Svatba- špatné rodinné vztahy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
19.6.17 13:33

Vzhledem k tomu, že jsem poměrně výbušná povaha, tak bych jim na tyhle pindy už dávno pěkně od plic řekla, že by se za takové chování měli stydět a že to, že jsou to vaši rodiče, jim nedává žádné automatické právo vám do svatby kafrat, ba co vím, ani to automaticky neznamená, že na tý svatbě budou, takže jestli v tom hodlají pokračovat, tak nejsou vítaní a můžou si v den svatby vesele dál kafrat, ale že u vašeho svatebního stolu to nebude. Oběd bych zrušila tak jak tak, už bych na to neměla nervy. Vzhledem k tomu, že oběd se týká 20 lidí, tak zbylých 60 budou zřejmě bližší rodina a vaši přátelé, s kterými chcete svatební den sdílet, tak bych o čas oběda prodloužila čas s nimi. Zajistila bych nějaké větší pohoštění, třeba raut a dál to neřešila. A pokud by otec s tchyní ráčili prudit na svatbě, byla bych připravená na to je odsud vypoklonkovat pryč. A to jako opravdu. Nenechala bych si jimi kazit svatbu.

• Citovat
  • Upravit
Wof
48
19.6.17 13:57
@Tunrida píše:
Vzhledem k tomu, že jsem poměrně výbušná povaha, tak bych jim na tyhle pindy už dávno pěkně od plic řekla, že by se za takové chování měli stydět a že to, že jsou to vaši rodiče, jim nedává žádné automatické právo vám do svatby kafrat, ba co vím, ani to automaticky neznamená, že na tý svatbě budou, takže jestli v tom hodlají pokračovat, tak nejsou vítaní a můžou si v den svatby vesele dál kafrat, ale že u vašeho svatebního stolu to nebude. Oběd bych zrušila tak jak tak, už bych na to neměla nervy. Vzhledem k tomu, že oběd se týká 20 lidí, tak zbylých 60 budou zřejmě bližší rodina a vaši přátelé, s kterými chcete svatební den sdílet, tak bych o čas oběda prodloužila čas s nimi. Zajistila bych nějaké větší pohoštění, třeba raut a dál to neřešila. A pokud by otec s tchyní ráčili prudit na svatbě, byla bych připravená na to je odsud vypoklonkovat pryč. A to jako opravdu. Nenechala bych si jimi kazit svatbu.

taky jsem výbušnější povaha, ale to je jako se bavit s naprostýma idiotama a to o všem a už na to prostě nemám sílu, hodně práce v práci, zařizování ohledně svatby + další věci a opravdu mě to dostává už do kolen, řeší se prostě jedno a to samý a bez smyslu..tam je prostě trn v patě moje máma, ale když si vezmu co a jak s přístupen otce a tchýně tak jsme s plánování na začátku a k když si k tomu přičtu ještě to, že by se měli za námi stavit a na něčem se dohodnout( mají to 15 min cesty) tak to je hrozný problém

ale rezervace obědu už je zrušená termín na hájence posunut no a je mě hnedka lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
19.6.17 14:19

@Wof Najdete si nejake hezke misto v republice, a vemte se radeji i drive sami dva se svedky. Jinak vam z tech reci rupnou nervy.
Nikomu nic nerikejte a az bude po vsem, tak jim to oznamte. Pak uz vam ten krasny den neznici :kytka:
A pokud je tvoje mama v pohode a preje vam to, klidne ji v ten den mejte sebou. Udelate ji tim velkou radost a urcite i ona bude rada, ze se s temi ostatnimi nemusi videt.
Je to den, ktery ma zenich s nevestou prozit s lidmi, se kterymi se maji radi a kteri jim to preji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wof
48
19.6.17 14:38
@cecetka píše:
@Wof Najdete si nejake hezke misto v republice, a vemte se radeji i drive sami dva se svedky. Jinak vam z tech reci rupnou nervy.
Nikomu nic nerikejte a az bude po vsem, tak jim to oznamte. Pak uz vam ten krasny den neznici :kytka:
A pokud je tvoje mama v pohode a preje vam to, klidne ji v ten den mejte sebou. Udelate ji tim velkou radost a urcite i ona bude rada, ze se s temi ostatnimi nemusi videt.
Je to den, ktery ma zenich s nevestou prozit s lidmi, se kterymi se maji radi a kteri jim to preji :srdce:

na tom nejhezčím místě to plánujem což je Hospital Kuks a máme církevní obřad s předmanželským sezením tak tohle se uspěchat nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
19.6.17 18:26
@Wof píše:
taky jsem výbušnější povaha, ale to je jako se bavit s naprostýma idiotama a to o všem a už na to prostě nemám sílu, hodně práce v práci, zařizování ohledně svatby + další věci a opravdu mě to dostává už do kolen, řeší se prostě jedno a to samý a bez smyslu..tam je prostě trn v patě moje máma, ale když si vezmu co a jak s přístupen otce a tchýně tak jsme s plánování na začátku a k když si k tomu přičtu ještě to, že by se měli za námi stavit a na něčem se dohodnout( mají to 15 min cesty) tak to je hrozný problémale rezervace obědu už je zrušená termín na hájence posunut no a je mě hnedka lépe
:pankac: :pankac: Tak ať vám všechno vyjde. :srdce: :kytka: Udělali jste dobře. Musíte mít poslední slovo, vždyť je to vaše svatba. A hezky se bavte a nedejte si to zkazit. Vždycky se najde někdo, kdo vás pomluví. Kašlete na to.
  • Citovat
  • Upravit
Wof
48
23.8.17 11:07

Zdravím, asi by Vás mohlo zajímat jak tato svatba dopadla…No ve finále nedopadla vůbec špatně :dance: svatební oběd se zrušil a myslím si, že to byla asi nejlepší věc kterou jsme mohli udělat. Obřad se vyvedl na jedničku, sehnali jsme i živou hudbu do kostela kde jsme si nechali zahrát svou vybranou hudbu a vyvedla se i svatební afterpárty. Dokonce se tam objevili i tchýně s otcem (což mě hodně překvapilo) protože mě tvrdili, že nejdou za každou cenu. Ale otočme si kartu.Na obřad si objednali vlastního fotografa(podle jejich slov, aby měli nějaké fotky). Po obřadě vzali pár známých a šli na oběd (protože podle jejich slov,, co je to za svatbu, když neni svatební oběd).Ale tyhle věci mě byli docela jedno, jsme řekli jak chtějí oni a tím jsme končili i když považuji zase tyto dvě věci za určitou sabotáž. Abych upřesnil to jak dorazili na tu afterparty a že mě to dost překvapilo tak jsem to myslel tím způsobem, že jsme se dozvěděli pár dní před svatbou, že plánujou vlastní posvatební akci na zahradě, ale to asi v celku nedopadlo. Ale co už mě docela dost vadilo, když dovezli,,svatební dort´´ na tu akci. Defakto jsem o tom nevěděl (dort- cca 3-4kg, z máslového krému potáhnutý nějakou bílou, sladkou hmotou) přesně ten ktery jsme nechtěli protože, víme jak to s tímhletím dopadá - nikdo to nejí. Navíc jsme měli už upečený,, nahý dort´´ od mámy který fantasticky chutnal a byl podle toho jak jsme ho chtěli my. K tomu byl ještě jeden menší a jeden který byl bez lepku. Předpokladám, že ten dort od tchýně a otce byl svatební dar protože i když to vyzní blbě jsme od nich nic nedostali. A v poslední věci která mě defakto naštvala nejvíc byla ta, že víkend kdy byla svatba si objednali svatební koláčky a začali je rozvážet. Rozváželi je po lidech které ani neznáme a někdo dostal koláčky podruhé :lol: a zase to byla věc kterou jsme nechtěli tudíž další sabotáž naší svatby. No abych to shodnotil: Celá událost se vyvedla dobře a byli jsme spokojeni až na ty dva experty kteří si to,,udělali po svém´´ :potlesk: :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.18 15:53

Ahoj,

obnovuji diskuzi a zároven poprosím o radu (anonymě - kvůli citlivosti, děkuji).

S přítelem jsme se letos zasnoubili, bylo na čase (9let spolu a do toho dvě děti). Bohužel máme docela šílené vztahy v rodinách. Přítele rodiče se nesnesou, jsou rozvedeni a na svatbě švagrů předváděli docela šílené scény.
Bohužel u mě v rodině to není o moc lepší. Umřel mi jediná sourozenec a rodina táty se do mamky velmi nevybíravě pustila (že byla špatná máma a celé to byla její vina - což nebyla, nikdo za to nemohl). Máma to bohužel nepřekousla a od te doby zpřetrhala vztahy, dlouho to vypadalo že prarodiče dosáhnou svého a rodiče se rozvedou (což byl i důvod mých neshod s nimi a vycházím s nimi jen kvůli přání táty = šílená přetvářka).
Jenže když uděláme svatbu, tak absolutně nevím jak řešit hosty a jak to udělat.

Napadla náš skvělá věc, že se vezmeme v cizině. Momentálně máme rozjednané dvě agentury co dělají svatby v zahranicí a pilujeme už jen drobnosti.

No a dnes jsme to řekli moji mámě a ta je z toho neštastná. Sice nám na to nic neřekla, ale vidím to na ni. A já to v sobě mám tak, že se chci rodičům stůj co stůj zavděčit, dělat jim radost, cítím strašnou potřebu a nutnost jim vynahrazovat zemřelého sourozence. Celý den nad tím přemýšlím a chce se mi z toho brečet.

Chtěli jsme prostě jen odjet na dovolenou a vrátit se jako vzatí, jako novomanželé. A ted nevím jak to řešit.

Když je pozveme všechny, tak jisto jistě se zase semele nějaká hádka a já nejsem takový hromosvod jako švagři, já si všechno hrozně beru a dlouho v sobě nesu.

Máte někdo zkušenosti? Rady? Vůbec nevím co mám dělat :( děkuji

• Citovat
  • Upravit
2155
8.1.18 15:56

Po devíti letech a dvou dětech bych se brala už zcela podle svého, klidně jen se svědky nebo v zahraničí. Určitě bych takhle zhádanou rodinu nezvala, ani partnerovy rodiče, když se hcovat neumí. Jen ty, co chci. Pokud chceš z rodiny pouze mámu / svoje rodiče, tak je pozvěte, pokud to dáte finančně, tak co je pozvat i do toho zahraničí? Udělají si dovču :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
8.1.18 15:58

Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Vezmi si mámu sebou jako svědka (jestli může svědčit máma) ale rozhodně tuhle bandu nedávej do kupy. Jestli uděláš svatbu pro ostatní bude tě to stát peníze a neuzijes si to. Tvůj plán byl lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
8.1.18 15:59

Já jsem toho názoru, že vzít se bez toho, aby u toho byla alespoň nejbližší rodina, je špatné a sobecké.
ALE, pokud ta nejbližší rodina není schopna spolu den vycházet, je to naprosto ospravedlnitelné.
Rodičům bych řekla co a jak bez příkras s tím, ať se nad sebou zamyslí, co jsou za lidi, že nedokážou být jeden den slušní a musí se chovat jako lidská spodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.1.18 16:03

Vzala bych s sebou na dovolenou rodiče… Přiznám se, že bych nechtěla přijít o svatbu svého dítěte a hodně by mě to mrzelo.

• Citovat
  • Upravit
8149
8.1.18 16:07

Ve vašem případě bych udělala svatbu v zahraničí, jak máte naplánované. Nebo alespoň s rodiči (kteří se snesou).
Udělat svatbu s příbuzenstvem, které se nemusí, by bylo složité a nemuseli byste na svojí svatbu vzpomínat v dobrém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.1.18 16:07
@Anonymní píše:
Ahoj,

obnovuji diskuzi a zároven poprosím o radu (anonymě - kvůli citlivosti, děkuji).

S přítelem jsme se letos zasnoubili, bylo na čase (9let spolu a do toho dvě děti). Bohužel máme docela šílené vztahy v rodinách. Přítele rodiče se nesnesou, jsou rozvedeni a na svatbě švagrů předváděli docela šílené scény.
Bohužel u mě v rodině to není o moc lepší. Umřel mi jediná sourozenec a rodina táty se do mamky velmi nevybíravě pustila (že byla špatná máma a celé to byla její vina - což nebyla, nikdo za to nemohl). Máma to bohužel nepřekousla a od te doby zpřetrhala vztahy, dlouho to vypadalo že prarodiče dosáhnou svého a rodiče se rozvedou (což byl i důvod mých neshod s nimi a vycházím s nimi jen kvůli přání táty = šílená přetvářka).
Jenže když uděláme svatbu, tak absolutně nevím jak řešit hosty a jak to udělat.

Napadla náš skvělá věc, že se vezmeme v cizině. Momentálně máme rozjednané dvě agentury co dělají svatby v zahranicí a pilujeme už jen drobnosti.

No a dnes jsme to řekli moji mámě a ta je z toho neštastná. Sice nám na to nic neřekla, ale vidím to na ni. A já to v sobě mám tak, že se chci rodičům stůj co stůj zavděčit, dělat jim radost, cítím strašnou potřebu a nutnost jim vynahrazovat zemřelého sourozence. Celý den nad tím přemýšlím a chce se mi z toho brečet.

Chtěli jsme prostě jen odjet na dovolenou a vrátit se jako vzatí, jako novomanželé. A ted nevím jak to řešit.

Když je pozveme všechny, tak jisto jistě se zase semele nějaká hádka a já nejsem takový hromosvod jako švagři, já si všechno hrozně beru a dlouho v sobě nesu.

Máte někdo zkušenosti? Rady? Vůbec nevím co mám dělat :( děkuji

my jsme se v zahraničí vzali. Vztahy taky nebyly ideální, zejména z manželovy strany (rozvedení), ale rodičům to nedělalo problém. Pak jsme udělali velkou oslavu, kde byli všichni naši blízcí, bála jsem se také jestli se něco nesemele, ale už to pro mě nebyl ten nejdůležitější den. Nakonec z toho byla opravdu skvělá rodinná párty a nic se nestalo :)
Podle mě jste udělali blbost, že jste to řekli rodičům předem. Měli jste to prostě udělat a hotovo. Oznámit až pak. Ono by chvíli bylo dusno pak, ale nezůstalo by nikomu nic jiného, než se s tím smířit. Je to váš život, vaše rozhodnutí a opravdu nejste povinní se někomu zrovna tímhle zavděčovat.
Já bych normální svatbu ve vašem případě neudělala ani omylem. Dotáhněte to do konce. Nebudete litovat. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.18 16:09

Má dcera se vdávala na Mauriciu.Bylo mi to líto, ale zase byla v krásné destinaci, kam by se hned tak nedostala. Když se tam berou, je to za 50% cenu. I tak to byla docela pálka hodně vyřizování ohledně platnosti svatby, všechny papíry museli mít úředně přeloženy do AJ, což bylo náročné jak časově, tak finančně. Jestli se rozhodnete pro cizinu, je potřeba si zjistit, jestli sňatek uzavřený v té které zemi platí i u nás.
Pokud jsou vztahy v rodině tak špatné jako u vás, můžete se nechat sezdat jen sami dva + svědci. My se tak vzali ve všední den, takže obřad bez poplatku.Pak jsme šli se svědkama na oběd a hotovo. Stejně tak to udělal i syn. Věděli jsme, že se chce ženit, ale nevěděli kdy. Jednoho dne mi volali na skype, ještě vyšňořeni ve svatebním a i tak mi chvíli trvalo, než mi to došlo. My tedy máme dobrý vztahy a u dětí šlo o druhá manželství. Každopádně ti to vřele doporučuji. Nikomu nic neříkejte a vemte se.

• Citovat
  • Upravit
69235
8.1.18 16:11

Já bych vzala své rodiče. Co na to přítel? Jestliže se jeho rodiče nesnesou a dělají scény, smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová