Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono počkej až budeš hlídání potřebovat, ono není na škodu si občas odpočinout. Já mám teda jenom na hlídání moji mamku, ale jsem ji neskutečně vděčná, že si malou občas vezmou a mam třeba jenom hodinku sama pro sebe. Tchyně nehlídá, měla malou jednou asi deset minut v kočárku. Jsou daleko, teď se rozvádíme, tak pochybuju ze se něco změní.
Já teda chápu, že ti vadí dávání fotek na FB, ale nechápu, že ti to vadí jen u ní, ale u kamarádky už ne?
.. Co na tvé chování říká manžel? ![]()
Taky by mě zajímalo co na Vaše vztahy a na tvoje chování vůči nim říká tvůj muž?
Jen čtu a žasnu
Musím souhlasit jsi hysterická
a to dost, to už není ani v mezích normy.
Chtělo by to projevit trochu důvěry. ![]()
já půjčila malou i 90leté babičce na pochování…ano bála jsem se, že jí upadne, ale já jí jistila. Ale ta radost co měla je k nezaplacení. ![]()
Mám pubertální sestru, ale i té jsem jí půjčila a to není žádný svatoušek, jen se musela trochu zkorigovat…pač se třeba stalo, že chtěla pohlídat malou před obchodem ve městě a pak popojela o několik obchodů dál…jo to mě málem švihlo, pač jsem jí nenašla kde jsem jí zaparkovala. ![]()
Dát někdo fotku mého dítěte bez mého souhlasu na FB, tak se sejdem u soudu.
Je to tvoje dítě a ty za něj zodpovídáš a určuješ, co se kolem něj smí a nesmí.
Dvanáctileté holce bych se svoje dítě asi taky bála svěřit. Něco jinýho je pochovat u nás doma, něco jiného je půjčit ven do kočárku, dovolila bych to max někde na zahradě. Tchýni bych dítě svěřila, ale pouze za předpokladu, že respektuje mé přání a pravidla, protože jsem to zase já, která si nese zodpovědnost.
Druhá stránka věci je, že je to rodina, která se z tvého dítěte těší stejně jako ty.. takže je vždycky lepší najít nějaký kompromis ![]()
Pozor kamarádka neměla fotku na FB s mým dítětem, ale se svým a to už je její věc..Manžel dělá jako že se nic neděje. Samozřejmě tohle není první problem když jsem byla ve třetím měsíci tak řekla že ze mě bude tlusté stokilové prase.
@terinka4444 píše:
@quickyq cloumají hormony? Rok po porodu? Spíš je taková
No, může se stát… sestřenka - super holka - rok po porodu ještě brečela i nad rozbitým hrníčkem ![]()
Ale zakladatelka je přecitlivělá něco, co ani nechci psát…
@alienkaa Hrozně přeháníš. Co ti vadí? Že mají rády svého vnuka, potažmo synovce? Chtějí se s ním vyfotit, tak ať se s ním vyfotí. Pokud 12 leté slečně nevěříš, tak jí nabídni, že půjdeš na procházku s ní a budeš mít ji i dítě pod kontrolou. A jestli je ta slečna drzá - v jejím věku na to má celkem nárok, jde do puberty. A puberťáci většinou bývají drzí a nesnesitelní. Chtělo by to trochu pochopení z tvé strany. Tvé další příspěvky typu „vadí mi, že ho uspala chůzí“ nechápu už tím tuplem.
Chápu, když máš svůj výchovný styl a chceš ho dodržovat, to samé s jídlem. Ale to, co děláš, těžce přeháníš. Měla bys přehodnotit svůj přístup. Brát takto svému dítěti milující babičku a pravděpodobně i tetu skutečně není moudré.
Abych trochu podpořila zakladatelku, taky bych nenechala dvanáctiletou pubošku hlídat moje roční dítě samotnou, ikdyž krátká procházka s kočárkem by mi asi nevadila. ![]()
Zveřejňování a přeposílání fotek mýho dítěte mi teda taky vadí. ![]()
@alienkaa Tak to pak jo… Ale stejně, bejt naštvaná na dvanáctiletou holku, no promiň ale…
.. Jak ses chovala ty ve dvanácti?…
@alienkaa píše:
Malému je rok, nepůjčuji z důvodu, že jakmile řeknu že si něco nepřeju tak jdou a udělají to, nevěřím jim. Když byl malému měsíc řekla jsem, že ano smí si ho pochovat, ale bude samozřejmě sedět, odešla jsem na záchod a když jsem se vrátila tak mi tchýně vesele s její dcerou hlásily, že malého chůzi uspala-dcera.
Co to proboha je?? Ty jsi ale hysterka. Víš že se tchýni ani moc nedivím. Je to nejbližší rodina pane bože. Boží mlýny…máš syna, hmmmm, může se Ti to samé stát až bude dospělý a TY budeš jednou ta protivná tchýně. Můj manžel taky teď jede na víkend se synkem k tchýni a švagrové beze mě, jsem nemocná. A že bych podávala nějaké instrukce proti tchýni??? Jsme dospělí ne?
@alienkaa
PO přečtení prvníh přípěvku jsem si říkala, že je chyba na tvé straně.
Po přečtení druhého, kde píšeš, co o tobě řekla tchyně, beru zpátečku.
To by mě taky naštvalo a jak se znám, nebylo by cesty zpět.
Co třeba občas tchyni nechat hlídat malého? Třeba 1× týdně na pár hodin? Chápej, i když jste na nože, tak ona je jeho babička prostě na něj má nárok. Kdyby šla k soudu, taky by možná vybojovala pár hodin týdně vídání svého vnoučete.
Vždyť ty u toho být nemusíš. Domluv se s nimi na pravidelném hlídání, ty si hodíš nohy na stůl a všichni budou spokojeni.
@Loll píše:
Bože nedopusť, ať si můj syn najde někdy něco podobného, jako je zakladatelka
u nás se modlím hned dvakrát aby si kluci nenašli něco podobného ![]()
Příspěvek upraven 09.10.14 v 13:44
Božka zklidni hormon - to, že necháš dítě vyfotit mu duši nevezme.
@Lynette píše:
Božka zklidni hormon - to, že necháš dítě vyfotit mu duši nevezme.
zabilas ![]()