Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mirecekblbecek píše:
co na to říct, tví rodiče jsou sobci a lakomci, z mého pohledu, ale to ty asi víš. Ale neznám je, takže těžko říci, proč dceři nedopřejou, já i kdybych měla 5 dětí tak jim prostě dám i to poslední, ale vychovám je tak, aby si toho vážily.
To si delas srandu, ne?! ![]()
Takze bych se mela cely zivot jenom honit za prachama, abych jim pozdeji mohla dat byty? To radsi budu cas investovat do rodiny a deti, nez mit treba dve prace. Radsi si budeme uzivat vyletu a mensich dovolenyvh, nez skudlit na jejich byty. Co by z toho rodinnyho zivota mely? A rozhodne budu vest svoje deti k tomu, aby meli aspon o prazdninach (po zakladce) nejakou tu brigadu, at si vazi penez. At se jen neflakaji.
Ja jsem byla vychovana skromne, nemela jsem, co ostatni, chodila jsem na brigady i o vikendech. A jsem za to stastna. Jsem rada, ze mi staci malickosti ke stesti a ne miliony a x dovolenych za rok. Manzel byl vychovany v „bohatsi“ rodine a na brigady chodil taky. A se vsim se mnou soulasi. Proc bychom meli detem davat neco zadarmo? Zivot je tezky a nebude jim porad nekdo umetat cesticku. Sice jim sporime, ale rozhodne to na byt nebude
at si na bydleni vydelaji
rodice nejsou jen na prachy a starosti, rodice si taky musi umet zivota i uzivat ![]()
@mirecekblbecek píše:
co na to říct, tví rodiče jsou sobci a lakomci, z mého pohledu, ale to ty asi víš. Ale neznám je, takže těžko říci, proč dceři nedopřejou, já i kdybych měla 5 dětí tak jim prostě dám i to poslední, ale vychovám je tak, aby si toho vážily.
jen aby si toho ty děti vážily. Nic se nemá přehánět.
Jen ať se děti snaží. ![]()
Ted jsem někde narazila na větu, která by měla být psaná zlatým písmem - opravdu důležité věci v rodině nejsou věci
@inkakřivák píše:
Poněkud podivný názor, nikdy bych neřekla, že jsou rodiče sobci a lakomci jen proto, že nedají dítěti byt. Proč? i když mají třeba ty děti dvě, dát byt znamená mít alespon nějaký ten jeden milion. A jestliže mají jenom normální, ne průměrný příjem v tomto státě, tak je dost záhul tolik našetřit. Měla bys možná lépe volit slova. Co když ty svým dětem nenašetříš na byty tam, kde chtějí nebo budou chtít v budoucnosti žít? A oni ti vmetou, že jsi sobec a lakomec, vždyt přece nechtějí nic než cos jim slíbila. Prodáš svůj byt a půjdeš pod most aby tví mazlíci byli spokojení? Věř mi, nebudou.
já dám dětem tolik kolik budu moci, každý si sám musí sáhnout do svědomí, kolik je ochoten udělat pro druhého, já dost.
@inkakřivák píše:
Poněkud podivný názor, nikdy bych neřekla, že jsou rodiče sobci a lakomci jen proto, že nedají dítěti byt. Proč? i když mají třeba ty děti dvě, dát byt znamená mít alespon nějaký ten jeden milion. A jestliže mají jenom normální, ne průměrný příjem v tomto státě, tak je dost záhul tolik našetřit. Měla bys možná lépe volit slova. Co když ty svým dětem nenašetříš na byty tam, kde chtějí nebo budou chtít v budoucnosti žít? A oni ti vmetou, že jsi sobec a lakomec, vždyt přece nechtějí nic než cos jim slíbila. Prodáš svůj byt a půjdeš pod most aby tví mazlíci byli spokojení? Věř mi, nebudou.
moje děti budou mít byt po nás, po babičce a třetí bude dydlet v našem domě, když to budou chtít jinak, jejich věc, ale základ budou mít. především by měl mít člověk tolok dětí aby je zabezpečil, ale to je můj názor, kdo nechce dát dětem nic, a´t nedává, jejich děti pak budou to samé, jak se do lesa volá…
@mirecekblbecek píše:
moje děti budou mít byt po nás, po babičce a třetí bude dydlet v našem domě, když to budou chtít jinak, jejich věc, ale základ budou mít. především by měl mít člověk tolok dětí aby je zabezpečil, ale to je můj názor, kdo nechce dát dětem nic, a´t nedává, jejich děti pak budou to samé, jak se do lesa volá…
pěkně sis to nalajnovala, jen aby to tak bylo. A ještě by mě zajímalo jak si to rozdělí? to budou losovat? a jejich protějšky tam budou jen na návštěvě nebo to byty a dům bude i jejich?
@petrolejka007 píše:
@Talitha To, že tobě na břicho nikdo nekoukal, neznamená, že se to nemohlo stát někomu jinému. Spíš jde o to, že tobě je to jedno a zakladatelce to vadí, proto si toho všímá. Mě osobně na břicho taky lidi koukají a při následné konverzaci mi místo do oči koukají stále na břicho, potom sjedou očima na prsa a pak až do očí. Jo a nemluvím o chlapovi, ale o ženskýJe to poměrně nepříjemný.
Tak nechoď ven, když ti to tak vadí
a máš klid ![]()
@mojmira píše:
pěkně sis to nalajnovala, jen aby to tak bylo. A ještě by mě zajímalo jak si to rozdělí? to budou losovat? a jejich protějšky tam budou jen na návštěvě nebo to byty a dům bude i jejich?
to jsou ale hloupé kecy, já za to nemůžu, že většina rodičů je tak sobeckých, že nemyslí ani na své děti a pak se diví, že je děti ignorují. Pak ten dnešní svět tak vypadá, nikdo nehne pro druhého ani prstem a pak se díví.
@mirecekblbecek píše:
to jsou ale hloupé kecy, já za to nemůžu, že většina rodičů je tak sobeckých, že nemyslí ani na své děti a pak se diví, že je děti ignorují. Pak ten dnešní svět tak vypadá, nikdo nehne pro druhého ani prstem a pak se díví.
zeptala jsem se jak to budete dělit, co je na tom..A to budeš praktikovat jak? Děti, tady máte bydlení a za to nás nebudete ignorovat.To je ale smutné. ![]()
Drbny by mi taky vadily a se svou prořízlou pusou bych jim asi řekla svoje
jinak bříško nosím hrdě, jsem na to pyšná, že budu máma ![]()
@Anonymní píše:
Drbny by mi taky vadily a se svou prořízlou pusou bych jim asi řekla svojejinak bříško nosím hrdě, jsem na to pyšná, že budu máma
To je vidět, hlavně podle toho anonymu ![]()
@mojmira píše:
zeptala jsem se jak to budete dělit, co je na tom..A to budeš praktikovat jak? Děti, tady máte bydlení a za to nás nebudete ignorovat.To je ale smutné.
smutné je dětem nic nedat a tvářit se jak mistr světa, žwe právě jeho výchova je ok.
@mirecekblbecek píše:
smutné je dětem nic nedat a tvářit se jak mistr světa, žwe právě jeho výchova je ok.
mě jen překvapila věta, že když děti nic nedostanou, tak budou rodiče ignorovat…moje děti dostaly peníze, postavily si domy.Ale peníze jsem jim nedala proto, abych si je koupila. ![]()
@mirecekblbecek nám rodiče dali vychování, vzdělání a rodinu, kde si pomáháme… A myčku a základ na hypotéku, ale to už je vpodstatě bonus a pokud je víc dětí taky v tom nevidím problém našetřit nějákej základ a mnohem víc než samotný peníze je naučit znát jejich hodnotu a zacbázet s nima… A jestli si myslíš, že je nutný si přízeň dětí kupovat, proč né, ale nemyslím, že to, co dělá dobré vztahy v rodině, nebo štastné rodiny…
@mojmira píše:
mě jen překvapila věta, že když děti nic nedostanou, tak budou rodiče ignorovat…moje děti dostaly peníze, postavily si domy.Ale peníze jsem jim nedala proto, abych si je koupila.
já si nikoho nekupuju, já jen říkám, že dnešní rodiče mají děti a nemají je rádi, jinak neumím vysvětlit situaci když mám peníze a nedám jen proto, aby se mladí starali.to mi přijde bezcitné.
když jim dám na půl bytu, nebo lépe na celý tak se musejí starat, protože nemají vybavení, to se může vyšplhat pěkně vysoko, když nepočítám nábytek z blešího trhu.
společnost je k potřebám druhých slepá, každý hrabe na svém, nezajímá ho soused, dokonce ani vlastní děti, podle příspěvků zde.pak se strašně diví, že je děti na stáří odloží do domova pro. sen.