Tchánovci - věčný problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.3.18 20:03

@belladonna Děkuji, v tom určitě souhlasím…

• Citovat
  • Upravit
40
20.3.18 21:44

Úplně te chápu napiš mi sz mam to hodně podobne pokecáme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
21.3.18 15:47

Nečetla jsem všechno, ale prostě se nad to povznes. Každý člověk je nějaký a rodina je základ. Moje rodiče jsou těžce nemocní a veškeří další příbuzní po smrti, velmi si vážím manželovy veliké a srdecne rodiny. Nesmíš tchanovce brát jako cizí lidi a extrémně se před nima stydět a uzavírat, je to ted už i tvoje rodina. Máš dvě možnosti - najít jiné bydlení jen pro vás nebo po malych stavebních úpravách (dveře do bytu jsou základ) tam dal bydlet. Pujcujes dítě k tchanovcum? Evidentně mají o vnouče zajem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
21.3.18 21:49

Pokud se to povede vyřešit, tak z třígeneračního bydlení profitují především děti, ale je potřeba vymezit jasně hranice, kde začíná tvoje, a kde je to už rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.18 10:55

Pro zakladatelku.

Myslím, že nadpis není tak úplně přesný. Problémem nejsou tchánovci, ale vy, Ono někdy se musí jít tou složitěší cestou, aby byl člověk v budoucnu spokojený a nutno to zavčas vysvětlit i partnerovi. Já to udělala ještě, než byla svatba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
22.3.18 12:48

Ja jsem vyrostla v baraku s mladsi sestrou, mamkou a babickou, jsem pryc asi 6 let, ale casto tam jezdim. Predtim jsem to nijak extra neresila, ale uz dlouho vidim, jak silena atmosfera tam je. Maji se radi, ale hadaji se kvuli kazde kravine, resi se tam spatne umyty nadobi, malo mista ve spizi, moc veci na stole, vetsinou to skonci tak, ze jedna z nich praskne dverma. Na druhou stranu to ma vyhodu, kdyz mamka musi pryc, tak babicka se postara o sestru, odvede ji o skoly, na krouzky.. Ja svoji rodinu miluju, dychala bych za ne, ale opravdu jsem rada, ze jsem pryc. Vam drzim palce, at uz tam zustanete nebo ne, alespon bych se snazila si nejak zaridit soukromi, jak nekdo psal treba kouli nebo zamek na dvere, asi chteji pomoct, nemysli to zle, ale meli by se alespon snazit vase soukromi respektovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
23.3.18 08:42

Úplně Tě chápu. Já když měla malého syna, měla jsem byt na patře naproti našim. Myslela jse, jaké t bude mít výhody…takže nejprve naše máma zvonila, třeba 3× za den, šílený…pak jsme s epohádali a ona si to vyřešila po svém…začala ťukat :roll: :lol:. Když si např. syn hrál s dětským kladívkem a začal s ním ťukat, už jsem měla tiky. Když jsem odcházela z domu, snad hlídala za dveřma, ihned otevřela a kam jdete, jak tam dlouho budete…no děs běs. Naštěstí to byla 2+1, chtěli jsme další dítě a tak jsme se odstěhovali do většího a byl klid :potlesk:. Ale fakt si to dovedu představit. Opravdu bych to řešila, že bych dítě dala k nim na hlídání, ono je unaví a budou mít rádi taky klid…třeba…A pak bych řešila jiné bydlení…taky mám ráda svoje soukromí a klid, já ani manžel bychom nemoli takto bydlet. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
23.3.18 14:38

Mě vždycky fascinuje, když se někdo přistěhuje k někomu domů, nemusí tam moc platit, používá jejich zařízení - tady dokonce kuchyň!!! a je OBTĚŽOVÁN přítomností majitelů, kteří dokonce se snad chtějí muchlat i s vlastním vnoučetem. Měla by rázně ty rodiče vyšoupnout ven na ulici ať si hledají něco jiného, zakladatelka si takhle život nepředstavovala, chce mít soukromí a dítě pouze pro sebe a vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
23.3.18 14:51
@overlord píše:
Mě vždycky fascinuje, když se někdo přistěhuje k někomu domů, nemusí tam moc platit, používá jejich zařízení - tady dokonce kuchyň!!! a je OBTĚŽOVÁN přítomností majitelů, kteří dokonce se snad chtějí muchlat i s vlastním vnoučetem. Měla by rázně ty rodiče vyšoupnout ven na ulici ať si hledají něco jiného, zakladatelka si takhle život nepředstavovala, chce mít soukromí a dítě pouze pro sebe a vůbec…

Kdyby tchanovci respektovali její přání mít soukromí, tak by se tam všem mohlo žít spokojeněji. Nějak nechápu, že ji nerespektují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
23.3.18 15:03

@belladonna taky nevíme jak zakladatelka respektuje jejich soukromí - víc než 3 roky mít v kuchyni každý den cizí a ještě nafučenou ženskou, mi přijde od tchyně jako andělská trpělivost. A pořídit si dítě dřív než zařízení - to chce teda kus odvahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
23.3.18 15:11
@overlord píše:
@belladonna taky nevíme jak zakladatelka respektuje jejich soukromí - víc než 3 roky mít v kuchyni každý den cizí a ještě nafučenou ženskou, mi přijde od tchyně jako andělská trpělivost. A pořídit si dítě dřív než zařízení - to chce teda kus odvahy
já čtu teda něco jiného. Mají své patro a i pres prosby není soukromí mladých respektované. Chodili ji tam, kdyz kojila, bez klepání. To už je za hranou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
23.3.18 15:27

@belladonna já čtu asi taky něco jiného, chápu dobře, že oni se na tu kuchyň nezmohli za celých už 5 let co tam bydlí? a k tomu si do toho pořídili dítě? myslím, že zakladatelka pořádá invazi do soukromí jiných lidí takovým způsobem, že si s tchyní celkem nemají co vyčítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
23.3.18 16:30
@overlord píše:
@belladonna já čtu asi taky něco jiného, chápu dobře, že oni se na tu kuchyň nezmohli za celých už 5 let co tam bydlí? a k tomu si do toho pořídili dítě? myslím, že zakladatelka pořádá invazi do soukromí jiných lidí takovým způsobem, že si s tchyní celkem nemají co vyčítat

jak to souvisí s tím, že nerespektují její soukromí? Že jí lezou bez zaklepání do místnosti, i když jim je říkáno, aby to nedělali? Vždyť to je základní slušnost, nic složitého a tchánovci toho nejsou schopni, proč? Kdyby mi někdo řekl, ať mu neotvírám dveře bez zaklepání, tak ho poslechnu. Přijde mi to jako základ slušnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
23.3.18 19:03

@belladonna Je to stejné jako to, že tam bydlí myslím 3 roky či jak dlouho, na dítě už se vzmohli, ale na kuchyn byt i z IKey za pár šupů anebo třeba z nějakého Hornbachu či Baumaxu, kde se dá pořídit pravdaže nic extra, ale linka třeba za 5 tisíc, to už nemají. Takže jo souhlas. Oni se nastěhovali k rodičům, kdyby skutečně nechtěla, chlap ji tam za nohu nedovleče. celou dobu nebyli schopni vyřešit si samostatné fungování - tedy kuchyn a uzavřít byt, takže musí neustále nabourávat soukromí starých lidí - a nejsou ani ochotni se s nimi nějak rozumně domluvit na fungování. Platí mín než by platili v bytě, takže jo, chyba je na jejich straně. Ona chce všechno - levné bydlení, soukromí, svůj byt - a nemuset za to nic zaplatit. Třeba tu ztrátu soukromí. A to asi nepůjde. nemůžeš mít všechno. Bud budeš bydlet levně ale ne v soukromí, nebo draho, ale pak budeš to soukromí mít. Zvolilas první verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
23.3.18 19:57

@inkakřivák však ona by ráda do svého. Ale přítel nechce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie