Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@neumisa já nemám zájem Ti odpovídat na otázky. nezajímá mne, co chceš zjistit. nelíbí se mi, že nerespektuješ, o co jsem Tě žádala. fakt už nevím, co dělat, abych tu měla jen příspěvky maminek s jejich postojem ke stezce odvahy.
@neumisa píše:
Tak pozor. Budu přispívat, protože se mě toto téma také týká a ač jsi zakladatelka, nemáš právo mě omezovat ve veřejné diskuzi. Tak máš ověřenou informaci o zákazu nebo nemáš? Je takový problém pustit to ven? Máš nějaký problém s odpovídáním na slušné otázky?
takže fakt díky, že jsi mi to tu zkazila. ach jo. diskuzi nechávám zablokovat.
@neumisa píše:
Tak pozor. Budu přispívat, protože se mě toto téma také týká a ač jsi zakladatelka, nemáš právo mě omezovat ve veřejné diskuzi. Tak máš ověřenou informaci o zákazu nebo nemáš? Je takový problém pustit to ven? Máš nějaký problém s odpovídáním na slušné otázky?
Neumiso, taky se mě to týká a zajímá mě to, založila jsem novou diskuzi, snad teda někdo odpoví, když dada není ochotná ![]()
@dada12 píše:
@neumisa já nemám zájem Ti odpovídat na otázky. nezajímá mne, co chceš zjistit. nelíbí se mi, že nerespektuješ, o co jsem Tě žádala. fakt už nevím, co dělat, abych tu měla jen příspěvky maminek s jejich postojem ke stezce odvahy.
Ach tak. Takže diskutovat nechceš, na otázky se ti odpovídat nechce, informace nedodáš … takhle si představuješ DISKUZI??? Postojů ke stezce odvahy tu máš nějakých 6 stránek, pořád ti to nestačí, NA CO čekáš? Diskuze je o tom, že uživatelky diskutují, mluví a předávají si své názory a informace - to sis měla otevřít dotazník, když ti vadí, že lidé chtějí o tebou dané problematice diskutovat. Sice se snažíš jednat slušně, ale tohle omezování dost silně zavání arogancí, tak bacha. Napsala jsem ti slušně, proč mě ta informace zajímá a ty nejsi ochotna se podělit a stále jen chceš, aby se s tebou dělili ostatní? Takhle život nefunguje …
@dada12 píše:
takže fakt díky, že jsi mi to tu zkazila. ach jo. diskuzi nechávám zablokovat.
CO jsem ti zkazila??? Zkazila sis to tu sama … nicméně si tu blokaci užij, je to tvé právo.
Zdravím,
držte se původního tématu, jak ho zakladatelka zamýšlela. Pokud bude diskuze probíhat nadále jako slovní přestřelka, uzamykám.
Monika
Omlouvám se za anonym pracuji s dětma a k zakladatelce:
Já neznám školu v přírodě kde by nebyla stezka odvahy.. Už i zas nás byla..A to mělo spousta dětí nejradši. Samozřejmě je také důležité jak je udělaná aby se děti tolik nebáli…
Teď k tomu že to řešíš ze školou. Víš co je docela smutné? Že si neumíš vážit toho že se věnují několika dětem, vymýšlí pro ně aktivity hlídají je aby se jin nestalo…A stejně málo kdo to ocení..
Ono kritizovat umí každý. Znám to i ze své práce.. Ale aby si člověk toho vážilů to už opravdu né. Je to smutné. A ty stejně ten můj příspěvek nevezmeš protože si budeš stát za svým jako oni jsou ty špatný…
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym pracuji s dětma a k zakladatelce:Já neznám školu v přírodě kde by nebyla stezka odvahy.. Už i zas nás byla..A to mělo spousta dětí nejradši. Samozřejmě je také důležité jak je udělaná aby se děti tolik nebáli…
Teď k tomu že to řešíš ze školou. Víš co je docela smutné? Že si neumíš vážit toho že se věnují několika dětem, vymýšlí pro ně aktivity hlídají je aby se jin nestalo…A stejně málo kdo to ocení..
Ono kritizovat umí každý. Znám to i ze své práce.. Ale aby si člověk toho vážilů to už opravdu né. Je to smutné. A ty stejně ten můj příspěvek nevezmeš protože si budeš stát za svým jako oni jsou ty špatný…
Zdravím i Vás Moniko - mám trochu obavy z toho, co můžu a nemůžu napsat, protože jsem měla dojem, že se o tématu bavíme stále a pokud to mohu posoudit, pak se všechny diskutující maminky vyjadřovaly celkem korektně.Jestli někoho zlobí, že je mu upíráno právo na názor ve veřejné diskuzi, pak celkem oprávněně.Ráda bych také požádala zakladatelku o konkrétním nařízení, které zakazuje pořádání stezek odvahy, pokud takové vůbec existuje, protože jsem se pokoušela ho najít, ale bez úspěchu. Děkuji Hanka
dada12: víc jak deset let jsem pracoval s dětmi. V jiném čase (a na jiném místě) jsem dělal i akce pro středošoláky a vysokoškoláky (i když jich bylo míň). Ve všech třech věkových úrovních se uplatňovalo - a na kurzech jsme k tomu taky byli vedeni - že kostra každé akce se buduje na třech úrovních, nazývaných ŘEMESLO - KOŘENÍ - MYSTERUM. No a protože tvůj postoj a tvoje vnímání takových aktivit staví na hlavu toto všechno, tak se chci zeptat, kde potom mám vidět (očima toho dítěte) to koření a mysterium? Nebudou aktivity podle tvé fazóny děti nudit a otravovat stejně jako školní docházka???
Sorry za to, že vkládám otázku, ale tvůj postoj mě opravdu psychicky rozhodil - a nevím kde jinde se rodičů zeptat na jejich názor než zrovna tady.
Odkrývám se. Sem ta anonymní co pracuje s dětma.
Zakladatelka: Víš ono je to opravdu smutný. Zkusila si se vžít i do nich? Jak jim teď musí být snaží se zabavit děti atd.. A stejně je to špatně. Jestli jsem to dobře pochopila nikomu jinýmu to nevadilo?
Teď si vem když jedné mamince bude vadit že byla bojová hra, druhé že byli třeba venku v dešti..
A jinak je super jak jste byli informování co budou děti dělat. Já když jezdila na školu přírodě nikdo dopředu nevěděl co bude se hrát atd…
A omlouvám se jestli jsem to přehlídla ale dítku je kolik? Zkus se na to podívat z obou stran jak z tvé tak z jejich.. Nikdo nejsme dokonalý..
@hanka.br. Také zdravím,
začínají se tu množit hodnotící komentáře k zakladatelce, které se jí pochopitelně nelíbí. Prosím jen o dodržení tématu.
Monika
Prosím všechny, kteří nejsou v roli matek osmiletých dětí a nemohou napsat názor matky ke stezce odvahy aby do této diskuze nepřispívali. Nerada bych aby mnou založená diskuze vedla k dalším „zcestným“ komentářům. Jestli se chcete vyjádřit ke škole v přírodě piště prosím do diskuze nově založené - Stezka odvahy ve škole v přírodě - zakázaná?. V nové diskuzi se nemusíte striktně držet tématu, budu ráda za každý názor. Děkuji.
@admin píše:
@hanka.br. Také zdravím,
začínají se tu množit hodnotící komentáře k zakladatelce, které se jí pochopitelně nelíbí. Prosím jen o dodržení tématu.Monika
Ahojky zdravím adminku, nezlob se na mě, ale já si myslím, že vše bylo napsáno k tématu, prosím přečti si diskuzi a uvidíš, že zakladatelka začala sama urážet. Vůbec se mi nelíbí poslední dobou, že jakmile se něco sem nehodí tak do do toho zasahuje admin.