Tchýně mě nerespektuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
poletucha poletava
31.3.12 18:11
@Anonymní píše:
ono je to někdy, ale pro ty chlapi , ale těžký, z jedné strany manželka,přítelkyně nadává na tchýni, z druhé strany jeho maminka, ta nadává na snachu a on je jak pinpongový míček, to taky není zábavná pozice.

to je pravda ale já nikdy na ní nic špatného neřekla akorád jednou když natočila muj porod a pak ho ukazovala kamarádkam co kní přišli na návštěvu a to bylo první co mě naštvala a možná jsem udělala chybu že jsem jí už tehdy něco neřekla.A co se týká té svatby tak i já si myslím že mě do rodiny nechtějí já se nikoho doprošovat nebudu.Přítel pořád že si mě chce vzít ale nic pro to nedělá.jak tohle dopadne je ve hvězdách. TO ŽE JSEM BREČELA JÁ OPRAVDU UŽ TAK NEMUŽU DÁL to všechno koem barák auto přítel domácnost tcýně tchán.Pokaždé když přítel přijede tak mi říká že si jeho maminka stěžovala že tam nechodím a poddobné hemzy.A to jsem koukala že jí řekl že prej to má říct mě že on je přes týden v práci.Tet to ještě jde to je na víkend doma ale když jede na dva měsíce do zahraničí tak já doma ŠÍLÍM.Když jdu ke kamarádce tak jí to vadí když jsem doma tak jí to taky vadí a co mě nejvíce štve je to že každému říka Verunka je celí tatínek a volá na ní pepíku.Jak se mám potom cejtit já sakra je toho opravdu hodně bych mohla napsat horor

• Citovat
  • Upravit
poletucha poletava
31.3.12 18:14
@brumdinka píše:
anonymní - líbí se mi co píšeš a souhlasim - ono to neni jednoduchý pro ty chlapy jsou jak mezi dvěma mlýnskejma kamenama ..mezi dvěma ženama který milujou ..navíc to je umění poslat někoho do pr…s úsměvem na rtech - já tohle bohužel neumim, ale učim se :lol: můj muž ano a velmi dobře, taky je tam takto několikrát poslal :mrgreen:

ale já bych byla stejně nejštastnější kdyby se nám povedlo odstěhovat, ale ted´to finančně zrovna nejde ..........tak snad časem ..

Příspěvek upraven 31.03.12 v 18:07

no tak na tom jsme stejně vlastně finančne nestrádáme máme peněs dost nebudu tade ze sebe něco dělat ale dohromady mámě měsíčne 50tis.A on prostě odejít nechce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.12 18:18
@Zuzka a verunka 2mesice píše:
to je pravda ale já nikdy na ní nic špatného neřekla akorád jednou když natočila muj porod a pak ho ukazovala kamarádkam co kní přišli na návštěvu a to bylo první co mě naštvala a možná jsem udělala chybu že jsem jí už tehdy něco neřekla.A co se týká té svatby tak i já si myslím že mě do rodiny nechtějí já se nikoho doprošovat nebudu.Přítel pořád že si mě chce vzít ale nic pro to nedělá.jak tohle dopadne je ve hvězdách. TO ŽE JSEM BREČELA JÁ OPRAVDU UŽ TAK NEMUŽU DÁL to všechno koem barák auto přítel domácnost tcýně tchán.Pokaždé když přítel přijede tak mi říká že si jeho maminka stěžovala že tam nechodím a poddobné hemzy.A to jsem koukala že jí řekl že prej to má říct mě že on je přes týden v práci.Tet to ještě jde to je na víkend doma ale když jede na dva měsíce do zahraničí tak já doma ŠÍLÍM.Když jdu ke kamarádce tak jí to vadí když jsem doma tak jí to taky vadí a co mě nejvíce štve je to že každému říka Verunka je celí tatínek a volá na ní pepíku.Jak se mám potom cejtit já sakra je toho opravdu hodně bych mohla napsat horor

no tak já bych mu řekla, máš pravdu, já tam chtěla jít, ale ty jsi v práci a já byla táááák unavená a věnovala jsem se malé, tak já tam příště půjdu hned, jak budu mít čas, pokud tvoje tchýně někam jde, tak se jí zeptej kam jde, a když ti řekne třeba ke kamarádce, nebo jen tak do města, tak bych jí řekla s úsměvem, jééé a to se může, já myslela, že ne, když říkáte svému synovi, že vám to vadí, že du ke kamarádce, tak to já příště zase půjdu. Pokud nechodí ke kamarádce, prostě jdu ven, a neříkej jí kam, nemusí to vědět. A až jí uvidíš tak jí řekni Vojtěchu, když se tě bude ptát, tak jí řekni, no když řikáte mé dceři Pepíku, tak asi u vás v rodině je zvykem řikat holkám mužským jménem, no tak vám budu říkat Vojtěchu, hlavně to neříkat, před chlapem, ale hezky za zády, jako to dělá ona.

• Citovat
  • Upravit
5077
31.3.12 18:23

Ahoj zakladatelko,
jak píší holky, musíš začít bojovat. Ona je svině, ty buď ještě větší, ale chytřejší. Musíš si svou pozici vydobít. A hlavně jak jde o dítě, tak se neznám. To bojuji jako lev a je mi jedno s kým. Nemocné dítě má sedět doma, takže jak psali holky, vidět malou na zahradě, tak tam jdu, tchýni setřu a dítě beru domů. A přestaň vzkazovat cokoliv po chlapovi, to značí také dětinské chování z tvé strany. Tady to vyřizování přes někoho není dobré, když ji něco chceš říct, tak hezky osobně. A když tě neposlouchá, tak dceru bez svého dozoru nikam nepouštěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
31.3.12 18:28

Ahojky, tak já jsem na tom hodně podobně. Bydlíme s přítelem v dvojdomku spojeném dvorem, zahradou. Než se malý narodil nechala jsem si všechno líbit. Nechtěla jsem dělat zle a navíc jsem tak ani nebyla vychovaná. Před porodem jsem s klidem vyvářela pro dvě rodiny, tchyně tu byla snad denním hostem. Nás nepozvala nikdy. Po porodu jsem to vydržela cca půl roku. Byla tu každý den, jak se jí zachtělo, neťukala, nedomlouvala se prostě došla a tady mě máte..Došlo to tak daleko, že jsem měla psychycké problémy, každé ráno jsem zvracela..Pak jsem řekla dost. Řekla jsem jí, že by své návštěvy měla omezit, že bych byla ráda kdyby se domlouvala dopředu, nabídla jsem jí, že může za malým dvakrát týdně zajít..Taky byl oheň na střeše, přítel na mojí straně nestál a nevím jestli stojí teď..Řekl, že on to řešit nebude, ať si to vyřešíme mezi sebou. Tak jsem mu řekla, že když se s ní teda na něčem domluvím a ona to odkává, tak po něm chci jediné - aby to respektoval..No je to na dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
31.3.12 18:33

A ještě k tomu jak byla malá nemocná. Malej měl teď narozeniny, tchýně na pozvání přítele došla - nemocná. Neřekla jsem půl slova, nechtěla jsem dělat scénu. Ale jí jsem potom oznámila, že příště za malým nemocná nesmí. A ona na to, že to příteli řekla a že jí řekl, že dojít může..A podotýkám, že je učitelka v MŠ. Malej samo celý týden promarodil.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
31.3.12 18:37

už jsem měla nutkání jí říct tolik toho do očí,ale bojím se že bouchnu a řeknu jí toho tak moc a tolik šaredých věcí že se semnou nebude bavit ani dveře od záchodu :nevim: jako takhle tchán se zase plete do toho co kupujeme ale toho jsem trochu uzemnila že když to chci tak to koupím ale tchýně to je jak házet hrách na stěnu hold budu hrát stejnou hru jako ona semnou

• Citovat
  • Upravit
10895
31.3.12 18:42

Zakladatelko škoda že jsi nezačala dřív, ale teď už začít bojovat musíš. Jste dospělý a tutíž i zodpovědný za své dítě. Tudíž když onemocní díky tomu že bylo venku málo oblečené a ty jsi to viděla, tak je to na tebe…bohužel. A hlavně ty s ním budeš pak doma, tchýně ne. Takže za mě buď dohlídnout na pořádné oblečení, případně prostě tchýni oznámit že je nemocná a bude doma. Pokud chce přijít si s ní hrát OK, návštěvu ne. Ale hlavně začni jednat ty, to že je to matka přítele je sice pravda, ale ty jsi tam doma taky a chlapi od přírody neradi řeší věci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
31.3.12 18:45
@Anonymní píše:
hlavně to chce klid, ale neustupovat, s úsměvem, já kdybych viděla, že dítě je s ní venku, rodina ne rodina, v klidu, ironicky bych jí řekla, babi, vždyt sama jste vychovala 3 děti, tak přece víte, že nemocné dítě ven jít nemůže, vždyt jí ublížíte, a děkuju za pohlídání, a malou bych hned odvedla domů v klidu bez emocí, důležité je nenechat se vytočit, víte jak myslíte, že když vás tchýně pomlouvá u manžela, oni nejsou vzteklé, ale říkají, víš ty jsi takový chudáček, a ona je taková.....ona si tě nezaslouží atd. takže každýmu chlapovi tohle dělá dobře, takže před manželem, pokud chcete dosáhnout svýho zásadně tchýni nepomlouvat, ale udělat to vždy tak, aby jste chytře dosáhly svého, třeba nechci jet ke tchýni, neřeknu já tam chci jet, řeknu ná se tam tak těšila, no ale mě je táááák špatně, trocha komedie neuškodí věřte mi, dlouhodobá praxe.

jo to jsem zahrála tento víkend,řekla jsem,že mně to tak mrzí,ale ten malej byl nemocnej,tak radši budem doma! Komedie.Malej je už v pořádku a jet by mohl a myslm,že to tchyně ví,ale co zmůže? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
31.3.12 18:54

já jsem to právě nechávala tak dlouho být, až jsem bouchla..Pyšná na sebe nejsem, ale řekla jsem jí úplně všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
31.3.12 19:00
@neonny píše:
já jsem to právě nechávala tak dlouho být, až jsem bouchla..Pyšná na sebe nejsem, ale řekla jsem jí úplně všechno..

ale zase na druhou stranu bych ji taky mohla říct všechno když ona mi nic neřekne a bojí se abych se s malou nesebrala a už by jí nikdy neviděla možná že sklapne

• Citovat
  • Upravit
31104
31.3.12 19:01

Nečetla jsem celou diskuzi, ale jen maličkost k úvodu. Jestli s tchýní bydlíš, musíš k ní zaujmout postoj a vztah. Jeslti chceš, aby Tě respektovala musíš jí říct, já chci to a to a stát si za tím.A sama ne přes přítele. Ano jsou to jeho rodiče. Ale je to vztah mezi tebou a babičkou a dědečkem tvého dítěte.

Tvůj přítel evidentně nechce mít problémy, nechce nikomu odporovat navíc ani neví co přesně chceš, takže to nevyřídí přesně.

Já bych v téhle situaci šla na zahradu a řekla bych tchyni - maminko (nebo jak jí říkáš), prosím Tě ona je vážně nachlazená ráno měla zvýšenou teplotu, tak já si jí radši vezmu do tepla. Návštěva už jí viděla.
A šla bych. Jestli budou později kecy, no tak budou. Stejně se člověk nezavděčí.
A když argumentuje, že vychovala 3 syny. Tak řekneš, že to je fajn, ale že svoje dítě by sis ráda vychovala sama.

Pokud chceš být respektována neschovávej se za přítele a řeš to. Hodně síly. Já bych teda s rodičema ani jednoho z nás v dvojdomku nebydlela ani za zlatý prase. A to má manžel skvělý rodiče a moje máma je myslím taky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
31.3.12 19:07

zuzka: zkus to v klidu..ale je to běh na dlouhou trať to ti říkám rovnou. Vždycky si myslím, že už bude klid a zase se něco vyse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
poletucha poletava
31.3.12 19:17

no podle toho co tu čtu máte všchny pravdu jak já tiše zavidím příteli moje mamka je zlatá a to sám říka každému.....DOKONCE ŘÍKAL že mojí mamku má radši než svojí o se týka dneška měla jsem to udělat odkládám to všechno moc dlouho a ona si myslí že když jí budu usupovat tak bude po jejim ale nebude

• Citovat
  • Upravit
6555
31.3.12 19:41

Ono bys měla být naštvaná v tomhle případě ale hlavně na přítele, protože ten se vykvajznul na to mamince říct, že holka je nemocná…A jestli to není na malé vidět, tak tchýně není vědma…Ale jako chápu, alergie je alergie, jen o tom přemýšlej, než jí zprdneš na dvě doby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová