Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
když ho máš už vyměněný, tak toxák fakt nehrozí…
hele, dávno jsem měla kolegu, co vyprávěl příběh, jak s jeho dcerou se nedalo déle sedět u telky, vydržet, šílený smrad…
naštěstí se to řešilo přes maminku, na gyndě se přišlo na to, že mladá holka /16/ vůbec neměla zkušenosti ohledně sex-tampony, prostě si tam nacpala druhý nový a ten první tam nechala
no mazec, naštěstí přežila a fakt neměla ani žádný syndrom,
leč na místě její matky bych chodila kanálama, že tak základní věc holce nevysvětlím…
@unuděná píše:
O tom STŠ si něco načti, pokud se bojíš. Ale já klidně v závěru MS měla tampon i 10 hodin (přes celou noc) a nikdy problém nebyl. Mám dojem, že citlivé ženy, které mají k STŠ sklony, ho mohou mít i po pár hodinách kontaktu s materiálem, pokud k tomu sklony nemáš, ničemu to nevadí.
Taky běžně mívám víc jak 8 hodin. Například přes tu noc.
Někdy i přes den. Ráno zavedu a večer vytáhnu. Když to mám slabé a neproteče, tak proč vytahovat dřív…
@stinga píše:
toxický šok je něco jako yetti, všichni s ním hrozí, nikdo ho neviděl,
je to krajně nepravděpodobné a když už máš tampon venku, tak nemožné
Úplně přesně ![]()
@nikitice píše:
Nikdy mi nic neřekli a to řeším od puberty. Beru železo 1× denně, při MS dvakrát a furt to mám silně. Nikdy jsem nemohla kvůli křečákům hormony. To mám za život už několikátého gynekologa. Chodím do Gyncentra.
Ani kyretáž vám neradili? Já měla po 40 podobné stavy, šíleně silnou MS, křeče, anémii, tak mě gyndař konečně přesvědčil ke kyretáži a bum ho, našli ca endometria. Přitom jsem byla na gyndě co čtvrt roku a všechny výsledky vždy ok. No bylo to nemilé překvápko. Je fakt, že teď už se s MS otravovat nemusím, vzali mi vše, to je jediné plus. Ovšem čekám, kdy udeří v plné síle menopauza. Hormony taky nemůžu. ![]()
@lucad77 píše:
Ani kyretáž vám neradili? Já měla po 40 podobné stavy, šíleně silnou MS, křeče, anémii, tak mě gyndař konečně přesvědčil ke kyretáži a bum ho, našli ca endometria. Přitom jsem byla na gyndě co čtvrt roku a všechny výsledky vždy ok. No bylo to nemilé překvápko. Je fakt, že teď už se s MS otravovat nemusím, vzali mi vše, to je jediné plus. Ovšem čekám, kdy udeří v plné síle menopauza. Hormony taky nemůžu.
O kyretáži nic. V lednu jdu na konizaci čípku, to s tím teda nesouvisí, ale dělali mi všemožná vyšetření.
@nikitice píše:
Já to mám třeba také hodně. Včera v kině tampon+vložka a stejně jsem to měla i mimo vložku. Každopádně kalíšek jsem měla i ten větší a to je takové na doma a rovnou do vany. V práci naprosto ne. Za hodinu plné a při vyndání sebeopatrněji ruku čistou nemám a musím to jít omýt..
Na to stačí mít s sebou do kabinky petku s vodou.
@vedma007 píše:
už vidím, jak si petkou polévám ruku, kalíšek…a pak si chytnu tou rukou kalhoty… ještě tam vypatlám x toaleťáku.. Já tohle provozovala chvíli a jako mazec v té práci na společném záchodě. |Doma strávěná tam jak když jsem na velké
Kalíšek jsem teda vždy myla pod tekoucí vodou, než dám zpět. Prostě ta krev tam zůstává a nedám to tam znovu. tampon je čistý. No každopádně ve společných prostorech je to fakt chutné no. Když si jde pak kolegyně umýt jablka a hodí je do umyvadla. Už se vidím jít tam s petkou před všema s tím jako nebojte mám svoji vodu.-)
@vedma007 píše:
Což mi přijde šíleně nepraktické. ![]()
@Lucy75 píše:když ho máš už vyměněný, tak toxák fakt nehrozí…
hele, dávno jsem měla kolegu, co vyprávěl příběh, jak s jeho dcerou se nedalo déle sedět u telky, vydržet, šílený smrad…
naštěstí se to řešilo přes maminku, na gyndě se přišlo na to, že mladá holka /16/ vůbec neměla zkušenosti ohledně sex-tampony, prostě si tam nacpala druhý nový a ten první tam nechalano mazec, naštěstí přežila a fakt neměla ani žádný syndrom,
leč na místě její matky bych chodila kanálama, že tak základní věc holce nevysvětlím…
Mně se tohle stalo taky..
Ale omylem.. Prostě jsem tenkrát měla jiné starosti a na ten první zapomněla a nacpala druhý… Zjistila jsem to až po pár dnech, kdy ze mě vyšel ten první… Žádné následky jsem naštěstí neměla, šok jen psychický
🙈