Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hani28 píše:
Tak pokud ji hlida, tak snad to mliko a plenky ji davas tak jako tak, ne?Nebo jak to myslis ze kdybys vedela ze ji bere po navstevach, tak ji das mliko a plenky? To ji snad musis dat tak jako tak, at je u tchyne doma, venku na prochazce, nebo na navsteve. Nebo ji bere bez tveho vedomi a ty si nevsimnes, ze ti ji vzala?
Já to pochopila tak, že jen vozí kočárek se spícím dítětem a zakladatelka se až teď dozvěděla, že ji vytahuje a ukazuje.
Mě by to vadilo hodně. Všechny tři děti byly těžko uspatelný a hned po probuzení hledaly prso. Takže by mi je přivezla totálně křičící. A pokud je to tak, jak si myslím a místo toho, aby se dítě vyspalo, ho někde budí. No byla bych bez sebe.
Také to nechápu. Dvě hodiny venku jdou bez mléka a dvě hodiny na návštěvě bez mléka nejdou?
Jestli ti to vadí, tak prostě kočár nepůjčuj a raději tchyni pozvi na ty dvě hodiny na oběd a na kafe.
No nevím, co má kde courat s tak malým dítětem po cizích lidech bez toho, že Ti to řekne. Asi se dítěti nic nestane, ale v dnešní době je lepší mít přehled, kde dítě je. Mně tohle přijde divný, bohužel moje tchýně mj. dělala a dělá obdobné věci a taky moc nevím, co s ní, takže asi neporadím. Můj manžel to taky bagatelizuje, jenže čím víc jsem já byla zticha, tím víc vyskakuje… neporadím.
@holkaZ Šak už si podepsala Ortel volala jsem tchánovi, že ji kočár jedině sním. Jinak ani náhodou. Ptal se proč tak sem mu to řekla, a on sám řekl že tohle je blbost co udělala, že se diví že to řeším ještě v klidu
@Aries6 píše:
Já to pochopila tak, že jen vozí kočárek se spícím dítětem a zakladatelka se až teď dozvěděla, že ji vytahuje a ukazuje.
Mě by to vadilo hodně. Všechny tři děti byly těžko uspatelný a hned po probuzení hledaly prso. Takže by mi je přivezla totálně křičící. A pokud je to tak, jak si myslím a místo toho, aby se dítě vyspalo, ho někde budí. No byla bych bez sebe.
jo tak. Tak to jo, to by mě taky naštvalo.
Tchyně vozí kočárek se spícím dítětem nebo na usnutí. To si myslí zakladatelka. Místo toho tchýně jezdí po návštěvách a dítě předvádí…
Tak to chápu já a velmi by mi to vadilo a netolerovala bych.
@Fjodorka píše:
Také to nechápu. Dvě hodiny venku jdou bez mléka a dvě hodiny na návštěvě bez mléka nejdou?Jestli ti to vadí, tak prostě kočár nepůjčuj a raději tchyni pozvi na ty dvě hodiny na oběd a na kafe.
No malá se probudí a chce prso. Takže to u ní nejde. A ona ke mě nepůjde na návštěvu.. možná díky bohu.
@Anonymní píše:
Jenže moje tchýně nemá psychiku v normálu. Má v palici destičku, a minule když mě vytocila tak jsem ji nechtěla malou dávat, a bylo peklo… Přece jen to je babička, ale musí premejslet. (Upadlo ji kolečko na kočárku) a přítel se dozvěděl, že byla jen na kafi a malá byla v cajku… Si myslí že je babka že může všechno. Co kdyby se něco stalo?
A ty jí svěříš miminko? Já tedy nevím, nikdy jsem nepěstovala povinné vožení miminka kýmkoli, tím méně člověkem, kterého nepovažuji za zcela zdravého. A mohlo by být klidně i peklo, k tomu by mě nikdy nikdo nepřinutil.
@Janasas píše:
Záleželo kde by jezdila. Třeba moje tchýně, jezdila k její rodině a manžel to neřešil.. Mě to samozřejmě vadilo, pro mě cizí lidi, ale vlastně je to stejné, jakoby třeba tvoje máma vzala kočárek a jela se projet k tvojí babičce…
Ale prostě je to na tvých pocitech.. každý to dělá jinak..
kamarádka pujčovala holkám z ulice a pak se dozvěděla, že si dítě vozili k jedné domů
Jen pro zajímavost. Matka tchyně = prababička dítěte. Sestra tchyně = prateta dítěte. To jen k těm cizím lidem.
@Aries6 proč bych ji měla dávat v mrazech na procházce pleny? Kde ji asi přebali? Domů k sobě ji nebere. Když ji usne v kočáře tak spí, ale jak ji vytáhne a svlékne tak chce prso. Navíc nemá co kde tahat moje dítě bez mého vědomí jede na čistý vzduch. Ne na kafíčko u známých.
@Aries6 píše:
Tak ja bych ji dala nahradni plinku a lahvicku i kdyby mi vezla spici dite, kdyby nahodou… Jde o to, co maji za domluvu, kdy ma tchyne privezt mimco zpatky atd a jak to dodrzuje, to z prispevku neni moc jasne…
@hanka.br. není to povinné. A fakt b mě nenapadlo, že ji tohle napadne. Malá spí, a ona ji budí a z procházky na čistým vzduchu je kafe u známé v kuřáckém bytě.
@Bábrdl no jasně.. pro druhou stranu to vždycky budou prostě cizí lidi.. Třeba já jsem s mužem 13 let nemáme nějaké rozpeře, ale i tak vidím jejich rodinu jednou do roka- dvakrát, nějaké tetičky, nebo tak.. I jejich babičku, tak dvakrát možná a prostě - je to pro mě cizí člověk.. kterého respektuju jako rodinu manžela
Proto jsme psala, že pro manžela to cizí neni, že to bere jinak
Příspěvek upraven 20.01.17 v 22:46
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Maminky teď jsem se dozvěděla, že moje „milovaná“ tchýně jezdí s kočárkem po návštěvách, a mě nedá vůbec nic vědět. Dcerka je plně kojena. A když jsem to říkala manželovi, tak mi říkal že mě hrabe, a dneska stim přišel sám. Kdyby mě to řekla na rovinu, že jde malou ukázat k nějakým cizím lidem tak ji odstřikam mlíčko, a dám jí plenky atd. Ale ona raději nic neřekne, a myslí si, že to nepoznám. Minule mi holku přivezla úplně zmrzlou. Nešel ji zavřít fusak. Nevím jestli jen zbytečně nesilim, ale jak byste reagovali? Vkládám anonymně, kvůli členům rodiny tady. Děkuju za odpovědi
Ja bych to nehrotila. Trochu vic ji duveruj ![]()
Predstav si az Ty budes treba jednou jenom tchyne..pokud mas tedy syny.
@Michelle_M přijela domů malá byla zmrzlá jak jsem psala výše. Pokakana a rvala jak tygr…A prej ji z kočárku nevyndala… Ale byl rozeplej fusak a zip zaseklej v beranku