Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@luloinka píše:
@Baba ty jo ty máš taky dost
Fakt si neumím ani představit, že bych svoje dítě praštila. Musela bych se studem propadnout.
Viděla sem u bitýho dítěte, jak se přikrčilo před očekávanou ranou. Strašný. A to nebylo nějaký,,týraný" dítě. Jen prostě klasická česká rodina, kde jedou ty,,výchovný".
@Baba píše:
Jo, seš neschopná matka.A s odhadem seš mimo.
Jsem neschopná matka
Prosím pošli mi manuál, jak být schopnou matkou, jinak budu mít pocit životního selhání
![]()
@Russet píše:
A až tě výchovně bouchne manžel, budeš ráda za tu lekci?
Dospělého už nepředěláš, ani kdybys ho umlátila ![]()
S tím musíš začít dřív… mnohem dřív
![]()
Na blbou otázku, blbá odpověď
Kdyby to náhodou někdo nepochopil ![]()
No asi tu diskuzi ukoncuji. Pro ty co podle nich mam navychovanyho spratka a tyram dite, tak to mate tedy ukazkove dite
Se nedivym kolik takovych pubosu tu beha nevychovanych, kdyz maji matky takove jake se tu projevili.ja diky bohu vychovu zvadla a toto prechodne obdobi snad zmizi ![]()
@GabinkaCh píše:
Jsem neschopná matka![]()
![]()
![]()
![]()
Prosím pošli mi manuál, jak být schopnou matkou, jinak budu mít pocit životního selhání
![]()
![]()
![]()
Začni tím, že vynecháš fyzické tresty. Jsou stejně zbytečné, takových podobných diskuzí už tady bylo. Dítě má od rodičů vnímat fyzicky jen bezpečí. Ne se bát, že mu ruka rodiče ublíží.
@Šmoulice píše:
Dospělého už nepředěláš, ani kdybys ho umlátila
S tím musíš začít dřív… mnohem dřív![]()
Kdyby to náhodou někdo nepochopil
@Šmoulice píše:
Dospělého už nepředěláš, ani kdybys ho umlátila
S tím musíš začít dřív… mnohem dřív![]()
Kdyby to náhodou někdo nepochopil
A ránou dítě předěláš? Já teda vidím jen uvolnění nahromaděného vzteku a pak asi pocit provinění toho, kdo praštil ![]()
@Anonymní píše:
No asi tu diskuzi ukoncuji. Pro ty co podle nich mam navychovanyho spratka a tyram dite, tak to mate tedy ukazkove diteSe nedivym kolik takovych pubosu tu beha nevychovanych, kdyz maji matky takove jake se tu projevili.ja diky bohu vychovu zvadla a toto prechodne obdobi snad zmizi
Kdybys výchovu zvládla, nepotřebuješ fackovat a nezakládáš tuhle diskuzi.
Jen lžeš sobě do kapsy
@Anonymní píše:
No asi tu diskuzi ukoncuji. Pro ty co podle nich mam navychovanyho spratka a tyram dite, tak to mate tedy ukazkove diteSe nedivym kolik takovych pubosu tu beha nevychovanych, kdyz maji matky takove jake se tu projevili.ja diky bohu vychovu zvadla a toto prechodne obdobi snad zmizi
Nezvládla. Ještě tě pár let čeká. Otce to dítě má? Toho poslouchá?
@GabinkaCh píše:
No ano. Dneska pubertální děcko pošle učitelku klidně do prde…A běda když se ona ozve a chce to řešit! To pak vlítnou do školy rodiče toho spratka a žádají potrestání učitelkykdysi tohle absolutně nepřípustné. Vsechno tohle je odrazem dnešní výchovy.
Přesně tak. Já neříkám, že je potřeba každému dítěti jednu výchovnou dát, jsou děti kde to absolutně není potřeba a jsou děti, kde to účinek má. Ale tyhle odsuzující matky by měly bývaly zažít školu, kam chodil můj pradědeček. Byl drzý, dostal od učitele a doma ještě od rodičů. A byla autorita. Neříkám taky že to bylo ok aby učitel chmátnul na dítě, ale chci říct, že všeho moc škodí. Extrém jak na jednu, tak na druhou stranu škodí.
@Russet píše:
A ránou dítě předěláš? Já teda vidím jen uvolnění nahromaděného vzteku a pak asi pocit provinění toho, kdo praštil
Hranice se dají nastavit různými způsoby. A každý si najde ten svůj.
A můžu ti říct, že na mé dítě jedna na zadek funguje. Neboj se, nepraktikujeme to nijak často a za každou kravinu.
A když už k tomu dojde, tak rozhodně nepociťujeme žádný pocit provinění.
@Anonymní píše:
Důslednost, ale s notnou dávkou tolerance - a když už vypjatá situace, tak si to pak vyjasnit a vysvětlit.
A nezoufej, pokud tím projdete dobře, sklidíš plody v podobě skvělého skorodospěláka.
@luloinka píše:
Přesně tak. Já neříkám, že je potřeba každému dítěti jednu výchovnou dát, jsou děti kde to absolutně není potřeba a jsou děti, kde to účinek má. Ale tyhle odsuzující matky by měly bývaly zažít školu, kam chodil můj pradědeček. Byl drzý, dostal od učitele a doma ještě od rodičů. A byla autorita. Neříkám taky že to bylo ok aby učitel chmátnul na dítě, ale chci říct, že všeho moc škodí. Extrém jak na jednu, tak na druhou stranu škodí.
Já ti nevím, ale když nás učitelka flákla pravítkem přes prsty ve 2. třídě, zbožňování se nedočkala. Jako pozdravím ji, ale vždycky si na to vzpomenu. Radši vzpomínám na ty, co más nebily. A to pocházím ještě z generace, kdy učitel autoritu měl a nebylo radno si doma stěžovat. Protože učitel byl určitě v právz.
@Russet píše:
Já ti nevím, ale když nás učitelka flákla pravítkem přes prsty ve 2. třídě, zbožňování se nedočkala. Jako pozdravím ji, ale vždycky si na to vzpomenu. Radši vzpomínám na ty, co más nebily. A to pocházím ještě z generace, kdy učitel autoritu měl a nebylo radno si doma stěžovat. Protože učitel byl určitě v právz.
Však nepíšu nic o zbožňování, pouze o autoritě. O které si dnes učitelé ve většině případů mohou nechat jen zdát.
@Šmoulice píše:
Hranice se dají nastavit různými způsoby. A každý si najde ten svůj.
A můžu ti říct, že na mé dítě jedna na zadek funguje. Neboj se, nepraktikujeme to nijak často a za každou kravinu.
A když už k tomu dojde, tak rozhodně nepociťujeme žádný pocit provinění.
A bouchneš ho za co? Já to totiž zkusila a absolutně žádný výsledek. Jako starší jsem při facce nebo nářezu cítila hrozný strach a bezmoc. A to jich zas tolik nebylo. Ale pamatuju si ten šílený pocit. Že ta jindy vlídná osoba dokáže tak ublížit. A to jsem byla celkem hodné dítě. Poslušné. Stačilo se podívat a poslechla jsem ![]()
@Russet píše:
Učitelku ze 3 a 4 třídy, co po nás házela klíče a taky tloukla pravítkem, bych potkat nechtěla. Báli jsem se jí, ale respekt neměla.
A to mají bité děti. Rodiče se bojí, tak něco udělají. Kdyby rodiče respektovaly, tak to udělají bez,,nutnosti" facky. I když třeba s držkováním ![]()