Svatba 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
18.2.13 23:17
@BuffyCZ píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. Máte někdo rozvedené rodiče? Jak jste to na svatbě řešily?:)

přítel má..bohužel..pozvali jsme oba i s novýma partnerama..snad se na jeden den snesou - jak ne, mohou kdykliv odejít. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
230
18.2.13 23:20

Já to hodně řeším. Bohužel naši se opravdu nemají rádi. 6 let jsem se s tátou nestýkala po rozvodu, ani s jeho rodinou. A před pár lety jsme se začali stýkat, je to sice jiný vztah než s mámou, ale pořád je to táta. Chci je pozvat oba, ale nechci mít zážitek na svatbu jako ten nejhorší den:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.2.13 23:23

@BuffyCZ
posad je každého na jinou stranu ( chápu že je tradice na jedné straně příbuzní nevěsty a na druhé ženicha ), ale takhle se nemusí za celou dobu ani potkat..pozvala bych je, řekla že tam bude i ten druhý a at se sami rozhodnou jestli chtějí přijít..pokud budou chtit oba, předem bych je poprosila at se případně nestane žádná scena, jinak to asi vyřešit nejde pokud tam chceš oba

• Citovat
  • Upravit
230
18.2.13 23:24

@smurfka Je to rodina no. Chci je pozvat.. My nemáme tedy zatím ještě datum, jen řešíme věci hlavně okolo. :) Ale tohle je pro mě důležité. Tak hledám kdo to má podobné:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
18.2.13 23:28
Ahoj, já souhlasím se smarfkou, řekni jim, že zveš i ty druhé a myslím, že to bude ok. Jsou rozumní, dospělí a přece by nezkazili nejkrásnější den života své dceři.
@BuffyCZ píše:
@smurfka Je to rodina no. Chci je pozvat.. My nemáme tedy zatím ještě datum, jen řešíme věci hlavně okolo. :) Ale tohle je pro mě důležité. Tak hledám kdo to má podobné:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.2.13 23:33

@BuffyCZ
ale my to tak máme..prostě se rozvedli, pozvem je i s partnerama novýma aby se prostě nemuseli potkat a začít spolu konverzovat. Navíc tchýně řekla, že přijede autem - jeji partner nepije, takže kdyby se něco stalo tak prostě odjedou a je..ale oba jsou v pohodě a myslím že jeden den spolu vydrží

• Citovat
  • Upravit
230
18.2.13 23:42

@smurfka já to chápu že to tak máte taky, ale jak píšeš. Vaši jsou v pohodě. Naši se skoro 10 let neviděli a do dneška je to na ostří nože jakmile přijde hovor na toto téma:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
19.2.13 07:23

Ja tedy s tim zarizovanim moc nevím mám napsané oznámení, hudba, foťák, šaty a doplňky pro všechny tři, místo, čas, jídlo, hudba na obřad, jídlo na večer, prsteny…a už ani nevím, vždycky objevím něco dalšího a propadampanice, že na to v životě nebudeme mít…

• Citovat
  • Upravit
finduska
19.2.13 07:31

Ja nemám otce vůbec, povede mi strýc, partner má rozvedene naštěstí jsou rozumní a baví se spolu normálně i na oslavách… Spíše mám problém s partnerovo babičkou ta tchána právě nemá rada a jeho přítelkyní nazývá i po 10letech kur… Dev.. Atd.. A na tchanovo matku má označení stara kr… Takže tak…nicméně pozvat ji musíme, a my s ni problém moc nemáme, všechny problémy ohledně výchovy atd jsme si vyřešily stručně a jasné už predloni…spíše se domnivm, že babi odmítne přijít, pokud se rozhodně dorazit budu očekávat slušně chování..

• Citovat
  • Upravit
7899
19.2.13 08:24

@smurfka seznam žádný nemám, teda spíš v hlavě :) beru to tak nějak jak mi přijde že je to důležité.. takže první jsme zařídili termín na MU a místo hostiny, a kdo nám bude dělat catering. Následně jsem sehnala fotografku. Mám zamluvené šaty a v sobotu už budem objednávat dort. V pátek jedu na zkoušku líčení, a stavíme se na zkoušku obleku. Na příští měsíc mám v plánu koupit prstýnky, dát dohromady oznámení počet atd, začnem zkoušet účes ( ale mám příbuznou kadeřnici ) kytky zatím neřeším mám květinářku tetu, zdobení stolu atd zatím neřeším ale koukám po inspiracích. Mám rozmyšleno kde si nechat udělat koláčky a drobné cukroví, mamka se mi poptá na dj.. je toho moc no ale začínám se trochu orientovat :)

@BuffyCZ taky mám rozvedené rodiče ale naštěstí se snesou. Mamka je sama a taťka má přítelkyni.. jen ještě nevím jak je posadím :think: v tvém případě bych každopádně posadila na opačné strany stolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
19.2.13 08:33

@smurfka no já si vyhradila takový blok na svatbu tam jsem si vypsala co je potřeba (postupně jsem doplňovala a tak) a napsala jsem k z nás to má domluvit (abych pak měla na přítele páku) a taky jsem si tam napsala takové hraniční datum do kdy to má být zařízeno…

třeba kytky a prstýnky, dort nechávám až tak měsíc předem…hlavně, místo, čas, restaurace/sál, fotograf, kadeřník, oznámení… - to si myslím, musí být dost dopředu, jinak to nejlepší bývá zamluvené :?

A my to rodině řeknem až v půlce dubna, to bude mít malej 1. narozeniny, tak jim to tam všm oznámíme a dáme pozvánky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.13 08:42

@mamartina @catherine100
tak jak to tak čtu tak jsem asi na nic nezapoměla..a co ty urady..datum je jasný, a co třeba OP - to se dává až těsně před obřadem, nebo třeba je nutné jít tam zařídit něco předem? ( kromě rezervé datumu)?

• Citovat
  • Upravit
7899
19.2.13 08:48

@smurfka no já mám mamku na MU a ta mi říkala že stačí měsíc předem zajet na matriku.. ale nevím co přesně sebou, ale asi učitě OP a možná rodný list.. zatím to neřeším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
19.2.13 08:55

@smurfka taky mi říkali cca měsíc předem - u nás rodný listy, OP, a rozvodový papíry (pokud je člověk rozvedenej že :-D) a když je mimčo u kterého chcete změnit příjmení, aby měla celá rodina stejné, tak i jeho rodný list

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.13 09:01

Hmm tak to jste me moc nepotěšili..mi se budem brát uplně v jiném okrese než bydlíme a to asi 150 km od bydliště..tak jako jet tam jen na otočku kvuli op je na provaz..snad se s tou matrikou domluvime třeba na scanu nebo tak.. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný