Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
15.3.17 19:00

@Tefanek To chápu, že je to nepříjemné.
Povinnosti většinou nejsou věc příjemná, proto jsou to povinnosti a ne radosti.
Ulehčit si život je velice příjemné a přesvědčit sama sebe o tom, že je to správné je jednodušší, než mít špatné svědomí.
A dnes si lidi vybírají ty jednoduché cesty. Ve vztahu k rodině a často, bohužel, i ve vztahu k partnerovi.
Proto ty rozvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 19:02

@inkakřivák Hele, kdyby to bylo u nás v rodině, tak je těch 70% reálných.
Ale co tak vidím v okolí, tak netuším, kde těch 70% je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 19:07

@Tefanek V případě, že žádný jiný správný neexistuje, to těžko můžu udělat jinak.
Ty další už jsou pouze nesprávné, přestože někomu vyhovují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 19:19

@Tefanek Můj názor je objektivní.
Všichni tu mají tisíc pohodlných důvodů pro jejich nesprávné postoje.
Já nemám žádné osobní zájmy, abych tvrdila to, co tvrdím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.3.17 19:34
@Sany80s píše:
@Markéta80
Já upřednostňuji toho, kdo má pravdu a obhájí si ji pomocí argumentů.

no a jaké argumenty k té svojí pravdě máš ty? to, že tys to tak měla, návštěvy ti dělaly problém a byla jsi z návštěv unavená, ale přesto své chování považuješ za správné, to přece není argument, který by potvrzoval nějakou obecnou pravdu :nevim: to je jenom tvoje zkušenost, je to tvůj názor. nikoli pravda, nikoli argument :nevim:

pravda tady je taková, že:

• zakladatelka tchyni neupírá kontakt s jejím synem, na ten si nestěžovala ani v náznaku
  • zakladatelka tchyni neupírá ani kontakt s jejím vnukem, nicméně ke kontaktu nepovažuje nutné, aby tchyně začala u nich v bytě přespávat

ten zbytek už je jenom interpertace - ty si tu pravdu interpretuješ tak, že snacha tchyni rozkazuje, jak má tchyně trávit volný čas a omezuje její kontakt na pár hodin měsíčně. a třeba já si tu pravdu interpertuji tak, že aby bylo spokojené dítě, obzvlášť takhle malé, musí mít v pohodě prvořadě matku, která je v novorozeneckém a kojeneckém věku biologicky hlavní pečující osobou a dítě s ní žije víceméně v symbióze. tchyně má možnost se s dítětem vidět dva víkendy z měsíce, což mi přijde hezké - zvlášť když to byla tchyně, kdo se odstěhoval.

a můj osobní názor k vývoji situace - pokud tchyně nerespektuje novou rodinu a svým chováním nabourává vztahy mezi matkou a dítětem a matkou a jejím manželem, do budoucna to bude zejména ona, kdo to pocítí na vztahu k dítěti. protože proti sobě štve snachu a malé děti nasávají vnitřní ladění matky, nemluvě o tom, že v matce se může časem vypěstovat zbytečně ochranitelský postoj před tchýní, narušující soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.3.17 19:39
@Sany80s píše:

Je dávno prokázané, že zvířata u děti přispívají k jejich dobrému zdraví a to včetně novorozenců.

Tak tady chci reagovat…
Je to sice možné, ale co alergici?
Těm to taky prospívá? Těžko.
Já sama miluju zvířata, ale máme je venku. Dva psy, čtyři kočky, dvě ovečky a uvažuju letos nad slepicemi nebo králíky.
Dítě je alergické na roztoče a zvířecí srst. Není to sice hrůza, že by mi potomek kýchal na každém kroku, ale je to tam.
Přijet mi návštěva se zvířetem, tak má zvíře smolíka.
A pokud by se se mnou dotyčný majitel třeba ani nedomluvil a zkusil mi psa propašovat domů bez dovolení, tak zvíře bez pardonu letí.
Tohle dělá můj strýc. Bez svého psa nikam nejezdí. Navíc je to zvíře nevychované. Je to sice vořech, přesto mají smůlu - pes musí být v autě.
On se totiž strejda nehodlá poučit a pořád to zkouší, že prý se doma nemůže nic stát.
No, bohužel.
A to ani nemluvím o tom, že ne všichni musí nutně skákat radostí z toho, že musí akceptovat cizího pejsánka ve svém domě.
Jsou lidi, kteří prostě nechtějí doma chlupy, atd.
Takže si myslím, že tohle jsou důvody, proč někteří doma nechtějí zvíře, byť jen na víkend nebo i na hodinu.

Jen chci dodat, že zakladatelce to třeba nevadí nebo to mají domluvené, takže moje důvody se na pobyt psa u ní nemusí vůbec shodovat…Jen píšu o sobě a o tom, jak to mám já nebo někdo, kdo prostě zvířata jen nechce doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.3.17 19:49
@Sany80s píše:

tvůj názor je stejně subjektivní, jako názory nás ostatních ;) a zrovna tak osobní zájmy máš k tvrzení stejné, jako my ostatní.

a když už tedy vytahuješ ty nesprávné postoje ostatních. mně ty tvoje příspěvky připomínají dobu před patnácti lety, kdy jsem byla těhotná a ty řeči, které se na mne valily. nechtít klysma je nesprávné, protože já jsem ho taky měla, taky mi nebylo příjemné, ale přežila jsem ho. nechtít nástřih hráze je nesprávné, protože mě taky nastřihli, bolelo to nějakou dobu jak ďas, ale přežila jsem to. chtít mít hned po porodu u sebe dítě dítě je nesprávné, protože mě ho taky odnesli, stejně jsem byla unavená a přežila jsem to. jít z porodnice po porodu dřív jak za tři dny je nesprávné, protože já tam taky celou dobu zůstala a přežila jsem to. nechtít mít doma dva víkendy z měsíce tchyni je nesprávné, protože mě sice návštěvy taky dělaly problém a unavovaly mě, ale je to tak správně, protože život není o tom, že budu dělat to, co mě neunavuje.

mmch to, že ty do práce chodíš proto, že ti tam platí a ne že by ti to vyhovovalo, to je tvoje věc. já třeba chodím do práce proto, že mě to tam baví, dělám ji ráda a vyhovuje mi. a ano, platí mi tam. ale kdyby mi to v ní nevyhovovalo, hledala bych jinou, neměla bych zapotřebí chodit tam jenom proto, že se to musí, protože život není o tom, dělat to, co člověku vyhovuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
15.3.17 19:54
@Sany80s píše:

Není objektivní a ostatní nemají nesprávné postoje, jen jiné než ty. Tvůj názor není fakt ani pravda, ale tvůj subjektivní dojem, názor, pohled na věc. pasuješ se nějak moc do role té co má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.3.17 19:55
@Sany80s píše:
8o 8o 8o 8o 8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 20:04

@radúna
Pardon, alergici samozřejmě ne.
Měla jsem napsat zdravým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 20:11
@radúna píše:
8o 8o 8o 8o 8o 8o

Fakt mají. Já bych si taky našla hrozně moc důvodů, proč se vymluvit, aby rodina nejezdila.
Jsem unavená, rodina je jen manžel a děti, musím se jim věnovat, mám méně času na manžela, narušuje to moje soukromí, nemůžu chodit po bytě v pyžamu, nemůžu jít ani na velkou bez toho, aby tam byla tchyně, trávit s dítětem(včetně vlastního) více než pár hodin, je překračování role prarodiče, krmit každých 14 dní dva krky navíc stojí peníze, u novorozence je pes… Mám pokračovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.3.17 20:15

@sagina Já jinou hledám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
15.3.17 20:19
@Sany80s píše:
@radúna
Pardon, alergici samozřejmě ne.
Měla jsem napsat zdravým dětem.

A jakpak to u toho 6týdenního dítka ví??
Jinak teda nezlob se, ale připadáš mi naprosto naočkovaná nebo snad s „vymytým mozkem“. Máš super vztah i se širší rodinou, gratuluji. Nevadí Ti, když doma kdokoliv projde spíží, ledničkou, linkou a skříněma, fajn. Ostatní to tak možná nemají a jsou proto špatné, když nepotřebují mít publikum tak často jako Ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
15.3.17 20:22
@inkakřivák píše:
Jenže tady většina uživatelek má - pokud to napíšu velice mírně - „drobné“ problémy se svou širší rodinou. Je jasné, že se tu neobjeví ženy, které nemají problémy třeba s tím, že jejich tchyně či maminky přijdou třeba dvakrát tříkrát v týdnu pokoukat na vnouče, případně ho pochovat, nebo si ho vzít do kočáru a jít ven. A ty maminky jsou naopak v klídku a v pohodě, protože si neřeknou - no co si myslí baba, to neví, že ted jsme rodina my? Ale řekne si - bezva, mám klid, hodím nožky na stůl a dám kafe, anebo si na hodku lehnu a zdřímnu anebo si zajdu vedle ke kamarádce na drb. Takže v tom vidím to, že ty tvrdíš, že pravdu má zakladatelka a místní přispěvatelky, kdežto Sany tvrdí, že je to trošku jinak. Já si to myslím taky, pro mne rodina není ta jádrová, tedy otec, matka a dítě, ale celá rodina - prarodiče a sourozenci.
Měla by sis uvědomit, že vzorek populace, který tu zakládá témata, není až tak typický. Ono už jenom to tvrzení, že rodina je otec, matka a dítě a proto tchyně už není rodina, je v konečném důsledku směšné, protože ona je taky matka. nejde o to mít právo na svého syna, jde o to, že oni mezi sebou mají to pouto. Prostě oni jsou rodina a budou rodina, i kdyby se syn oženil čtyřikrát a měl autobus dětí. Přesto ona bude pořád matka a on bude její syn, i když jí bude 100 let a jemu třeba 80. Asi tak.

Jako vždy a opět zase mimo :palec: kdo tě zná z těchto témat, tak ví… asi bych zas napsala nějaký sáhodlouhý odstavec, ale nějak mě to už nebaví :) ztráta času. Samozřejmě, ty víš a znáš nejlépe vztahy se širší rodinou zdejších přispívatelek, myslím těch v této diskuzi :palec: a že jsou pokřivené, no tak to víš na 200%, že ;)… no nic, mě už se chce upřímně od srdce smát… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
15.3.17 20:33
@Tefanek píše:
Jeste chybi zmineni skvelych vztahu jak s dcerou, tak se snachou. At to mame komplet.
:lol: :palec: koukám, že jsi v obraze :) je to pořád dokola… proto už se nesnažím nějak něco vysvětlovat, je to ztráta času a hlavně z jedné diskuze kdysi jsem vyléčená :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová