Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cimada píše:
Však jsem psala: to, že „jednou uvaří ten a jednou jiný a jednou uklidí ten“… Ne, domácnost je moje a fakt by mě otravovalo se s příbuzenstvem domlouvat, kdo v ten den chytí koště a umyje schody atd. Buď to sama zvládám, nebo to nezvládám. Ale i když něco nezvládám, nevidím to jako důvod bydlet s někým pohromadě. A to se máme všichni v rodině rádi, jenom jsme zvyklí žít každý po svém. A něco jiného je bydlet s vlastní rodinou a něco jiného s rodinou partnera.
Spolubydlení s tchánovci jsem chvíli zažila, a kdyby se to mělo vrátit, odcházím. Naštěstí mám kam.
My se nedomlouvame, jsme sehraný tým. Nemáme žádný rozpis
@someargue píše:
My se nedomlouvame, jsme sehraný tým. Nemáme žádný rozpis
Tak nějakou dobu jste se sehrávat museli.
Já i věřím, že mladá ženská si na domácnost tchánovců zvykne, hlavně když nemá dost peněz ani snahy bydlet ve své vlastní domácnosti bez toho, že by se s někým dělila o domácí práce nebo vaření atd.
Já jen říkám, že pro mě by to nebylo, nepotřebuju, aby nějaká tchyně vařila i pro mě, aby v lichém týdnu umyl schodiště někdo jiný, fakt ne. Nikdo z mé rodiny takhle pohromadě nežije.
Když jsi v tom šťastná, je to paráda.
@Anonymní píše:
@Cimada tak jsem to myslela, že je nezajímá, že je uvnitř zvyklý, že psa v bytě stejně nechtějí. Špatně jsem to napsala.
Aha, to ano. To mě právě udivilo
, že by nebyly protesty proti psovi ze strany majitelů bytu.
@Amity píše:
Ty jsi nemohouci, ze vyzadujes sezeni cele dny na terase? Nevim no…ja to zazil a uz na tom nevidim zadny benefit.Kdyz je hezky, tak jsem " venku" a uzivam sportu, vyletu, akci atd. V praci se pak musim usmivat, jak ti barakovi otroci narikaji, ze museli zase tohle a tamto a ze musi stale neco delat na nebo kolem baraku, ikdyz maji treba novostavbu.Ale to je vec kazdeho. Rozhodne ti co bydli v bytech nejsou degradovani na ty s tim horsim zivotem…spis to bude jinak.
Určitě nežijí horším životem, to souhlasím. A ne, nedělám kolem baráku nic, proč? Vše funguje, zahrada se sama zalévá a seká, když je potřeba oprava, tak od toho jsou řemeslníci, ne? A ne, nesedím celé dny na terase, ale neznám nic hezčího, než obědvat na čerstvém vzduchu s večer pít víno a koukat na hvězdy
Ale ano, ať si každý dělá co chce. Já bych do 60 m2 bez terasy a zahrady už nechtěl.
@Veselej kluk píše:
Určitě nežijí horším životem, to souhlasím. A ne, nedělám kolem baráku nic, proč? Vše funguje, zahrada se sama zalévá a seká, když je potřeba oprava, tak od toho jsou řemeslníci, ne? A ne, nesedím celé dny na terase, ale neznám nic hezčího, než obědvat na čerstvém vzduchu s večer pít víno a koukat na hvězdyAle ano, ať si každý dělá co chce. Já bych do 60 m2 bez terasy a zahrady už nechtěl.
Že bys nechtěl? No, já třeba taky nechci… Ale budu šťastná, když to klapne a svůj byt mít budu… Jedna věc je totiž chtít, a druhá věc jsou reálné možnosti každého člověka.
@Anonymní píše:
@arinecka děkuju moc. Snad máš pravdu. Jsem v takové schizofrenní fázi, kdy na jednu stranu si vůbec neumím představit, že bych si ještě někdy mohla nějakého chlapa pustit k tělu, na druhou stranu z té samoty v budoucnu mám strach. Bude mi 42 to už taky není úplně ideální věk se seznámit. Se synem máš nejspíš pravdu. Když budu v pohodě já, bude taky. A s tou zahradou to mám taky stejné. Je to moje velká radost a vášeň.
Procetl jsem cele vlakno… rozvod je naprd no
Ale prejde to, cas leci vsechny rany i kdyz jizvy na dusi zustanou. Z budoucnosti strach nemej. Jsem 45 sam ve velkem dome s detma na VS. A az prijde spravny cas, budu hledat treba prave tebe
„Schvalne“ se nijak intenzivne nestaram o zahradu kolem domu, protoze to necham na spolecnou realizaci s tou pani, ktera mi tam venku nekde beha a jeste jsem ji nepotkal ![]()
To jen tak na odlehcenou… projdi si tim marastem, prtotoze tim projit musis a uvidis, ze bude mnohem lip
Synek to zvladne a pomuze ti
![]()
@Anonymní píše:
Procetl jsem cele vlakno… rozvod je naprd noAle prejde to, cas leci vsechny rany i kdyz jizvy na dusi zustanou. Z budoucnosti strach nemej. Jsem 45 sam ve velkem dome s detma na VS. A az prijde spravny cas, budu hledat treba prave tebe
„Schvalne“ se nijak intenzivne nestaram o zahradu kolem domu, protoze to necham na spolecnou realizaci s tou pani, ktera mi tam venku nekde beha a jeste jsem ji nepotkal
To jen tak na odlehcenou… projdi si tim marastem, prtotoze tim projit musis a uvidis, ze bude mnohem lip
Synek to zvladne a pomuze ti
Jeee, to je tak hezký komentář. Děkuju moc za podporu. Ani nevíš, jak moc jsi mi zvedl náladu. Strašně moc se těším, až to bude za námi a já zase budu v klidu spát, ráno se budit beze strachu z toho, co mě čeká a budu zase veselá máma, která bude vymýšlet program pro sebe i syna, budu mu oporou. Vím, že to zvládnu. A budu na sebe jednou mooooc pyšná. A můj nový chlap pro život bude rád, že má vedle sebe zrovna mě. Bude mě mít rád, vážit si mě a bude se těšit z každé společné aktivity. A to samé budu cítit i já k němu. Když to po sobě čtu, tak jsem docela náročná, co? ![]()
@Anonymní píše:
Jeee, to je tak hezký komentář. Děkuju moc za podporu. Ani nevíš, jak moc jsi mi zvedl náladu. Strašně moc se těším, až to bude za námi a já zase budu v klidu spát, ráno se budit beze strachu z toho, co mě čeká a budu zase veselá máma, která bude vymýšlet program pro sebe i syna, budu mu oporou. Vím, že to zvládnu. A budu na sebe jednou mooooc pyšná. A můj nový chlap pro život bude rád, že má vedle sebe zrovna mě. Bude mě mít rád, vážit si mě a bude se těšit z každé společné aktivity. A to samé budu cítit i já k němu. Když to po sobě čtu, tak jsem docela náročná, co?
Tuto smutnejsi zivotni kapitolu co nejdrive ukonci a zacnes psat novou, veselejsi
Hned je ten pocit lepsi, kdyz si veris a to pozitivni odhodlani vyzarujes kolem sebe a tak je to spravne ![]()
@Anonymní píše:
Tuto smutnejsi zivotni kapitolu co nejdrive ukonci a zacnes psat novou, veselejsiHned je ten pocit lepsi, kdyz si veris a to pozitivni odhodlani vyzarujes kolem sebe a tak je to spravne
Zatím jsem jak na horské dráze. Jednou nahoře, pak zase domů. Vždycky vím, že to zvládnu, ale někdy mám strašný strach jak a hlavně, aby se to co nejméně dotklo syna. Škoda, že na něj beru ohledy jen já. O co by to bylo snazší, když by ty ohledy bral i manžel. No jo no. Už je to tak a jinak to nejspíš nebude, tak se s tím naučíme žít a budeme věřit, že i tak bude dobře. ![]()
Určitě to zvládneš. Já jsem na tom dost podobně. Jen ty děti mám dvě. Odcházím od manžela (tedy spíš z trojúhelníku) po dvaceti letech vztahu, s dětmi a osobními věcmi. Dobrovolně mi manžel podíl z domu vyplatit nechce a na soudy já nemám žaludek. Chci zkusit malý byt na hypotéku, předběžně jsem se ptala a mohlo by to klapnout. Mám dny, kdy pomyslně poskakuju jako boxer v ringu před zápasem, říkám si - to dám, to dám!, a pak mám dny, kdy mi je fakt těžko. Ale zkusím to, snad to nějak půjde. Půjde, bude muset!
I ty se určitě nějak zvedneš a bude to dobrý. Jsme zdraví, někteří lidé řeší mnohem těžší starosti. ![]()