Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elea9 píše:
@lucenka na tom, že jo chce vidět, není nic špatného, ale ať se tedy stará… Taky si ji mohl pozvat, až bude dítě o něco větší, ne?
A co kdyz se toho nedozije?
Zakladatelka vubec moc nenapsala blizsi info, ale nektery jste tu docela husty
Ac tedy bych se snazila idealne taky zaridit tchyni hotel nebo nejak posilit sluzbu doma (pani na uklid, dovoz jidla apod.), tak by me fakt nenapadlo rict, at si prijede za dva roky. Nebo ze si ji syn nemel zvat. Tak jednou jsou rodina ne? ![]()
@Anonymní píše:
Holky 😂 já měla doma tchýni pre dvěma rokama 3 měsíce… a minuly rok, kdy už jsme měli 3 měsíční dceru, tak tu byla tchyně půl roku.. PŮL ROKU!!! Manžel od rána od 7 do 20:00 v práci, od pondělí do soboty… byt 2+kk… s tchyni jsme si nesedly od začátku, a na hotel nebo někam jinam neexistovalo… protože to je jeho mama, a nebude přece na hotelu….Byli jsme na rozvod… bylo to šílený…. Ale jinak to nešlo, nechtěla jsem davat na výběry buď já nebo ona…
Takže měsíc, je uuuplne v pohode… 😂 😂 😂 😂
Prosím anonym, osobní důvody
Toto není moc k chlubení. Mít doma chlapa, které mu jsem u zadku, to bych volila ten rozvod.
@Uslava píše:Musíš mít těžký život.
Já? Já ne. Já mám svou tchyni docela ráda a staráme se o ni úplně stejně jako o moji maminku. Ale ani omylem bychom ani my ani naší velmi stáří rodiče neobtezovali nikoho měsíc u něj doma.
@lucenka píše:
Ty bys letěla 34 hodin na 14 dnů, z čehož bys nejspíš polovinu času musela trávit v izolaci?a v současné stále se měnící covidove situaci může jakýkoliv odložení znamenat, že třeba už své vnouče nikdy neuvidí.Příspěvek upraven 11.09.21 v 08:32
Že ty jsi tu za tyhle myšlenky placená! ![]()
Ať si manžel vezme dovolenou a s matkout stráví alepsoň týden. Bez debaty.
A ven choďte s babičkou, no.
Jinak fakt nemá návštěva povinost přebalovat tvoje dítě a nebo ti uklízet.
Možná by býval bylo rozumnější domluvit se na tom, že bude třeba v hotelu a hlavně že si naplánujete společný čas jako rodina- tedy i že bude fungovat i se svým synem.
Pokud se chceš domluvit s manželem, tak nenadávej na jeho matku, neříkej jak je strašná, neříkej co špatně dělá on, ale mluv o tom, co ty potřebuješ a co by ti pomohlo, aby ta návštěva byla ve větší pohodě.
Příspěvek upraven 11.09.21 v 08:38
@Anonymní píše:
Ahoj,víc hlav víc ví, tak by mě zajímalo, jak byste se zachovali v mé situaci, já doutnám a snažím se nevybouchnout.
Přijela k nám manželova matka (70), je to cizinec, takže k nám letěla 34 hodin, 2 přestupy, ještě jsme pro ní museli do Německa. Viděli jsme se prvně. Přijela za účelem strávit čas s vnučkou (2 měsíce, naše první dítě) a hned na měsíc do našeho 3+1.
Je to diabetička, píchá si inzulín, blbě chodí a taky je veganka, tudíž možnosti co vařit jsou omezené, za to její nároky na pokrmy vysoké. Doma má 2 služky a kuchařku, kteří s nimi permanentně žijí, tudíž chápete správně, že sama si neustele ani postel. Náš den probíhá následujícím způsobem - manžel pracuje každý den do 18:00, já uvařím snídani, oběd, večeři, uklízím, starám se o malou, o naše dva psy. Ona sedí, celý den, nekouká na TV, nečte, jen drží malou na klíně když spí (podle mě dítě má spát v postýlce a ne celej den na něčím klíně). Jinak jí ani nepřebalí, ani nenakrmí pokud odstříkám mléko. S ničím nepomůže, co jí odpadne od ruky, to nechá ležet. Přijdu si jako služka. Je nádhernej podzim, jsme čerstvě rodiče a já jsem tyhle dny uvázaná doma jak ve vězení. Pokud někam chci jít, chce jít taky.
Chápu, že cestování do ČR je dlouhé, a že je stará, a kdo ví kolik bude mít příležitostí se s malou a s manželem vidět, ale měsíc je strašně dlouho, přežila jsem týden, ale mám celkem depku, došlo i na slzy. Manžel tvrdí, že se mi nic neděje, tak nechápe, co vyvádím.
radu nemam, jedine ji rict, ze kolem ni nebudeš skakat.
Ja bych to nedala…ale to jste meli resit pred prijezdem.
@lucenka píše:
No žiju, proto jezdíme za rodinou na dlouho a travíme společně při té dovolené maximum možného času.
Jestli se od rodičů necháváš obskakovat a oni mají dvouměsíční miminko, tak jsi sobec.
Mmch pokud odjel syn od nemocné maminky do Evropy, tak to zas až taková láska nebude. A to proti tomu nic nemám, nemyslím si, že by se kdokoli měl komukoli obětovat.
Na druhou stranu můj muž třeba nedávno odmítl zajímavou pracovní nabídku ve Španělsku na rok, aby tu rodiče nezůstali sami. Ale na měsíc by k nám ne přijeli ani omylem. ![]()
@edding400 píše:![]()
Že ty jsi tu za tyhle myšlenky placená!
Proč myslíš? Jen popisuju realitu současného cestování mimo Evropu.
@edding400 píše:
Ty sis tady vafbulovala nějaký vlastní pribeh![]()
Mohla prijet ve vhodnější a na vhodnější dobu. O tři měsíce později, třeba na 14 dní.Příspěvek upraven 11.09.21 v 08:28
Nevim, jak u vas, ale u nas treba chteli prarodice videt sve vnouce co nejdriv, tesili se moc a kazdej si chce uzit i to uplny prte, to je snad normalni ne.
@Angry_birds
Někdy je lepší udělat kompromis ![]()
Hold Češi mají nastavené všechno jinak… než ostatní země 😊
@Alriga píše:
Jestli se od rodičů necháváš obskakovat a oni mají dvouměsíční miminko, tak jsi sobec.
Mmch pokud odjel syn od nemocné maminky do Evropy, tak to zas až taková láska nebude. A to proti tomu nic nemám, nemyslím si, že by se kdokoli měl komukoli obětovat.
Na druhou stranu můj muž třeba nedávno odmítl zajímavou pracovní nabídku ve Španělsku na rok, aby tu rodiče nezůstali sami. Ale na měsíc by k nám ne přijeli ani omylem.
Boze, vzdyt tu muze byt dyl nez je maminka nemocna ![]()
@Alriga píše:
Na druhou stranu můj muž třeba nedávno odmítl zajímavou pracovní nabídku ve Španělsku na rok, aby tu rodiče nezůstali sami. Ale na měsíc by k nám ne přijeli ani omylem.
Tak nejspíš odjel, když na tom maminka nabyla špatně ![]()
A jo v rodině nikdo dvouměsíční miminko nemá. Ale svým způsobem se nechávám obskakovat - necháváme si vařit oblíbená jídla, babičky se starají o mé dítě a jak jsem psala, postel si nestelu (ale nedělá to ani niko jiný za mě).
@JednaPrazacka píše:
Nevim, jak u vas, ale u nas treba chteli prarodice videt sve vnouce co nejdriv, tesili se moc a kazdej si chce uzit i to uplny prte, to je snad normalni ne.
A maminka děťátka je doma, aby se starala o miminko a o sebe. To je taky normální, ne?
@edding400 píše:
Ty sis tady vafbulovala nějaký vlastní pribeh![]()
Mohla prijet ve vhodnější a na vhodnější dobu. O tři měsíce později, třeba na 14 dní.Příspěvek upraven 11.09.21 v 08:28
Ne, reaguju na to, jak Alriga psala, ze o tchyni se ma postarat muz. Ze je to jeho starost, ne jeji. Ale tak beru, ze holt v nekterych rodinach se rozdeluji i pribuzni na moje a tvoje
![]()
@lucenka píše:
Tak nejspíš odjel, když na tom maminka nabyla špatně
A jo v rodině nikdo dvouměsíční miminko nemá. Ale svým způsobem se nechávám obskakovat - necháváme si vařit oblíbená jídla, babičky se starají o mé dítě a jak jsem psala, postel si nestelu (ale nedělá to ani niko jiný za mě).
A zakladatelka to miminko má. A babičky obskakují tebe, hmm. Lucenko, opět jsi nezklamala!
Příspěvek upraven 11.09.21 v 08:42