Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tchán se ukázal celkem jako formát.
A proč děláš něco, co Tvoje dítě nechce?
Jsi jak malá - to Ty si stavíš hlavu, že něco chceš. Proč jezdit 300 km daleko? To se toho nedokážeš vzdát a vytvořit fajn prázdniny pro obě svoje děti?
@Anonymní píše:
Přesně tak to má. Nechce a pak se jí to líbí. Vzdor vyřešim. Ona to většinou zkouší. Když zjistí že je to bez odezvy tak to vzdá. Spíš má strach z neznámého. Zakl.
Jsi dobře neempatická k vlastnímu děcku. Zajímavé.
Jsem alergická na slovo matek a majitelů psů, že děcka nebo psi něco „zkoušejí“.
Když něco z nějakého důvodu nechceš a řekneš to, tak taky „zkoušíš“? Nebo je to prostě normální vyjádření toho, co cítíš? Jak se má děcko s rodičem domluvit, když něco chce nebo nechce, zatímco rodič jeho přání bagatelizuje s tím, že to děcko prostě zkouší? ![]()
Jak jsi byla vychovávaná Ty? Jak řešili rodiče Tvůj vzdor? Taky ho „vyřešili“ nebo Tě dokázali brát i vážně?
Dokázala bys ses s ohledem na přání Tvého dítěte tohoto výletu vzdát nebo jsi ustrnula na pozici 4letého dup, dup, bude po mým?
![]()
@Cimada píše:
Jsi dobře neempatická k vlastnímu děcku. Zajímavé.
Jsem alergická na slovo matek a majitelů psů, že děcka nebo psi něco „zkoušejí“.
Když něco z nějakého důvodu nechceš a řekneš to, tak taky „zkoušíš“? Nebo je to prostě normální vyjádření toho, co cítíš? Jak se má děcko s rodičem domluvit, když něco chce nebo nechce, zatímco rodič jeho přání bagatelizuje s tím, že to děcko prostě zkouší?
Jak jsi byla vychovávaná Ty? Jak řešili rodiče Tvůj vzdor? Taky ho „vyřešili“ nebo Tě dokázali brát i vážně?
Dokázala bys ses s ohledem na přání Tvého dítěte tohoto výletu vzdát nebo jsi ustrnula na pozici 4letého dup, dup, bude po mým?![]()
Tak nějak se nestíhám divit, jak rodiče dětem diktojí i volný čas, lajnují, co prostě udělají a hotovo a je mi z toho smutno. Zrovna v týdnu jsme měli s mužem takový protinázor, on pustil syna za klukama na hřiště s tím, že má přijít v 17.30. Jsou to páťáci, kluci přijeli na kole z vedlejší vsi odcházel tam asi v 16.15. Připadalo mi to brzo a zbytečně nastartovaný konflikt, nikam jsme se nechstali, nemusel tak brzo dom. Dnes jsem si o tom povídala s kamarádkou a ona je přesně taková matka. Nic okolo ji nezajímá, prostě přijede domů v 16.30, tak nakáže dítěti, ať je v tu dobu doma.
@neumisa přesně takhle to dopadlo. Zakl.