Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
15.3.17 17:22

@KimL Na tom není špatného nic.
Jinak ano, jsou stále rodina. Mě se nechtělo odpovídat zrovna tobě. Promiň.
Prezentovala jsi se tu výroky, které jsou z hlediska faktů nevhodné. Viz. vykřičníky u psa.
Je dávno prokázané, že zvířata u děti přispívají k jejich dobrému zdraví a to včetně novorozenců.
A zamčení se s dítětem v pokoji po odměření času už je dost šílené a zavání vydíráním pomocí dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
15.3.17 17:23
@Sany80s píše:
@ilonka12 Já už to tu někde psala. Vždy přece není správný kompromis.
To musí být vždy kompromis, aby se náhodou někdo necítil ukřivděně?
Pokud tchyně přistoupí na nějaký výrazný kompromis, tak výsledkem bude, že se téměř nebude stýkat se svou rodinou.
Proto to v tomto případě neberu jako možnost.
Na druhou stranu, pokud zakladatelka cítí jako nutnost je obskakovat, tak musí být vyčerpaná.
Já doma hosty sice hostím, ale rodina je prostě doma i u mě a dle toho se chová.
V mnohém se obslouží sami.
Třeba jak tu zakladatelka říkala ten příklad s procházkou.
Mě by ani nenapadlo oblékat na procházku dítě někomu, kdo je u mě celý den a je dospělý.
U nás by si tchyně nebo máma nebo teta nebo sestřenice oblékly dítě samy.
Já prostě rodinu beru jako rodinu, tam jsou formality používány v mnohem menší míře.
To je snad normální, že v rodinném kruhu se člověk nemusí chovat tak formálně jako v nerodinném.

Kdyby přistoupila na kompromis, že bude nadále přespávat u babičky a syna se snachou a vnouče bude jen navštěvovat, tak se jedná o rozdíl asi 12 hodin každého dne, kdy stejně na tom dítěti nic nevykouká (řekněme že by odešla v sobotu v 20:00 a v neděli v 8:00 by zase přišla). Jinak né všichni to mají v rodině nastavené jako ty, takže já tchyni nepřipravit jídlo a neobskakovat jí, tak mě pomluví a urazí se, že je přece návštěva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 17:24

@Markéta80 Mám dojem, že tady je asi problém v tom, jak je chápána rodina.
A to už jsme u těch závěrů, které mají ty negativní celospolečenské důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
15.3.17 17:26
@Sany80s píše:
@Paola21 A zase jsme u těch pár hodin. To je kolik?

Osobně je pro mě návštěva 2-3 hodiny (to je tak nějak únosné), ale dobře, aby byla jakž takž spokojená zakladatelka i tchyně, tak 12 hodin každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 17:26

@Paola21 Jasně pokud se bere za návštěvu, tak ji budu obskakovat, ale pak u mě nemá dva dny co dělat.
Pokud chce být rodina, neurazí se a může zůstat déle.
To je rozdíl rodina x návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
15.3.17 17:30
@Sany80s píše:
@Markéta80 Mám dojem, že tady je asi problém v tom, jak je chápána rodina.
A to už jsme u těch závěrů, které mají ty negativní celospolečenské důsledky.

Nechci se moc přidávat, ale nepřijde ti divné, že 99% uživatelek to má zde podobně a dokonce tak i jejich širší rodina jako zakladatelka? Zkus se nad tím zamyslet ;) tím nemyslím ten váš přehnaný model, když vám to vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
15.3.17 17:32

@Sany80s jasně že je to rodina, ale nemusím tím trpět já že se k nám pozvou na 2 víkendy. vlastně ani nevím co b tady tak dlouho dělali. nebo bych naopak já jezdila k nim a to je výhoda že bych mohla odejít když by se mě chtělo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 17:32

@Paola21
Pokud by se jednalo o 12 hodin každý den, tak to beru.
Jenže tady bere jako únosný každý ty dvě až 3 hodiny na návštěvu, což já taky.
Jenže rodina není klasická návštěva.
Sama snad cítíš, že omezit tchyni styk na 2-3 hodiny 4 x do měsíce není úplně v pohodě.
Bylo by, kdyby bydlela blíž a mohla si zaskočit sem tam na hodinu na kafe nebo pro kočár.
Je to těžké, v tomhle případě, když zakladatelka by byla přístupná půjčit dítě do kočáru, by bylo fajn, kdyby nebydlela tak daleko a asi by bylo po problému. Nebo alespoň po větším problému.
Já osobně bych jí to třeba zkusila navrhnout.
Ale těžko říct, jak je to proveditelné a proč se odstěhovala. Třeba to fakt prakticky nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
15.3.17 17:33

@Sany80s Bereš to opravdu strašně jednostranně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
15.3.17 17:38
@Sany80s píše:
@Paola21 Jasně pokud se bere za návštěvu, tak ji budu obskakovat, ale pak u mě nemá dva dny co dělat.
Pokud chce být rodina, neurazí se a může zůstat déle.
To je rozdíl rodina x návštěva.

To funguje asi v jiném vesmíru, u nás ne. Ale já bych ani vlastní mámu, kterou beru opravdu jako rodinu a mám ji moc ráda, nechtěla bych ji co ob víkend mít doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 17:44

@Lady Bee Když přijdu do mateřského centra, tak má každá matka za tchyni ku(sprosté slovo doplň).
A to nepřeháním, nikdy jsem nenašla ani jedinou, která by se o tchyni nevyjadřovala hrozně.
Vážně si myslíš, že všechny ženské, co porodí syna, jsou tak nesnesitelné?
Těžko.
Já vím, proč mám určitý názor a budoucnost mi dá za pravdu. Já už tu nebudu, když nastane ta doba, kdy budeme sklízet to nejhorší, co si způsobujeme tím, že degradujeme pojem slova rodina.
Ten názor má takové procento lidí, protože nastal určitý vývoj společnosti. Ten vývoj je hodně negativní a já mám prostě odvahu na to jít proti proudu.
To množství lidí proti mému názoru není nutně důvod k tomu, aby člověk neměl pravdu.
Pokud by to bylo z hlediska pravděpodobnosti, tak je možnost, že se mýlím, velká.
Proto tu máme odchylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
15.3.17 17:44
@Sany80s píše:
@Paola21
Pokud by se jednalo o 12 hodin každý den, tak to beru.
Jenže tady bere jako únosný každý ty dvě až 3 hodiny na návštěvu, což já taky.
Jenže rodina není klasická návštěva.
Sama snad cítíš, že omezit tchyni styk na 2-3 hodiny 4 x do měsíce není úplně v pohodě.
Bylo by, kdyby bydlela blíž a mohla si zaskočit sem tam na hodinu na kafe nebo pro kočár.
Je to těžké, v tomhle případě, když zakladatelka by byla přístupná půjčit dítě do kočáru, by bylo fajn, kdyby nebydlela tak daleko a asi by bylo po problému. Nebo alespoň po větším problému.
Já osobně bych jí to třeba zkusila navrhnout.
Ale těžko říct, jak je to proveditelné a proč se odstěhovala. Třeba to fakt prakticky nejde.

Popravdě mě styk s měsíčním dítětem 2-3 hodiny co 4 dny v měsíci přijde akorát.. tam je hlavně blbý, že to zasahuje ty víkendy. Rodina, co má měsíční miminko by se měla spolu „sžívat“, tvořit si nějakou tu rutinu, učit se spolu trávit čas atd. a to jde většinou právě o tom víkendu, kdy partner není v práci. A to jim právě dle mého narušuje právě ta tchyně a x dalších lidí. Až dítko povyroste, tak si to můžou nastavit jinak, dítě může jezdit samo za babičkou atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 17:45
@ilonka12 píše:
@Sany80s Bereš to opravdu strašně jednostranně.

To je pravda, důvody jsem vysvětlila několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.3.17 18:50
@Lady Bee píše:
Nechci se moc přidávat, ale nepřijde ti divné, že 99% uživatelek to má zde podobně a dokonce tak i jejich širší rodina jako zakladatelka? Zkus se nad tím zamyslet ;) tím nemyslím ten váš přehnaný model, když vám to vyhovuje…

Jenže tady většina uživatelek má - pokud to napíšu velice mírně - „drobné“ problémy se svou širší rodinou. Je jasné, že se tu neobjeví ženy, které nemají problémy třeba s tím, že jejich tchyně či maminky přijdou třeba dvakrát tříkrát v týdnu pokoukat na vnouče, případně ho pochovat, nebo si ho vzít do kočáru a jít ven. A ty maminky jsou naopak v klídku a v pohodě, protože si neřeknou - no co si myslí baba, to neví, že ted jsme rodina my? Ale řekne si - bezva, mám klid, hodím nožky na stůl a dám kafe, anebo si na hodku lehnu a zdřímnu anebo si zajdu vedle ke kamarádce na drb. Takže v tom vidím to, že ty tvrdíš, že pravdu má zakladatelka a místní přispěvatelky, kdežto Sany tvrdí, že je to trošku jinak. Já si to myslím taky, pro mne rodina není ta jádrová, tedy otec, matka a dítě, ale celá rodina - prarodiče a sourozenci.
Měla by sis uvědomit, že vzorek populace, který tu zakládá témata, není až tak typický. Ono už jenom to tvrzení, že rodina je otec, matka a dítě a proto tchyně už není rodina, je v konečném důsledku směšné, protože ona je taky matka. nejde o to mít právo na svého syna, jde o to, že oni mezi sebou mají to pouto. Prostě oni jsou rodina a budou rodina, i kdyby se syn oženil čtyřikrát a měl autobus dětí. Přesto ona bude pořád matka a on bude její syn, i když jí bude 100 let a jemu třeba 80. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.3.17 18:53

@Sany80s Klid, není to tak hrozné. Podle průzkumu má dobré vztahy cca 70 % snach a tchyní. takže bud v pohodě, není to taková hrůza. Ovšem s tím, že ta nesnášenlivost narůstá, souhlasím. I s tím, že je to dáno poměrně velkou a rostoucí sobeckostí. nakonec i tady zní hlavně - ničí mi soukromí, já jsem z ní špatná - a co na to říká partner? Asi tak.
Nakonec - stačí se podívat na nadpis této diskuze, a je celkem jasné, kde je ten problém.

Příspěvek upraven 15.03.17 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová