Strašně mi vadí zájem okolí o mé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3436
30.1.16 08:01
@Attila8 píše:
Sakra ženská buď ráda že jsi těhotná a lidi okolo zajímá jak ti je! Já těhotná být nemůžu a každej se zas furt ptá kdy jako budu i sousedi atd… A to je teprve psycho co si neumíš představit!

to věřím, je to strašné, když to nejde, mám známou, snažila se x let, dělala možné i nemožné, dnes je jí přes padesát bezdětná, normálně jí hráblo.
hodně dělá psychika, zkus si namluvit, že to vlastně nechceš, že se ti to třeba nehodí, psychika se uklidní, uvolníš se a pak to půjde, pokud nemáš problém např. neprůchodnost, nebo jiný fyz. problém, pokud je to psychikou, třeba u mě to takto zafungovalo okamžitě. držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
30.1.16 08:07
@mirecekblbecek píše:
já si nikoho nekupuju, já jen říkám, že dnešní rodiče mají děti a nemají je rádi, jinak neumím vysvětlit situaci když mám peníze a nedám jen proto, aby se mladí starali.to mi přijde bezcitné.
když jim dám na půl bytu, nebo lépe na celý tak se musejí starat, protože nemají vybavení, to se může vyšplhat pěkně vysoko, když nepočítám nábytek z blešího trhu.
společnost je k potřebám druhých slepá, každý hrabe na svém, nezajímá ho soused, dokonce ani vlastní děti, podle příspěvků zde.pak se strašně diví, že je děti na stáří odloží do domova pro. sen.

Je strasny, jak nekdo muze city prepocitavat na penize 8o :zed:
Ja si radsi budu s detma uzivat rodinneho zivota a davat jim naplno moji lasku, pozornost, vylety a zazitky, nez skudlit penize na byt… :zed:
Uplne me toto mysleni desi :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
30.1.16 08:13
@Zorbas píše:
Je strasny, jak nekdo muze city prepocitavat na penize 8o :zed:
Ja si radsi budu s detma uzivat rodinneho zivota a davat jim naplno moji lasku, pozornost, vylety a zazitky, nez skudlit penize na byt… :zed:
Uplne me toto mysleni desi :zed: :roll:

nepochopila jsi nic, já si s dětmi užívám, jezdíme na výlety pořád, projedem 30000 km ročně, několikrát ročně jsem v zahraničí na výletě, takže tak. jezdíme na výlety hodně, jezdíme na dovolené, i několikrát ročně(jedná se o dovolené za hubičku), jezdíme na hory na chalupu, pracuji na zkrácený úvazek dětem se věnuji naplno. i na zápasy s nima jezdíme pravidelně, narozdíl od ostatních rodičů. Moje děti jsou vždy na prvním místě. A vždy budou. Platíme jim kroužky-florball, banbington, tenis, divadelní, klavír, ještě máš pocit, že je zanedbávám?(kroužky mají každý něco, ne všichni vše)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
30.1.16 08:49
@Attila8 píše:
@mirecekblbecek u mě je to zdravotní ne psychikou, psychika už to vzdala :mrgreen: jen mě občas ze židle zvedaj některé budoucí matky a nebo už matky, zbytečnýma kydama ani si neuvědomují jaký mají požehnaný stav a jak by za něj měly být rády a nejhorší jsou ty co maj miminko a stěžují si! To bych liskala!

ja, těž, raději 5 dětí než žádné.(ale upřímně, občas sem fakt vytočená, starší adhd vyšplhal na stupačku a zvrchu skákal na válenkdu a samože skočil mladšímu na ruku, to byl řev)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.1.16 10:54

Každý to má tak, na co mu stačí kapsa a jaké má priority. Těžko se to shodnete, když každá rodina má jiné výdělky. Určitě se najde jedináček z bohaté rodiny, který doma jen překážel a rodiče byli rádi, že vypadnul z domu. A možná rodiny se čtyřmi dětmi, které všem dětem našetřili na vzdělání a na víc prostě nemají. A takových různých případů by bylo… Všude je to prostě jinak, tak se nehádejte. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
80475
30.1.16 11:11
@mirecekblbecek píše:
nepochopila jsi nic, já si s dětmi užívám, jezdíme na výlety pořád, projedem 30000 km ročně, několikrát ročně jsem v zahraničí na výletě, takže tak. jezdíme na výlety hodně, jezdíme na dovolené, i několikrát ročně(jedná se o dovolené za hubičku), jezdíme na hory na chalupu, pracuji na zkrácený úvazek dětem se věnuji naplno. i na zápasy s nima jezdíme pravidelně, narozdíl od ostatních rodičů. Moje děti jsou vždy na prvním místě. A vždy budou. Platíme jim kroužky-florball, banbington, tenis, divadelní, klavír, ještě máš pocit, že je zanedbávám?(kroužky mají každý něco, ne všichni vše)

V tomhle případě chápu, že ti našetřit na bydlení přijde OK, protože podle těchto tvých informací musíte mít poměrně nadstarddní výdělky. A netvrd mi, že ne, stačí jenom ty kroužky všecjny, všechny ty cesty, i když jsou to třeba dovolené za hubičku. A jestli si opravdu myslíš, že je nutné dávat dětem třeby ty peníze, nebo byty, jinak jsme sobci a odloží nás, lituji tě. Máš někde hodně pokřivené vidění světa. Znovu opakuji - opravdu nejdůležitější věci v životě nejsou věci. A dám docela ruku do ohně za to, že ačkoliv naše děti nedostaly byty a dostali jen minimum peněz, přesto nás milují a váží si nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
30.1.16 18:43
@inkakřivák píše:
V tomhle případě chápu, že ti našetřit na bydlení přijde OK, protože podle těchto tvých informací musíte mít poměrně nadstarddní výdělky. A netvrd mi, že ne, stačí jenom ty kroužky všecjny, všechny ty cesty, i když jsou to třeba dovolené za hubičku. A jestli si opravdu myslíš, že je nutné dávat dětem třeby ty peníze, nebo byty, jinak jsme sobci a odloží nás, lituji tě. Máš někde hodně pokřivené vidění světa. Znovu opakuji - opravdu nejdůležitější věci v životě nejsou věci. A dám docela ruku do ohně za to, že ačkoliv naše děti nedostaly byty a dostali jen minimum peněz, přesto nás milují a váží si nás.

kroužky stojí 40kč /osoba měsíc. výlet-jezdíme na lpg, dnes natankováno 10,90 v pl/litr, dovolená u moře týden 7000/veškeré náklady-to není za hubičku? můj manžel pracuje téměř sám a má plat průměrný.(já vydělávám 1500 měsíc)
Nakupujeme v pl často-kuřecí 25/kg, vepř 50/kg, čerstvá treska 260/kg, jogurt 400g řeckého typu 10.obyč žárovka 6,5,jarní bunda pánská výprodej 650.Takže musíš nakupovat chytře, abys na to měla. V pl nakupujeme v auchanu luxusní řetězec podobá se globusu, daleko větší výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 08:51

@Callipo90 Jojo, díky moc za tvou skvělou radu :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
2.2.16 12:37
@petrolejka007 píše:
@Callipo90 Jojo, díky moc za tvou skvělou radu :lol: :roll:

Prosim. Co jiného na to totiž říct ;) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.16 08:19

@Callipo90 Nemusela jsi říkat vůbec nic, ale chápu, že s tímhle si se se mnou musela podelit :-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
3.2.16 09:23
@petrolejka007 píše:
@Callipo90 Nemusela jsi říkat vůbec nic, ale chápu, že s tímhle si se se mnou musela podelit :-*

Musela :* dle mého pro tebe nejlepší rada a jediné řešení ;) tak hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
24.12.17 16:56

Dotirani okoli

Pokusim se ozivit tuto diskuzi. Jsem v 15tt, bricho temer nemam, vlastne az posledni dny se neco uplne minimalne rysuje, navic jsem jeste zhubla. Takze na me nejsou patrne zadne priznaky tehotenstvi, ale sirokemu okoli jsem to nerekla a fakt nechci rict do pristi kontroly. Vi to jen rodice a par uplne nejblizsich pratel plus dva kolegove, kteri to stoprocentne nikomu nevykladaji, naopak jeste kryji. Nicmene neustale celim nejakejm spekulacim ze sirokyho okoli, jestli nejsem v tom, ze nepiju (nikdy jsem moc nepila), ze jsem byla na neschopence a kdovi cosi, priteli dokonce gratuluji i kdyz se tvari nechapave, v praci slysim, ze se o tom nekdo bavi, ruzne prime a neprime otazky. Jako me to prijde dost necitlive a na hlavu postavene, kdyz nekomu neco nereknu, tak k tomu mam asi duvod. Kdyby to delaly jen mlade holky a chlapi, tak nereknu, ale tohle jsou i lidi od rodin, takze asi muzou chapat, ze ne vsechno je ruzove. Navic vzhledem k tomu, ze nemam zadny buben, tak muzu dle jejich spekulaci byt tak ve druhem mesici, coz je na nejake narazky na tehotenstvi uz absolutne predcasne. Ted se to nejak nakumulovalo a fakt me to dozralo, po te kontrole je vyskolim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.12.17 21:52

@Ifvka No, ocividne jsi tehotna a lidi okolo na to reaguji :nevim: Abych byla uprimna, mne je nekdy dost trapne za ty, co to „taji“, i kdyz cele okoli jasne vidi, ze je v tom.

Chapu, ze se to ted tak dela, ale na rovinu.. Kdybys mela v kocaru mimino a chtela, aby ho vsichni ignorovali, taky by to neudelali :nevim:

V situaci „vsichni vime, ze je v tom, ona vi, ze vime, ale hrajeme, ze ne“ to teda hraju s nastavajici matkou, ale citim se trapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
25.12.17 07:37

@Ifvka A co odpovidas na prime otazky? Nebylo by lepsi rict ano, jsem tehotna, ale neni vse uplne v poradku a jsme z toho dost nervozni… Okoli si to preda a prestane spekulovat. Chapu, ze nic nerikas sama od sebe, proc by jsi mela v praci resit sve soukrome zalezitosti s nekym jinym nez s tvym nadrizenym, ale pokud se jiz nekdo zepta, tak je dle meho normalni odpovedet. A jeste co myslis tim vyskolenim? Uvedom si, ze tve tehotenstvi je fsem uplne ukradene, pro ne je to jen tema na dve minuty, ale ve vysledku je jim to uplne jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
25.12.17 19:17

@Cuddy No, moc otázek přímých nebylo, spíš jsem slyšela, jak se ptají mých kolegů a napřímo se mě zeptala třeba jedna známá někdy o půlnoci, tak jsem řekla ne a odešla:-D. Na mě to nepoznala ani moje sestra a oni prostě spekulují na základě toho, že jsem odmítla nějakou účast nebo mě neviděli s pivem. Já prostě odpovídat nechci, protože vim, že když jednomu odpovim ano, tak se mě na to zeptá pět dalších, protože dotyčnej si to nenechá pro sebe a je mi to teď hodně nepříjemné se o tom bavit. Plus to chci ještě nejdřív osobně oznámit rodině a nechci aby se to dozvěděli přes někoho jiného.
@Bábrdl Všichni víme, že víme, právě na základě nějakejch debilních indicií jsme hráli s jednou kamarádkou a správně, spousta lidí tušila tak na 90%, nakonec to těhotenství neproběhlo v pořádku. Řekla to jen mě zpětně, myslím, že byla ráda, že to hrála a nikdo se jí pak na nic neptal.

Právě bych byla ráda, kdyby to bylo všem ukradené, mně by nenapadlo se na to někoho ptát, proto mě to trochu zaráží. Očividně je ale praxe jiná, proto asi spoustu i jiných věcí vim vždycky jako poslední:-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová