Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@warita píše:
to mas dobry, nasi si to nikdy nepriznali…
@wildcherry píše:
Zatim si nedokazala opak, ze se v tom vyznas.Ale co to je, tusi asi kazdy.Příspěvek upraven 20.08.19 v 23:31
S čím konkrétně máš v komunikaci se mnou problém?
Něco tě musí vyloženě dráždit, protože na mě dál reaguješ, přestože jsem, podle mě vstřícně, ti navrhovala, že na sebe reagovat nebudeme?
@Lucy75 píše:
@Amelie30 děkuji za reakci ♥️
bratr to nepřijal nikdy, ani neodpustil, stal se z něj represivní policista, trestající, jde z něj strach…
byli mladí, víš, tehdy to tak bylo, v 70tých letech se rodilo na středních školách
otec se nám v dospělosti snažil pomoct, vycházím s ním dobře..
matce to týrání a kopání do břicha v koutě u pračky, v bezmoci, nikdy v životě neodpustím…
několikrát jsem se pak ve slabých chvílích snažila o smíření, ale vždy dala ještě psychickou ránu - na fyzickou už jsem byla příliš silná…
dnes říkám, že chápu a neodsuzuji, když někdo vlastní matce nejde na pohřeb, také nepůjdu.. já ani moje rodina a brácha ani jeho rodina..
Ach jo, hrozne blbe se to cte! ![]()
@Lucy75 píše:
@Amelie30 děkuji za reakci ♥️
bratr to nepřijal nikdy, ani neodpustil, stal se z něj represivní policista, trestající, jde z něj strach…
byli mladí, víš, tehdy to tak bylo, v 70tých letech se rodilo na středních školách
otec se nám v dospělosti snažil pomoct, vycházím s ním dobře..
matce to týrání a kopání do břicha v koutě u pračky, v bezmoci, nikdy v životě neodpustím…
několikrát jsem se pak ve slabých chvílích snažila o smíření, ale vždy dala ještě psychickou ránu - na fyzickou už jsem byla příliš silná…
dnes říkám, že chápu a neodsuzuji, když někdo vlastní matce nejde na pohřeb, také nepůjdu.. já ani moje rodina a brácha ani jeho rodina..
To chápu. To nebyla matka. Důležité je, že teď už se máte dobře. To je super. ![]()
@Amelie30 píše:![]()
![]()
doufám, že ti to život vynahradil alespoň na vlastní rodině
jses hodna, dekuju. Mam moc hodneho a obetaveho manzela a super tatinka pro nasi malou. Dcerka je ziva, dost neposlusna ve smyslu toho, ze beha kam chce a dela si co chce a neposlechne, kdyz nechce, ale jinak je to mooooc sikovna holcicka, chytra a je moc privetiva, spolecenska a pratelska. Takze nemam na co si stezovat.
@wildcherry píše:
Ja![]()
![]()
?
Jo, co ještě potřebuješ po šesté zopakovat?
![]()
@warita píše:
jses hodna, dekuju. Mam moc hodneho a obetaveho manzela a super tatinka pro nasi malou. Dcerka je ziva, dost neposlusna ve smyslu toho, ze beha kam chce a dela si co chce a neposlechne, kdyz nechce, ale jinak je to mooooc sikovna holcicka, chytra a je moc privetiva, spolecenska a pratelska. Takze nemam na co si stezovat.
Tak to je perfektní, že alespoň teď už je to tak, jak má být. To jsem ráda. ![]()
@janat píše:
S čím konkrétně máš v komunikaci se mnou problém?
Něco tě musí vyloženě dráždit, protože na mě dál reaguješ, přestože jsem, podle mě vstřícně, ti navrhovala, že na sebe reagovat nebudeme?
Ano, ty…tvuj pristup.Kdyz si ta psycholozka asi, tak by si mohla pochopit, proc s tebou tady nesouhlasime, ne? A nebo staci po sobe znova precist prispevky, pak ti to mozna cvakne.
@wildcherry
děkuji aspoň takto anonymně.. i když jsem celkem stará osoba, tak to stále bolí a pochopení potěší… ![]()
@Lucy75 píše:
@wildcherryděkuji aspoň takto anonymně.. i když jsem celkem stará osoba, tak to stále bolí a pochopení potěší…
Verim, ze ano.Ze to boli. Mozna ani nevim, co k tomu vic rict, ale verim…
![]()
@warita @Amelie30 - holky, víte, co je brutální?? může nám být klidně přes 30, přes 40.. ale ta příkoří vnímáme stále..
@wildcherry děkuji
člověk se srovná.. Já právě proto brutálně už asi od 18 toužila bytostně po vlastních dětech.. chtěla jsem jim to vše vynahradit. ukázat, jak to má být správně
a proto - Osud je kašpar - mi nebylo dopřáno. můj druhý manžel šel se mnou do adopce.. a místo jednoho žádaného klučíka, přišly dvojčata holky
asi to tak mělo být.. každý den za ně děkuji
jsem strašně moc šťastná..
každý den… ![]()
Příspěvek upraven 20.08.19 v 23:50
@Lucy75 píše:
@warita @Amelie30 - holky, víte, co je brutální?? může nám být klidně přes 30, přes 40.. ale ta příkoří vnímáme stále..
Samozřejmě, toto jsou věci, které zůstávají. Věk na tom nic nemění. Opravdu hodně smutný. Je mi to líto.