Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nostress píše:
Myšlenkami ji asi do latě nesrovnáš.Normálně s ní mluv na rovinu. Pokud přijde neohlášeně, tak řekni, sorry, ale teď se mi to nehodí, já jdu zrovna pryč. Ale zastavím se já za tebou třeba pozítří v deset, hodí se ti to? Když řekne, že má malý barák, tak řekni, no tak pošlu k vám děti, ať si spolu pohrají, nebo si můžeme jít sednout s nimi třeba do cukrárny. Jestli máte novou sedačku, tak jí normálně řekni, nezlob se, ale my teď jíme a pijeme v kuchyni, to víš, děti každou chvíli něco vylejou, a já to tady chci mít hezké. Pije jenom vodu, tak bych jí to pochválila, že to dělá dobře, a už bych jim nalila pouze vodu automaticky/ušetříš aspoň za džus/.
Když si koupíte něco nového, vůbec jí o tom neříkej, až se sama zeptá, ať vidí, že její úsudek tě nezajímá. Tím budeš ty ten, kdo rozhoduje, kdy se sejdete, a kde, co budete pít, a kde. Pokud se urazí, tak se nic nestane, ty budeš mít aspoň klid.
Super napsáno, tím bych se řídila. Tím nemůžeš nic pokazit a nastavíš hranice ![]()
@Anonymní píše:
@nostress Právě proto jsem zakládala tuto diskuzi. Přemýšlím o nějaké „terapii“. Ostatní lidi změnit nemůžu, sebe ano. Cítím blok a chci ho odbourat. Být spokojenější člověk. Přece si nenechám kazit život někým jiným?! Ale jak na to? Síla myšlenek mi na to evidentně nestačí a napětí narůstá.
Ona se k tobě chová tak jak jí ty dovolíš
Když se ti něco nelíbí, nehodí atd, neboj se to říct. Zbytečně to v sobě dusíš. Když přijde na neohlášenou návštěvu, řekni jí v klidu že se ti to zrovna nehodí a rovnou jí řekni aby se hlásila když chce přijít, to je snad normální, hlavně v dnešní době internetu snad není problém napsat.
Svagrova neni tvuj manzel, ale je to jeho rodina, takže klid a mej svoji hlavu..případně pomůže sklenka vína..bud nad veci