Střídavka proti vůli matky, zažil někdo?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
11117
6.8.13 12:01
@snikinka píše:
@Ali-Ali tak do tri let je vetsina na rodicaku a pak je ditko ve skolce.

no, kdyz uz je ve skolce, tak to chapu.
ale do tech 3 let? prece nemuze matka pobirat rodicak, byt doma 100% casu a dite mit jen dva tydny z mesice, ne? kde by vzal otec volno kazdy mesic na 2 tydny?

jenom me to tak zaujalo, jak se to provadi.

• načítám...
7245
6.8.13 12:03

Mně příjde naprosto děsivý, že se roční dítě přetahuje každej týden tam a zpět…nechápu, jak si pak tvoří rituály a režim…u starších dětí je to úplně něco jiného. Když tatínek, nebo maminka..to je jedno, kdo byl ten, který rodinu opouštěl má takový zájem o dítě tak je škoda, že třeba trochu té energie nevěnoval i do udržení vztahu a normální kompletní rodiny. Je mi jasné, že jsou situace a případy, kdy se to prostě nedá a taky, že jsou normální partneři, kteří zjistí, že už to prostě nejde a jako kamarádi pak fungují a pak je to o něčem jiném…ale čím dál častěji vidím jak se rozsekávají vztahy a rodiny mávnutím proutku a pak je velká přetahovaná o děti…ale to jen můj názor…

• načítám...
2143
6.8.13 12:04

@bejbyn to je pravda.ja taky byla zasadne proti, bohuzel to dopadlo tak, ze tu stridavku soudce odklepnul.byly jsme z toho ze zacatku zmagoreny vsichni. nastesti nam to ted po 4letech po domluve konci a syna budu mit od zari ve sve peci. a s vychovou je to tezky, kazdy tyden jiny rezim a pod.ale taky se na to da zvyknout.

• načítám...
2693
6.8.13 12:05

Pokud budeš přímo proti tak to asi neprojde. Navíc je spousta kritérii, které otec musí splňovat. Od postýlky a prostoru pro dítě, jeho pracovní dobou a schopností pečovat o dítě konče. Je lehké říct chci střídavou. Doporučuji šoupnout mu dceru na týden na zkoušku. A uvidí se jestli to zvládne. Pokud bydlíte v jednom městě asi nebude problém s kontrolou jestli dcera nestrádá. Dcera je v citlivém věku, chápu tvé obavy ale on je táta a asi chce tátou být. Aby jednou nebyl táta co si půjčuje dítě na víkend. Rodina je důležitá.

• načítám...
5998
6.8.13 12:06

No panejo, já zírám, myslela jsem si, že jde střídavá péče udělat jen tehdy, když s ní oba rodiče souhlasí. Zrovna se rozvádím a manžel ze začátku také hovořil o střídavé péči, ale já mu hned řekla, že s tím nesouhlasím, tak už od toho ustoupil. Může vám to přijít špatné, ale mám k tomu své důvody. Navíc já synovi nastavila nějaký režim a on to naprosto ignoruje-syn spí v postýlce a usíná sám. Ale když je u manžela, tak spí s ním v posteli a usíná u televize. Teď syna začínám posazovat na nočník, to manžel také ignoruje, ani nočník nemá v plánu pořizovat (prý pak koupí rovnou sedátko na wc) a je toho více, kde se ve výchově neshodneme-no neumím si představit, kdybychom měli střídavku, dle mého by syn byl akorát zmatený a nebyl by to pro něj přínos :nevim:

• načítám...
2143
6.8.13 12:08

@Ali-Ali my to tak meli.otec mi nechal cely rodicak.ale ten tydrn co byl maly pryc, tak jsem chodila na brigady a kdyz byl u otce, tak hlidaly prarodice. pokud chce jeden z rodicu stridavku, musi pocitat se vsim a dle toho se i prizpusobit.

• načítám...
11117
6.8.13 12:12

@snikinka
hm, no to, ze dite nakonec travi naprostou vetsinu dne s nekym jinym, mi trochu shazuje uloku te stridavky :roll:

no to ja jenom tak, ze zvedavosti

• načítám...
Táta Pavel
6.8.13 12:15
@bejbyn píše:
@snikinka Pokud se na střídavce rodiče domluví, tak proti tomu nic nemám, když jim to tak vyhovuje a hlavně dítěti. Ale takhle malé dítě v tom má akorát guláš. U každého z rodičů má jiný režim, jiné výchovné metody, jinou postýlku atd. Mělo by to být až tak od 3 let, kdy už z toho má rozum. :roll:

Taky nemám nic proti výlučné péči jednoho z rodičů, pokud se na tom rodiče domluví… Když jim to tak vyhovuje… I při péči jednoho rodiče má dítě u každého jiný režim a metody a jinou postýlku.

@Anie22 píše:
No panejo, já zírám, myslela jsem si, že jde střídavá péče udělat jen tehdy, když s ní oba rodiče souhlasí. Zrovna se rozvádím a manžel ze začátku také hovořil o střídavé péči, ale já mu hned řekla, že s tím nesouhlasím, tak už od toho ustoupil. Může vám to přijít špatné, ale mám k tomu své důvody. Navíc já synovi nastavila nějaký režim a on to naprosto ignoruje-syn spí v postýlce a usíná sám. Ale když je u manžela, tak spí s ním v posteli a usíná u televize. Teď syna začínám posazovat na nočník, to manžel také ignoruje, ani nočník nemá v plánu pořizovat (prý pak koupí rovnou sedátko na wc) a je toho více, kde se ve výchově neshodneme-no neumím si představit, kdybychom měli střídavku, dle mého by syn byl akorát zmatený a nebyl by to pro něj přínos :nevim:
Kde bereš tu jistotu, že tvůj přístup je pro dítě lepší. Pokud je třeba v prostředí sporu rodičů, třeba mu to spaní s rodičem v posteli pomáhá získat ztracený pocit bezpečí? A jaký je rozdíl, jestli v 7 dnech je vysazován na nočních a v sedmi dnech není proti tomu, pokud by ten poměr byl 10× vysazen, 4× ne?
@Olion píše:
Pokud budeš přímo proti tak to asi neprojde. Navíc je spousta kritérii, které otec musí splňovat. Od postýlky a prostoru pro dítě, jeho pracovní dobou a schopností pečovat o dítě konče. Je lehké říct chci střídavou. Doporučuji šoupnout mu dceru na týden na zkoušku. A uvidí se jestli to zvládne. Pokud bydlíte v jednom městě asi nebude problém s kontrolou jestli dcera nestrádá. Dcera je v citlivém věku, chápu tvé obavy ale on je táta a asi chce tátou být. Aby jednou nebyl táta co si půjčuje dítě na víkend. Rodina je důležitá.

To je přesné - u matky se jaksi předpokládá, že je dobrá máma, ale otec je povinen prokazovat, že je řádný otec. Přesně takto uvažuje většina sociálek i soudů. I v mém případě, ačkoliv soudkyně chtěla střídavku dát, tak ve zdůvodnění bylo spousta toho, že otec prokázal schopnosti, děti mají k otci vztah - ale ani slovo o tom, že by matka něco prokázala (kromě bránění ve styku dětí s otcem…), ta nic prokazovat nemusela.

Příspěvek upraven 06.08.13 v 12:18

• Upravit
2379

adam75 přečti si název tématu a drž se ho, prosím. Nechci tady rozpoutávat debaty a dohady, které bohužel u tohoto tématu vždy jsou.

Ptala jsem se jestli znáte někoho, komu střídavka prošla i přes nesouhlas matky.. vidím že ano..

S rodičákem je to pak tak, že se mezi sebou musí ti dva domluvit, kdo ho bude pobírat a jak to bude s financemi. Případně to nařídí soud.

• načítám...
7907

Můj syn si prošel SP a už nikdy nikdy více. Zrušena je 14 dní. Nikdy, ale nikdy už bych to nechtěla a ani soudkyně se kterou jsem se bavila to nerada dává.

:zed:
  • načítám...
11037
6.8.13 12:17

@snikinka To je dobře, že jste se domluvili a budeš ho mít u sebe. :D Já si nedovedu představit, jak bude chodit každý týden do jiné školky :nevim: o škole ani nemluvě, ale to je ještě spousta času 8o

• načítám...
2379
6.8.13 12:17

No já nevím, že by máma nic prokazovat nemusela.. minimálně to, že k ní domů přece chodí sociálka jako první.. ;)

• načítám...
2379
6.8.13 12:19

Je táta a táta.. někteří jsou opravdu otcové, co se starají a dítě se s nimi může mít stejně dobře jako s mámou. Ale u všech to neplatí. Jen prosím ždáné hádky, mě spíš zajímaly ty případy, které tím prošly, jestli to mohou přiblížit apod.

• načítám...
7245
@eifos píše:
No já nevím, že by máma nic prokazovat nemusela.. minimálně to, že k ní domů přece chodí sociálka jako první.. ;)

Táta Pavel je trochu citlivější v těchto oblastech…to ber s rezervou. Táto Pavle neurážej se :lol:

• načítám...
7678

Jojo taky máme v blízkém okolí střídavou péči již od 8 měsíců věku mladší a 22 měsíců staršího. Byl v tom hroznej maglajs, ale je to 2 roky zpět všichni si zvykli a nic jinýho jim ani nezbývá, alimenty si platí navzájem a rodičák mají společný, chodí na účet matce, ta následně do 3 dnů odesílá půlku otci dětí. A nejsou ze stejného města, starší má dvě školky, mladší bude mít od září také dvě školky, skončí jim rodičák a o placení školky se budou dělit rovným dílem, už to mají odklepnuté i soudem a ve střídavce pokračují dále. Maminka na tom byla kvůli tomu hodně dlouho v psychické nepohodě, ale právník jí narovinu řekl ať se uklidní a nejde tak tvrdě proti střídavce jinak o děti přijde a bude ona ta která bude mít soudem stanovené návštěvy a bude platit alíky… :zed:

Jen ještě na závěr překvapilo to nás všechny, ale DĚTI o které vlastně hlavně jde…jsou SPOKOJENÉ a to je to hlavní.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová