Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@_.Emilyyy píše:
Tak si podejte s Palomou ruce, skvele se ve vychove doplnujete…
Emilyy, myslím, že překračuješ únosnou mez.
Já jsem velmi ráda, že jsem si dítě srovnala včas, a nezasahoval žádnej otčím nebo jinej cizí chlap fyzicky na mém dítěti, jako to bylo u tebe. Já vlastně ani nevím, na co jsi pyšná, když ten asi jediný problém, co jsi kdy měla, jsi ty konkrétně jako milující matka nevyřešila. Vlastně jsi matka, která jen miluje a čumí a doufá, že něco se změní.
To někdy jde, když je třeba dítě ctižádostivé, tak se trochu učí samo od sebe.
Ale výchovný problém jsi nezvládla domluvou, pomohla facka od tvého přítele. Nechápu, co pořád meleš pantem, když žádné zvláštní schopnosti nemáš.
Je dobře, Emilko, že jsi neměla druhé dítě. Ono by určitě nebylo jako to první. Dvě děti nejsou stejné, o tom by ti mohl kdekdo vyprávět, včetně mně. Hlavně, když zdědí povahové rysy, které se nevyskytují u mně ani jejího otce, to překvápko je ještě větší.
@_.Emilyyy píše:
Jinak ja si myslim, ze syn nema k vam ani k nikomu duveru, toto lze do oci..Začnete tim, ze mu umožníte, at de doma cítí dobre.
U nas dcera podle me ma pohodu, tak proto je i upřímná a rekne nam to vse na rovinu…
Takže mu otec nabízí, že se s ním bude učit, otec se asi nakonec snaží více než syn, a ty klidně vyprskneš, že kluk nemá důvěru. Na základě čeho tedy nemá tu důvěru? Čím mu rodiče ublížili?
Vysvětli lépe, prosím. please, please.
@Mosie Na doučování se studentem by si mohl přispět z pokladničky???
![]()
@LaPaloma píše:
Emilyy, myslím, že překračuješ únosnou mez.
Já jsem velmi ráda, že jsem si dítě srovnala včas, a nezasahoval žádnej otčím nebo jinej cizí chlap fyzicky na mém dítěti, jako to bylo u tebe. Já vlastně ani nevím, na co jsi pyšná, když ten asi jediný problém, co jsi kdy měla, jsi ty konkrétně jako milující matka nevyřešila. Vlastně jsi matka, která jen miluje a čumí a doufá, že něco se změní.
To někdy jde, když je třeba dítě ctižádostivé, tak se trochu učí samo od sebe.
Ale výchovný problém jsi nezvládla domluvou, pomohla facka od tvého přítele. Nechápu, co pořád meleš pantem, když žádné zvláštní schopnosti nemáš.Je dobře, Emilko, že jsi neměla druhé dítě. Ono by určitě nebylo jako to první. Dvě děti nejsou stejné, o tom by ti mohl kdekdo vyprávět, včetně mně. Hlavně, když zdědí povahové rysy, které se nevyskytují u mně ani jejího otce, to překvápko je ještě větší.
Hele, asi vis veci, ktere se netykaji teto diskuze. Uprime, zdas se dost zakerna, byt tebou, tak brzdim…
@LaPaloma píše:
Takže mu otec nabízí, že se s ním bude učit, otec se asi nakonec snaží více než syn, a ty klidně vyprskneš, že kluk nemá důvěru. Na základě čeho tedy nemá tu důvěru? Čím mu rodiče ublížili?
Vysvětli lépe, prosím. please, please.
Nekdy neni nejlepsi napad mit rodice jako sveho pedagoga
@sagina píše:
no já mám právě taky zhruba tak staré děti, takže mi přijde, že ta sebemotivace je v případě výběru školy nejdůležitější. osobně si neumím představit, že bych takhle staré dítě neustále musela motivovat, aby bylo vůbec ochotné na sobě zapracovat a milostivě udělat školu
Přesně tak. Musí chtít sám. To vůbec není o nějakém věčném domlouvání ze strany rodičů.
Navíc dnešní děti vychází až v 15, měly by mít více rozumu než kdysi my, co vycházeli z 8. tříd. Vůbec nevidím důvod takhle vyšilovat ze skoro dospělých, kteří mají právo souložit, abych jim chodila vyprávět, že opravdu musí dodělat školu. ![]()
Kluk nemá mít důvod nám nevěřit jsme tolerantní rodiče. Může nám říct vše. Ale nechceme lhaní. Bohužel ale lže i ve škole, lže i když nemusí. To že lže nemusí přeci být proto, že v nás nemá důvěru, jak tu někdo píše
@PaníKadrnožková píše:
Nekdy neni nejlepsi napad mit rodice jako sveho pedagoga
Není. Ale když teče do bot, tak je dobrý, když rodič není debžot a zvládne to dítě naučit. Ono sehnat někoho na doučování není jen tak.
@PaníKadrnožková píše:
Hele, asi vis veci, ktere se netykaji teto diskuze. Uprime, zdas se dost zakerna, byt tebou, tak brzdim…
Reakce na blbé kecy, Emilka se předvedla první. Kdyby brzdila, nemuselo být. Vytáhnu to kdykoliv se mi zachce, potom, co si několikrát zde rejpla čutálistka. Jdi brzdit jinam.
No ale co dělat když nechce? Vy byste nechali svoje dítě jen tak? Má poslední tři týdny na opravu a tři předměty má meti tři a čtyři. Učitelé dávají šanci. Mám ho nechat? Ať se fláká?
Můj muž umí skvěle matiku nebí důvod hledat jinde a hledat jen proto, že syn bude mít více respektu před někým cizím? Tady se mu nbízí,,servis” doučování otcem
@Anonymní píše:
Ano děti nebijeme
To je hezké do té doby, dokud to jde domluvou a dohodou. Nyní sleduj, co se synem udělal ten výprask.
Ale tvůj syn si už na kamarádech dokazuje, kdo koho převeze více, napálí více, obere více. Myslíš, že jste pro syna autorita?
Nastuduj si teoretický výklad Montessori. Ono se to napřed jeví jako blbost, ale jsou tam užitečné věci o tom, které dítě potřebuje jakým konkrétním způsobem nastavit hranice. Není to o bití dětí, ale o tom, že na některé musíš použít už od batolete náznak síly, že toto opravdu ne. Je to docela zajímavé. Já to objevila dost pozdě, ale i tak to bodlo. Najdeš na YouTube.
Něco jste prošvihli.
@Anonymní píše:
Můj muž umí skvěle matiku nebí důvod hledat jinde a hledat jen proto, že syn bude mít více respektu před někým cizím? Tady se mu nbízí,,servis” doučování otcem
Tak myslím, že už jsi se dozvěděla, že syn ve vás nemá důvěru, měli byste se polepšit. Otec jako učitel taky nic moc. No, kluk bude mít čtyřky, bude lhát, ale nakonec si bude vybírat, jestli se v posledních 3 týdnech bude hledat doučující nebo vezme zavděk otcem. ![]()
Já jsem to tvrdé jádro zde. Já bych na něho tvrdě zatlačila, odebrala mobil a výměnou za vypočítané příklady v přiměřeném množství každý den hodinka na mobilu. Každý den to samé až do zkoušek ve všech předmětech, kde dostal naději.
Pokud se mu to nelíbí, tak po pololetí si může najít doučujícího sám a připlatit si. Měl by se naučit znát cenu peněz a času cizího člověka i kde je konec vaší tolerance.
Kdyby chtěl vyšilovat, ode mně by dostal výprask znovu. Aby měl nějakou změnu, už bych se nevybavovala o něčem donekonečna. Je čas na výsledky a ty musí být. Pokud uvidíte po dnešním výprasku, že to pomohlo, tak bych do klasifikace postup zopakovala, aby měl aspoň to vysvědčení i za cenu bolesti. Od února bych mu dala možnost se rozhodnout, zda se na ty zkoušky připraví nebo ne, to je prostor pro vlastní motivaci a pochopení vážnosti situace z prosince a ledna. Když nepochopí, je hloupý a nechala bych ho být - ať si padne na hubu.
@Anonymní píše:
Určitě prošvihli to je jasný ale druhý syn takový není
Dvě děti nejsou stejné. Nikdy.