte, no to je snad jeho problem. :lol:

Pokud jsou lidi normální, tak se to dá i dobře kombinovat :) Jsem rád, když přijede na pokec a grilování kamarád, co bydlí v bytě a určitě bych mu nevnucoval bydlení v baráku, když o něj mám strach i když vezme do ruky příborový nůž. Nedejbože, že by se snažil něco dělat s nářadím :) Nebo další kamarád, který dělá trenéra karate plus má další aktivity a byt má v podstatě jen na přespání. Tak grilování můžeme provozovat u mě a naopak se rád stavím za nimi na pokec a kafe u nich v bytě, pokud jedu do města a mám čas. Každý si žijeme po svém a nijak to ničemu nepřekáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
4.2.23 15:43
@Anonymní píše:
@rmot je to přesně podle zákona. Konzultovala jsem to s více právníky.

Můžeš prosím napsat číslo zákona a paragrafu? Je to v současnosti docela častý problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 15:47

@JTom to bohužel nemůžu. Na konkrétní zákon jsem se neptala. Prostě jsem jen věřila právníkům, kteří se rozvody zabívají.

• Citovat
  • Upravit
3856
4.2.23 16:17
@terien píše:

Není barák jako barák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
4.2.23 16:28
@Anonymní píše:
@JTom to bohužel nemůžu.

To je škoda. Přece jen jde o hodně peněz. Nárok na nájem proti započtení hodnoty práce je jasný. Že by ale platilo nájemné = splátka hypotéky? V Občanském zákoníku nic takového není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 16:32

@JTom máme nízkou měsíční splátku hypotéky cca 8.000,–

• Citovat
  • Upravit
8558
4.2.23 16:39
@Anonymní píše:
@Cimada nestěhovala jsem se k rodině přitelíka.

Nemyslela jsem to konkrétně na Tebe, spíš obecně. Že to prostě přináší různá úskalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí