Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@berďana Vidím, že alespon někdo se přiklání na mou stranu. Alespon někdo - bude nás větší skupina netolerantních.
@inkakřivák reci o toleranci jsou od tebe vazne vtipny. Ty, ktera nedokazes prijmout jiny nazor. Jakmile se ti v diskuzi neco nelibi, zacnes byt jedovata, utocna az agresivni. Vzdy si sve chovani omluvis nejakym dle tebe dulezitym duvodem. Pak se chytnes jednoho-dvou lidi, kteri maji nazor podobny (velmi casto stale nicky) a s nimi pak rozjizdis ty sve „kampane“. Jeste nam tu chybi reci o vasich super vztazich v rodine, abychom nahodou nezapomneli, jak oblibeny clen jsi v kazde domacnosti (syn, dcera,…). Mozna jsem na neco z tveho standardniho vystupovani zapomnela a nekdo me doplni. Tady to uz zna kazdy
.
@inkakřivák píše:
@ivunak Takže podle tebe, když já napíšu, že byste měly být tolerantní, je to útočné, protože o tom mluvím stále dokola, kdežto když tu snacha napíše, že by měla tchyně babku vyhodit a poslat zpět, je to výraz tolerance. No nediv se pak, že mne to ponouká k rýpání.
O alternativkách a domácích porodech a odmítačích očkování se tu jednoduše bavit nebudu. Ty netoleruji, a mám své důvody. Stačí? A faktem je, že zde ta tolerance ve vztahu ke tchyni prostě není. Na jednu stranu pořád řeči o tom, že jí na ní záleží, na druhou stranu neustálé příspěvky o tom, že ona se má postavit vlastní matce - a vy ji v tom podporujete. Je to přece jenom její volba? Tak jako vy máte právo si rozhodnout, s kým se budete a nebudete stýkat, má totéž právo i ona. A ted mi řekni, kde je ta moje netolerance.
V tom, že vás upozornuji na to, že i vy jednou zestárnete a nikdo vám nezaručí, jaké budete, zda budete soběstačné a jak to stáří bude vypadat? A že nemá cenu řešit zabomyší spory? Ale to je prostě realita. Takže jo, napíšu to takto a doufám že to pro vás bude dostatečně tolerantní. ( ikdyž si myslím, že zase ne). Žijte si svůj život, podle sebe, a nechte ostatní, at si ho žijí taky. I s tím, že mají právo rozhodovat o tom, jak a s kým budou jednat, s kým a jak budou žít, co komu poskytnou či neposkytnou. Vy máte totéž právo. Stačí?
Prostě si tu připadám jako cvok. Co může vyvolat jedna jediná otázka na věk. Dokonce osočení o netoleranci k alternativkám. To by se jeden posmál.
Jo ale starat se o padesátiletého chlapa s mozkem a schopnostmi tříletáka, no potěš koště! To je tedy síla. A kdoví, zda ta tchyně není na prášky spíš z něj. Já bych byla. Protože znovu říkám - jednou jsem byla v takovém ústavu a jednoduše - oni mají sílu a neuvědomují si ji, mají touhy a potřeby dospělého - a neumí to kočírovat, protože jsou to mozkem děti. Panebože. To je něco. A už jen proto si myslím, že ta tchyně zaslouží obdiv. Nebo ne? Má ho vrazit do ústavu, babku vyhodit a žít si? jako si žije hodně lidí?
Jenom pro sebe? panečku, znát tu ženskou, tak jí koupím aspon kytku. Podle mne už musí mít na hlavě svatozář.
Krasne jsi to napsala. Hlavne tu cast o jejim synovi. Ja pred pani take smekam klobouk. To, cos popsala o postizenych 50. letych a podobne musim take potvrdit. Samozrejme zalezi na typu postizeni. Moje sousedka (70) ma takoveho syna doma.to je fuska, to ti povim. Kdyz moje dcerka byla mensi, nemohla se sousedkou a jejim synem ani jet vytahem. On si s ni chtel jenom hrat protize mu byla moc sympaticka. Hohuzel, by ji roztrhal na cucky. Ale on je opravdu 100% postizeny. Silu ma jako 10 volu dohromady a napada i matku. Samozrejme si tohi neni vedom ![]()
@Yorkmut píše:
@inkakřivák reci o toleranci jsou od tebe vazne vtipny. Ty, ktera nedokazes prijmout jiny nazor. Jakmile se ti v diskuzi neco nelibi, zacnes byt jedovata, utocna az agresivni. Vzdy si sve chovani omluvis nejakym dle tebe dulezitym duvodem. Pak se chytnes jednoho-dvou lidi, kteri maji nazor podobny (velmi casto stale nicky) a s nimi pak rozjizdis ty sve „kampane“. Jeste nam tu chybi reci o vasich super vztazich v rodine, abychom nahodou nezapomneli, jak oblibeny clen jsi v kazde domacnosti (syn, dcera,…). Mozna jsem na neco z tveho standardniho vystupovani zapomnela a nekdo me doplni. Tady to uz zna kazdy.
Prokrista, kde jsem jedovatá? takže když já napíšu děvčata budte tolerantní, tak jsem netolerantní, ale když vy napíšete - baba si za to může sama, tak se s ní nebav. jste tolerance sama. Mě vomejou z takové logiky. A nejlepší je, že jsem tu několikrát žádala, at mi doložíte, kde konkrétně v kterékoliv diskuzi píšu že mládí je špatné a má poslouchat a stáří ma na všechno právo a já se omluvím. Nikdo mi tu nic takového nenapsal, nedoložil. jenom to, co si vy vyvozujete, a to je váš problém, ne můj. Já píšu to co si myslím. A netolerantní jsem k hlupákům, kteří svou hloupostí ohrožují své nebo i cizí děti. S hloupostí tolerantní nikdy nebudu.
A tak jo, když to chceš - máme se rádi, a kupříkladu ted na Vánoce budeme u syna. Sice jsem plánovala být doma, ale když nás pozvali a svoje rodiče taky, tak proč ne.
Jo a nevím, proč bych měla přijímat jiný názor. Jsem ochotna ho tolerovat, ale nemusím ho brát za svůj. Takže znovu - tolerance není o tom zahodit svůj názor. Tolerance je o tom, že vám nechám váš a já si ponechám ten svůj. Jo? nejsem typ, který by kvůli cizím lidem s nedostatečnými argumenty měnil názor.
A stále nechápu, proč taková smršt kvůli prosté otázce, kolik je těm lidem let.
@ivunak píše:
Tak si svoje diskuzní příspěvky v očkovací diskuzi po sobě přečti, už i tam se do tebe ostatní pustili. Děláš si tam srandu a ironii z maminek, kteří mají strach dát očkovat svoje dítě a hledají třeba jiný postup nebo radu.
Kdo není úplný hlupák, tak si tvoje narážky na necitlivé mladé a důrazná upozornění, že mladí budou jednou staří, tak ať si dávají bacha, dovede dát do kupy. Je jasné, komu fandíš, ať je pravda jakákoliv. A jinak ty svoje děti a vnuky si porodili a vychovali ti staří, tak mají, co si udělali. Já nikoho tak zlého jak popisuje babku zakladatelka neznám, máme v rodině normální, pěkné vztahy. Ale co se týká zakladatelky, nevidím jediný důvod si od ní nechat kadit na hlavu.
Tedy tak tady souhlasim s tou inkakřivák. Je jedno, jestli ockovaci diskuze nebo tato, to ty jsi ta, co zde ma blbe nazory. I jak se zde vyjadrujes o tobe uplne cizi stare pani kterou zde nazivas babka
. A ze si od ni zakladatelka nema nechat kadit na hlavu
, ty mas tedy vyrazy
ani si nedokazu predstavit, ze clovek, ktery se takto vyjadruje, ma v rodine jak ty pises, dobre vztahy. Me by tedy z tebe asi klepla pepka ![]()
@inkakřivák píše:
Prokrista, kde jsem jedovatá? takže když já napíšu děvčata budte tolerantní, tak jsem netolerantní, ale když vy napíšete - baba si za to může sama, tak se s ní nebav. jste tolerance sama. Mě vomejou z takové logiky. A nejlepší je, že jsem tu několikrát žádala, at mi doložíte, kde konkrétně v kterékoliv diskuzi píšu že mládí je špatné a má poslouchat a stáří ma na všechno právo a já se omluvím. Nikdo mi tu nic takového nenapsal, nedoložil. jenom to, co si vy vyvozujete, a to je váš problém, ne můj. Já píšu to co si myslím. A netolerantní jsem k hlupákům, kteří svou hloupostí ohrožují své nebo i cizí děti. S hloupostí tolerantní nikdy nebudu.
A tak jo, když to chceš - máme se rádi, a kupříkladu ted na Vánoce budeme u syna. Sice jsem plánovala být doma, ale když nás pozvali a svoje rodiče taky, tak proč ne.
Ja nikde nic o mladi a stari nepsala. Vyjadruji se k tomu, jak na me (a evidentne nejen na me) pusobis v diskuzich. Neustale pises o toleranci mezi sebou. Sama jsi k jakemukoliv jinemu nazoru netolerantni. A nebudu polemizovat nad tim, zda komentar ostatnich je ci neni hloupej. To je na kazdem a jeho subjektivnim dojmu. A znovu opakuji, ze pro me jsi v ruznych diskuzich utocna a agresivni uzivatelka, pokud se ti jiny nazor opravdu nelibi. Uz se tesim na dalsi komentar, kde mi rozkazes, jak mam cist poradne apod. Slova precti si, dokaz mi a tak jsou uz taky ohrany
.
Takže já si mám dle tebe nechat říkat, že jsem agresivní, útočná a netolerantní, a že tvrdím, že mladí jsou špatní a mají poslouchat, kdežto staří mají na vše právo, a když chci důkaz, tak se mi dostane jenom tvrzení, že to je moje agresivita? fajn, takže když já napíšu o tobě jakoukoliv hloupost, nesmíš se bránit s tím, že je to agresivita? A pozor, tohle je logika věci. Jestliže je moje obrana vůči lži agresivita, pak i tvoje obrana vůči lži je agresivita. Takže prakticky mi říkáš, že na tomto fóru může kdokoliv osočit jiného ze lži, a dotyčný nemá právo se bránit.
Já jsem si vědoma jediné agresivity a to vůči diskutérce Nimie. Ta mne prostě točí, a klidně jsem jí přiznala, že s ní nediskutuji, ale urážím ji, a to cíleně. Zde neurážím nikoho, neustále radím jednat a mluvit. Přesto jak se zdá, to někomu přijde agresivní.
@inkakřivák píše:
Takže já si mám dle tebe nechat říkat, že jsem agresivní, útočná a netolerantní, a že tvrdím, že mladí jsou špatní a mají poslouchat, kdežto staří mají na vše právo, a když chci důkaz, tak se mi dostane jenom tvrzení, že to je moje agresivita? fajn, takže když já napíšu o tobě jakoukoliv hloupost, nesmíš se bránit s tím, že je to agresivita? A pozor, tohle je logika věci. Jestliže je moje obrana vůči lži agresivita, pak i tvoje obrana vůči lži je agresivita. Takže prakticky mi říkáš, že na tomto fóru může kdokoliv osočit jiného ze lži, a dotyčný nemá právo se bránit.
Já jsem si vědoma jediné agresivity a to vůči diskutérce Nimie. Ta mne prostě točí, a klidně jsem jí přiznala, že s ní nediskutuji, ale urážím ji, a to cíleně. Zde neurážím nikoho, neustále radím jednat a mluvit. Přesto jak se zdá, to někomu přijde agresivní.
Nepisi jen o tehle diskuzi. Proste tve prospevky hnane do extremu jinde, jsou dle me trapne, agresivni a hnane do extremu. A jestli si ty myslis, ze me prispevky vuci tobe jsou agresivni-prosim. Ja ti to vyvracet nebudu. A rozhodne na to konto nebudu psat utocne a zesmesnujici prispevky, jak to umis. A priznat, ze na nekoho cilene utocis, protoze ti vadi, to je opravdu vysoka uroven dospeleho cloveka
. Jinak vidim znenu-mame tu vykricniky a slovo pozor.
Prostě důkazy nemáš, žádné. Takže jo, jestliže se domníváš, že stokrát opakovaná lež sestane pravdou, je to jen a jen tvoje víra. Nikde jinde agresivní nejsem taky. To, že odmítám přijmout názor, se kterým nesouhlasím, není netolrance. To je prostě moje právo nepřijímat cizí a dle mne špatné názory. A že útočím na tu jmenovanou - na to ví, reaguje na to, a navíc, klidně jsem jí to řekla. Kdežto vy jste tolerantní natolik, že nejste ani ochotny připustit, že mám právo na svůj názor a není to špatně a není to agresivní. Přesto klidně o cizí ženě napíšete baba. Jenom proto, že máte pocit, že by měla skákat jak mládí píská. No skutečně se tu člověk dozví věci. A co je špatného na výrazu pozor? Že upozornuji, že bude důležitá informace? Ona by ti jinak mohla uniknout, třeba. Protože logické závěry se tu zas tak nenosí. Ale co, očividně zakladatelka je rozhodnuta, jak se bude chovat, my tu nezměníme nic, a jak padlo kdesi dávno v úvodu, karma je zdarma. Já říkám, jak se chováme my ke starým, tak se budou chovat naše děti k nám. Děti se učí ponejvíce nápodobou rodičů, ne tím, co jim rodiče říkají. Můžeš jim říkat, že kouření škodí, ale pokud tak děláš s cigaretou v puse, nekuřák z nich asi nebude. A totéž je v přístupu ke stáří. Můžeš mluvit o toleranci jak chceš, pokud budeš starým říkat baba a tvrdit, že se mají přizpůsobovat pouze dětem a potřebám vnoučat a že není důvod jim splácet péči péči ve stáří, dopadneš jednou stejně. Většinou to tak je. To není výhrůžka, ale konstatování faktu. Protože i věta - jednou budete také staré - se tu zdá se mění ve výhrůžku.
@Yorkmut píše:
Nepisi jen o tehle diskuzi. Proste tve prospevky hnane do extremu jinde, jsou dle me trapne, agresivni a hnane do extremu. A jestli si ty myslis, ze me prispevky vuci tobe jsou agresivni-prosim. Ja ti to vyvracet nebudu. A rozhodne na to konto nebudu psat utocne a zesmesnujici prispevky, jak to umis. A priznat, ze na nekoho cilene utocis, protoze ti vadi, to je opravdu vysoka uroven dospeleho cloveka. Jinak vidim znenu-mame tu vykricniky a slovo pozor.
Tedy ty se chovas jak ve skolce. Tam taky rikali furt : pani ucitelkooo, ona rika at si dam pozoor, a to tema s vykricnikem…no jo, na ti ty vykricniky jsou ne?
![]()
@inkakřivák píše:
Prostě důkazy nemáš, žádné. Takže jo, jestliže se domníváš, že stokrát opakovaná lež sestane pravdou, je to jen a jen tvoje víra. Nikde jinde agresivní nejsem taky. To, že odmítám přijmout názor, se kterým nesouhlasím, není netolrance. To je prostě moje právo nepřijímat cizí a dle mne špatné názory. A že útočím na tu jmenovanou - na to ví, reaguje na to, a navíc, klidně jsem jí to řekla. Kdežto vy jste tolerantní natolik, že nejste ani ochotny připustit, že mám právo na svůj názor a není to špatně a není to agresivní. Přesto klidně o cizí ženě napíšete baba. Jenom proto, že máte pocit, že by měla skákat jak mládí píská. No skutečně se tu člověk dozví věci. A co je špatného na výrazu pozor? Že upozornuji, že bude důležitá informace? Ona by ti jinak mohla uniknout, třeba. Protože logické závěry se tu zas tak nenosí. Ale co, očividně zakladatelka je rozhodnuta, jak se bude chovat, my tu nezměníme nic, a jak padlo kdesi dávno v úvodu, karma je zdarma. Já říkám, jak se chováme my ke starým, tak se budou chovat naše děti k nám. Děti se učí ponejvíce nápodobou rodičů, ne tím, co jim rodiče říkají. Můžeš jim říkat, že kouření škodí, ale pokud tak děláš s cigaretou v puse, nekuřák z nich asi nebude. A totéž je v přístupu ke stáří. Můžeš mluvit o toleranci jak chceš, pokud budeš starým říkat baba a tvrdit, že se mají přizpůsobovat pouze dětem a potřebám vnoučat a že není důvod jim splácet péči péči ve stáří, dopadneš jednou stejně. Většinou to tak je. To není výhrůžka, ale konstatování faktu. Protože i věta - jednou budete také staré - se tu zdá se mění ve výhrůžku.
Ja te tedy neznam, ale prijde mi, ze bys mela psat tak, jak ti to srdce porouci. Neshledala jsem zde nikde od tebe nic spatneho a diskuze je o tom, aby lide rekli rozdilne nazory, tudiz
![]()
@berďana Děkuji, skutečně nechápu to tvrzení o agresivitě. Prostě jen jsem se zeptala, kolik je dotyčným účastníkům let - a už to jelo. Kupodivu zakladatelka mi jednoduše odpověděla, a o agresivitě nemluvila. Takže nevím. No co, každý má to své. Dětem pomáháme, když to potřebují a oni pomáhají nám, když potřebujeme my. Považují to jaksi za samozřejmost, tak jako my. A ráda se pochlubím právě těmi dobrými vztahy.
@inkakřivák píše:
@berďana Děkuji, skutečně nechápu to tvrzení o agresivitě. Prostě jen jsem se zeptala, kolik je dotyčným účastníkům let - a už to jelo. Kupodivu zakladatelka mi jednoduše odpověděla, a o agresivitě nemluvila. Takže nevím. No co, každý má to své. Dětem pomáháme, když to potřebují a oni pomáhají nám, když potřebujeme my. Považují to jaksi za samozřejmost, tak jako my. A ráda se pochlubím právě těmi dobrými vztahy.
Pokud mate dobre vztahy, proc by jste to zde nemohla napsat? Vsak na to muzete byt pravem hrda. To dneska neni az tak běžné. Mladi lidi uz dneska bohuzel neumi resit problemy. Treba hned behají k soudu a zadaji o rozvody. Asi i z tohoto duvodu jste tomu dotycnemu, co na vas takto reagoval, prisla,, nejak divna".
Ps: nemyslim tim vsechny mlade lidi, tk v zadnem pripade, ale je fakt, ze např. rozvod je dnes asi moderni a bere se jako neco normalniho.
Problemy uz sd nereší.
Inko, dost lidi ti napsalo, ze na ne dlouhodobe pusobis agresivne. Bud si z toho neco vezmes, nebo ne. ![]()
Nevezmu si z toho nic, protože tu agresivitu mi nikdo nedoložil, leda tím, že - já to cítím, když si to poskládám - a beztak se ptáš jen proto, abys mohla útočit. Asi tak
Ale zajímalo by mne jiné - jestli je tu právník. Když o tom tak přemýšlím, ta tchyně je opatrovník - tedy pečuje o něj a dostává ten příspěvek od něj. Ale počítám, že když by chtěla třeba sáhnout na ty peníze, co dostal jako opdškodé, musela by zřejmě požádat soud, ne? Protože na to se asi opatrovnictví nevztahuje.
Vycházím z této premisy - zemřela matka. Jako zástupce dětí v pozůstalostním řízení byla ustanovena babička a nikoliv otec. Protože tam by mohly jít zájmy proti sobě. A předpokládám, že když by šlo o to, sáhnout třeba na hotovost, kterou děvčata zdědily, musela by s tím souhlasit právě ta babička, ne?
Jestliže je agresvní hájit svůj názor, pak jsem agresivní já i ony. Tak to zkrátka je. A upřímně si nemyslím, že vztahy v rodině bývají špatné jenom kvůli jednomu člověku. Většinou, a to se snad shodneme, je vina na obou. Pokud se nejedná o patologii samozřejmě.
Ale vážně, může mi to někdo vysvětlit, jak to je s opatrovnictvím? protože kdyby mhl opatrovník nakládat s majetkem, co mu zabrání ten majetek prakticky zcizit? krom jeho morálky. Tam asi bude nějaká kontrola, ne?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat