Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já to hodně řeším. Bohužel naši se opravdu nemají rádi. 6 let jsem se s tátou nestýkala po rozvodu, ani s jeho rodinou. A před pár lety jsme se začali stýkat, je to sice jiný vztah než s mámou, ale pořád je to táta. Chci je pozvat oba, ale nechci mít zážitek na svatbu jako ten nejhorší den:/
@BuffyCZ
posad je každého na jinou stranu ( chápu že je tradice na jedné straně příbuzní nevěsty a na druhé ženicha ), ale takhle se nemusí za celou dobu ani potkat..pozvala bych je, řekla že tam bude i ten druhý a at se sami rozhodnou jestli chtějí přijít..pokud budou chtit oba, předem bych je poprosila at se případně nestane žádná scena, jinak to asi vyřešit nejde pokud tam chceš oba
@smurfka Je to rodina no. Chci je pozvat.. My nemáme tedy zatím ještě datum, jen řešíme věci hlavně okolo.
Ale tohle je pro mě důležité. Tak hledám kdo to má podobné:)
@BuffyCZ píše:
@smurfka Je to rodina no. Chci je pozvat.. My nemáme tedy zatím ještě datum, jen řešíme věci hlavně okolo.Ale tohle je pro mě důležité. Tak hledám kdo to má podobné:)
@BuffyCZ
ale my to tak máme..prostě se rozvedli, pozvem je i s partnerama novýma aby se prostě nemuseli potkat a začít spolu konverzovat. Navíc tchýně řekla, že přijede autem - jeji partner nepije, takže kdyby se něco stalo tak prostě odjedou a je..ale oba jsou v pohodě a myslím že jeden den spolu vydrží
@smurfka já to chápu že to tak máte taky, ale jak píšeš. Vaši jsou v pohodě. Naši se skoro 10 let neviděli a do dneška je to na ostří nože jakmile přijde hovor na toto téma:)
Ja tedy s tim zarizovanim moc nevím mám napsané oznámení, hudba, foťák, šaty a doplňky pro všechny tři, místo, čas, jídlo, hudba na obřad, jídlo na večer, prsteny…a už ani nevím, vždycky objevím něco dalšího a propadampanice, že na to v životě nebudeme mít…
Ja nemám otce vůbec, povede mi strýc, partner má rozvedene naštěstí jsou rozumní a baví se spolu normálně i na oslavách… Spíše mám problém s partnerovo babičkou ta tchána právě nemá rada a jeho přítelkyní nazývá i po 10letech kur… Dev.. Atd.. A na tchanovo matku má označení stara kr… Takže tak…nicméně pozvat ji musíme, a my s ni problém moc nemáme, všechny problémy ohledně výchovy atd jsme si vyřešily stručně a jasné už predloni…spíše se domnivm, že babi odmítne přijít, pokud se rozhodně dorazit budu očekávat slušně chování..
@smurfka seznam žádný nemám, teda spíš v hlavě
beru to tak nějak jak mi přijde že je to důležité.. takže první jsme zařídili termín na MU a místo hostiny, a kdo nám bude dělat catering. Následně jsem sehnala fotografku. Mám zamluvené šaty a v sobotu už budem objednávat dort. V pátek jedu na zkoušku líčení, a stavíme se na zkoušku obleku. Na příští měsíc mám v plánu koupit prstýnky, dát dohromady oznámení počet atd, začnem zkoušet účes ( ale mám příbuznou kadeřnici ) kytky zatím neřeším mám květinářku tetu, zdobení stolu atd zatím neřeším ale koukám po inspiracích. Mám rozmyšleno kde si nechat udělat koláčky a drobné cukroví, mamka se mi poptá na dj.. je toho moc no ale začínám se trochu orientovat ![]()
@BuffyCZ taky mám rozvedené rodiče ale naštěstí se snesou. Mamka je sama a taťka má přítelkyni.. jen ještě nevím jak je posadím
v tvém případě bych každopádně posadila na opačné strany stolu ![]()
@smurfka no já si vyhradila takový blok na svatbu tam jsem si vypsala co je potřeba (postupně jsem doplňovala a tak) a napsala jsem k z nás to má domluvit (abych pak měla na přítele páku) a taky jsem si tam napsala takové hraniční datum do kdy to má být zařízeno…
třeba kytky a prstýnky, dort nechávám až tak měsíc předem…hlavně, místo, čas, restaurace/sál, fotograf, kadeřník, oznámení… - to si myslím, musí být dost dopředu, jinak to nejlepší bývá zamluvené ![]()
A my to rodině řeknem až v půlce dubna, to bude mít malej 1. narozeniny, tak jim to tam všm oznámíme a dáme pozvánky ![]()
@mamartina @catherine100
tak jak to tak čtu tak jsem asi na nic nezapoměla..a co ty urady..datum je jasný, a co třeba OP - to se dává až těsně před obřadem, nebo třeba je nutné jít tam zařídit něco předem? ( kromě rezervé datumu)?
@smurfka no já mám mamku na MU a ta mi říkala že stačí měsíc předem zajet na matriku.. ale nevím co přesně sebou, ale asi učitě OP a možná rodný list.. zatím to neřeším ![]()
@smurfka taky mi říkali cca měsíc předem - u nás rodný listy, OP, a rozvodový papíry (pokud je člověk rozvedenej že
) a když je mimčo u kterého chcete změnit příjmení, aby měla celá rodina stejné, tak i jeho rodný list
Hmm tak to jste me moc nepotěšili..mi se budem brát uplně v jiném okrese než bydlíme a to asi 150 km od bydliště..tak jako jet tam jen na otočku kvuli op je na provaz..snad se s tou matrikou domluvime třeba na scanu nebo tak.. ![]()
přítel má..bohužel..pozvali jsme oba i s novýma partnerama..snad se na jeden den snesou - jak ne, mohou kdykliv odejít.