Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alienkaa píše:
Ahoj holky, jsem na palici od začátku co se mi malý narodil tak si ho hlídám jako oko v hlavě nepůjčuji na hlídání a namám ráda když se mi k němu přibližuje někdo cizí, je prostě můj. Tchýně by ho nejraději hlídala nebo spíš její 12 letá dcera, která není schopná dojít sama do školy ani si ohřát jídlo, ale hlídat moje dítě by mohla, nebo prej jí ho mám půjčit do kočárku. Také jsem jasně zatrhla fotky na FB atd..stejně neposlechly mají ho tam obě. Celkově tím jak je mi její dítě předhazováno začínám mít silnou averzi, takže jsem si jí začala nevšímat nevídám jí i když bydlím ve stejném baráku-rozdělen na dva byty. Každopádně mezi nnou a tchýni vznikl nedávno konflikt a moje tchýně ho vyřešila že pod fotografii mé kamarádky její sestry a kamarádčina dítěte napsala tento komentář : Po tak krásné fotce moje Lidunka už více jak rok marně touží, aby jí Božena dovolila vyfotit se s Františkem a dát si jí do rámečku, protože je moje Lidunka prej cizí a nemůže se fotit s jejím Františkem… vždyť je jenom jeho teta, tak co by chtěla. Co byste dělali???
Došla bych si na psychinu, že mám silně úzkostné stavy, že nepoznávám své příbuzné, že se mi zdají jako cizí lidé, že mám paranoiu, že jak vidím blesk letím na facebook, jestli se tam náhodou neobjevila fotka a mám hrůzu z toho, že se někdo přiblíží k mému dítěti. Určitě Ti tam pomůžou
. Začni tím, že se od těch cizích lidí odstěhuješ, přece s nimi nebudeš bydlet v jednom domě…
@alienkaa píše:
Pozor kamarádka neměla fotku na FB s mým dítětem, ale se svým a to už je její věc..Manžel dělá jako že se nic neděje. Samozřejmě tohle není první problem když jsem byla ve třetím měsíci tak řekla že ze mě bude tlusté stokilové prase.
Prosím tě, uklidni se. Jsio dost hysterická. Navíc hrabeš špínu kdesi v minulosti a to se mi nelíbí. Odlož spory, co máte a bud ráda, že chce třeba povozit
Pane Boze proc se jako holka nesmi vyfotit s tvym synem? A proc ho nesmi chovat a chodit pri tom? Dvanactileta holka? ![]()
S chováním zakladatelky nesouhlasím, ono se ji to jednou vymstí. Ovšem s tím facebookem souhlasím, ani já bych nedala fotku svého dítěte na sociální síť a totéž požaduji od ostatních. ![]()
Fascinujou mě matky, co sbírají laiky a uslintané komentáře jak mají sladký dětičky, samozřejmě pro každou mámu je její dítě to nejhezčí na světě, ale pak se diví, že je tolik pedofilů, úchylů a nevím čeho, když každá fotka tady těm hyenám jenom nahrává. Jen si vystavujte svoje děti na sociálních sítích, ale pak se nedivte, že po ty rozkošný tvářičce zatouží nejeden úchyl a dítě vám pak nedorazí ze školy domů. ![]()
@lucenka Neboj, s mužem jsme o tom mluvili.. Nevím jak to doma máte vy, ale u nás se dokážeme s chlapem dohodnout a neděláme si nic za zády.. Věřím, že to tak máte i vy, tak není potřeba pochybovat o ostatních.. Pěkný den přeji.. ![]()
Tak za mě - hlídání 12ti letou puberťačkou by nepřicházelo v úvahu, ale to že děláš vědu z toho že s ním chodila mě docela rozesmálo
Něco jiného by bylo kdyby se jednalo o starou babičku která sotva chodí, to je pochopitelné. Ale tohle je už fakt extrém.
Ohledně fotek na fb s tebou souhlasím, sama tam žádné nedávám. Takže pokud se bojíš že když se s ním vyfotí, tak to dá na fb, tak tě asi i chápu, taky bych jí to asi nedovolila. Ale pokud víš, že by si to dala jen doma do rámečku, tak nevidím důvod proč jí to zakazovat. Ale zkus si vzpomenout jak ses chovala ty ve 12ti letech ![]()
@alienkaa píše:
Ahoj holky, jsem na palici od začátku co se mi malý narodil tak si ho hlídám jako oko v hlavě nepůjčuji na hlídání a namám ráda když se mi k němu přibližuje někdo cizí, je prostě můj. Tchýně by ho nejraději hlídala nebo spíš její 12 letá dcera, která není schopná dojít sama do školy ani si ohřát jídlo, ale hlídat moje dítě by mohla, nebo prej jí ho mám půjčit do kočárku. Také jsem jasně zatrhla fotky na FB atd..stejně neposlechly mají ho tam obě. Celkově tím jak je mi její dítě předhazováno začínám mít silnou averzi, takže jsem si jí začala nevšímat nevídám jí i když bydlím ve stejném baráku-rozdělen na dva byty. Každopádně mezi nnou a tchýni vznikl nedávno konflikt a moje tchýně ho vyřešila že pod fotografii mé kamarádky její sestry a kamarádčina dítěte napsala tento komentář : Po tak krásné fotce moje Lidunka už více jak rok marně touží, aby jí Božena dovolila vyfotit se s Františkem a dát si jí do rámečku, protože je moje Lidunka prej cizí a nemůže se fotit s jejím Františkem… vždyť je jenom jeho teta, tak co by chtěla. Co byste dělali???
Přijde mi, že přeháníš. Uber trochu ![]()
@8-D u nás tedy hlavně nehlídáme, jestli někdo z našeho okolí dal fotku našeho dítěte na svůj FB ![]()
Já jsem asi divná matka. Synovi je 8 a babičky a děděčkové ho hlídali od miminka. Druhý syn se narodí za měsíc a já už jsem teď domluvená s tchánem, že hned až budu schopná, začnu chodit cvičit. staršího odvedu do školy, prcka dám na chvíli k dědovi a půjdu protáhnout tělo. Nejen, že já zrelaxuju, ale prarodiče mají řekla bych,,jinou"trpělivost. Staršího třeba můj taťa naučil jezdit na kole, jelikož na to má talent, babi ho naučila naklepat a obalit řízky… myslím, že děti by byly dost ochuzeny, být jen a jen s mámou. Jiak teda se synem mám hezký vztah, pořád jsem máma a jak říká on-pro něj ta nejlepší na světě.. ale občas chce spát u babi, protože s ním vydrží hrát 3 hodiny prší a udělá mu k večeři palačinky, ke kterým já se vybičuju 2× do roka… a to já si pak hodím nohy nahoru, věnuju se sobě a mám doplněnou energii na další dny..
@alienkaa píše:
Malému je rok, nepůjčuji z důvodu, že jakmile řeknu že si něco nepřeju tak jdou a udělají to, nevěřím jim. Když byl malému měsíc řekla jsem, že ano smí si ho pochovat, ale bude samozřejmě sedět, odešla jsem na záchod a když jsem se vrátila tak mi tchýně vesele s její dcerou hlásily, že malého chůzi uspala-dcera.
No a co? ![]()
@quickyq Já jsem se asi špatně vyjádřila, vím, že mě nekritizuješ, jen jsem chtěla předejít tomu, aby se debata odklonila a my se dohadovaly nad tím zda vkládat nebo nevkládat fotky na net.. Měj se.. ![]()
@lucenka Jak už jsem psala, každý má jiný pohled na své soukromí.. Ale to už je na jinou debatu..
Ten stejný barák, ve kterém bydlíte s tchánovci - asi váš nebude, že?
@alienkaa nic jiného bych ti nepřála, než takovou snachu jak jsi ty. Někdo tě nazval slepicí a já s tím souhlasím. Nejlepší bude, když si své dítko dáš za „rámeček“,když je jen tvoje, tvoje. Doufám, že se ti to všechno vrátí. To jsem se ale rozčílila. ![]()
@alienkaa Myslím, že jsi hysterka a tvůj muž podpantoflák, který si neumí prosadit, aby se jeho syn normálně mohl vídat s babičkou a tetou.
Máš prostě v ruce ždibec moci a s chutí jí využíváš (teta se nesmí vyfotit se synovce, protože jde o můj majetek a JÁ to zakazuju). Neporodila sis hračku, ale dalšího člověka. A ten člověk má nějaké příbuzné, jednou bude mít i svojí občanku a bude si o sobě rozhodovat sám. A pak si jednou najde nějakou podobnou pindulínu jako ty a už ho neuvidíš ![]()
Co se týče FB, chápu tě. Nicméně tchyni stačí svolení jejího syna a když se chováš, jak se chováš, nedivím se, že se baví s ním a ne s tebou.
@alienkaa hoď se do klidu, pokud není malý úplný novorozenec, tak jí ho občas pujč, protože ono se to nejvíc ze všeho stejně bude hodit tobě, až budeš potřebovat hlídat.
Jako babička má dokonce právo ho vidět, víš?
Fotky jsou další věc, to byste si měly promluvit a vyřešit to, to by se mi taky asi nelíbilo.