Švagrová proti mně navádí děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.8.21 13:09

@Sany80s Excipial.

• Citovat
  • Upravit
21111
18.8.21 13:10
@Anonymní píše:
Je to jejich teta, myslím, že na to nemám právo, odpírat dětem, aby s ní byly. Hlavně mají rády toho jejího přítele. Ten je hodný, to není manipulant.
Zakladatelka

tvl, ty jsi jeden/jedna z těch lidí, kterým není pomoci, boha jeho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
18.8.21 13:11

Dětem se tam nechce, ty s tím máš problémy, dělá naschvály…tak proč tam ty děti dáváš? Normálně bych jí řekla, že už tam nepůjdou, že se malému zase rozjel ekzém a dokud se nedá psychicky dohromady, tak nazdar! V rodině jsme měli také takovou…co všem záviděla, byla hnusná…protože děti mít nemohla. Teď teda po 10 letech dítě konečně má a najednou se shání po příbuzných, aby si mohli hrát s její dcerou. No, je to těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 13:12

@Čičorečka Já jí je nešoupám. To je moje dobrá vůle, že jí ty děti v podstatě půjčím, když svoje nemá. Je mi jí líto.

• Citovat
  • Upravit
22093
18.8.21 13:12
@Anonymní píše:
Dobrý den, milé maminky a ženy. Jsem 10 let šťastně vdaná, máme dva syny (1. a 3. třída) a dceru (půl roku). Moje švagrová má za sebou Kristova léta, má několik let přítele a početí se jim nedaří. Můj vztah s ní je od začátku špatný, jsme každá naprosto odlišná a vždy mezi námi bylo velké napětí. Před třemi lety to vygradovalo, když mně i manželovi vyčetla, že jsme ve výchově nezodpovědní. Tehdy jsme jí oba rázně řekli svůj názor ajá s ní od té doby odmítám komunikovat. To znamená, že ji pozdravím, slušně odpovím a to je vše. Tchyně je vždy na její straně a pod jejím vlivem. Od té doby, co jsem čekala třetí dítě je to katastrofa. Tchyně se mi vyhýbá a švagrová začala navádět syny proti nám. Občas je s přítelem pozvou k nim domů a nebo je berou na výlet. Já jsem ráda, aspoň si kluci něco užijí. Snažím se je brát na výlety někam poblíž, ale ne dál než hodinu autem, protože si to teď s miminkem netroufám. Dětem se moc nechce, ale snažím se je vždycky nějak naladit, ať jedou, aby to švagrové nebylo líto. Když se pak vrátí, tak jsem vždy jako zbitý pes. Když dětem něco nakoupím, tak je to vždy špatně. Ona pak dětem koupí něco podobného a přemlouvá je, aby používali ty věci od ní. Také jim řekla, že tu holčičku měla mít ona a ne já. Děti chodí každý víkend na sportovní trénink. Někdy se jim samozřejmě nechce, ale pak jsou nadšené. Ona se je snaží přesvědčit, že my je tam nutíme chodit a to je špatně. Velice mě to trápí, manžel se nebojí jí říct svůj názor a tím to pro něj končí. Ale já se pak trápím tím, proč to pořád dělá. Vím, že chce svoje dítě a já jí to moc přeji. Ano, vedeme děti ke sportu a vysvětlujeme jim proč. Myslíme si, že je to správné. Mám obavu, že časem ty děti nahlodá. Kritizuje i to, co dětem doma vařím, peču, vše je špatně. A pak to předhazuje jim. Mladší syn má atopický ekzém. Používáme osvědčený krém, díky němuž se to nevrací. Kluk je šikovný, maže se sám, má krém vždy s sebou, když u ní spí. A ona ho vždycky namaže bylinnými mastmi, ale to mu nesvědčí a vždycky se mi se znovu rozjetým ekzémem vrátí domů. Řešíme to s mužem pořád dokola a ona to pořád dělá. Já už nevím, jak to mám řešit. Děkuji vám za trpělivost při čtení.

Jestliže posíláš své děti samotné k někomu, o kom jsi schopna napsat vytučněné věty, tak Tě osobně považuji za potrhlou a nezodpovědnou.

Udržovat kontakty se svou tetou mohou děti i v přítomnosti Tebe nebo manžela - můžete jít na návštěvu s nimi, pozvat je k Vám, výlet můžete podniknout společně atd. atd. Neexistuje žádný rozumný důvod, proč by u nich musely být samy (a to dokonce i přes noc).

Resp. jeden ano… zkrátka si tak sama sobě ulehčuješ život - protože je to dost pohodlné, když se Ti někdo postará a zabaví dvě děti ze tří… to už si do svědomí sáhni sama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 13:14

@pohledzdruhestrany Já se pouze snažím do našich konfliktů netahat děti.

• Citovat
  • Upravit
1950
18.8.21 13:17
@Anonymní píše:
Já se pouze snažím do našich konfliktů netahat děti.

Ale dělá to ona, chápeš? Víš, že to dělá a stejně tam ty děti posíláš…takže jedna jako druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
18.8.21 13:18
@Anonymní píše:
@Čičorečka Já jí je nešoupám. To je moje dobrá vůle, že jí ty děti v podstatě půjčím, když svoje nemá. Je mi jí líto.

To je názor aspoň! Ještě jí to pořádně omlat o hlavu, že je tak tupá, že nemá vlastní nána jedna! A ještě jí zkasiruj o půjčovny, přece ji dečka nebudeš dávat jen tak, zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@BohunkaP Zvali jsme ji a přítele na společné výlety s námi. Vždy odmítla. Ona zve vždy jen ty děti. Já jsem ráda se svými dětmi. Svědomí mám čisté.

• Citovat
  • Upravit
21111
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestrany Já se pouze snažím do našich konfliktů netahat děti.

ty mě připadáš jako ty archetypální blbky z hororů :lol: blondýna sedí v autě, její přítel jí říká..v domě někdo chodí, ani se nehni z auta, jdu to prověřit… blbka chvíli sedí a pak vstane a vydá se do nejtemnějšího koutu v domě..jasně, kvůli režisérskému napětí to je třeba, ale proč to proboha děláš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
18.8.21 13:19
@Anonymní píše:
Je to jejich teta, myslím, že na to nemám právo, odpírat dětem, aby s ní byly. Hlavně mají rády toho jejího přítele. Ten je hodný, to není manipulant.
Zakladatelka

No nezlob se, ale jaké právo?
Buď chceš být v klidu, děti v klidu a souladu, nebo holt chceš klídek od dětí, odpočinout se, tak je dáš na den, dva, k snaše.

Tady snad není o čem přemýšlet, když se s ní neshodneš, tak tam snad nebudeš dávat hlídat děti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6079
18.8.21 13:19
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestrany Já se pouze snažím do našich konfliktů netahat děti.

Promiň, ale na co si stěžuješ? Ty víš, jaká je, že proti tobě navádí tvoje vlastní děti. Ale stejně jdeš a jako ta (s prominutím) trubka jí je strčíš. Protože je to jejich příbuzná, tak nemáš právo kontaktu bránit?

Já tohle prostě nepochopím. Ty máš s ní dost velký problém, máte spolu s manželem dokonce i klíč, jak situaci řešit. Ale ty to neuděláš. Zkus mi prosím vysvětlit tvoje myšlenkové pochody. Protože co čekáš, že se stane? Že se švagrová chytne za nos, omluví se a už děti proti tobě navádět nebude? A proč by to dělala, když ty se proti tomu nijak nevymezíš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 13:20

@Cenarius?

• Citovat
  • Upravit
21111
18.8.21 13:20
@Modesta píše:
Promiň, ale na co si stěžuješ? Ty víš, jaká je, že proti tobě navádí tvoje vlastní děti. Ale stejně jdeš a jako ta (s prominutím) trubka jí je strčíš. Protože je to jejich příbuzná, tak nemáš právo kontaktu bránit?Já tohle prostě nepochopím. Ty máš s ní dost velký problém, máte spolu s manželem dokonce i klíč, jak situaci řešit. Ale ty to neuděláš. Zkus mi prosím vysvětlit tvoje myšlenkové pochody. Protože co čekáš, že se stane? Že se švagrová chytne za nos, omluví se a už děti proti tobě navádět nebude? A proč by to dělala, když ty se proti tomu nijak nevymezíš? :nevim:

neuvěřitelný, co? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 13:24

@Modesta Ona je v těžké situaci a děti mít nemůže. Manžel tvrdí, že potřebuje čas se s tím vyrovnat, a proto se občas zachová takhle. Já se k tomu snažím stavět neutrálně. Ale někdy už mi to přijde moc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová