Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ať už je smutek z toho, že se jí nedaří otěhotnět sebevětší, to že je kvůli tomu zakladatelka omezovaná i na rodinných sešlostech je masakr. Navíc se nedaří ‚jen‘ 2 roky, to ještě není taková hrůza, aby takhle rozdělila manželovy rodiče od vnoučete a jejich dítěte (zakladatelky).
@Takyjedna píše:
@BohunkaP Já nerozebírám nějakou švagrovou, ta může být zavřená doma, rozebírala jsem bráchu, který peče na vlastni sestru, přitom ani nemá důvod - jeho manželka nemůže otěhotnět jen dva roky, což na třicátnici není žádná lhůta, ani tragédie, zakladatelka čekala víc.
Ale on tam bratr chodi, sic ne na dlouho, ale chodi.
Ono to klidne muze byt tak, ze bratr zakladatelky je z toho tez spatny a nejak se na to nemuze koukat a tak nejak nema duvod se zdrzovat. Ono kdyz chce chlap rozsirit sve rady, tak je to kolikrat horsi nez kdyz touzi zena. To proste nikdo nevi proc svou sestru nechce videt dele.
@Kristynka22 píše:
Ať už je smutek z toho, že se jí nedaří otěhotnět sebevětší, to že je kvůli tomu zakladatelka omezovaná i na rodinných sešlostech je masakr. Navíc se nedaří ‚jen‘ 2 roky, to ještě není taková hrůza, aby takhle rozdělila manželovy rodiče od vnoučete a jejich dítěte (zakladatelky).
Je to na rodičích jak se k tomu postaví. Zakladatelka vidí tragédii v tomhle, no a švagrová si zase prožívá to své a musí se s tím srovnat. Nejlepší co může zakladatelka švagrové přát je aby brzy otěhotněla a do té doby ať v tom nešťourá. Kdyby o ní brácha tak stál, tak by se zdržel déle. A možná i jemu je to líto, že se jim nedaří.
@Mysticlipstick tak když myslíš…
já si takové chování u chlapa moc představit nedovedu, tak by mě tohle ani nenapadlo. Ty, co znám, spíš mají externí řídící věž ve své manželce, a když někomu něco závidí, tak to řeknou, ale to samo neznamená, že to neexistuje…
Příspěvek upraven 10.02.20 v 17:41
@Anonymní píše:
Je to na rodičích jak se k tomu postaví. Zakladatelka vidí tragédii v tomhle, no a švagrová si zase prožívá to své a musí se s tím srovnat. Nejlepší co může zakladatelka švagrové přát je aby brzy otěhotněla a do té doby ať v tom nešťourá. Kdyby o ní brácha tak stál, tak by se zdržel déle. A možná i jemu je to líto, že se jim nedaří.
Jasný no, ale já to ze svého pohledu prostě nechápu. Že třeba ani ten chlap nechce vidět svého synovce. To je skoro postoj jak kdyby byli 100% neplodní, nebo jeho žena x krát potratila, porodila mrtvé dítě a takovéhle katastrofy. Ne že 2 roky to nejde a je to takovýhle extrém, že i rodiče se vyhýbají řeči o své dceři, jen aby se manželka jejich syna nenaštvala
Jo a souhlas s tím, jak bylo už řečeno, že až se zadaří, nejspíš budou obě děti extrémně porovnávány ze strany švagrové.
Já nevím, pokud máš zdravé vztahy s bratrem, tak se ho normálně zeptej. Pokud by mi na rovinu řekl, že je z toho, že jim to nejde, žena depresivní, tak bych to prostě chápala. Vždyť vůbec netušís, co se tam děje. Nebo můžes bratrovi navrhnout, jak a kdy se můžete víc scházet, že tě mrzí, že se vidíte málo, že se vzdalujete atd.
@Takyjedna píše:
@Mysticlipstick tak když myslíš…já si takové chování u chlapa moc představit nedovedu, tak by mě tohle ani nenapadlo. Ty, co znám, spíš mají externí řídící věž ve své manželce, a když někomu něco závidí, tak to řeknou, ale to samo neznamená, že to neexistuje…Příspěvek upraven 10.02.20 v 17:41
Samozrejme to tak byt nemusi, je to jen ma domnenka, ktere osobne na emimi rada nemam, ale umim si predstavit, ze problem s otehotnenim neni v zensky, ale v chlapovi a ten svoje slabe rozmnozovaci schopnosti tezce nese.
@Takyjedna píše:
@Mysticlipstick tak když myslíš…já si takové chování u chlapa moc představit nedovedu, tak by mě tohle ani nenapadlo. Ty, co znám, spíš mají externí řídící věž ve své manželce, a když někomu něco závidí, tak to řeknou, ale to samo neznamená, že to neexistuje…Příspěvek upraven 10.02.20 v 17:41
taky bych řekla. Nebo je to půl na půl. Štve ho to, což je normální (a násobeno její sebelítostí, samozřejmě) a zároveň ho to pohodlně usadilo do pozice „já nic, já muzikant, to ona, vše dělám pro ni“… ![]()
@neila to mi připadá právě srozumitelnější - nechce mít doma problémy.
Asi je prostě nešťastná. To ji samozřejmě neomlouvá. A tvůj brácha je srágora, když oželí ostatní rodinné vztahy kvůli její frustraci. S bratrem si promluv a scházejte se častěji, pokud si rozumíte.
@aknadar píše:
Asi je prostě nešťastná. To ji samozřejmě neomlouvá. A tvůj brácha je srágora, když oželí ostatní rodinné vztahy kvůli její frustraci. S bratrem si promluv a scházejte se častěji, pokud si rozumíte.
A třeba to tak není. Třeba svoji ženu miluje natolik a soucítí s ni, že žije hlavně pro ni a s ní. A nikdo neví, jak to mají. Když jsem potratila tak nikdo ani nevěděl, že jsem byla těhotná mimo partnera. Takže kdo ví, jestli je to jen tak, že dva roky nemůže otěhotnět. Nikdo neví, co ji třeba řekli doktoři. Anebo to vědí rodiče, ale už to nevykecali sestře. Sestra může bráchovi zavolat, že by ho chtěla někdy vidět déle, jestli se nemůžou sejít a nechat to na něm. Rozhodně by se ale měla starat hlavně sama o sebe a svojí rodinu. Některé věci si prostě vynutit nelze.