Strašně mi vadí zájem okolí o mé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3436
26.1.16 12:22
@EmmaAnna píše:
@mirecekblbecek a kolik si představuješ, že tito rodiče do těch bytů pro své ratolesti zainvestují? jen ze zájmu :))

to je naprosto individuální, kdo kolik může a chce. :lol: ideální je hotově koupit, ale to je asi u více dětí těžko splnitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.1.16 12:26
@EmmaAnna píše:
@mirecekblbecek jenže to se těžko hodnotí, moje výborná kamarádka nepracuje vůbec, mají čtyři děti, její muž pracuje, ale v podstatě jako rodina mají podprůměrný příjem. Přitom mají naprosto krásný život. Spoustu si vypěstují sami, mají zvířata, sad, zeleninu (pozor, není to velká farma), vyrobí si svůj jogurt, sýr i šunku. Jediné, co kupují, je tak ta mouka, cukr, olej a drogérie. Někdy si říkám, jak krásný to musí být dětství - se zvířaty, naučíš se všechno od zašívání přes vaření až po pěstování rostlinek. Je fakt, že u moře nikdy nebyli. Každý stejně vychovává děti jak umí a zvládne.Nejhorší je rodit děti a odkládat je do kojeňáku, o tom se tu nebavím.

souhůasím, taky bych takový život brala. mám to podobně, akorát nemáme dům, který bych ovšem brala.loni jsme byli u moře v pl.Byla to nádhera, vybrali jsem dny, kdy bylo skvělé počasí, v kempu, vařila jsem, náklady 7000,i s dopravou a stravou, pro 5 lidí(děti velké),takže i moře může bý :lol: t za hubičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
26.1.16 12:31

@mirecekblbecek jo to je pravda, my takto jezdili bez dětí, a já si to nemůžu vynachválit :)

s tím bytem nevím nevím, jako že bych si vzala hypotéku hned na tři byty?:D svůj i pro děcka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
26.1.16 12:33
@mirecekblbecek píše:
to je naprosto individuální, kdo kolik může a chce. :lol: ideální je hotově koupit, ale to je asi u více dětí těžko splnitelné.

No a to je přesné - kolik kdo může. Do nás rodiče investovali co mohli - myslím tím, že nás solidně vychovali a naučili, že jsou mnohem důležitější věci než majetky. Všichni celý život pracujem nebo jsme pracovali, staráme se o své rodiny a neopustili jsme je kvůli nějaké ptákovině. zabezpečili jsme, jak jsme mohli, naše děti. Pomáháme si a máme se rádi. Proto si myslím, že nám dali stokrát víc, než kdyby nám naškudlili třeba sto tisíc každému. Ty se rozprchnou a co máš? nic. A když přijde nemoc? Máme se navzájem a platí zde - no co, tak prodáme auta, baráky a léčbu venku zaplatíme. nerní problém. Máme se na koho obrátit a navíc víme, že by to ani nebylo potřeba. Běžně si nabízíme pomoc stylem - napiš co můžeme udělat a uděláme to. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.1.16 12:36
@EmmaAnna píše:
@mirecekblbecek jo to je pravda, my takto jezdili bez dětí, a já si to nemůžu vynachválit :)s tím bytem nevím nevím, jako že bych si vzala hypotéku hned na tři byty?:D svůj i pro děcka?

ne, my jsme byli s dětma u moře, bez nich by mě to nebavilo, jedu tam hlaavně kvůli nim, já osobně mám sjezděnou evropu, kromě severu a řecka. byt máme v osobním, v plánu je dům na hypo dvougenerační, třetí zdědí byt po babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
26.1.16 13:07

@mirecekblbecek když se dědí, to je asi jiná, ne každý má ovšem tu možnost-naše pravděpodobně jednou také zdědí moc pěkný byteček, pořád je to investice, ale to je vlastně náhoda.

my jezdívali pod stan mimo Evropu za svobodna, ale s dětma jsem líná, potřebuju letadlo, restauraci, jinak to pro mě není dovolená, ale koncentrák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.1.16 13:16
@EmmaAnna píše:
@mirecekblbecek když se dědí, to je asi jiná, ne každý má ovšem tu možnost-naše pravděpodobně jednou také zdědí moc pěkný byteček, pořád je to investice, ale to je vlastně náhoda.my jezdívali pod stan mimo Evropu za svobodna, ale s dětma jsem líná, potřebuju letadlo, restauraci, jinak to pro mě není dovolená, ale koncentrák :mrgreen:

já jsem praktičtější, za dovču dám 7,zbytek jde na výlety přes rok, nebo druhá dovča, nebo na knížku na byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
26.1.16 15:56

@mirecekblbecek nevím, to bych asi nikam ani nejela, ale chápu, že to může být taky hezké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.1.16 16:24
@EmmaAnna píše:
@mirecekblbecek nevím, to bych asi nikam ani nejela, ale chápu, že to může být taky hezké :)

to co já dám za celou rodinu, to tobě nestačí ani pro sebe. :mrgreen: proti gustu…mi by bylo líto těch penez já jsem šetřil, raději si koupím domek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
26.1.16 17:09

Nám mamka všechno šila aby ušetřila mě stvalo že nemám to ostatní co druzí z obchodu. A teta skudlila dala dětem jedné dům, druhé dala peníze na být co mohla za ne zaplatila a dneska musí volat aby za ní přijeli aspoň na návštěvu. Nám máma nedala být a taky máme kde bydlet já i sestra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
26.1.16 18:55
@stáťáva píše:
Nám mamka všechno šila aby ušetřila mě stvalo že nemám to ostatní co druzí z obchodu. A teta skudlila dala dětem jedné dům, druhé dala peníze na být co mohla za ne zaplatila a dneska musí volat aby za ní přijeli aspoň na návštěvu. Nám máma nedala být a taky máme kde bydlet já i sestra

ty peníze nemohou za to jak se k ní chovají, za to může její výchova-udělala ze sebe hadr na podlahu, nemají k ní úctu. neuměla je vychovat, tot vše. mi kdyby dala mamka dům, tak jí líbám nohy, já dostala jen 10 t a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.1.16 08:26

@mirecekblbecek no tak na úkor bydlení bych taky nikam nejezdila, to je jasné :) já právě jsem strašný šetřil, skoro vše kupuji ve slevách, hlídám akce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
28.1.16 21:28
@mirecekblbecek píše:
nikdy bych dětem nedala vše, protože je to kontraproduktivní, já se bavím jen o bytě, protože ten je základ, když nemám vůbec nic jen hypo, tak se strašně špatně začíná, naši neměli nic, kromě bytu, neuměli šetřit, ani neumí, takže jim peníze chybí celý život, ano měli jsme jídlo, teplo, střechu nad hlavou, nikdy jsme nebyli na dovolené, neměla jsemm to co spolužačky, občas mě to pěkně štvalo, nemyslím si, že děti když mají méně než ostatní, tak jim to nevadí, protože vím, že to co má jeden, chce i druhý. tím, ale rozhodně nemyslím, že výplatu vyhážu za každou kravinu, co dítě uvidí. já mám na mysli, jen tan byt, ostatní už musí koupit dítě.

Ty jo, prej „jen byt“ 8o nechces me adoptovat? :mrgreen:
Ja od rodicu nedostala nikdy nic, od gymplu chodim makat a to jsem jedinacek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
29.1.16 08:40
@PaníBovaryová píše:
Ty jo, prej „jen byt“ 8o nechces me adoptovat? :mrgreen:
Ja od rodicu nedostala nikdy nic, od gymplu chodim makat a to jsem jedinacek

co na to říct, tví rodiče jsou sobci a lakomci, z mého pohledu, ale to ty asi víš. Ale neznám je, takže těžko říci, proč dceři nedopřejou, já i kdybych měla 5 dětí tak jim prostě dám i to poslední, ale vychovám je tak, aby si toho vážily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
29.1.16 09:33

Poněkud podivný názor, nikdy bych neřekla, že jsou rodiče sobci a lakomci jen proto, že nedají dítěti byt. Proč? i když mají třeba ty děti dvě, dát byt znamená mít alespon nějaký ten jeden milion. A jestliže mají jenom normální, ne průměrný příjem v tomto státě, tak je dost záhul tolik našetřit. Měla bys možná lépe volit slova. Co když ty svým dětem nenašetříš na byty tam, kde chtějí nebo budou chtít v budoucnosti žít? A oni ti vmetou, že jsi sobec a lakomec, vždyt přece nechtějí nic než cos jim slíbila. Prodáš svůj byt a půjdeš pod most aby tví mazlíci byli spokojení? Věř mi, nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová