Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nejvtipnější je jak mi omlouvají stylem, že měli jinou výchovu, že jejich prarodiče taky neustále chlastali, že je to normální a že i tak byli dobří prarodiče. Že to mám v hlavě blbě nastavený. Že to není žádnej problém a že jsem hloupá a špatná ženská že ho nerespektuju i s alkoholem. Že lidi se mají mít rádi i s chybama.. takže já tu pak doma ležím a vyčítám si že nejsem dobrej člověk protože mi to vadí.
Co si jako vyčítas?
ty už máš taky slušně nahuceno v hlavě, vyhazej jim věci z okna a je ze dveří a chlapa třikrát propleskni ať už nikdy takovou kravinu nedělá
@Anonymní píše:
Holky, to není manželův otec. Jeho máma se s tátou rozvedla a našla si tohohle. O Alláhovi jsem doma neslyšela ani jednou, i když když jsem se ptala, tvhyně tvrdila že muslim je. Spíš se ho bojím kvůli tomu alkoholu..Jinak byt je náš, oni se stěhují teď, dneska odjíždíme na dovolenou a až přijedeme, tak by tu už neměli být. Ale budou ve stejném městě. Spíš se mi honí hlavo, aby si v hlavě nenárokovsl dceru tak, že se mi holka jednou nevrátí ze školy, že jí nedebože bude chodit šmírovat.. chlap mě ujišťuje že by jí neublížil. Ale já mu nevěřím.. celá rodina se kvůli němu od tchyně odvrátila, nikdo s ní neudržuje kontakt, nemají žádné kamarády.. a ještě do mě hustěj, že je moje chyba, moje špatný rozhodnutí že mi vadí on že pije. Mě ani nevadí on jako osoba. Ale jeho alkoholismus a to že je imrvére na plech. A on si pak nevidí do tlamy, proto pije doma, venku už dostal po tlamě.
Proč myslíš, že by si mohl nárokovat tvojí dceru? On se o ní nějak zvlášť zajímá?
@Anonymní píše:
Nejvtipnější je jak mi omlouvají stylem, že měli jinou výchovu, že jejich prarodiče taky neustále chlastali, že je to normální a že i tak byli dobří prarodiče. Že to mám v hlavě blbě nastavený. Že to není žádnej problém a že jsem hloupá a špatná ženská že ho nerespektuju i s alkoholem. Že lidi se mají mít rádi i s chybama.. takže já tu pak doma ležím a vyčítám si že nejsem dobrej člověk protože mi to vadí.
@Anonymní píše:
@Lalelale dcera je ještě maličká, batole. Bojím se těhle problémů do budoucna protože on všude rozhlašuje jak dcera je jeho život a tak. Bojím se aby tím že úplně utneme kontakty nebudu muset řešit ještě toto.
To je teď úplně jedno, to se bude řešit, až to přijde.
1. dcera vnímá základní náladu a rozrušen jakkoliv je maličká.
2. nemá smysl řešit co bude pak když je potřeba řešit akutní průšvih.
@Anonymní píše:
@Lalelale dcera je ještě maličká, batole. Bojím se těhle problémů do budoucna protože on všude rozhlašuje jak dcera je jeho život a tak. Bojím se aby tím že úplně utneme kontakty nebudu muset řešit ještě toto.
No tak bych ho upozornila na to, že tvoje dcera není s ním nijak pokrevně spřízněná, tak ať obrátí laskavě pozornost na svojí rodinu. A kontakt bych s nimi utnula stejně.
@Anonymní píše:
Holky, to není manželův otec. Jeho máma se s tátou rozvedla a našla si tohohle. O Alláhovi jsem doma neslyšela ani jednou, i když když jsem se ptala, tvhyně tvrdila že muslim je. Spíš se ho bojím kvůli tomu alkoholu..Jinak byt je náš, oni se stěhují teď, dneska odjíždíme na dovolenou a až přijedeme, tak by tu už neměli být. Ale budou ve stejném městě. Spíš se mi honí hlavo, aby si v hlavě nenárokovsl dceru tak, že se mi holka jednou nevrátí ze školy, že jí nedebože bude chodit šmírovat.. chlap mě ujišťuje že by jí neublížil. Ale já mu nevěřím.. celá rodina se kvůli němu od tchyně odvrátila, nikdo s ní neudržuje kontakt, nemají žádné kamarády.. a ještě do mě hustěj, že je moje chyba, moje špatný rozhodnutí že mi vadí on že pije. Mě ani nevadí on jako osoba. Ale jeho alkoholismus a to že je imrvére na plech. A on si pak nevidí do tlamy, proto pije doma, venku už dostal po tlamě.
Ten se dřív uchlastá, prosím tě…
@Monchichik zajímá. Jak řikám, pořád opakuje že je láska jeho života s teď na mě nastoupil právě kvůli tomu, že celý týden jsem byla zavřená u nás v pokoji a on jí údajně pořádně neužil. Však on chtěl jít i na porodní sál..
@Russet jsem špatnej člověk, když se tímhle uklidňuju? Je mi z toho zle.
@Anonymní píše:
Nenech si tlouct klín do hlavy. Tchán je nemocný. Alkoholik. Měl se léčit i s matkou, tak je spoluzávislá, když ho omlouvá. Normální je, že ti to hnusí a máš z něj strach. Tak ti přeju, aby se opravdu vystěhovali. Kdyby ne, volala bych snad policajty.
@Anonymní píše:
Jsi moc silná, že to vydržíš. Já bych ho asi propleskla, kdyby na mě při kojení ožralý sahal.
A proč tedy rodiče bydlí u vás? Nikde jsem to nezahlédla. A vedlejší diskuzi se mi teda čísti nechce. Prostě je vylifrovat - sbalit věci, objednat hotel/najít byt a nazdar, první bych to samozřejmě avizovala, co je čeká, pakliže by se nepakovali, až by byli pryč, zabalila bych jim věci do kufrů, dala na chodbu, vyměnila zámky a nazdar. Pokud je to tedy váš byt.
Nervy a psychickou pohodu bych si tímto způsobem likvidovat nenechala, děti jsou malé jen jednou, takže přijít o to kvůli rozepřím s alkoholikem a tchyní, co má v hlavě asi taky vakuum, nechtěla bych.
Zcela nekompromisně od toho člověka odriznout. Matce manžela dovolit styk pouze ve vaší přítomnosti. Natvrdo. Pokud by měl váš partner problém to dodržet a akceptovat, pohrozila bych, ze se obrátím na ospod v zájmu dítěte. Toto už je dost drsná situace a vyžaduje drsné řešení. Držte se!!!
Tak teď jsem seděla s dcerou u manžela v obýváku, on šel na cigaretu, podíval se na mě a začal třískat s věcma a s dveřma. Já se rozklepala, odešla jsem do pokoje a manžel mě přišel uklidnit.. mám v telefonu předtočenou policii. A mám takovej strach jakej jsem ještě neměla.
@Anonymní píše:
Nejsi
. Něčím se uklidňovat musíš
. A vyzvedavaní ze školky se neboj, v dnešní době to neexistuje. Napíšeš tam seznam, kdo může vyzvednout a šlus.