Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
a to jsi se někde dočetla, že po tomhle maminka pláče? Maminka by snad jen chtěla být u toho, když se bude vdávat její jediné dítě. To si fakt maminka dovolila hodně. Prý všechno podřizovat tomu, vzít ohled na maminku. No tak znovu, doufám, že vychovám své děti tak, že se tohohle názoru z jejich strany nedožiju.
Taky doufám. ![]()
Hlavně ta věta „ohledy jsou hezká věc, ale…“ Na jednu stranu je svatba prý drahá, na druhou stranu radí svatbu na pláži, aby si to „opravdu užili“. A matka se může připojit přes skype. ![]()
@Bábrdl píše:
Taky doufám.Hlavně ta věta „ohledy jsou hezká věc, ale…“ Na jednu stranu je svatba prý drahá, na druhou stranu radí svatbu na pláži, aby si to „opravdu užili“. A matka se může připojit přes skype.
já to taky nechápu. Chápu, že někdo nechce svatbu ve velkém stylu a platit to, fakt chápu, ale rodiče? No tak to se fakt prodraží. Třeba by si rodiče rádi pobyt v cizině zaplatili, aby mohli býti na svatbě.
@kristyn.g píše:
@Bábrdl a ty by si to navrhovala jak konkrétně? pozvat celou hnusně rozhádanou rodinu a hrát si na to že je vše ok? Zatím jen reješ a kritizuješ?
Já bych navrhovala, aby pozvali přinejmenším ty rodiče, kteří spolu vychází provinili se jen tím, že jim zemřelo dítě.
@kristyn.g píše:
@Bábrdl a ty by si to navrhovala jak konkrétně? pozvat celou hnusně rozhádanou rodinu a hrát si na to že je vše ok? Zatím jen reješ a kritizuješ?
proč by měla zvát celou rozhádanou širokou rodinu? O tom tady někdo psal? Píšeme snad o rodičích, kteří se umějí chovat. Nebo to je celá široká rodina?
@Sany80s píše:
Já jsem toho názoru, že vzít se bez toho, aby u toho byla alespoň nejbližší rodina, je špatné a sobecké.
ALE, pokud ta nejbližší rodina není schopna spolu den vycházet, je to naprosto ospravedlnitelné.
Rodičům bych řekla co a jak bez příkras s tím, ať se nad sebou zamyslí, co jsou za lidi, že nedokážou být jeden den slušní a musí se chovat jako lidská spodina.
souhlasím…
@Bábrdl no jo ale prostě to nezmění tu minulost, je třeba to řešit jak to je… Já to docela chápu to dilema, také jsme řešili pozvávání rozhádaných členů rodiny, jak doukážou příbuzní být hnusní a doslova vydírat že kdo tam bude a kdo ne, ale nebyl to takový extrém.. proto si dokážu představit že se jeví to zahraničí jako nejlepší řešení. Protože po svatbě si stejně každý uvědomí že zase o tolik nešlo jak se to zdálo předtím.
@terinka4444 píše:
proč by měla zvát celou rozhádanou širokou rodinu? O tom tady někdo psal? Píšeme snad o rodičích, kteří se umějí chovat. Nebo to je celá široká rodina?
zvali jste někdy na svatbu jen někoho a někoho ne?
já jo, a bylo to hrozný, proto si myslím že pokud pozvou jedny rodiče, druzí budou taky naštvaní a tak to bude se řetězit
ale každý má jiné zkušenosti a jiné názory
@kristyn.g píše:
zvali jste někdy na svatbu jen někoho a někoho ne?já jo, a bylo to hrozný, proto si myslím že pokud pozvou jedny rodiče, druzí budou taky naštvaní a tak to bude se řetězitale každý má jiné zkušenosti a jiné názory
no tak promiň, ale jako že si nepozvu na svou vlastní svatbu svoji vlastní mámu proto, aby někdo nebyl naštvaný? No tak to ani omylem. A pokud se neumějí druzí rodiče chovat slušně a vyjít spolu, tak za to bude pykat moje máma, aby oni se necítili blbě? Tak to také ani omylem.
@terinka4444 no to je pravda
ale každej si do toho projektuje tu svojí mámu, nejsou všechny mámi stejné. Už jsem psala že můžou vzít mámu ssebou, nebo můžou mít dvě svatby, jednu pro rodinu jednu v cizině spojenou s líbánkama
@Bábrdl píše:
Přesně.
Měla bych pocit, že jsem někdy udělala chybu, kdyby si moje dítě řeklo „nemusím se přeci kvůli matce omezovat“.
Jenze nektere mlade holky sni o svatbe ve vzdalene destinaci kam vzit celou familii proste nemuzou. Lito by mi to bylo taky, ale i bych to pochopila.
@Šarlota4 píše:
Jenze nektere mlade holky sni o svatbe ve vzdalene destinaci kam vzit celou familii proste nemuzou. Lito by mi to bylo taky, ale i bych to pochopila.
Doufám, že si kluk takovou holku, podle mého sobeckou, kluk nenajde. Doufám, že bude mít alespoň tolik rozumu mi nabídnout, abych jela s nimi s tím, že letenku bych si zaplatila.
@lucenka píše:
Doufám, že si kluk takovou holku, podle mého sobeckou, kluk nenajde. Doufám, že bude mít alespoň tolik rozumu mi nabídnout, abych jela s nimi s tím, že letenku bych si zaplatila.
No jo no. To je realita. Myslim, ze se k tomu uchyluji tam, kde ty vztahy jsou hodne spatne.
@Šarlota4 píše:
No jo no. To je realita. Myslim, ze se k tomu uchyluji tam, kde ty vztahy jsou hodne spatne.
No ale obnovitelka s mámou evidentně špatné vztahy nemá a stejně ji chce o takovou událost připravit ![]()
@lucenka at tak ci tak. Je to jeji rozhodnuti. Bud ji vezme s sebou nebo ji vysvetli proc se k tomu uchylila. Jak rikam jako matce by mi to bylo lito, ale do jiste miry bych to chapala. U nas jsou vztahy dobre a presto jsem se klepala, aby bylo vse v pohode.
@Šarlota4 píše:
Tak jinak. pokud by pro moje dítě bylo důležitější, aby svatba byla ve vzdálené destinaci, než abych tam, byla já a její otec, myslela bych si, že jsme udělali něco špatně. To je prostě otázka priorit.
Myslím, že v normálně fungující rodině se prostě děti raději vezmou na obecním úřadě v Horní Polní s rodinou, než na Mauriciu jen sami dva. ![]()