Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bůča píše:
tak to res sama s tchyni ne? k tomu chlapa nepotrebujes, aby slouzil jako spojkatrochu zivota do toho
komunikace, uprimnost.
Dala jsem nejprve na rady tady od holek. Nejdriv to jit resit s partnem. To jsem udelala, nevyšlo to. Takže budu muset jinak. Vim to.
Zase na druhu stranu víš, kde je tvoje místo a nebudeš mít žádné iluze o tom, že vy dva a dítě jste rodina. To, že on je pánem domu ti vyloženě neřekl. Nebo snad ano?
@Mirka91 píše:
Mirko, nenech sebou tak manipulovat. Jsi dospělá, máš svou rodinu, svoje zájmy a svůj život. Nemusíš se ve všem přizpůsobovat. Pokud chceš udržet dobré vztahy do budoucna, píchnutí do vosího hnízda se asi nevyhneš.
A jinak tu ještě asi nebylo zmíněno, jak Ti pomáhá v přípravách na celovíkendovou návštěvu manžel? Doufám, že se podílí na přípravě spaní, nákup, vaření atd.
@Kobliha51 píše:
Zase na druhu stranu víš, kde je tvoje místo a nebudeš mít žádné iluze o tom, že vy dva a dítě jste rodina. To, že on je pánem domu ti vyloženě neřekl. Nebo snad ano?
Diky bohu nerekl.
@Mirka91 píše:
Jo to on zase pomaha. To bych mu krivdila.
A co dělají celý víkend jeho příbuzní ve vašem domě? To jako celý den jenom čumí
na měsíc staré dítě, které je ještě dlouho nebude ani vnímat, jako sudičky? Pomůžou ti taky s něčím? Přinesou taky nějaké jídlo, nebo aspon buchtu sebou, nebo je dva víkendy v měsíci vlastně živíte?
Tak to by mě také zajímalo - ono už jen toho jídla. A co si budeme povídat, živit tolik lidí…už jen tohle je na budku.
Já bych tedy viděl problém ve dvou věcech : 1.v partnerovi 2. Ve tchyni ![]()
Příspěvek upraven 13.03.17 v 19:52
@LadyBrigit píše:
Zakladatelko počítej s tim, že když se ozveš, tak oni se urazí
Nemůže se ozvat, to bude muset, v zájmu zachování dobrých vztahů udělat partner. ![]()
@Sany80s píše:
@Tefanek Vážně ti přijde normální, že člověk nesnáší společnost lidí?
Co je na tom k potvrzování?
Nemáš život podle nějakých tabulek? Nechápu jak můžeš určovat co je normální a co není. Každý to má v hlavě trochu jinak. Tím pádem není normální to a ani to, anebo je normální oboje. Jak být neustále s celou rodinou tak s ní nechtít být.
@Sany80s píše:
@kacenka8
Ale tchyně je přece máma.
To je sice pravda, ALE měla by mít respekt k mámě svého vnoučete a přednostně by se měla ptát dotyčné, jestli by ji nevadilo, že přijedou. Je to o respektu a úctě. O ničem jiném.
@Svistice píše:
Jako sorry, ale ten víkend za 14 dní třeba znamené i půlku volného času, co pro sebe má rodina jen sama pro sebe, pokud chlap nebo oba chodí do práce a nemají ji za humny a od šesti do dvou.
Jako sebrat mi někdo půlku volného času, který mám na to, abychom něco udělali třeba kolem domácnosti, věnovali se jedne druhému, trávili čas kvalitně jako rodina spolu někde na výletě nebo třeba návštěvami u dalších příbuzných a kamarádů, tak to řvu teda hodně fest, a to nejdem ani v šestinedělí, ani introvert a ani psychicky labilní.
Prostě moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Když se jejich prvotní představy sejdou, tak fajn. Pokud má jedne výhrady, druhý by je měl respektovat a měli by se spolu domluvit, jak fungovat, aby se nikdo necítil v pozici, že „musí něco přetrpět“.
Přesně o tom to je.
![]()
@Svistice píše:Na mojí svatbě moje babička velmi moudře prohlásila, když můj děda začal vymýšlet, kdo s čím pomůže v létě na chatě, ať brzdí, neb my (já a manžel) už jsme teď ta jiná rodina.
Někteří příbuzní trochu čučeli, co tím jako myslí, vždyť se nic nezměnilo, jen ten papír, změna jména. Ale babča moc dobře věděla.
Moudrá babička. ![]()
To by si měl ale také uvědomit i partner zakladatelky, že má teď svou vlastní rodinu a dělat vše nejlepší pro ni.
@Bábrdl možná ano, a pak by se zajímali o svůj život a nechaly syny rozhodovat sami za sebe
ale třeba známá má vztah se svou tchýní dokonalý a té ho závidím, taky bych ho chtěla a snažím se, bohužel ne vždy to jde, lidé jsou různí ![]()
Návštěva má být něco příjemného ne že to někdo musí přetrpět a návštěva je pár hodin ne že se tam nasáčkují na celé 2 dny. To si ani nechci představit co by tady dělali. U nás je to tak že tchán zavolá manželovi kdy by mohl přijít cca na 2h. Manžel když se vždy narodilo dítě rovnou řekl že první návštěva až po šestinedělí a bylo to krásné, pak se pozvali ale postupně ne že dojdou všichni, a cca na 2h tomu říkám návštěva
. tchýně kdysi že by ráda hlídala tak 1× za měsíc může a když neni v práci tak s prostřednim jezdí do školky, prý se chce cítit potřebná ![]()
Tchán má na baráku cedulku, s kterou souhlasím ![]()