Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terynka006 No jo, to uzivam
jmena deti před porodem jsem ji ani nerikala, chteli jsme trosku prekvapit a kdyby to mama vedela, tak to nehrozi, to by vedeli i ti, co neznam
moc bych si prala v budoucnu jeste jedno ditko a to bysme chteli překvapení i pohlavi
tak by me zajimalo, jak to rozdycha
u obou deti jsme to vedeli a rikali jsme to rodine
ja uz se moc tesim, az budou mit prcky moji dva brachove, snad se to trosku uklidni, naše deti jsou totiz prvni vnoucata a ona je na ne opravdu az moc upjata
my jsme jako deti byli peceni vareni u babicky, mamka dela a taťka taky delal v jinem meste, takze z prace jezdili na vecer, nestezuju si, babicka z tatkovi strany je uzasna zena, mam k ni nejblize z cele rodiny (z maminy strany je ta rypalka), tak asi cekala, ze teď bude takova babicka ona, ale ja to takhle proste nechci, chci sve deti vychovavat, byt s nemi a byt tu jenom pro ne a s manzelem bych pro ne chtela byt nejblizsi, vzdyt jsme jejich rodice
prarodice jsou take duleziti, ale nemusi se snazit nas zastupovat
a rohlik do ruky znam moc dobre, v pul roce uz maly musi jist vsechno, davali uz krupici, omacku s knedlikem, cokoladu taky muze zkusit, musi pit, protoze po kojeni ma zizen prece, u male to bylo to same, mala se naucila v roce a trictvrte na nocnik a to uz pomalu byla zaostala pro ne, protoze my jsme byli v roce bez plinek, sedeli jsme na nocniku, nez jsme se vycurali, taky mam posazovat maleho a podeprit polstarema, aby nepadal, bratranek ma o měsíc starsiho prcka a uz dva mesice ho cpe do choditka, takze se zapira v nozickach a naseho maleho porad stavi na nozicky, at ho dozene
no fakt mam dost, je toho milion ![]()
@Ewinkazakr no s tím překvapením…my se doma dohodli že pohlaví nikomu neřekneme abysme jim sebrali aspoň trochu času na nákupy…v pátek jsem koupila růžový bodýčka, ukazuju je chlapovi a jeho nenapadne nic lepšího než říct dceři koukej co máma koupila-jí to nedošlo ale mojí mámě řekla co jsem kupovala a dneska jdeme k tchyni takže to schytám protože jsme řekli že pohlaví nevíme, a příští týden až tam půjdeme mě zasype hromadou hnusných věcí. To jak se budu dohadovat že s kočárem nikam nejde ani ona ani moje máma si radši ani nechci představovat, a ke všemu mi naplánovali jak budu chodit se švagrovou na hřiště což by vypadalo tak že mi dítě spí v kočáru a já běham za jednom z jejích dětí
@terynka006 Teda vidim, ze to mame doma hodne podobne, spise uplne stejne
fakt se nekdy drzim, abych je proste neposlala do rite, vzdycky se snazim slusne a stejne si to delam po svem, muzou se stavět i na usi, zbytecne rady nad zlato, opravdu
mamka se nemohla dockat nasich deti, jak se mala narodila, hned vsem psala, ze je babicka a pak se nemohla dockat, az se narodi maly, porad mi rikala, pockej, jak si uzijes, dve deti je zaprah, nebudes nic stihat, asi si prave myslela a tesila se, ze si bez ni ani neprdnu a budu potrebovat hlidani kazdy den
a kdyz to tak neni a ja stiham, protože dcera je moc hodna a syn je zlate miminko
tak ji to vadi, ze neni tak moc potrebna, jak si predstavovala ![]()
@Ewinkazakr na tom možná něco bude…tchyně si zvykla že švagrová bez ní nezvládne nic a teď si asi myslí že to u mě bude stejný natož když budu mít dvě děti
s mojí mámou to nebude tak žhavý ta je 50km daleko ale tchyně 3 minuty pěšky…a jen se bojím aby jí to že může trajdat s kočárem někdy neodkýval chlap, na tohle hlídání fakt nejsem, jiný ženský o to stojej ale ani dceru jsem nedávala, tu snad poprvé na chvíli někdy po roce
no co si budeme povídat někdy vlastně spíš dost často je to fakt na mašli ![]()
@terynka006 Jojo, oni chteji byt porad potrebne, i kdyz to nepotrebujes
je to ale jenom na nervy, kdyz nas k tomu nuti, ja nevim, ale to prece neni povinost, ze se prarodicum deti davat na hlidani musi
ma to prece pomoct rodicum, kdyz pohlidat potřebuji, jinak kdyz se chteji jen potesit vnoucatama, tak co jim vadi na tom, ze jsou u toho i rodice?
uz sem se i mamky ptala, ze ji vadim, ale u nas je ten problem, ze se musi hlavne chlubit dětmi a to kdyz u toho nejsem u tech svych kamosek
ona ma vubec takovou chvastavou povahu a rada se ukazuje, jak je skvela a potrebna ![]()
@Ewinkazakr mám pocit že moje tchyně a tvoje mamka jsou jedna osoba
hlavně všem ukázat že ona je ta super babička a já neschopná matka co jí potřebuje
a u nás je to teda na mašli z mámy i tchyně
mi stačilo když jsem viděla jak švagrový na obou stranách řekly že dítě mají uspat a nemají ho ničim krmit. V obou případech se s dětma trajdalo po krámech, nakupovali kraviny a vždycky obě děti přivezly upatlaný kdoví od čeho
jsem ochotná jít jednou za čas s tchýní ale rozhodně ne pravidelně jako třeba každý týden, a s mojí mámou to naštěstí nebude tak žhavý ta bydlí skoro 50km daleko
Napodobne
jako jeden clovek
uplne presne, at hlavne vsichni vedi, ze bez nich to nezvladame
jeste miluju reci, ze ona zvladla tři deti, ja mam zatím jenom dve
hlavně, ze jsme vetsinu detstvi travili u te babicky
taky male cpe vsechno nezdrave, ona ale moc nemusi cokoladu, takze bombony, bramburky, slane tycinky
a malemu uz teď v pul roce, kdyz jsem sla na zachod davala pernik s cokoladou
hodne slinta, rostou mu zoubky, takze tricko spinave a mysli si, ze to nepoznam
respekt me, matky rovna se nule
ja mam nastesti fajn tchyni, chova se ke me mile, i co se deti tyka, ale mama to teda vynahrazuje dokonale ![]()
@Pomka píše:
@LuciaP promiň, ale když to čtu, ty musíš být taky dáreček
Z čeho dedukujes?
To miluju člověka neznáte a hned si dělat obrázek
@LuciaP No myslím, že si s tchyní asi nemáš moc co vyčítat, co se týče chování, zejména ten výstup v obchodě musel být něco. nepozdravit ani matku přítele či manžela, pěkný. Víš, neznám tě, ale tady na netu si člověk udělá obrázek taky - z písemného projevu, z líčení situací, z vyjadřování, slovníku. A ten tvůj obraz, věř mi, není příliš lichotivý - pro mne nevychovaná, poněkud vulgární a navíc s velmi špatnou znalostí mluvnice. Takže pokud chceš, aby si o tobě lidé dělali jiný, dle tebe ten správný úsudek, je třeba, aby ses i jinak prezentovala. To je jasné.
@inkakřivák sem dislektik takže bohužel. Vyjadřování mám jaké mám, ale zajímavé, že to vadí jen některým. Některé ženy tady to tak až moc neřeší. A kdyby jsi znala mojí tchýni, tak nenapíšeš to co si napsala. A já žádny výstup v obchodě neudělala. Ona nezdraví mě tak proč já jí mám. zdravit? Pomlouvá mě na každým rohu, a nakonec jsem já ta špatná, ale díky za názor. Jsem jaká jsem a nebudu ze sebe dělat nikoho jiného. Ale uráží mě, že si myslíš že jsem nevychovaná. Vulgární trochu sem, ale to naštvaný člověk většinou bývá. A když mluvíme o tě mluvnici tak si rozšíř vědomosti o dislexii ano? Bohuzel tím trpím, a to neznamená že nemůžu snad někde psát. Prostě mě nejde psát vždy správně, tím pádem nemusím být negramot. Mám Pup 3,a i stimto jsem odmaturovala. Takže až příště budeš řešit někoho mluvnici, uvedom si že to není neznalostí. Děkuji
@LuciaP píše:
@inkakřivák sem dislektik takže bohužel. Vyjadřování mám jaké mám, ale zajímavé, že to vadí jen některým. Některé ženy tady to tak až moc neřeší. A kdyby jsi znala mojí tchýni, tak nenapíšeš to co si napsala. A já žádny výstup v obchodě neudělala. Ona nezdraví mě tak proč já jí mám. zdravit? Pomlouvá mě na každým rohu, a nakonec jsem já ta špatná, ale díky za názor. Jsem jaká jsem a nebudu ze sebe dělat nikoho jiného. Ale uráží mě, že si myslíš že jsem nevychovaná. Vulgární trochu sem, ale to naštvaný člověk většinou bývá. A když mluvíme o tě mluvnici tak si rozšíř vědomosti o dislexii ano? Bohuzel tím trpím, a to neznamená že nemůžu snad někde psát. Prostě mě nejde psát vždy správně, tím pádem nemusím být negramot. Mám Pup 3,a i stimto jsem odmaturovala. Takže až příště budeš řešit někoho mluvnici, uvedom si že to není neznalostí. Děkuji
Hádat se nebudu, ale v tom tvém příspěvku sama píšeš, že ji nezdravíš a děláš že ji neznáš, a proto ona na tebe volá přes celý obchod. tak jak to je?
A dyslexie nemá se slušností vůbec nic společného, stejně tak jako s mluvnicí. Co vím. Ale dobře. prostě si myslím, že když si děláš takovouhle reklamu v písemném projevu, nemůžeš se pak divit, že tě podle toho lidé posuzují. jestliže se tady vyjadřuješ vulgárně, těžko tě bude někdo posuzovat jinak než jako vulgární, mírně řečeno nevychovanou mladou ženu.
Dyslexie je specifická porucha čtení, a proto nějak nechápu souvislost s tvou znalostí mluvnice.
Takže máš co? Víš, on tady se totiž každý, kdo dělá chyby jak na běžícím páse, vymlouvá na dyslexii anebo mobil. Proto už jsem si i zapamatovala, co to dyslexie přesně znamená.
Takže to ani nemusím hledat.
@inkakřivák no jo tak si vyhrála, já se taky nehodlám žádat. Když se chceš povyšovat tak se povysuj. Miluju tyhle učitelky, vědomí a šťoury… Takže já se nelibim tobě, a ty mě. Víš někde nesnáší špatnou mluvnici, a někdo nesnáší takové jako ty. Nebudu tě tady přesvědčovat. To mi za to nestojí. Tak jsem podle toho nevychované negramotný blbeček. Ale mě záleží co si myslí lidi který mám ráda, a ne zas nějaká rejpalka co emimino co sežrala svět.
A tak to má být, proč by ti mělo záležet na někom koho neznáš. To beru, to je dobře. Já prostě jenom nemám ráda lidi, kteří jednou řeknou červené = nezdravím ji - a pak modré = nezdraví mne. Za mne jednoduše máš si vybrat a toho se držet. Ale nic, sympatie nejsou ani u jedné, tak se toho držme.