Svatba- špatné rodinné vztahy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
8.1.18 16:17
@Anonymní píše:
Má dcera se vdávala na Mauriciu.Bylo mi to líto, ale zase byla v krásné destinaci, kam by se hned tak nedostala. Když se tam berou, je to za 50% cenu. I tak to byla docela pálka hodně vyřizování ohledně platnosti svatby, všechny papíry museli mít úředně přeloženy do AJ, což bylo náročné jak časově, tak finančně. Jestli se rozhodnete pro cizinu, je potřeba si zjistit, jestli sňatek uzavřený v té které zemi platí i u nás.
Pokud jsou vztahy v rodině tak špatné jako u vás, můžete se nechat sezdat jen sami dva + svědci. My se tak vzali ve všední den, takže obřad bez poplatku.Pak jsme šli se svědkama na oběd a hotovo. Stejně tak to udělal i syn. Věděli jsme, že se chce ženit, ale nevěděli kdy. Jednoho dne mi volali na skype, ještě vyšňořeni ve svatebním a i tak mi chvíli trvalo, než mi to došlo. My tedy máme dobrý vztahy a u dětí šlo o druhá manželství. Každopádně ti to vřele doporučuji. Nikomu nic neříkejte a vemte se.

my jsme se tam taky brali :kytka: na výročí tam plánujeme vzít i děti a babičky, jestli se povede (tehdy nám hlídaly obě společně děti) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.1.18 16:20
@Anonymní píše:
Ahoj,

obnovuji diskuzi a zároven poprosím o radu (anonymě - kvůli citlivosti, děkuji).

S přítelem jsme se letos zasnoubili, bylo na čase (9let spolu a do toho dvě děti). Bohužel máme docela šílené vztahy v rodinách. Přítele rodiče se nesnesou, jsou rozvedeni a na svatbě švagrů předváděli docela šílené scény.
Bohužel u mě v rodině to není o moc lepší. Umřel mi jediná sourozenec a rodina táty se do mamky velmi nevybíravě pustila (že byla špatná máma a celé to byla její vina - což nebyla, nikdo za to nemohl). Máma to bohužel nepřekousla a od te doby zpřetrhala vztahy, dlouho to vypadalo že prarodiče dosáhnou svého a rodiče se rozvedou (což byl i důvod mých neshod s nimi a vycházím s nimi jen kvůli přání táty = šílená přetvářka).
Jenže když uděláme svatbu, tak absolutně nevím jak řešit hosty a jak to udělat.

Napadla náš skvělá věc, že se vezmeme v cizině. Momentálně máme rozjednané dvě agentury co dělají svatby v zahranicí a pilujeme už jen drobnosti.

No a dnes jsme to řekli moji mámě a ta je z toho neštastná. Sice nám na to nic neřekla, ale vidím to na ni. A já to v sobě mám tak, že se chci rodičům stůj co stůj zavděčit, dělat jim radost, cítím strašnou potřebu a nutnost jim vynahrazovat zemřelého sourozence. Celý den nad tím přemýšlím a chce se mi z toho brečet.

Chtěli jsme prostě jen odjet na dovolenou a vrátit se jako vzatí, jako novomanželé. A ted nevím jak to řešit.

Když je pozveme všechny, tak jisto jistě se zase semele nějaká hádka a já nejsem takový hromosvod jako švagři, já si všechno hrozně beru a dlouho v sobě nesu.

Máte někdo zkušenosti? Rady? Vůbec nevím co mám dělat :( děkuji

To je strašně drsné, jak se od jedné tragédie odvíjí další.

Tvoje mamka ztratila dítě, kvůli tomu se rozhádala s částí rodiny, pošramotilo to vztahy s manželem, pošramocené vztahy teď způsobí, že přijde o svatbu dítěte, které jí zbylo… :? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
8.1.18 16:24
@selia píše:
Po devíti letech a dvou dětech bych se brala už zcela podle svého, klidně jen se svědky nebo v zahraničí. Určitě bych takhle zhádanou rodinu nezvala, ani partnerovy rodiče, když se hcovat neumí. Jen ty, co chci. Pokud chceš z rodiny pouze mámu / svoje rodiče, tak je pozvěte, pokud to dáte finančně, tak co je pozvat i do toho zahraničí? Udělají si dovču :D.

souhlas. Já jsem se vdávala po 10 letech vztahu, dvě děti a třetí na cestě, nebýt těhotná tak bych také chtěla svatbu v zahraničí, udělali bychom si s dětmi dovolenou a bylo by to fajn. Většina našich známých to udělala podobně. Alternativu číslo dvě jsem měla takovou, že prostě půjdeme jen sami dva a neformálně se vezmeme. V rodině vztahy taky nic moc, ale rozvedení rodiče se snesou…nakonec jsem spíš pod tlakem muže svolila k tomu, že uděláme malou svatbu, tedy pozveme jen ty nejbližší, ale pojali jsme to spíš skromně, žádná opulentní party, prostě obřad v 11 na městském úřadě a pak dobrý oběd pro celkem 20 lidí včetně nás, svědků a nejbližší rodiny. Dopadlo to vše dobře…

V každém případě si myslím, že když jsou děti „dospělé“ a žijí si svůj život, měli by rodiče respektovat jejich volbu ohledně svatby, já s rodinou probrala to, že se chceme vzít někde v zahraničí, nic moc proti tomu nenamítali, dokonce i moje babička nás podpořila, ať si to prý užijeme sami, nemá cenu hostit 200 lidí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.1.18 16:30
@Bábrdl píše:
To je strašně drsné, jak se od jedné tragédie odvíjí další.Tvoje mamka ztratila dítě, kvůli tomu se rozhádala s částí rodiny, pošramotilo to vztahy s manželem, pošramocené vztahy teď způsobí, že přijde o svatbu dítěte, které jí zbylo… :? :(

vždyť svatba, pokud by to bylo jenom „ano“ na radnici je oproti ztrátě dítěte a rozvrácené rodině to nejmenší… Myslím že se nemusí zavděčovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.1.18 16:33

Neměli jste nic říkat, takhle jste akorát způsobili trápení… přece nechcete dávat peníze za komedii kterou si nakonec stejně nikdo neužije, máma bude brečet až zase vytahnou sourozence, někdo se pohádá… můžete zařídit že to bude máma moci sledovat online, to by neměl být přes nějaký chytrý telefon problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.1.18 16:33
@kristyn.g píše:
vždyť svatba, pokud by to bylo jenom „ano“ na radnici je oproti ztrátě dítěte a rozvrácené rodině to nejmenší… Myslím že se nemusí zavděčovat…

Jasně. Takže když už si prožila svoje, nemá cenu na ni brát ohledy… :zed:

Jen jsem tím chtěla říct, že z jedné tragédie prostě vychází další trápení. Kdyby k té první tragédii nedošlo, nejspíš by byla rodina ok a matka by zamáčkla slzičky na té svatbě obnovitelky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.1.18 16:37

Já tedy také upřímně doufám, že se nedožiji toho, že by mě moje dvě holčičky nepozvaly na jejich svatbu. Jen proto, že už budou dospělé a nebudou mě potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.1.18 16:37

@Bábrdl asi si nerozumíme? Maminka pláče po klasické svatbě s výslužkam, něvěstou jako z pohádky a krásnou oslavou? myslíte že by si maminka užila svatbu na nějaké místní radnici nebo obecním uřadě kde jde o záležitost na 5 minut? Ona svatba není levná záležitost, ohledy jsou pěkné, ale zase nemůžou všechno podřizovat tomu. Jak jsem psala, máma může sledovat přes internet obřad online, a bude to určitě lepší pohled na pláš než stát vedle příbuzných který jí za 5 minut po obřadu budou nadávat.

Příspěvek upraven 08.01.18 v 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.1.18 16:40
@terinka4444 píše:
Já tedy také upřímně doufám, že se nedožiji toho, že by mě moje dvě holčičky nepozvaly na jejich svatbu. Jen proto, že už budou dospělé a nebudou mě potřebovat.

Přesně.
Měla bych pocit, že jsem někdy udělala chybu, kdyby si moje dítě řeklo „nemusím se přeci kvůli matce omezovat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.1.18 16:41

@Bábrdl myslím že to od vás není hezké tady to zlehčovat, ona tady nastínila dost závažné rodinné problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.1.18 16:42
@kristyn.g píše:
@Bábrdl asi si nerozumíme? Maminka pláče po klasické svatbě s výslužkam, něvěstou jako z pohádky a krásnou oslavou? myslíte že by si maminka užila svatbu na nějaké místní radnici nebo obecním uřadě kde jde o záležitost na 5 minut? Ona svatba není levná záležitost, ohledy jsou pěkné, ale zase nemůžou všechno podřizovat tomu. Jak jsem psala, máma může sledovat přes internet obřad online, a bude to určitě lepší pohled na pláš než stát vedle příbuzných který jí za 5 minut po obřadu budou nadávat.Příspěvek upraven 08.01.18 v 16:40

A taky to bude o dost levnější, že…

Oni si užijou dovolenou, matka se připojí přes skype „tobě to nebude vadit, viď, mami, vždať ty by sis to stejně neužila, žejo.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.1.18 16:43
@kristyn.g píše:
@Bábrdl asi si nerozumíme? Maminka pláče po klasické svatbě s výslužkam, něvěstou jako z pohádky a krásnou oslavou? myslíte že by si maminka užila svatbu na nějaké místní radnici nebo obecním uřadě kde jde o záležitost na 5 minut? Ona svatba není levná záležitost, ohledy jsou pěkné, ale zase nemůžou všechno podřizovat tomu. Jak jsem psala, máma může sledovat přes internet obřad online, a bude to určitě lepší pohled na pláš než stát vedle příbuzných který jí za 5 minut po obřadu budou nadávat.Příspěvek upraven 08.01.18 v 16:40

a to jsi se někde dočetla, že po tomhle maminka pláče? Maminka by snad jen chtěla být u toho, když se bude vdávat její jediné dítě. To si fakt maminka dovolila hodně. Prý všechno podřizovat tomu, vzít ohled na maminku. No tak znovu, doufám, že vychovám své děti tak, že se tohohle názoru z jejich strany nedožiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.1.18 16:43
@kristyn.g píše:
@Bábrdl myslím že to od vás není hezké tady to zlehčovat, ona tady nastínila dost závažné rodinné problémy

Já jsem jen napsala, že z jedné tragédie vychází další trápení. A to je prostě pravda.

Kdyby nedošlo k té první tragédii, nemusela by teď ta maminka prostě řešit, že nepůjde na svatbu své dcery. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.1.18 16:44

@Bábrdl a ty by si to navrhovala jak konkrétně? pozvat celou hnusně rozhádanou rodinu a hrát si na to že je vše ok? Zatím jen reješ a kritizuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.1.18 16:45
@kristyn.g píše:

jak zlehčovat, její rodiče žádné problémy se svým dítětem nemají, ostudu mu nedělají, scény mu nedělají. Je jim líto, že by měli přijít o svatbu své dcery a já to plně chápu. Nechovají se jako ignoranti, co se nesnáší jako ženichovi rodiče, co s klidem pokazí svatbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová