Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to velice jednoduché, postavit se tomu čelem a to opravdu ať se to líbí nebo nelíbí tchýni. Kdyby byla v tvé pozici tak by vystartovala také. Ale nejhorší je, že ti tahají malého a on pak blinká, no a že jej budí aby se sním mohly mazlit tak to je opravdu už moc. Já bych je nenechala ani pořádně vyspat a ráno bych je zaúkolovala, aby mi pomohly. Nakoupit, uklidit, vyžehlit. A ty se soustřeď na prcka. Koj!!! to je pro něj jen to nejlepší a hlavně budete spolu. Ten malý prcek potřebuje vědět, že se nemusí bát. A pokud to tchýně nepochopí tak jí to klidně povím sama. Já jsem také tchýně, respektovala jsem klid dcery po porodu i prcka a když si chtěla odpočinout tak jsem jej ráda hlídala. Takže ať se tvé příbuzenstvo zamyslí nad sebou, dají tvé rodině klid a návštěvy jednou měsíčně. neboj se jich a řekni jim to. Pokud jsou rozumní, jakož i tvá tchýně tak to pochopí. Měj se a bojuj o dítě - rodinu. Že se nafoukne nebo urazí tak to si stoho vůbec nic nedělěj. ( když jsem měla já malé děti tak jsem je bránila také a byl klid ) Nepodléhej tomu, pak se tomu zasměješ, ten prcek ti zato stojí.)
@inkakřivák píše:A sobectví? no nezlob se na mne, ale odejít třeba od rodiny s děckem s tím, že už ho nemiluji, že opadla ta původní zamilovanost a já už ted vidím, že on není ten zázrak a ona taky ne, to si dřív ti lidi rozmýšleli víc. tady se běžně objevuje tvrzení - štastná matka, štastné dítě. Ale já si myslím, že to až tak úplně není. To dítě chce hlavně oba rodiče, a pokud tam nejsou nějaké extrémne vyhrocené vztahy, něco patologického, tak to dítě spíš ocení rodiče, kteří jsou spolu jako přátelé a partneři, když už ne láskyplná dvojka, ale jsou spolu. To je můj názor. Můžeš to samozřejmě vidět jinak.
![]()
A tohle, prosím souvisí jak s autorkou tohoto vlákna?
@inkakřivák píše:
Jenom prostě se vzali dva, kteří v tomto nejsou kompatibilní, a budou to muset vyřešit. A protože on jasně nechápe jio, kde je problém, bude to muset udělat ona sama, a vyřídit si to sama. I za tu cenu, že zkrátka nebude ta hezká. A stejně tak to, že on jí nepřeje styky s její rodinou - opět jedině se vzepřít a nebýt hezká.
A ještě jeden dotaz:
Ostatní diskutující radí co?
Téměř všichni radí od začátku totéž, co ty tady teď
.
Jenže vzepřít se a nebýt ta hezká - to se neslučuje s názorem Sany. Ta radí spíš jistou podřízenost a ústupky ze strany snachy.
Inko, fakt by to chtělo diskuze nejdřív pořádně číst od začátku.
Protože zrovna tady v téhle je velice zvláštní shoda uživatelek. Což o něčem svědčí.
Já jsem pro ať si věci ohledně dítěte prosadí matka, ale otec by se měl dvakrát tak více ukázat, že umí bránit svou ženu před svou matkou ( byť je hodná ) oni jsou nyní rodina. ne aby byl jako pouhý trubec, co mu maminka poví tak je. Chlap se musí postavit i proti své mámě, ať se jí to líbí nebo ne.!!!
@radúna píše:
A tohle, prosím souvisí jak s autorkou tohoto vlákna?
Nijak, jenom tím vysvětluji svůj názor, že sobectví je skutečně větší, než bývalo. Tečka.
A diskuzi mám řečtenou a propánakrále já už vážně nevím, jak napsat, že tento názor zastávám od začátku. Jenom nechápu, proč ona do toho zatahuje chlapa. A proč do háje nepromluví, a proč se pak automaticky jaksi počítá s tím, že ta tchyně je špatná, když jezdí, ačkoliv zakladatelce to vadí. No a se Sany souhlasím s většinou věcí - to co píše o rodině, to co píše o sobectví, i to, co píše o neochotě ke kompromisům a o tom já chci. V tom se s ní shoduji. At si říkají ostatní co chtějí, to je jejich věc. Já neuznám, že zakladatelka je chudinka. zakladatelka je trdlo, které neumí říci co si přeje a diví se, že to ostatní nevědí, když to napíšu jednoduše.
@inkakřivák píše:
Píšeš, že ze Sany souhlasíš, ale ona nepíše, že si mají promluvit, ale že se má mladá přizpůsobit, kvůli budoucnosti a taky proto, že je jednodušší a pohodlnější něco dělat nebo naopak nedělat, ale život není o jednoduchosti. Snacha se má podřídit, i když se jí to nelíbí, protože rodina je nejdůležitější… atd.
@dedrichov píšu doslova - se Sany souhlasím s většinou věcí - to co píše o rodině, to co píše o sobectví, i to, co píše o neochotě ke kompromisům a o tom já chci.
Tady je to vážně někdy zakleté, zejména snažit se co vysvětlit, to je dílo.
Ukaž mi, kde říkám, že se má podřídit, že má sklapnout kufry a poslechnout, co si přeje manžel a tchyně. Už vážně nevím. Když začnu znovu psát, co si myslím, zase se to někomu nebude zdát. fakt nevím.
Kdoví, jak to pokračuje u zakladatelky.Ta se už neozývá. Dneska je pátek, asi nemá čas, a chystá opulentní hostinu pro x lidí. ![]()
@nostress píše:
Kdoví, jak to pokračuje u zakladatelky.Ta se už neozývá. Dneska je pátek, asi nemá čas, a chystá opulentní hostinu pro x lidí.
třeba se připravuje na tchánovce a trénuje asertivní vyjádření, že takhle tedy ne ![]()
@ospalámyš píše:třeba se připravuje na tchánovce a trénuje asertivní vyjádření, že takhle tedy ne
Nebo se sbalila i s dítětem, a odjela k rodičům. ![]()
Já jsem sice tchýně, doufám, že normální, ale to, co jsem zažila s tou mou, je na celý rok. Trápila jsem se 20 let, než se to vyřešilo,( ne sice pěkně, ale vyřešilo)
@Dixies píše:
S tchyni
jéje, tak doufám, že aspoň s vnoučátkama a mladými máte super vztah a krásné společné zážitky ![]()
@dedrichov píše:
jéje, tak doufám, že aspoň s vnoučátkama a mladými máte super vztah a krásné společné zážitky
Vnoučátko mám zatím jen jedno, ale obě dcery mají super chlapy, a nikdy bych si nedovolila to, co moje tchyně. ![]()