Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ja si to zase nechci rozházet s manželem. Ale ano, zničil i můj majetek.
Ale Bohunka má pravdu, že je to jeho bratr a měl by to primárně řešit on, ne já. Ale jsou to naše peníze.
No nevím, jsem z toho úplně rozpolcená. Strašně mě to štve ale nechci dělat peklo. Manžel nesnese nic proti jeho rodině. Protiřečím sama sobě i v hlavě 🙄
Ale švagr mu/vám zničil dveře. Od něj by měla jít iniciativa. Tvůj muž je bačkora, co si to nechá líbit. Co udělá, až dveře vyměníte a dáreček zas přijde bušit?
@Russet píše:
Mají společné peníze. On nebude rozhodovat o tom, že zaplatí za zničené dveře švagrem. Byt je snad obou. Ne jen manžela. Zničil i její majetek. Když bude čekat na manžu, nedočká se. On si to nechce s ochlastou rozházet.Příspěvek upraven 28.01.22 v 21:54
Ale ano, přesně to by měl - rozhodovat o tom, zda zaplatí za dveře, které jeho bratr zničil.
Jak jsem psala - partneři občas musejí dělat i finanční kompromisy, aby vyřešili nějakou nečekanou situaci, v níž má každý jiný názor… s tím se nedá nic dělat. Jednou ustoupí jeden, podruhé zase na oplátku ten druhý, tohle prostě patří k rodinnému životu.
@BohunkaP píše:
Ale ano, přesně to by měl - rozhodovat o tom, zda zaplatí za dveře, které jeho bratr zničil.Jak jsem psala - partneři občas musejí dělat i finanční kompromisy, aby vyřešili nějakou nečekanou situaci, v níž má každý jiný názor… s tím se nedá nic dělat. Jednou ustoupí jeden, podruhé zase na oplátku ten druhý, tohle prostě patří k rodinnému životu.
Manža nechce kompromis. Chce to zatáhnout a mlčet, aby si to v rodině nerozházel.
@Russet píše:
Manža nechce kompromis. Chce to zatáhnout a mlčet, aby si to v rodině nerozházel.
No a co? Však v pořádku, to je přece jeho plné právo.
Tak zkrátka udělá (resp. MĚL BY udělat) kompromis či ústupek zase někde jinde… to už záleží na zakladatelce, jak a co si s ním domluví.
Od nikoho jiného by si to líbit nenechal, nic nenechá. Ale tohle je prostě jeho úžasný bratr, tajit to nebudu, nesnáším ho, bavím se s ním jen na úrovni nutnosti. Prostě vím, že on tam s tou účtenkou radši nepůjde, než aby se s ním/s nimi měl hádat. Protože rodiče stojí za švagrem a alkohol ho prý omlouvá. (pro kontext, bydlí spolu v domě, je přepsaný na švagra)
@Anonymní píše:
Ja si to zase nechci rozházet s manželem. Ale ano, zničil i můj majetek.
Ale Bohunka má pravdu, že je to jeho bratr a měl by to primárně řešit on, ne já. Ale jsou to naše peníze.
No nevím, jsem z toho úplně rozpolcená. Strašně mě to štve ale nechci dělat peklo. Manžel nesnese nic proti jeho rodině. Protiřečím sama sobě i v hlavě 🙄
Jako jdeš určitě správnou cestou. A že to štve, to rozhodně strašně s*re. Je to na nic, ale v první řadě by musel manžel pochopit, že má bratra nechat vyžrat si, co udělal. Spíš mi přijde nepochopitelné, že se k tomu jeho bratr sám nehlásí.
Jak se manžel staví k tomu, že něco provedou děti? Omlouvá je nebo je chce nechat nést následky?
@Anonymní píše:
Zdravím, jdu si tady anonymně vylít vztek a kdyztak zjistit, co byste v mém případě dělali vy.
Manželův bratr se jednu noc už někdy v listopadu zase ožral jako prase, když chlastá, stává se z něj šílený agresivní d*bil. Manžel byl ten večer na pracovní cestě, takže jsem byla sama s půlročním synem doma.
Asi v 10 večer se k nám vydal, bydlí kousek vedle, první klepal, my už jsme skoro spali. Jdu ke kukátku, přes něj vidím, že je na mol, tak neotvírám, dělám že spím. Pak začal něco křičet a bouchat na dveře a odešel.
Ráno jsem zjistila, že je ve dveřích díra. Volám manželovi, že nám jeho brácha rozbil dveře, posílám fotku a ať to s ním vyřeší. Jenže on ho omlouval, že byl ožralý a blabla, a že se s ním teda domluví, ať koupí nové.
Je sakra konec ledna a nic, manžel teda že je koupí on. Ne že by nás to mělo zruinovat, ale už z principu chci ať je koupí švagr. Přece nejde, aby nám zničil dveře a měli bychom to platit my? 🤯 Už jsem i přemýšlela, že mu pak prostě zanesu účtenku a zachovej se jako člověk.
Moje nervy. Nevím, jestli se na to mám prostě vykašlat a nechat to tak. Co byste dělaly na mém místě?
Příště volej policii.
@BohunkaP píše:
No a co? Však v pořádku, to je přece jeho plné právo.Tak zkrátka udělá (resp. MĚL BY udělat) kompromis či ústupek zase někde jinde… to už záleží na zakladatelce, jak a co si s ním domluví.
Proč ustupovat, když vědomě někdo rozbije dveře a dělá mrtveho brouka? Ty bys po rozbití dveří hned nešla věc vyřídit? Blb je švára. Ne zakladatelka. Víš, kolik dnes stojí vstupní dveře?
@Uslava píše:
Příště volej policii.
Neblbni. To se s ní manža rozvede.
Měla si na něj zavolat policajty, to bych tak chtěla, aby na mě bratr partnera bouchal ožralej pozdě večer a ještě mi zničil dveře. Nebudu se ptát, co tam chtěl, když jistě věděl, že tam tvůj manžel není.
Nicméně, absolutně bych to neplatila ani nikam nelezla s účtenkou, to má vyřešit tvůj muž, takhle bys z něj stejně nic ty nevymámila. A navíc to mu nevadí, že vás otravuje pozdě ještě nachlastanej? To by mému vadilo asi jako první, dveře by byly druhá věc u které by ho nenechal tak dlouho, dokud by je nezaplatil.
Taky bych chtěla, aby to zaplatil švagr. No, manželovi bych řekla, že pokud to nebude platit švagr, tak ať to dá že svých peněz co má na osobní útratu. Ale ne že společných. Švagrovi bych jeho chování připomněla na rodinné akci.
Hlavně ať tchyně ví jak synáčka vychovala. No i manžel by to poslouchal dlouho
Švagr je upřímně vypatlaný kus hovna, když to tak řeknu. Neumí za sebe nic řešit. Nevím, kdo za něj řeší věci v jeho životě, ženu nemá, tak tipuju rodiče. Že tu nepřišel další den mě vůbec nepřekvapilo. Ale to, že to neřeší vůbec už jo.
Malý má jen půl roku, takže ještě nic tak neprovede. Ale myslím, že na tohle máme názor stejný, chceme jít cestou respektující výchovy.
Ale jak se jedná o švagra, tak konec. Je starší než manžel, takže k němu jako ke staršímu bratrovi nějak vzhlíží, no.
@Anonymní píše: Švagr je upřímně vypatlaný kus hovna, když to tak řeknu. Neumí za sebe nic řešit. Nevím, kdo za něj řeší věci v jeho životě, ženu nemá, tak tipuju rodiče. Že tu nepřišel další den mě vůbec nepřekvapilo. Ale to, že to neřeší vůbec už jo.
Malý má jen půl roku, takže ještě nic tak neprovede. Ale myslím, že na tohle máme názor stejný, chceme jít cestou respektující výchovy.
Ale jak se jedná o švagra, tak konec. Je starší než manžel, takže k němu jako ke staršímu bratrovi nějak vzhlíží, no.
Vzhlíží k alkáčovi? ![]()
@Russet píše:
Proč ustupovat, když vědomě někdo rozbije dveře a dělá mrtveho brouka? Ty bys po rozbití dveří hned nešla věc vyřídit? Blb je švára. Ne zakladatelka. Víš, kolik dnes stojí vstupní dveře?
Připadám si trochu jako kolovrátek, abych pravdu řekla.
Ano, vím, kolik stojí vstupní dveře. Ano, blb je švára. Ne zakladatelka. Souhlasím.
Ale zakladatelka není tou osobou, která by to s ním měla řešit. Tou osobou je její manžel, protože jde o JEHO bratra. S manželem se o tom můžou poradit, pohádat, podiskutovat… ale pokud se nedohodnou, tak poslední slovo by měl mít manžel.