Taky tak žárlíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.2.11 11:50

Wiollo, můj chlap ví, že mi to ubližuje. Několikrát se mi omluvil. Doma mi docela pomáhá, nechodí nikam do hospody. Takhle je fakt úžasnej chlap. Teď už nic takového neříká. Občas teda prohodí, jakou mám celulitidu, ale tvrdí, že to je ze srandy, apod. Jenže já mu to nežeru. Vždy se urazím.
Několikrát mi řekl, že jsem krásná, sluší mi to. Neustále mi říká/píše, že mě miluje. Jenže já mám v sobě blok, který je způsoben jeho dřívějším chováním. Stala se ze mě hysterka, stíhačka, atp…
Kolikrát jsem už přemýšlela, že bych měla jít k psychologovi/psychiatrovi, že jsem nemocná… Ale… nemám odvahu…

• Citovat
  • Upravit
LucieHo
22.2.11 12:07
Anonymní píše:
Wiollo, můj chlap ví, že mi to ubližuje. Několikrát se mi omluvil. Doma mi docela pomáhá, nechodí nikam do hospody. Takhle je fakt úžasnej chlap. Teď už nic takového neříká. Občas teda prohodí, jakou mám celulitidu, ale tvrdí, že to je ze srandy, apod. Jenže já mu to nežeru. Vždy se urazím.
Několikrát mi řekl, že jsem krásná, sluší mi to. Neustále mi říká/píše, že mě miluje. Jenže já mám v sobě blok, který je způsoben jeho dřívějším chováním. Stala se ze mě hysterka, stíhačka, atp…
Kolikrát jsem už přemýšlela, že bych měla jít k psychologovi/psychiatrovi, že jsem nemocná… Ale… nemám odvahu…

Tvůj chlap je arogantní sobec, který ti snížil sebevědomí na bod mrazu. Sice vás neznám, ale podle toho, co píšeš, si to myslím. Když má někdo někoho rád, tak mu přece nepředhazuje jiné a nesnižuje sebevědomí. Já tedy nikdy neslyšela od manžela, že mám zapadlé oči (to mám), celulitidu, velký zadek a to ani ve srandě. I když přiberu, tak na to nepoukazuje, má mne rád takovou jaká jsem. Sama mám nízké sebevědomí, které se mi spíš snaží zvýšit tím, že mne chválí.

• Citovat
  • Upravit
8911
22.2.11 12:16
Anonymní píše:

Hele, nedřív tě dostal tam kam chtěl (totálně tě rozložil) a teď dělá hodnýho. :roll: Pokud by šel opravdu do sebe, tak už by na toto téma ani necekl!

Přece tím, že jsi „hysterka, stíhačka“ mu dáváš najevo, že připouštíš, že by tě mohl podvádět (tzn. nejsi dost dobrá, abys mu stačila jen ty), resp. že by ses bez něj neobešla (kdyby šel k jiné). Okamžitě to přestaň dělat! Chlap si tebou nesmí být tak jistej, to tě bude ponižovat pořád. :cert:

Zaměř se na sebe, něco se sebou udělej. Zajdi k psycholožce nebo si najdi někde nějaký kurz (asertivní chování, jak se mít ráda, břišní tance, prostě cokoliv, co ti zvýší sebevědomí, zlepší náladu). A chlapovi dej pocítit, že jsi NĚKDO, že si vážíš sama sebe a vyžaduješ ke své osobě určité chování, respekt od druhých. A když to mít nebudeš, tak prostě půjdeš pryč a nebudeš se s tím vůbec párat! :pankac:
(Tak, to jsem se zase rozčílila. Promiň… :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.11 12:58

Mě právě strašně štve, že si je mnou tak jistý. Přitom ví, že spoustě chlapům se líbím a když budu chtít, můžu jich mít třeba deset. Já už prostě nevím, jak mu dokázat, že nejsem taková blbka jak si možná myslí. Chodím pěkně, moderně oblékaná. Pečuji o sebe, vlasy mám upravené…
Jak zde někdo několikrát psal, ukázat mu, že se mi líbí jiný chlap, „urážet“ ho jako on mě. To u nás by nefungovalo.- Když schválně se otočím po jiném, nebo o něm řeknu, že je pěkný, tak dělá že se urazil, ale jen aby předvedl, jak se chovám já. Když bych ho nějakým způsobem urazila, byl by oheň na střeše. Ne, že by nesnesl kritiku, ale když jsem jednou nebo dvakrát řekla něco o jeho vzhledu, normálně měl slzy a hodně ho to mrzelo…
Ale on může a já ne!!! :cert:

• Citovat
  • Upravit
8911
22.2.11 13:52

Chudáček malá, pojďmě ho politovat. :cry: (promiň)

A má tě jistou a nebo ne? Nejde o to, že bys jich mohla mít 10, ale jestli bys byla fakt schopná odejít. Jak se chováš, jak to uvnitř cítíš? Jsi nad věcí, máš ho trošku na háku, miluje on víc než ty (resp. ty méně než on)? Nebo pro něj děláš první posledníš, vysíš na něm, život bez něj si neumíš představit, odpustíš skoro cokoliv… :nevim:

Když už nic jiného, tak bych začala tím, že jakmile se slovně dotkne on tebe, tak ty musíš okamžitě taky. Ať máte „slzy v očích“ oba. :wink: Takto mu to třeba spíš dojde…
(Něco v tom smyslu, že jakmile začne o tvé celulitidě, tak mu říct: „No však ty taky nejsi žádný krasavec a nemládneš. Dyť máš o 10 kg víc, než když jsme se poznali…“ (nebo cokoliv jinýho) A pěkně od plic se zasmát! :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.11 13:59

Wiollo, máš naprostou pravdu. Musím jít trochu do sebe a „nebát“ se ho. Mezi námi je i věkový rozdíl, docela velký, a já jsem typ člověka, který nerad někoho „uráží“… Ale u nás to asi jinak nepůjde.
Nevím, asi bych od něj neodešla. Musela bych k rodičům a malá je na něm docela závislák… Já i od něho cítím, že mě fakt miluje. Dělá pro mě věci, které by jiný chlap neudělal. Na jednu stranu je to skvělý muž, ale to co předváděl na začátku vztahu bylo hnusné! A je to prostě ve mě!

• Citovat
  • Upravit
LucieHo
22.2.11 14:05
Anonymní píše:
Wiollo, máš naprostou pravdu. Musím jít trochu do sebe a „nebát“ se ho. Mezi námi je i věkový rozdíl, docela velký, a já jsem typ člověka, který nerad někoho „uráží“… Ale u nás to asi jinak nepůjde.
Nevím, asi bych od něj neodešla. Musela bych k rodičům a malá je na něm docela závislák… Já i od něho cítím, že mě fakt miluje. Dělá pro mě věci, které by jiný chlap neudělal. Na jednu stranu je to skvělý muž, ale to co předváděl na začátku vztahu bylo hnusné! A je to prostě ve mě!

Promiň, že to napíšu, ale já nemůžu jinak. Úplně teču, když čtu takové příběhy a vidím, že ženská se nechá ponižovat. Příjde mi, že ty jsi takový masochista, který si nechává ubližovat a omlouvá ho. První si na něj stěžuješ a pak jej v dalším příspěvku ještě omlouváš, že je fajn chlap a lituješ. 8-o Já bych si s ním promluvila a to dost od plic, že to tedy ne, aby vychvaloval jiné a na tobě hledal chyby. Proč tedy nejde za nějakou takovou dokonalou? Vypadá to, že si chce zvýšit sebevědomí na úkor tebe. Zjistil, že si to může dovolit a ty to trpíš a bude to čím dál horší.

• Citovat
  • Upravit
8911
22.2.11 14:44
Anonymní píše: … Mezi námi je i věkový rozdíl, docela velký, a já jsem typ člověka, který nerad někoho „uráží“…

Počkej, jako že on je o dost starší, má doma mladou ženu a ještě je mu to málo a prudí?? 8-o

Ten zbytek nepotřebuje komentář. Sama ses postavila do pozice závislé, pro kterou je odchod od partnera (nebo jeho ztráta, kdyby šel za jinou) jen těžko představitelná… :nevim: Až budeš mít tohle vyřešené, tak abyste si byli navzájem rovnocennými partnery, tak bude všechno lepší.

Btw, ano, já vím, že mám pravdu. :wink: A to proto, že to vidím ZVENKU, z odstupu. Tak se sebou zkus něco udělat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
22.2.11 15:04

Zakladatelko, až si začneš vážit sama sebe, tak se možná něco změní. Dřív rozhodně ne, jak se k tobě manžel může chovat hezky, když ty sama ze sebou zacházíš jak s kusem hadru. Nenech sebou takhle mávat. Není to o tom jestli se ho bojíš, nebo ne… Ty si musíš v první řadě uvědomit, jak chceš žít a co od života čekáš. Chceš takhle strávit zbytek života? Ty si totiž, podle mě, neumíš situaci bez něj vůbec představit. Ale zkus to!! Představ si jakoby to opravdu nastalo a odešla jsi, jak by to asi bylo, jak bys to zvládla atd. Někdy toto strašně pomáhá, člověk má strach si jenom danou situaci představit (pomyslet na ni), ale kolikrát skutečnost není až tak strašná, jak se na první pohled zdá. Jde o to aby jsi na něm takhle nevisela, on to ví, je si s tebou 100% jistej a tak ví, že ať udělá co udělá, zůstaneš s ním, tak proč by se snažil… :?: Jo a ještě tady někdo doporučoval (Asertivní chování), tak vřele doporučuji, myslím si, že ti to otevře oči. Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.2.11 15:09

žárlivost je nedostatek sebevědomí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.11 15:22

LucieHo, já ho nikde neomlouvám. Jak říkám, doma mi pomáhá hodně, s malou taky. Nikam nechodí, věnuje se jen nám. Ano jednou za týden jde na 2hodiny hrát s klukama do tělocvičny fotbal. Neustál nás bere na nějaké výlety. To třeba jiný chlap je doma akorát na vyspání, nepomůže, atp… Proto jsem psala, že v tomhle je zlatej. Ale to, jak se choval ke mě na začátku vztahu, tak se mě to drží. Bylo to od něj hnusné a od té doby mu nevěřím. Teď už mě „neuráží“. Ale ten blok tam je a já mu to nemůžu zapomenout.

Wiollo, nejsem na něm závislá. Jen nemám své bydlení, jako třeba ostatní. Prodala jsem ho. Musela bych si najít podnájem, ale napsala jsem, že bych musela jít k rodičům. Samozřejmě ze začátku.

• Citovat
  • Upravit
257
22.2.11 15:38

A jak dlouho spolu jste? Nějak se v tom začínám ztrácet… To tě to drží od začátku vztahu a řešíš to až teď. Nevím ale přijde mi, že se ho snažíš omlouvat. Psala jsi, že to dělá i když koukáte na film, že ti řekne že máš zapadlé oči atd. nevím, nevím, ale já bych si teda připadala, že se mnou mluví jak s poslední nickou, kterou si vůbec, ale vůbec neváží..... Prostě mi přijde, že tohle do rovnocenného vztahu nepatří a dost dobře nechápu, jak někdo může dopustit, nechat se takhle urážet. :think: Jak říkám, až si začneš sama sebe cenit na tolik, že mu ukážeš, že i bez něj se obejdeš ( ale vážně, ne jenom jako), tak si myslím, že má váš vztah šanci, jinak ne :-?

Anonymní píše:
LucieHo, já ho nikde neomlouvám. Jak říkám, doma mi pomáhá hodně, s malou taky. Nikam nechodí, věnuje se jen nám. Ano jednou za týden jde na 2hodiny hrát s klukama do tělocvičny fotbal. Neustál nás bere na nějaké výlety. To třeba jiný chlap je doma akorát na vyspání, nepomůže, atp… Proto jsem psala, že v tomhle je zlatej. Ale to, jak se choval ke mě na začátku vztahu, tak se mě to drží. Bylo to od něj hnusné a od té doby mu nevěřím. Teď už mě „neuráží“. Ale ten blok tam je a já mu to nemůžu zapomenout.Wiollo, nejsem na něm závislá. Jen nemám své bydlení, jako třeba ostatní. Prodala jsem ho. Musela bych si najít podnájem, ale napsala jsem, že bych musela jít k rodičům. Samozřejmě ze začátku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.11 17:08

Evel, neříká mi to při filmu. Já jsem psala, že mi vadí, když sleduje film s herečkama co se mu líbí. Mám u toho takový divný pocit.
Jednou mi řekl, že jedna nejmenovaná moderátorka má pěkné oči. A já mám oči zapadlé. Nenavazovalo to na sebe. Obojí řekl jindy.
Ze začátku jsem do něj byla šíleně zaláskovaná. Mladá holka, starší muž. Neměla jsem pořádně zkušenosti s chlapama, tudíž jsem to trpěla. Navíc v mé blízkosti bylo dost podobných chlapů, tak mi to přišlo pbvyklé. Několikrát jsme se o tom spolu bavili, omlouval se mi. Jenže já chytla nějaký blok a nemůžu mu to zapomenout. Začala jsem tedy žárlit. Už mě nauráží, neříká o jiných jak jsou krásný, když je se mnou po ženských nekouká.
Psala jsem to proto, že kvůli jeho dřívějšímu chování mám blok, kterým mi „zakazuje“ mu věřit, žárlím na něj. Bylo to hlavně upozornění pro zakladatelku, aby si nic takového nenechala líbit. Mohla by dopadnout jako já :-?
Já taky věřím tomu, že až se mi jednou navrátí sebevědomí, tak to bude vše jiné.

• Citovat
  • Upravit
8911
22.2.11 18:53

Hele, žárlím přece na někoho, koho si chci za každou cenu udržet a od koho cítím ohrožení, že si ho neudržím. Ohrožení ať už objektivní (že se nechová hezky, že lítá za ženskýma) a nebo subjektivní (že mám mizerné sebevědomí).

Zapracuj na sobě, na tom jak sama sebe máš ráda, a vše bude OK. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
23.2.11 00:08
Anonymní píše:
Evel, neříká mi to při filmu. Já jsem psala, že mi vadí, když sleduje film s herečkama co se mu líbí. Mám u toho takový divný pocit.
Jednou mi řekl, že jedna nejmenovaná moderátorka má pěkné oči. A já mám oči zapadlé. Nenavazovalo to na sebe. Obojí řekl jindy.
Ze začátku jsem do něj byla šíleně zaláskovaná. Mladá holka, starší muž. Neměla jsem pořádně zkušenosti s chlapama, tudíž jsem to trpěla. Navíc v mé blízkosti bylo dost podobných chlapů, tak mi to přišlo pbvyklé. Několikrát jsme se o tom spolu bavili, omlouval se mi. Jenže já chytla nějaký blok a nemůžu mu to zapomenout. Začala jsem tedy žárlit. Už mě nauráží, neříká o jiných jak jsou krásný, když je se mnou po ženských nekouká.
Psala jsem to proto, že kvůli jeho dřívějšímu chování mám blok, kterým mi „zakazuje“ mu věřit, žárlím na něj. Bylo to hlavně upozornění pro zakladatelku, aby si nic takového nenechala líbit. Mohla by dopadnout jako já :-?
Já taky věřím tomu, že až se mi jednou navrátí sebevědomí, tak to bude vše jiné.

Tak došlo mi, že jsi další anonymní a né zakladatelka, ale pro příště bych se nějak aspoň podepsal a odlišil od dalších anonymních, pak tu vznikají zbytečné zmatky a motá se to tu, mě totiž přišlo, že se tu některé holky do toho opravdu zamotaly a spletly si tě se zakladatelkou… :roll: :-?

Jen pro ostatní a tebe, mě nepřijde, že by tvůj chlap byl nějakéj špatnéj, jasně, ze začátku ti hodně ublížil a shodil, ale asi si tě potřeboval uvázat, „zaháčkovat“, tak proto to dělal, z pozice staršího, zkušenějšího chlapa, který sbalí mladou, hloupou holku, no ani se mu nedivím, měl na to, tak to udělal, ty sis to nechala líbit, teďka už je pozdě s tím něco dělat…

Naopak nyní se ten chlap chová ale úplně jinak, vyznává ti lásku, pomáhá ti, je to dobrý otec, chyba je teďka na tvoji straně, jasně on ji vytvořil, ale ty máš teďka problém - blok a měla by jsi s tím něco dělat, určitě by nebylo na škodu vyhledat odbornou pomoc, pomůžou ti, možná předepíšou nějaké léky na celkové zklidnění, uvolnění nebo já nevím co se v takových případech předepisuje, nemám s tím osobní zkušenost…

Jen jsem chtěl říct, že ten vztah nemusí být nutně odsouzen k zániku (naopak ten od zakladatelky k němu rychle míří, bohužel), a že je potřeba s tím něco urychleně dělat!! Jen je mi u vás k pousmání jedna věc, ty na svého chlapa žárlíš, podezříváš ho, vyptáváš se, on tě miluje, je ti věrnéj (snad), ale tys ho podvedla, necháváš se balit a máš okolo sebe houf nápadníků a vůbec ti to nevadí, právě naopak. Ehm, neměl by spíš žárlit tvůj manžel?? Jo aha, on o tom všem vlastně neví, chudák pracuje a neví, že jeho přítelkyně v mezičase…, ale radši nic… :think: :roll:

PS: Řekla jsi mu tohle všechno, to co jsi napsala tady nám?? Ví o tom, že máš blok, že ti v minulosti hodně ublížil, a že to máš v sobě pořád?? Že uvažuješ nad tím, že by ti bylo bez něj líp atd…?? Možná, kdyby tohle všechno věděl, tak by se k tomu nějak postavil, ale opravdu jen možná… :think: :-?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky