Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko. Promluv si s mužem jak to vidí on a jak si to představuješ ty.
Rozhodnutí je v prvé řadě na Vás, jestli tchyně pojede nebo ne.
Jestli není zvyklá cestovat, nebo se nedomluví, tak není divu že se bojí. Ale to se spíš dozvíme, že je tchyně minimálně rozená mluvčí, ale nechce. Protože tchyně - gaučová povalečka, generál. No jo, ty tchyně.
@Anonymní píše:
Jen pro pořádek..cestu tam ve třech sme si s mužem plánovali dlouho. Spojení s návštěvou jeho dcery je jen výhodou, protože irská matka nedovolí víc než pár hodin denně. Tudíž budeme muset vše plánovat tak, aby to zvládla i tchýně (50 let, gaučový typ).
no já tě v něčem docela i chápu
ale jestli tam manžel matku chce, asi nic nenaděláš. každopádně bych se jí úplně nepřizpůsobovala
ty jo 50-letá ženská je baba v nejlepším věku, ta by měla zvládnout skoro všechno.
blbý je, že je gaučový typ.
Za mě, já bych si naplánovala co si chci vidět a kam se chci podívat a pokud to tchyně všechno nezvládne, může zůstat některé dny na hotelu, nebo se sama projít po městě, to snad zvládne skoro každej.
jestli by některé výlety nedávala a manžel by taky nechtěl, nechala bych jí dceru a manžela a podívala se tam sama, mně by to vůbec nevadilo, jsem schopná si výlety naplánovat, zařídit, domluvit.
@hanka.br. píše:
Proč by měla mít přednost před tchýní?
protoze ona je manzelka a proto, ze cestu planovala spolu s manzelem ona, ne tchyne. Pak si tchyne usmysli, ze chce jet s nima a naraz vubec nezalezi na tom, co chce snacha. Fakt super pristup.
@warita píše:
protoze ona je manzelka a proto, ze cestu planovala spolu s manzelem ona, ne tchyne. Pak si tchyne usmysli, ze chce jet s nima a naraz vubec nezalezi na tom, co chce snacha. Fakt super pristup.
Vůbec nezáleží na tom, kdo s kým co plánoval. Vlastní babička má rozhodně plné právo chtít navštívit svou vnučku, do toho jim zakladatelka, která není pro tu dívku nic, nemá žádné právo co mluvit. Klidně může odpočívat doma, pokud jí to tak vadí. Jako taky budeš - pokud už nejsi - něčí babička předpokládám, že bys svou vlastní vnučku či vnuka taky dost ráda viděla bez ohledu na to, co si usmyslí nějaká hvězdná snacha.
@hanka.br. píše:
Vůbec nezáleží na tom, kdo s kým co plánoval. Vlastní babička má rozhodně plné právo chtít navštívit svou vnučku, do toho jim zakladatelka, která není pro tu dívku nic, nemá žádné právo co mluvit. Klidně může odpočívat doma, pokud jí to tak vadí. Jako taky budeš - pokud už nejsi - něčí babička předpokládám, že bys svou vlastní vnučku či vnuka taky dost ráda viděla bez ohledu na to, co si usmyslí nějaká hvězdná snacha.
jeste jednou, babicka muze navstivit vnucku KDYKOLIV. A ne se vetrit do planu sveho syna a jeho manzelky.
Kdyby to snase bylo jedno, nebo dokonce uvitala hlidani, tak proc ne. Ale neni ji to jedno, takze by se hodilo zaradit zpatecku, potazmo si naplanovat cestu sama.
@PetraJ píše:
Tak ať jede chlap s vaší dcerou a babičkou.
nemůže, kojím ![]()
Tak zůstaň doma s kojencem. A manžel si to určitě užije s babičkou líp. Bude moci všechen čas věnovat dceři a nebude muset brát ohledy na nikoho jiného.
@inkakřivák píše:
Tak zůstaň doma s kojencem. A manžel si to určitě užije s babičkou líp. Bude moci všechen čas věnovat dceři a nebude muset brát ohledy na nikoho jiného.
To by bylo nejlepší, ale není trochu z cesty, že dovolená, kterou si plánují s mužem a dcerou se rozpadne, protože generálka tchýně se rozhodla, že jede taky? ![]()
@ospalámyš píše:
no já tě v něčem docela i chápuale jestli tam manžel matku chce, asi nic nenaděláš. každopádně bych se jí úplně nepřizpůsobovala
ty jo 50-letá ženská je baba v nejlepším věku, ta by měla zvládnout skoro všechno.blbý je, že je gaučový typ.Za mě, já bych si naplánovala co si chci vidět a kam se chci podívat a pokud to tchyně všechno nezvládne, může zůstat některé dny na hotelu, nebo se sama projít po městě, to snad zvládne skoro každej.
jestli by některé výlety nedávala a manžel by taky nechtěl, nechala bych jí dceru a manžela a podívala se tam sama, mně by to vůbec nevadilo, jsem schopná si výlety naplánovat, zařídit, domluvit.
to bude asi nejrozumnejsi… ![]()
@inkakřivák píše:
@JessicaBern A může ten syn? Celkově mi to přijde ujeté. Pokud se otec a babička domluví a chtějí navšívit svou dceru a vnučku, tak bohužel nová partnerka tam není ten nejdůležitější prvek. A nějaké utužován a zachranování vztahu, to už je v případě takové návštěvy úplně scifi. A osobně na místě zakladatelky, když teda jí ta tachyně tolik vadí, bych jednoduše nejela. A užila s dva týdny tady v klidu, bez děcka a bez tchyně.
Taky moc nechápu, co si zakladatelka od toho pobytu slibuje
. Nevím, jak moc může pošramocenému vztahu pomoci cesta za dítětem z prvního vztahu a za exkou.
Já osobně bych nejela a nebo jela jen na pár dnů, ale 14 dní bych asi nedala
Asi ji tam chce ten chlap si myslím vzít. Protože kdyby on taky nechtěl, tak pochybuji. Takže tady je to jádro pudla. A jestli jim to doma skřípe, tak si myslím, že on si tu babičku vezme sebou i proto, aby se nemusel handrkoval s manželkou. Babička mu zaručí klid zbraní. Možná to není fér, ale jet na dovolenou, když se hádáme, není nejlepší nápad. To ti řekne každý. A když mají tak málo času na to dítě, tak věř tomu, že on by tam určitě byl raději s tou babičkou než s rozhadanou ženskou.
@ivašot. píše:
Taky moc nechápu, co si zakladatelka od toho pobytu slibuje. Nevím, jak moc může pošramocenému vztahu pomoci cesta za dítětem z prvního vztahu a za exkou.
Já osobně bych nejela a nebo jela jen na pár dnů, ale 14 dní bych asi nedala
s jeho ex mame skvely vztah i s jeho dcerou, proto jsme se tam chteli vydat spolecne…ale ja se uz obhajovat nebudu, nasla jsem tu, co jsem hledala
Dekuju za vyjadreni 🙏🏼
@JessicaBern píše:
To by bylo nejlepší, ale není trochu z cesty, že dovolená, kterou si plánují s mužem a dcerou se rozpadne, protože generálka tchýně se rozhodla, že jede taky?
Nevím, jestli bych návstěvu dítěte z prvního manželství nazývala dovolenou. A navíc mám dojem, že chlapovi ani účast matky moc nevadí.
@Anonymní píše:
Potřebuju pomoc… Připadám si už jako totální megera. S partnerem nám to od narození dcery 10m. moc neklape a když se naskytla možnost vypadnout za hranice (za partnerovou dcerou do Irska) a vyčistit hlavu, tchýně se rozhodla, že chce jet za vnučkou taky a že si to dáme pěkně na 14 dní a v 5*hotelu All Insclusive.
Nejen, že by nás to finančně zruinovalo (tchýně nám to prý klidně komplet zaplatí), ale já s ní prostě jet nechci.
Teď jsem samozřejmě ta špatná, partner chce za dcerou, tchýně za vnučkou, kterou už rok neviděla a dcera by mohla vidět po půl roce sestru. Ať udělám cokoliv, je to špatně a sobecký rozhodnutí. Co teď?
Tohle je preci prkotina! Ja bych spis resila proc vam skripe vztah!