Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Týjo, já úplně koukám, jak jsou tu bohatí lidé, že by v klidu dali 10 tisíc. My měli svatbu cca 5 let zpátky a 2 litry v obálce se objevilo možná jednou, většinou jsme dostávali 500-1000. Větší finanční příspěvek jsme dostali jen od rodičů.
Zakladatelko, vztahy máte očividně špatné, takže klidně dej 2000, ale hlavně se na svatbě chovej tak, ať jim ji nezkazíš. Popřemýšlet můžeš i nad věcným darem místo peněz. My si třeba se sourozenci místo peněz dávali věcný dar, který byl takový osobnější a využíváme ho my i oni dodnes. Ale my teda máme vztahy dobré. A jinak jsme se na svatbě podíleli pomocí na přípravách, dopravou, nákupem vína apod.
Je vidět dle psaného, že máte otřesné a narušené rodinné vztahy.
Máš v sobě hromadu křivd. Jeho pozvání je možná pokus o nějaké smíření
.
Dej mu do obálky částku, jakou cítíš.
@Yasmen píše: Více
Jasný no, jen mi to přijde trapný. Jestli půjdou i s dětmi, tak ty dva tisíce jsou prostě málo. Nejde o pokrytí nákladů, je to bratr.
@Anonymní píše: Více
Nechápu, proč tam vůbec chcete jít, když v sobě máte stále nějakou křivdu. Myslím si, že pokud to máte takto nastaveno, tak tam nemáte co dělat. Mě třeba bratr na svatbu nepozval, ani mně o ní na rozdíl od většího zbytku rodiny neřekl (taky máme v rodině ošklivé věci, ale já se rozhodla v této tradici nepokračovat), mně šel za pár let potom za svědka. Dali mi sadu talířů a to v rámci celé jeho rodiny. Nějak jsem nepochopila tady ty příspěvky, že by si měl vlastně host zaplatit svou účast v rámci svatebního daru, já jsem s tímhle třeba vůbec nepočítala a ani v mém okolí u mých známých tohle nebylo očekáváno. Každý dal co chtěl, někdo nic, za cokoliv jsem byla ráda (samozřejmě jsem byla moc ráda i za ty talíře). Asi jsme tady nějakej jinej oddíl ![]()
Záleží v jakých žijete finančních možnostech. Ale 2tis. mi přijdou na dnešní dobu docela málo.
Nedávej nic, evidentně nemáte zdravé rodinné vztahy, tím pádem není nutno chodit na svatbu bratra.
Pokud nemáte dobré vztahy, pokud se s ním nestýkáš, tak bych tam vůbec nechodila. Jen třeba poslala přání.
A nechápu, proč se tady do zakladatelky tak pouštíte, nevíte, proč mají špatné vztahy. Existují i rodiny, kde mají špatné vztahy, fyzické, psychické týrání, upřednostňovani jednoho před druhým atd. Takové věci se opravdu nevyřeší pozváním na svatbu.
@Anonymní píše: Více
buď bych se slušně omluvila a nešla tam, nebo bych dala do obálky za rodiny alespoň 5tis. a brala to jako nabídku smíru, tedy chovala bych se mile a snažila si to užít. Jen si teda nejsem jistá, zda si toho schopná a pak je otázkou, proč trápit sebe a svým způsobem ničit svatbu ostatním…
@AnastazieB píše: Více
Nesouhlasím. Tazatelka je snad velká holka a dokáže si to snad vyhodnotit sama. Tím pádem nebylo vůbec třeba dotaz pokládat. Jenže dotaz nezněl, zda jít, nebo nejít, ale kolik dát. Tu omáčku kolem mohla úplně vynechat.
Mám bratra ráda - jdu
Křivdy z minulosti a zraněné ego je neopravitelné - nejdu
Účast na rodinných akcích (naoko, ze slušnosti) vážně není povinná, ale věřím tomu, že často se tam chodí proto, aby si o nás druzí nemysleli něco špatného.
Vezmu to z druhé strany. Úplně obecně: Někdy mám pocit, že někteří zvou právě kvůli těm darům a ještě se nerozpakují si o ně předem říct. Nejlepší jsou svatby typu „přijeďte na druhou stranu republiky, všechno si ale zařiďte, ale nic nám nekupujte, raději nám dejte peníze.“ Už jsem na tohle opatrná. Zažila jsem i svatbu kamaradky pravě na druhé straně země, kdy jídla bylo málo, připravované maminkou na zahradě, piti nakoupené v makru v pet láhvich, vývěr nula a sotva mi tam věnovala 5 minut na alespoň nějaký pokec. A dej pak do obálky bez lítosti třeba 3000 ![]()
@Yasmen píše: Více
Že je to prostě neskutečně trapný. ![]()
Dát takový nic ![]()
Brácha chce asi obnovit rodinné vztahy nebo tě zve ze slušnosti. Pokud je obnovit nechceš, tak nechoď. Nebo můžeš jít jen na obřad.
@Šmoulice píše: Více
Tak záleží, v jakých kruzích se pohybuješ. Někde bude 2000 dost.
A jinak, pokud bych dělala svatbu, zvala bych lidi protoze je tam chci, ne aby se mi ta svatba proplatila. Většinu komentářu nechápu. Normálně většina lidi nosi cca ty 2000. S ohledem na to, jak blízký mi ten člověk je pak i třeba více. Pokud zakladatelka nechce vyloženě nejít brachovi na svatbu, a úplně tím utnout a poznamenat vztahy, 2000 mi vzhledem k okolnostem přijde ok. Nijak bych z toho v rozpacich nebyla ![]()
Na svatbu mi přijde alespoň 1000,– na hlavu. Pokud jsou dobré vztahy, tak i víc.
Když se ženil manželův příbuzný, dávali jsme do obálky za 3 osoby (2 dospělý a dítě 1,5 roku) 8 tisíc. Měli jsme to i s přespáním.
Jo a mimochodem, není povinnost tam jít. Tvůj styl psaní a vyjadřování o rodině na mě dělá dojem, že bys tam radši ani chodit neměla.