Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
12.3.17 20:47

@Sany80s a koukla ses na stávající situaci z pohledu zakladatelčiných rodičů. Těch kteří nemají právo každých čtrnáct dnů jezdit na celý víkend za svou dcerou a svým vnukem?

Máš i dceru ne? Tak si zkus představit, že jsi matka zakladatelky a tvůj zeť tě u sebe doma nechce. To se ti může taky dost dobře stát, i když tuhle variantu si zřejmě nepřipouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.3.17 20:48
@Sany80s píše:
@Paola21 Takže jsme zase u toho, že jedou tam a zpět několik hodin a vnouče uvidí v součtu ani ne den?

A co chceš na malém kojenci vykoukat za dva dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.3.17 20:57
@Netopirek píše:
@Sany80s a koukla ses na stávající situaci z pohledu zakladatelčiných rodičů. Těch kteří nemají právo každých čtrnáct dnů jezdit na celý víkend za svou dcerou a svým vnukem?Máš i dceru ne? Tak si zkus představit, že jsi matka zakladatelky a tvůj zeť tě u sebe doma nechce. To se ti může taky dost dobře stát, i když tuhle variantu si zřejmě nepřipouští.

Ono se může stát i to, že jí u sebe na dva víkendy v měsíci nebude chtít ani ta dcera :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.17 20:59
@Fjodorka píše:
Ono se může stát i to, že jí u sebe na dva víkendy v měsíci nebude chtít ani ta dcera :lol:

Myslím, ze ani moje ani manželova matka by u nás nechtěly vegetit dva celé vikendy v mesici. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 21:01
@radúna píše:
Aha. Tak teď je mi víc než jasné, že se nikdy nedomluvíme a naprosto zbytečně s tebou vedeme diskuzi.
Protože jsi téměř jediná, která tohle nechápe a pochopit nechce a všichni ostatní mají naprosto identický názor. :think:
Je to sice divné, že se všichni (téměř) shodnou, ale občas se to stane.

Já chápu, co tím chceš říct.
Ale oni ani někdy to, že je člověk v menšině nebo výrazné menšině, neznamená, že nemůže mít pravdu.
Ono hlubší důvody toho, co se tady snažím říct, jsou už spíš na práci nějakého sociologa, který by to napsal za mě, protože já si na to jazykově netroufám. Nemám na to slovní zásobu a dost možná ani inteligenci, aby se do toho nezamotala.
Myslím si, že v konečném důsledku bychom došli k něčemu, kde se zásadě lišíme v postoji k životu a vývoji společnosti.
Já bych k tomu řekla, že si myslím, že mám pravdu v tom, že jsme byly docela dost let uzavření před některými vlivy, tak jsou některé společnosti ve vývoji dál než my.
Dál ve smyslu tom, ne že by na tom byly lépe, ale prostě tam směřujeme a můžeme ten vývoj díky tomu předvídat a hodnotit předem.
A to, kde jsou, mi přijde jako slepá ulička vzhledem k přežití člověka obecně.
A tím nemyslím aspekty znečištění, dostupnosti vody, nebo různé přírodní katastrofy s globálními důsledky.
Ale jak říkám, mám možná pár argumentů, díky nimž si myslím, že mám pravdu, ale nejsem dost schopná se pouštět do nějaké debaty, protože některé pojmy bych asi nesprávně použila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 21:04

@Netopirek Ale vždyť píšu už asi pošesté, že toto bych si srovnala a v tom jsem zakladatelku podpořila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.3.17 21:04

Nečetla jsem celou diskuzi, ale problém s tchýní mám taky. Snažím se ji v rámci možností tolerovat, už kvůli příteli, ale vždycky se mi vaří krev. tchýně byly, jsou a budou vždycky problémem, pro každého, to už asi tak prostě je :D Ale je to nepříjemné a to chápu… Nejsnažší je držet si je od těla a nenechat si kecat, do ničeho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.3.17 21:06

Tak každý má jiné zvyky a způsoby.
Ono, mít tak hezké rodinné vztahy je na jednu stranu taky výhra. Mít pořád někoho u sebe a hlavně ten pocit, že se člověk může spolehnout na pomoc kdykoliv.
Ale musejí to chtít všichni.
Pokud někoho do toho nutí, stojí to většinou za houno.

Já Sany asi rozumím, jak to myslí v případě zakladatelky. Že snacha by se trošku přizpůsobit do rodiny partnera měla. To ano. To by asi měla.
Ale na druhou stranu by se měl přizpůsobit trochu i ten partner.
Respekt vůči zvyklostem té „cizí“ rodiny by měl být totiž oboustranný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 21:08
@Netopirek píše:
@Sany80s a koukla ses na stávající situaci z pohledu zakladatelčiných rodičů. Těch kteří nemají právo každých čtrnáct dnů jezdit na celý víkend za svou dcerou a svým vnukem?Máš i dceru ne? Tak si zkus představit, že jsi matka zakladatelky a tvůj zeť tě u sebe doma nechce. To se ti může taky dost dobře stát, i když tuhle variantu si zřejmě nepřipouští.

Já si toto uvědomuji.
Byla bych smutná a zklamaná.
Stát se může vše, ale když bude po vašem, tak je ten zeť ten problém v případě, že mě tam dcera chce. Ne?
Vše jen dle matky dítěte, to je zase jiná mantra. Dle mého to takto nelze říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@adri.klic píše:
tchýně byly, jsou a budou vždycky problémem, pro každého, to už asi tak prostě je :D Ale je to nepříjemné a to chápu… Nejsnažší je držet si je od těla a nenechat si kecat, do ničeho. :)

To by si měly přečíst matky synáčků tady na emimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
@Svistice píše:
Myslím, ze ani moje ani manželova matka by u nás nechtěly vegetit dva celé vikendy v mesici. ;)

No jo, ale to budou určitě ti asociálové, s poruchou sociálních vazeb.

Fakt by mě zajímal pohled Sany, kdyby její dcera jí v dospělosti nechtěla mít u sebe nakýblovanou dva víkendy v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.3.17 21:09

to jsem chtěla nejdřív taky napsat. Ale řekla jsem si, že dneska nebudu tak jízliva :mrgreen:

edit špatná citace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.17 21:12
@Netopirek píše:

to jsem chtěla nejdřív taky napsat. Ale řekla jsem si, že dneska nebudu tak jízliva :mrgreen:

edit špatná citace ;)

Moje prababicka prý vždy rikavala:„Děti mám vás rada, ale už vás bylo dost. Uz zase můžete jít domu“. Asi máme to asocialstvi v genech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.3.17 21:14
@Svistice píše:
Moje prababicka prý vždy rikavala:„Děti mám vás rada, ale už vás bylo dost. Uz zase můžete jít domu“. Asi máme to asocialstvi v genech. :mrgreen:

Já to taky říkám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.3.17 21:15

Holky, ty jízlivosti fakt nejsou třeba :kytka:. Zrovna Sany umí diskutovat bez sarkasmu a cynismu.
Ale ono stejně tady nejde o nás :lol:.
Jde o to, jak to vyřeší zakladatelka.
Každopádně, když už vedeme tak dlouhou diskuzi, chtěla bych vědět, jak to tam nakonec dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová