Syn a marihuana

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
15.2.16 10:32
@radkka píše:
Ale alkohol je také droga, proč v tom děláš rozdíl? Protože u vás je normální nasávat, ale hulit ne?

EDIT: máš pocit, že alkohol zničil málo lidí? A víš, kde bývá prvopočátek? Třeba v tom pivu k obědu, v tom, že alkohol je běžná součást domácnosti.

Příspěvek upraven 15.02.16 v 10:29

Koukám, že máš bohaté zkušenosti. Tvoje děti se budou s tebou mít dobře. :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5420
15.2.16 10:33
@radkka píše:
Ale alkohol je také droga, proč v tom děláš rozdíl? Protože u vás je normální nasávat, ale hulit ne?

EDIT: máš pocit, že alkohol zničil málo lidí? A víš, kde bývá prvopočátek? Třeba v tom pivu k obědu, v tom, že alkohol je běžná součást domácnosti.

Příspěvek upraven 15.02.16 v 10:29

Neboj se, moc dobře vím, co je alkohol za svinstvo, ani netušíš jak moc.. U nás není normální nasávat, ale ani s přítelem nepijeme kávu, nekouříme a i ten cukr, tebou zmíněný omezujeme.. A nezlob se na mě, dát si pivo a zahulit si mnohem více omamnou látku se sakra rozdíl. A Řeč je tady pouze o hulení, nikdo neříká, že by alkohol toleroval..U šestnáctiletého bych netolerovala ani normální cigarety ani alkohol, ale to je o výchově, teď už toho moc nezmůžou, snad je podniknout exkurze na názorných příkladech, co způsobí drogy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.2.16 10:33

Zakladatelko, nechci tě nějak strašit, ale měla jsem kamaráda, který začal experimentovat někdy v patnácti. V té době fakt jen sem tam občas - do té doby premiant třídy, fakt chytrý, chtěl jít na vysokou, byl machr v IT technice, přivydělával si tím a chtěl jednou rozjet vlastní firmu. Měl na to dobře našlápnuto. Dopadlo to tak, že ze střední školy ho vyrazili, protože propadal, učňák nedodělal, jeho inteligence se vytratila někam neznámo kam. Dneska mu táhne na 30, je úplně mimo. Nikoho nepoznává, nedá se s ním mluvit, povídá si sám se sebou. Možná už teď jede v něčem tvrdším, to netuším. Ale obrovské změny na něm byly znát už tenkrát, když začal hulit.

A pokud má tvůj syn doma maličké sáčky, docela bych se bála toho, jestli to neprodává. Pokud se nepletu, tak šestnáctiletá osoba už je trestně odpovědná, a hrozí až 5 let vězení.

Zkuste si s ním promluvit, v klidu, bez scén, bez vyhrocených emocí. Nekřičte na něj, musí se na něj opatrně, s rozvahou. Zkus zjistit, jestli jen tak sem tam občas experimentuje, nebo v tom fakt jede. Zkus zjistit, jestli vydrží nekouřit týden, dva, měsíc… Nebo jestli to fakt potřebuje. Zjisti si o účincích trávy co nejvíce informací a proberte to s ním.
A pokud si nejsi sama sebou jistá, tak si nech poradit od odborníků. Vyhledej si na internetu nějakou komunitu, lékaře, existují různá kontaktní centra, poradny. Zapátrej po internetu a hledej třeba podle místa vašeho bydliště. Myslím, že to jde řešit anonymně. A pokud je kluk závislý, řešila bych to léčebnou. Oni si ti kluci v tomhle věku vůbec neuvědomují, že by mohlo jít o průšvih. A pokud dealuje, tak to už není jan tak nějaká blbost, takže to nejdříve v klidu prober s manželem, nechte si od někoho poradit a potom nastupte na syna. Jen klid, žádná agrese nebo křik, aby se neuzavřel do sebe a nedopadlo to ještě hůř.
Držím palce, ať to vyřešíte co nejlépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.2.16 10:34
@Kobliha51 píše:
Koukám, že máš bohaté zkušenosti. Tvoje děti se budou s tebou mít dobře. :pankac: :pankac:

Myslíš, že je bude trápit, že se doma nebude chlastat jim před očima? :think: Chudinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
@radkka píše:
Ale je rozdíl v tom, co ti může způsobit legální droga a co ta tebou tak démonizovaná marihuana. To je pro mě důležitější než to, jestli je to legální nebo ne. Ale jsem ráda, že v sedmnácti bys poslala kluka po jednom zahulení na léčení, ale pokud v dospělosti propadne alkolismu (možná protože u maminky byl alkohol normální), tak to bude v pořádku. Logika dne.

Napadání ti jde dobře. Takže protože neschvaluji vygumovance s vyhuleným mozkem, tak jsem alkoholička? Ne, ani v dospělosti bych mu alkoholismus netrpěla. Chci slušně vychované dítě, které bude vedené k pracovitosti, zodpovědnosti a vztahu k rodině, ne k fetu.

• Citovat
  • Upravit
1504

Kdyz to je tezky. pravdu mate vsichni - u jednoho to muze skoncit az u tvrdejch drog, druhej muze prohulit celej zivot a nemit zadny problemy. jenze to predem nepoznate.Asi bych to stavela na tom, ze v 16 za nej opravdu jeste nesou odpovednost rodice a nejak to resila.(Tim nemyslim posilani do lecebny za travu :mrgreen: :mrgreen: :lol: ) Rozumne, promluvit si, hlidat v jakym stavu se vraci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.2.16 10:36
@roksy25 píše:
Neboj se, moc dobře vím, co je alkohol za svinstvo, ani netušíš jak moc.. U nás není normální nasávat, ale ani s přítelem nepijeme kávu, nekouříme a i ten cukr, tebou zmíněný omezujeme.. A nezlob se na mě, dát si pivo a zahulit si mnohem více omamnou látku se sakra rozdíl. A Řeč je tady pouze o hulení, nikdo neříká, že by alkohol toleroval..U šestnáctiletého bych netolerovala ani normální cigarety ani alkohol, ale to je o výchově, teď už toho moc nezmůžou, snad je podniknout exkurze na názorných příkladech, co způsobí drogy…

Však já netvrdím, že hulit je správné, jen mě fascinuje kolik lidí to tu odsuzuje a zajímalo mě, kolik z nich doma pije, což mi přijde jako jeden z nejhorších zvyků - alkohol je normální, běžný, nasává se doma, venku, na výletě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.2.16 10:36

Tak ono záleží na tom, jak moc v tom kluk lítá. V tomhle věku jsem hulila taky, a kolem mě naprostá většina lidí (a to jsme byli z gymplu, takže by člověk čekal nějakou úroveň), ale vždycky jen tak rekreačně, sem tam na kalbě… někdo víc, někdo míň, ale zkusila to snad naprostá většina. Doma o tom věděli, řekli mi ať si dávám bacha a neblbnu, a věřili mi. A dneska jsem za to ráda, díky tomu jsem neměla potřebu dělat to na truc. Nikdy jsem neměla žádný příznaky závislosti, dávali jsme si s kámošema na dobrou náladu, a když nebylo, no tak prostě nebylo, a nikomu to nechybělo. Znala jsem kluky co dávali brko každej den, a prospívali bez potíží, odmaturovali se samýma, a dneska mají titul a úspěšnou práci. Čímž nechci říct, že jim k tomu tráva pomohla (to asi těžko), ale zároveň z nich neudělala vyhulený smažky. Myslím, že aby člověk dopadl jako J. X.Doležal, musel by konzumovat v řádu desítek let… A nevím o nikom, pro kdo by skrz trávu spadnul do tvrdejch drog.
Taky si myslím, že nutně nemusí dealovat, možná to má pro vlastní potřebu na delší dobu, nebo nosí kámošům, ale šestnáctiletej kluk se z trávy fakt neobohatí, to by musel mít za barákem políčko…

Jako rodič bych si s ním promluvila, ale čím větší aféru z toho budete dělat, tím víc bude hulit na truc - tolik moje zkušenost. A posílat na léčení… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.2.16 10:37
@radkka píše:
Myslíš, že je bude trápit, že se doma nebude chlastat jim před očima? :think: Chudinky.

Myslím to, že jsi ke všem závislostem tak tolerantní. :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
20767
15.2.16 10:39
@Kobliha51 píše:
Myslím to, že jsi ke všem závislostem tak tolerantní. :potlesk: :potlesk:

Tolerantní, když mi nepřijde normální doma pít? Asi špatně čteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.16 10:41

Přítel hulí už od 15 let, je normální pracující chlap, starající se o rodinu a vnímá co mu říkám i když se zhulí :mrgreen: ale ono to na každého působí jinak, na mě to třeba působí katastrofálně, jsem pak zaseklá a nejsem schopná něco vnímat. Pokud to na syna působí špatně a je to viditelné, zatrhla bych mu to. Anonymka J.

• Citovat
  • Upravit
5420
@radkka píše:
Však já netvrdím, že hulit je správné, jen mě fascinuje kolik lidí to tu odsuzuje a zajímalo mě, kolik z nich doma pije, což mi přijde jako jeden z nejhorších zvyků - alkohol je normální, běžný, nasává se doma, venku, na výletě.

No a já se tu snažím říct, že stejně jako s chlastem, to je v této době s marihuanou..Podceňuje se, zlehčuje, nikdo už nepozastaví nad zhuleným, bere se to jako běžná součást a potom, však i tady na amiminu se spousta lidí nebojí přiznat, že si občas zahulí. Rodiče s malými dětmi :zed: Však už je legální mít 5 rostlin, co bude dál? Vždyť dnes už běžně rodiče nechávají nezletilé pít a lézt po zábavách :nevim: Ale máš pravdu, taky nechápu, když se někdo nad jedním pozastaví a nad druhým ne…

Příspěvek upraven 15.02.16 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@radkka píše:

To je snadný. Alkohol je droga, s níž máme bohaté zkušenosti, nejen kulturní, ale i genetické. Je podstatně větší pravděpodobnost, že ho zvládneme užívat rekreačně.

S trávou je větší pravděpodobnost, že se to „zvrtne“.

Jak píšu, mám v rodině blbou zkušenost s tou „nevinnou“ trávou. S alkoholem ne. Což je zvláštní, když uvážíme, že pijou všichni a hulí menšina (mladá) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
15.2.16 10:42
@ksafnika píše:
Kdyz to je tezky. pravdu mate vsichni - u jednoho to muze skoncit az u tvrdejch drog, druhej muze prohulit celej zivot a nemit zadny problemy. jenze to predem nepoznate.Asi bych to stavela na tom, ze v 16 za nej opravdu jeste nesou odpovednost rodice a nejak to resila.(Tim nemyslim posilani do lecebny za travu :mrgreen: :mrgreen: :lol: ) Rozumne, promluvit si, hlidat v jakym stavu se vraci…

Souhlasim. Asi vsichni bychom chteli, aby nase deti nepily, nehulily, nesoulozily (ted se bavim o starsich, tak 15+), ale uprimne, jak moc to je realne? Idealni je mit s ditetem otevreny vztah a na rovinu s nim komunikovat, ale clovek se v puberte muze pekne zabejcit. A 24hodin denne 7 dni v tydnu nikdo svoje dite neuhlida. Takze normalne rikat svuj nazor, sledovat jak se chova atd., ale kdyz na mladyho zakladatelka vlitne s lecebnou, tak se obavam ze u nej moc pochopeni nenajde a jen si tu travu schova nekde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.2.16 10:45
@Bábrdl píše:
To je snadný. Alkohol je droga, s níž máme bohaté zkušenosti, nejen kulturní, ale i genetické. Je podstatně větší pravděpodobnost, že ho zvládneme užívat rekreačně.

S trávou je větší pravděpodobnost, že se to „zvrtne“.

Jak píšu, mám v rodině blbou zkušenost s tou „nevinnou“ trávou. S alkoholem ne. Což je zvláštní, když uvážíme, že pijou všichni a hulí menšina (mladá) :nevim:

Máš nějakou statistiku užívání marihuany a alkoholu? Kolik lidí končí na psychiatrii díky marihuaně a kolik díky alkoholu? Nemyslím to zle, upřímně bych si ráda přečetla přesná čísla. V mém okolí totiž naopak vede alkohol, ale znám i vypatlané marihuanou. Rozhodně bych neřekla, že hulí nějak výrazně mladí, naopak v mém okolí je to většina 35+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí