Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Modesta Ona je v těžké situaci a děti mít nemůže. Manžel tvrdí, že potřebuje čas se s tím vyrovnat, a proto se občas zachová takhle. Já se k tomu snažím stavět neutrálně. Ale někdy už mi to přijde moc.
Jo tak, takže za to, že ona je v těžké situaci, musí trpět tvoje rodina? Nebo jak to myslíš? A jestli se s tím potřebuje vyrovnat, ať jde k psychologovi.
Nastíním ti budoucnost, pokud se na včasné řešení vykašlete. Kluci půjdou do puberty a to se potřebují vůči okolí vymezit, ideální na ráně jsou rodiče. Takže vy budete ti nejhorší a naopak švagrovka bude skvělá, s ní bude zářná budoucnost. Klidně se vám může stát, že v 16 se kluci rozhodnou, že u vás doma je tak nesnesitelná situace, že už to nesnesou, seberou svoje saky paky a přestěhují se k ní. A pokud budou mít štěstí na soudce, tak ten jim tu změnu klidně odklepne. A tobě zbydou oči pro pláč.
@pohledzdruhestrany píše:
neuvěřitelný, co?
Vždycky mě překvapí snaha lidí si komplikovat život… Jestli je to rozežranou dobou, kdy máme relativní dostatek všeho, tak si pseudo problémy prostě vytvoříme, jinak bysme se unudili k smrti… Nebo já nevím, co za tím je
Jediná rada děti nedávat, nepujcovat.
Kdyby kdokoliv naváděl děti proti mně -upozorňuji kdokoliv, tak by děti viděl maximálně z rychlíku.
Když nepochopí že takhle teda ne, tak má smůlu. A abych kvůli tomu, že ona sama nemá děti, nechávala děti v takovém prostředí kdy takhle mluví, navádí děti.. Ani ho… ![]()
@Cenarius Já si o ní nemyslím, že je nána tupá. Myslím, že je nešťastná a vybíjí si to na mně.
Dětem se nechce, ale ty je naladíš, aby jely. Asi bych pochopila, kdybys je takhle ladila na výlety s exmanželem, co se snaží, ale se švagrovou, kterou nesnášíš a ona tebe? A ještě ti děti navádí?
![]()
Nechápu.
Málokdy si přečtu s chutí názor tady jednoho pána, ale to, jak tě tu shrnul, to naprosto sedí.
@Modesta Já a můj manžel jsme mírní a v tom je bohužel náš problém, když tady tak čtu ostatní názory.
@Veru1987 Nešťastní lidé někdy dělají nešťastné věci. Ona je na kluky milá, mají ji rádi. Snažíme se to řešit po dobrém.
@Kazimíra Olejovka Určitě máte pravdu v tom, že bychom měli být vůči ní důslednější.
@BohunkaP To že my spolu nevycházíme, neznamená, že jí znemožním kontakt s dětmi. Respektuji, že je to manželova sestra.
@pohledzdruhestrany píše:
ty mě připadáš jako ty archetypální blbky z hororůblondýna sedí v autě, její přítel jí říká..v domě někdo chodí, ani se nehni z auta, jdu to prověřit… blbka chvíli sedí a pak vstane a vydá se do nejtemnějšího koutu v domě..jasně, kvůli režisérskému napětí to je třeba, ale proč to proboha děláš ty?
Snažím se nedělat v rodině dusno. A co vy z toho máte, když se snažíte někoho v diskuzi ztrapnit a nazývat mě blbkou, když mě vůbec neznáte?
@lklk píše:
Jsi hrozně hodná a vím, že to myslíš dobře, ale na tvém místě bych tam děti nepouštěla. Jestli nerespektuje tvojí výchovu, tak bohužel. Jsou to TVOJE děti. Takže bych jí řekla, že má smůlu a šmitec
Děkuji vám, že jste jako jedna z mála vycítila, jak se věci mají.
Zakl.
@Anonymní píše:
@BohunkaP To že my spolu nevycházíme, neznamená, že jí znemožním kontakt s dětmi. Respektuji, že je to manželova sestra.
Reskeptováním faktu, že se jedná o manželovu sestru nezmění fakt že proti tobě v podstatě „poštvává“ tvé vlastní děti.
To co píšeš není, že by to bylo trochu moc… Ono to je moc. Obzvlášť, když není schopna ani respektovat léčbu ekzému dítěte. Jako pardon, ale proč si má dítě znovu a znovu procházet zhoršováním ekzému jen kvůli tomu, že švagrová ví vše nejlépe?
jako nezlob se na mě, ale udělej si nějaké hranice. Mě by toto švagrová (i kdyby to měla být má sestra) udělala jen jednou. Za děti jsi odpovědná ty, ne ona. A také nemá žádné právo si děti brát, nebo si na ně dělat nějaké nároky. Je smutné že ona děti mít nemůže, ale vše má svoje hranice. Jsi milá, že jí děti „půjčíš“, ale já bych jí je už nedala, kvůli tomu co dělá…
@Anonymní píše:
@Modesta Já a můj manžel jsme mírní a v tom je bohužel náš problém, když tady tak čtu ostatní názory.
No, jste hlavně dost hloupí, alespoň v tomto případě určitě. Ale je to Vaše věc, klidně si se švagrovou udržujte dobré vztahy ![]()
Všichni se tu shodli na nejlepším možném řešení Vašeho problému. Jestli se podle toho zařídíte, je už Váš boj.
Edit: ovšem nikdy jsem neslyšela o tom, že neřešení problému vede k jeho odstranění. Spíš se díky tomu problém ještě prohloubí
Příspěvek upraven 18.08.21 v 16:03
Zakladatelko, co teda chceš vlastně slyšet? ![]()
Zkusila bych s ní promluvit a vysvětlit jí, že chápeš její situaci, ale takhle se chovat prostě nemůže.
Pokud to nezabere, kluky ji nedávej.
Ty respektuješ, že je jejich teta. Respektuje Tě však ona jako jejich mámu?
Nemyslím si. Štve kluky proti Tobě a později začne i s dcerkou.
![]()