Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
16.3.17 08:42

@Katy 7
Zcela určitě by mě nikdo neoznačil za submisivní, manžel se tady směje. Říká, že si to u mě nedovede představit.
Nejvíce mě charakterizuje vysoký stupeň sebeúcty, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
16.3.17 09:07
@Sany80s píše:
@Denisa56
Pokud by to jinak nešlo, tak bych to akceptovala.

Jenže u zakladatelky to jde, ale tchyni se nechce asi.

Jinak zde je o tom článek (vím, Novinky, ale zrovna tento mi přijde dobrý a zrovna mluví i o tom narušování rodiny) https://www.novinky.cz/…ozpocet.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.3.17 09:26

@Sany80s A já když se podívám po okolí, tak tomu věřím. Stejně jako jsem tuhle koumala, kde jsou ty všechny rozvedené a podvedené ženy. naopak když proberu tu skupinu mých známých, tak třeba v bývalém zaměstnání jedna. Kolektiv 23 lidí. Dceřini a synovi přátelé a kamarádi - nula nula nic. V zaměstnání dvě. A takhle můžu jít klidně kolem dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.3.17 09:39

Holky, vy si teď neumíte představit tu situaci, která pro vás možná bude za pár let realitou. Máte pocit, že stačí být v pohodě, respektovat a budete mít se snachou super vztahy, ale pak zjistíte, že až se narodí vnouče, vy překážíte.

Nesmíte říct nic, protože všechno je bráno jako poučování. Nesmíte vzpomínat na to, jaké to bylo, když byly vaše děti malé, protože to znamená, že „se snažíte dokázat, že jste lepší matka“. Nesmíte se mazlit (hrajete si na maminku), nesmíte ani koukat (viz tahle debata zírá na něj přes skype).

Bůh chraň, aby vám vůči vnoučeti uklouzlo něco jako „ty moje holčičko“ (což někteří lidé říkají i psovi a nedomnívají se, že pes je jejich biologický potomek.

Není žádná konkrétní obrana, jak se chovat protože snaše vadí „ty pohledy“ a „tón, kterým jste to řekly“.

Budete terčem ironie v rádoby žertovném stylu. Viz tady na emimino, když babička požádala o fotku z ultrazvuku a snacha ji setřela, že jí to dá teprve až ona jí dá obrázek své dělohy.

Dítě budete dostávat v bodýčku s nápisem. „Máma mě zná nejlíp, tvoje názory nikoho nezajímají.“ (viz emimino)

Opravdu, to se reálně děje. Řadě mých kamarádek a taky to byly mladé holky, nemyslete si. Nejsou to žádné mimozemšťanky. :nevim:

Příspěvek upraven 16.03.17 v 09:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.3.17 09:40

Když to vezmu jednoduše a bez nějakých rýpavých řečí, tak po novém přečtení zakládajícího příspěvku to vidím prostě. Vzala si introvertka člověka s širokými vazbami a pevnými v široké rodině. No a ted se to bije. Ona sama říká, že manžel drží s nimi. takže co může? Může jedině ona sama promluvit. I když jak se zdá je rozčilená zejména z toho, že jsou u nich na návštěvě. ne z toho, že by se o ně nějak musela starat, ale - koukají na mimčo a říkají že je krásné, stojí v pozoru u chůvičky, pořád chovají, pořád vozit - no jsou celkově poprdění. Takže co může - bud jim vysvětlí, že prostě je doma nechce vidět tak často nebo tak dlouho, tedy at si dojedou, ale nebudou u nich celý den, což zřejmě nebude manžel moc chápat, protože rodina je jednou rodina. Nebo se s tím smíří a řekne si dlabu na to - tady máte dítě a starejte se, já si ho jen nakojím a jinak si jdu po svém. Jinak nevím.
Jo a že já vidím ten problém jinak je moje věc - že vy ho vidíte úplně obráceně je zase váš problém. Ano? takže vy nebudete komentovat moje komenty a já nebudu komentovat vaše. Každá z nás považujeme za správné svůj názor, každá se řídíme svými zkušenostmi a svou výchovou. A navíc - vy tu rovněž v každé diskuzi přispíváte úplně stejně - to mám kvůli vašim pomýleným názorům lhát? A já si rovněž myslím, že za spoustu rozchodů a rozbrojů v rodinách stojí jednoduše neschopnost chápat ty druhé a něco pro ně obětovat ze svého pohodlíčka a ze svých názorů. Asi tak. manželství a dobré vztahy v rodině jsou výsledkem celoživotní snahy a kompromisů. To že vy se naivně domníváte, že stačí jenom láska nebeská, to je váš problém. Ale pokud s tímto názorem vstoupíte do manželství, no tak potěš koště.
A ještě k těm rodinám - skutečně by mne zajímalo, ve které chvíli ztrácí matka pozici matky - protože tchyně už není ta rodina. A vy samy - též nebudete rodina se svými dětmi, až se vám vdají a ožení?
Pak vás upřímně lituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.3.17 09:44
@Katy 7 píše:
/ Jak tě tak čtu, tak ty máš dobrý sebemrskačský a submisivní přístup k životu :think: Myslím, že by ses měla začít mít ráda, protože takhle jednou vyhoříš a budeš trpět ještě víc.

Kdepak, ona si doplní životadárnou energii v rodině svých dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.3.17 09:46

@Aenne Tvůj názor o zaostalé společnosti a nesamostatných jedincích mne rozesmál. Máme v širší rodině Řeka, a neznám člověka oddanějšího své nejbližší rodině - tedy svým dětem, a své ženě. Dělá vše pro ně a pro to, aby se měli dobře a byli štastní. Stejně tak se ovšem snaží starat i o své ho otce a svoji tchyni, kterou miluje stejně jako svoji mámu. Takže ony ty široké rodiny naopak bych řekla vychovávají jedince, kteří mají vžito, že je povinnost se starat o své rodiny, a to nejen o tu jádrovou, ale stejně tak je povinností starat se o rodiče a pomáhat si s celou rodinou. Systém já pomůžu bratrovi, bratranci, když můžu, oni pak pomůžou zase mně, je v tomto světě velmi útěšlivý. A funguje. Protože když vím, že když půjde do tuhého, stačí zavolat a sejde se pomoc, je to k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
16.3.17 09:46
@inkakřivák píše:
A ještě k těm rodinám - skutečně by mne zajímalo, ve které chvíli ztrácí matka pozici matky - protože tchyně už není ta rodina. A vy samy - též nebudete rodina se svými dětmi, až se vám vdají a ožení?
Pak vás upřímně lituji.

Ale ony si myslí, že budou rodina. Že ony jsou přece v pohodě, budou snachu respektovat a vztahy budou super. Nevidí, že spoustu z toho si říkaly i ty současné tchyně.

Ale jednou přijede dítě v pasivním chodítku a uvidíš, jak budou mlčet. Jak budou matku PODPOROVAT v dávání dítěte do chodítka. Jak ho tam samy budou dávat, až ho budou hlídat. Jak přinejmenším nezkusí „víš, já jsem četla…“ a nebo nezkusí říct svoje názory synovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.3.17 09:51

@Bábrdl To je zbytečný, ony přece takové nikdy nebudou. Ony budou dál žít svým životem, spokojené, veselé, jenom ty děti zkrátka nebudou už mít a vídat. Sice jak to zde sleduju, tak jejich život většinou spočívá v tom, že se motají 24 hodin denně kolem mimina a jsou z toho na prášky, ale to nic. takže až je snacha nebo zet vypakují s tím, že už jsou tu za dva týdny podruhé a návštěvní hodiny jsou každou první neděli v měsíci mezi třetí a čtvrtou, tak se jen usmějí a bude. A že tu tyto návrhy a akce taky jsou, v jiných debatách. prostě a jasně jsme tu zase u stejného - tchýně je blbá tak nebo tak - málo kouká, moc kouká, málo si hraje, moc si hraje, málo mluví, moc mluví, málo vozí, moc vozí - a takto bych mohla pokračovat ad nauseam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
16.3.17 09:52
@inkakřivák píše:A ještě k těm rodinám - skutečně by mne zajímalo, ve které chvíli ztrácí matka pozici matky - protože tchyně už není ta rodina. A vy samy - též nebudete rodina se svými dětmi, až se vám vdají a ožení?
Pak vás upřímně lituji.

Pozici matky neztrácí nikdy přeci, ale to že je MATKA, ji neopravňuje k tomu, aby celý víkend co dva týdny byla u nich doma s x dalšíma lidma, zvlášť když mají novorozeně. Až dítko povyroste, není problém, aby dítě jezdilo za babičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.3.17 09:54

Ale tady je jádro pudla - proč by ne, pokud to nevadí? Jenže ono to zde vadí snaše a ne synovi. A pokud syn řekne jezdi a snacha nejezdi, tak co si kdo vybere? Takže základní problém zde není tchyne, ale to, že si spolu ti dva nepromluví a nedomluví se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
16.3.17 10:02
@inkakřivák píše:
Ale tady je jádro pudla - proč by ne, pokud to nevadí? Jenže ono to zde vadí snaše a ne synovi. A pokud syn řekne jezdi a snacha nejezdi, tak co si kdo vybere? Takže základní problém zde není tchyne, ale to, že si spolu ti dva nepromluví a nedomluví se.

Zakladatelce to vadí, stejně, jako jejímu manželovi by vadilo, kdyby takto často jezdili rodiče zakladatelky. Ano, problém je, že se na něčem již domlouvali a podle toho se nejede.. viz příspěvek zakladatelky 12.3. 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.3.17 10:10

@Tefanek Panebože můj, tolikrát jsem tu psala, že jsou jak tchyně tak snachy některé hodné, rozumné, některé nic moc a některé megery. Nikde je nehájím slepě, všude říkám proboha zkuste se nějak rozumně domluvit. ne hned vyskakovat a tchyni ustřihávat. Zkus mi najít jedinou diskuzi, kde píšu že všechny tchyně jsou hodné, jedinou!.
Celá říčná přiskotačím? A ty co píší jaké jsou tchyně všechny megery se nezapojují? proč zrovna já takhle popouzím? protože ty nejsi zrouna první, kdo mne tu osočuje. Asi tak. Takže než začneš psát nesmysly - ale vážně, dokaž mi, že někde píšu že všechny tchyně jsou zlaté a mají se zbožnovat - zamysli se. A dobře, nad tím, co píšu. Píšu snad zde něco o zbožnování? Kde prosím?
Věta - snaž se domluvit - není obhajoba, jo? To je rada.
Prostě každý je nějaký a bohužel, tím, že si vzala jejího syna, se stala součástí její rodiny i ta tchyně. No a ted si zkrátka musí najít cestičku, jak vyžít. jestli jí stojí za to se zhádat s chlapem, tak at tchyni zakáže jezdit, ne? je to její volba. A pak může napsat, že jí tchyně ničí manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
16.3.17 10:11
@Paola21 píše:
Zakladatelce to vadí, stejně, jako jejímu manželovi by vadilo, kdyby takto často jezdili rodiče zakladatelky. Ano, problém je, že se na něčem již domlouvali a podle toho se nejede.. viz příspěvek zakladatelky 12.3. 12:34

Ale to máš zbytečné. Stejně si každá vede tu svou. Osobně, teda když bych věděla, že někomu natolik narušuji soukromí, že se mladí kvůli tomu pravidelně hádají, tak už kvůli tomu bych ty návštěvy omezila. Raději ustoupím, a vnouče si užiju jednou za měsíc třeba na hodinu, a v klidu, než aby to došlo tak daleko, že se mladí kvůli soustavným zásahům příbuzných časem třeba rozvedou. Z toho by musel mít radost jedině narušený jedinec.Krom toho, zakladatelka se už ani neozývá, tak kdoví, jak to u nich pokračuje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.3.17 10:12

@Paola21 Pokud to nejde se domluvit, tak má dvě možnosti - bud se smíří s tím co je, nebo sama řekne tchyni, at nejezdí, i za to riziko, že se manžel naštve. A je jen na ní, co je pro ni důležitější, jestli dobrý vztah s manželem nebo klid o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová