Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
12.3.17 21:18
@Sany80s píše:
Já si toto uvědomuji.
Byla bych smutná a zklamaná.
Stát se může vše, ale když bude po vašem, tak je ten zeť ten problém v případě, že mě tam dcera chce. Ne?
Vše jen dle matky dítěte, to je zase jiná mantra. Dle mého to takto nelze říct.

ale teď je to jen dle otce. Prostě musí ustoupit všichni. Ono to tchyni nezabije, když přijede jen jednou do měsíce. Je to hlavně ona kdo si zavinil, že to má tak daleko. Nebo ať si jezdí co čtrnáct dní, ale bydlí u babičky. Ať mají mladí aspoň pár hodin klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.3.17 21:20
@Svistice píše:
Moje prababicka prý vždy rikavala:„Děti mám vás rada, ale už vás bylo dost. Uz zase můžete jít domu“. Asi máme to asocialstvi v genech. :mrgreen:
že nás těch asociálů je, co :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
12.3.17 21:24

Holky jak to dopadlo se zakl. Nedocetla jsem všechny příspěvky. Ozvala se ještě

Příspěvek upraven 12.03.17 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 21:25
@Netopirek píše:
ale teď je to jen dle otce. Prostě musí ustoupit všichni. Ono to tchyni nezabije, když přijede jen jednou do měsíce. Je to hlavně ona kdo si zavinil, že to má tak daleko. Nebo ať si jezdí co čtrnáct dní, ale bydlí u babičky. Ať mají mladí aspoň pár hodin klidu.

Já si nemyslím, že vždy musí ustupovat všichni, aby náhodou nebyl někdo škodný.
To se přece tak nedá říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 21:27

@kacenka8 Nic moc pro ni. Promluvila si s manželem, který ji nepochopil, i když si všiml, že je nesvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
12.3.17 21:29
@Sany80s píše:
@kacenka8 Nic moc pro ni. Promluvila si s manželem, který ji nepochopil, i když si všiml, že je nesvá.

achjo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.3.17 21:40

@Sany80s takže v týhle situaci má ustoupit zakladatelka, protože je jediná které to vadí? I když je z toho tak ve stresu, že jednou bouchne a vše pak ze sebe vychrlí najednou? Když je někdo introvert, tak násilím ho nikdo nepředělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 21:49

@Netopirek
Ne proto, že je jediná, které to vadí.
Ale proto, že tchyně chce jen vídat svoje vnouče a dvakrát za měsíc není moc, přičemž bych tedy tchyni hodně důrazně vysvětlila, že dítě budit nikdo kvůli ní nebude a pokud bude zvracet kvůli její nešetrnosti, že si to ručně vypere a ještě si rýpnu.
A manžela bych si ohledně rodiny z mojí strany taky srovnala.
Já sice starší ctím, ale taky dokážu být dost metr, když to někdo přežene, byť je starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.3.17 21:58

@Sany80s ale i dle toho co píšeš ty musí všichni trochu ustoupit. Tchyně si nemůže s vnukem dělat co chce, ale musí se řídit dle toho co říká snacha. Syn musí ustoupit a nechat u sebe přespávat svoje tchánovce, pokud chce, aby u nich vegetili jeho rodiče. A zakladatelka musí snést tchyni dvakrát v měsíci a zato získá možnost nastavit pravidla v „manipulaci“ s mimčem a svoje rodiče u sebe doma dvakrát v měsíci (aby se kluk vídal se všemi prarodiči stejně.)

Prostě kompromis na všech frontách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 22:12

@Netopirek Jo takhle, já to ohrazení se proti té manipulaci a rušení ve spánku nebrala jako kompromis.
Proti tomu bych se ohradila, i kdybych za to nebyla ochotna ustoupit v ničem.
Budit bez normálního důvodu malé děcko(že je tam babička mi jako důvod nepřijde), je fakt na ránu.
Stejně tak ty návštěvy její rodiny, vůbec bych o tom nediskutovala jako něco za něco.
Přece se nebude kompromisem doprošovat, aby k nim vůbec mohli její rodiče.
To mi zase přijde jako nechat si s… na hlavu, i když dosáhnu svého.
Jako manipulace asi dobré, ale já v některých věcech, kde se jedná o něco důležitého, radši nastoluji čistý stůl a nehraji to na manipulaci s partnerem.
Nechat se uzurpovat v tom, že jedni rodiče k nám můžou a druzí ne, to mi nepřijde jako dobré dosahovat v tom kompromisu.
Jsou věci, které si k sobě snad partneři dovolit nesmí.
Přece nikdo nesmí nadřazovat jednu rodinu před druhou, v tom musí být jasno.
Pokud teda mluvíme o normálních lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 22:20

@Saatine Začneme od toho, co dá rodičům dítěte to, že s ním jsou celý den.
Mateřský cit je víc. Ano, ale předpokládám, že spousta toho by se dala přiřadit i k babičce.
Nehledě na to, že ten čas budou trávit i se synem, když už tam jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
12.3.17 22:50
@Sany80s píše:
@Netopirek
Ne proto, že je jediná, které to vadí.
Ale proto, že tchyně chce jen vídat svoje vnouče a dvakrát za měsíc není moc, přičemž bych tedy tchyni hodně důrazně vysvětlila, že dítě budit nikdo kvůli ní nebude a pokud bude zvracet kvůli její nešetrnosti, že si to ručně vypere a ještě si rýpnu.
A manžela bych si ohledně rodiny z mojí strany taky srovnala.
Já sice starší ctím, ale taky dokážu být dost metr, když to někdo přežene, byť je starší.

Jí nevadí tchyně 2× za měsíc, jí vadí tchyně 2 víkendy v měsíci. Proč nemůžou spát u babičky, jako tomu bylo dosud? Proč nemůžou přijít 2× měsíčně na návštěvu, proč tam musí být celý víkend v kuse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
13.3.17 07:36

@Fjodorka Bydlí daleko.
Nechtějí vidět vnoučata a dítě pár hodin v měsíci.
I dva víkendy za měsíc jsou pro ně, pravděpodobně, málo, takže to berou jako kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.3.17 07:40

Některé rodiny jsou zvyklé žít pohromadě a všechno si říkat. Některé rodiny nejsou otevřené návštěvám a žijí si tak pro sebe a nejsou zvyklí se ostatním členům rodiny příliš otevírat. Ani jedno není špatně, pokud se sejdou stejní partneři. Pokud je každý zvyklý na jiný život v rodině, dopadne to špatně, pokud chybí tolerance a nebo to někdo prostě nedokáže. A to taky může být. Já bych doma každý víkend pět dalších lidí nesnesla. :cert:
Jen zakladatelka nemůže nikam utéct :hug:, já naštěstí můžu. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5866
13.3.17 07:47
@Sany80s píše:
@Fjodorka Bydlí daleko.
Nechtějí vidět vnoučata a dítě pár hodin v měsíci.
I dva víkendy za měsíc jsou pro ně, pravděpodobně, málo, takže to berou jako kompromis.

Takže kvůli tomu že tchyně a x dalších lidí, co k nim jezdí, psa nevyjímaje, potřebuje na malé dítě civět co ob víkend, tak zakladatelka má být ticho a ještě má být ráda, že je to jen ob víkend a né častěji. Stejně s tím dítětem v souhrnu stráví PÁR hodin, tak můžou přespat u babičky a přijít na PÁR hodin, kdy se mu budou intenzivně věnovat.

A že bydlí daleko je jejich problém, oni se přestěhovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová